Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7729 10931

    Wysłany: 30 listopada 2018, 18:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Jutro o tej porze pewnie będę kończyć intralipid :) Ahhh albo to będą okrutne święta albo najlepsze w Naszym życiu
    Misia, również trzymam mocno kciuki!!! :*

    MisiaZ88 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7729 10931

    Wysłany: 30 listopada 2018, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Tak, biorę jeszcze dupka 3x1 :)
    Przy wyniku 15, dr kazał mi zwiększyć do 2-1-2, ale progesteron się podniósł i mam zagwostke co z tym zrobić. Czy zwiększać,czy nie.
    Może na razie nie zwiększaj, tylko obserwuj czy nie pojawią się plamienia albo jakieś inne niepokojące objawy. Za dużo progesteronu chyba też nie można suplementować.

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Onia Autorytet
    Postów: 1510 601

    Wysłany: 30 listopada 2018, 19:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosanka wrote:
    Myślałam, by zrobić podobnie. Mogłabyś mi podać wykaz badań wskazanych przez lekarza? Coś już czytałam, ale to nie jest prosty temat.

    Jasne że mogę... tylko pamietaj żeby do końca się tym nie sugerować, bo każdy ma inne zalecenia.
    interesowały go takie badania jak:
    AMH,
    CBA,
    IMK,
    CBA,
    LCT,
    KIR,
    NK,
    ANA 1,2,3 miałam zrobine wszystkie i co dziwiło Panie w laboratorium ANA 2 i 3 jako odrębne badania miałam wykonane.
    AlloMLR też mam zrobione ale to na razie immunologa w moim przypadku nie interesowało, bo o całe zło podejrzewa KIR-y
    Pytał jeszcze o kariotyp, ale nie mamy go zrobionego , on też na razi go nie zlecił.
    Zato zaproponował żeby zrobić rozszerzone badanie v Leiden , zobacz sobie na stronie www.testdna.pl/badanie-v-leiden/

    Kosanka lubi tę wiadomość

    c5c9c0e3f3.png
  • Bruised Autorytet
    Postów: 1644 1755

    Wysłany: 30 listopada 2018, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka30 wrote:
    A u Was też niedługo transfer, super :) muszą być piękne prezenty świąteczne, nie ma innej opcji dziewczyny!
    U nas jak się nic nie sypnie w międzyczasie to transfer w okolicy 10-15 grudnia. Boję się, ale nie ma odwrotu ;) Na szczęście święta spędzimy tylko z mężem i kotami, więc co by nie wyszło, to unikniemy niezręcznych sytuacji i męczących pytań.

    2fwa90bv4jvg5ds3.png

    Starania od marca 2016

    PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08. - 3.1.1.
    5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt <3
  • Farelka Autorytet
    Postów: 1314 1344

    Wysłany: 30 listopada 2018, 20:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Tak, biorę jeszcze dupka 3x1 :)
    Przy wyniku 15, dr kazał mi zwiększyć do 2-1-2, ale progesteron się podniósł i mam zagwostke co z tym zrobić. Czy zwiększać,czy nie.


    Niezapomanjka ja bralam przez 6 tyg 3x2 dopochowowo luteiny (100) później zaczęłam schodzić

    Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

    f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Niezapominajka5 Autorytet
    Postów: 2696 2348

    Wysłany: 30 listopada 2018, 20:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Niezapomanjka ja bralam przez 6 tyg 3x2 dopochowowo luteiny (100) później zaczęłam schodzić
    A miałaś crio, czy świeży transfer. Przepraszam,ale nie pamiętam:)

    f2w33e3k89pf91xf.png
    j4yxumm.png
    Nasz pierwszy cud już z nami 💝
  • Farelka Autorytet
    Postów: 1314 1344

    Wysłany: 30 listopada 2018, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    A miałaś crio, czy świeży transfer. Przepraszam,ale nie pamiętam:)


    Świeży . Wczoraj Ci odpisywalam na ciążowym forum bo pytałaś o krwiaka czy to że świeżego czy crio :-)

    Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

    f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • IGA Autorytet
    Postów: 3128 2699

    Wysłany: 30 listopada 2018, 21:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie.
    W dzień transferu moje wyniki były następujące: Progesteron 40, Estradiol 70

    4 dpt Progresteron 35,02 Estradiol 61,2
    Czy ten spadek oznacza już niepowodzenie?

    b79b4656f3.png

    Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
    30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
    13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
    I IMSI 08.10.18
    transer 8B I 7B )😢
    crio 26.11 - 2BB - cb
    II IMSI krotkie- 0 zarodkow
    III IMSI z KD luty 2019
    04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
    14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
    Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
    12.11.19- Fet AZ4 BB cb
    16.12.19- AZ 6.1.1 (:
    5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
    20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj :)
    badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo
  • Niezapominajka5 Autorytet
    Postów: 2696 2348

    Wysłany: 30 listopada 2018, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Świeży . Wczoraj Ci odpisywalam na ciążowym forum bo pytałaś o krwiaka czy to że świeżego czy crio :-)
    Dopiero przed chwilą doszłam do Twojej wiadomości z wczoraj i na niej skoczyłam czytanie wątku. Dzisiaj miałam długi dzień i padam z nóg:)
    Wniosek taki,że krwiaki po ivf się zdarzają i nie ma znacznie,czy jest to świeży transfer,czy crio.
    Gdyby którejś z nas dziewczyny się to trafiło, trzeba po prostu uważać na siebie i spróbować to przetrwać.

    Farelka lubi tę wiadomość

    f2w33e3k89pf91xf.png
    j4yxumm.png
    Nasz pierwszy cud już z nami 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet
    Postów: 2696 2348

    Wysłany: 30 listopada 2018, 22:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA wrote:
    Dziewczyny mam pytanie.
    W dzień transferu moje wyniki były następujące: Progesteron 40, Estradiol 70

    4 dpt Progresteron 35,02 Estradiol 61,2
    Czy ten spadek oznacza już niepowodzenie?
    Moim zdaniem nie. Mialam spadek proga do 15 i beta przyrosla. Progesteron może mieć różne wartości. 35 to wciąż bardzo dobrze.

    f2w33e3k89pf91xf.png
    j4yxumm.png
    Nasz pierwszy cud już z nami 💝
  • IGA Autorytet
    Postów: 3128 2699

    Wysłany: 30 listopada 2018, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Moim zdaniem nie. Mialam spadek proga do 15 i beta przyrosla. Progesteron może mieć różne wartości. 35 to wciąż bardzo dobrze.


    Dzięki obyś miała rację.

    b79b4656f3.png

    Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
    30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
    13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
    I IMSI 08.10.18
    transer 8B I 7B )😢
    crio 26.11 - 2BB - cb
    II IMSI krotkie- 0 zarodkow
    III IMSI z KD luty 2019
    04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
    14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
    Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
    12.11.19- Fet AZ4 BB cb
    16.12.19- AZ 6.1.1 (:
    5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
    20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj :)
    badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 listopada 2018, 23:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruised wrote:
    U nas jak się nic nie sypnie w międzyczasie to transfer w okolicy 10-15 grudnia. Boję się, ale nie ma odwrotu ;) Na szczęście święta spędzimy tylko z mężem i kotami, więc co by nie wyszło, to unikniemy niezręcznych sytuacji i męczących pytań.
    Hej. U nas podobnie, tzn.z tym.terminem, bo święta z teściami, obym nie musiała żałować , ze to nie koty ;) powodzenia

  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5526 4504

    Wysłany: 1 grudnia 2018, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu ogromne kciuki za Twój dzień!!! Jestem z Tobą całym sercem ❤

    Farelko czekam na dobre wiadomości po prenantalnych ❤

    Kate_______, MisiaZ88, Farelka lubią tę wiadomość

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
  • inka2707 Autorytet
    Postów: 1059 972

    Wysłany: 1 grudnia 2018, 11:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, kciuki zaciśnięte!!! Wracaj z silnym kropkiem na pokładzie :)

    MisiaZ88 lubi tę wiadomość

    Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 grudnia 2018, 12:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie! Ostatni kropek już ze mną, tata Nam zafundował pyszny obiadek i teraz czekanie.
    A od dzisiaj śpiewam mojemu maluchowi : "All I want for Christmas is youuuu"

    inka2707, Onia, Waleczna, Berbeć, MonikA_89!, Paulcia28, Ciasteczko777, Kate_______, andzia83, Marmis, Bruised, asienka30, Kosanka, Gaja88, KejtiK, asias, Niezapominajka5, Karolciaaa26 lubią tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7729 10931

    Wysłany: 1 grudnia 2018, 15:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie! Ostatni kropek już ze mną, tata Nam zafundował pyszny obiadek i teraz czekanie.
    A od dzisiaj śpiewam mojemu maluchowi : "All I want for Christmas is youuuu"
    Śpiewaj, śpiewaj, mam nadzieję że posłucha i się mocno wgryzie ;)

    Paulcia28 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • OlaWi Autorytet
    Postów: 654 533

    Wysłany: 1 grudnia 2018, 16:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Moim zdaniem nie. Mialam spadek proga do 15 i beta przyrosla. Progesteron może mieć różne wartości. 35 to wciąż bardzo dobrze.


    ja robiłam krew 6dpt i miałam estradiol 210 i progesteron 23 to źle?

    aga_ni lubi tę wiadomość

    f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • aga_ni Autorytet
    Postów: 2253 1637

    Wysłany: 1 grudnia 2018, 23:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie! Ostatni kropek już ze mną, tata Nam zafundował pyszny obiadek i teraz czekanie.
    A od dzisiaj śpiewam mojemu maluchowi : "All I want for Christmas is youuuu"

    Misia bardzo bardzo mocno trzymam kciuki!!!

    23.10 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • aga_ni Autorytet
    Postów: 2253 1637

    Wysłany: 1 grudnia 2018, 23:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    ja robiłam krew 6dpt i miałam estradiol 210 i progesteron 23 to źle?
    Ola, 23 to tez dobrze, nie stresuj się :)

    23.10 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Niezapominajka5 Autorytet
    Postów: 2696 2348

    Wysłany: 2 grudnia 2018, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Ola, 23 to tez dobrze, nie stresuj się :)
    Też tak myślę:)

    f2w33e3k89pf91xf.png
    j4yxumm.png
    Nasz pierwszy cud już z nami 💝
‹‹ 1227 1228 1229 1230 1231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego