WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytałam o to lekarza i sama się wkopałam przez to.. W 3 dobie powinien mieć od 6-8 komórek. Nasz zarodek miał 5.. Najlepsza jest klasa A, nasz miał B, czyli średniaczek. No ale może nadgoni w macicy, staram się dawać mu wszystko co najlepsze żeby zachęcić Okruszka do zostania z nami ;)
    Będzie co ma być.
    Mój lekarz też zalecił femibion, ale na grupie dot. mutacji stanowczo to odradzano, bo zawiera syntetyczny kwas foliowy. Od listopada jestem na metylach i poziom kwasu ładnie mi się unormował na szczęście :)

MalaMiss lubi tę wiadomość

• K' Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja oszaleje. No chyba tak bardzo to się jeszcze nie stresowałam. Transfer dopiero w sobotę, a mnie się wymiotować chce z nerwów. I nie umiem sobie poradzić. Zupełnie nie wiem o co mi chodzi. Pogoda też fatalna.
    Siedzę i gram w jakieś głupie gry na telefonie żeby tylko wyłączyć głowę, bo nawet czytanie książki nie wchodzi w grę. Płakać mi się chce, krzyczeć mi się chce. Mam nerwy jak ktoś tylko zaczyna do mnie mówić. Cokolwiek.
    Masakra jakaś! I to jest wszystko tak cholernie męczące....

Przepraszam, że do Was się tak wypłakuję, ale mam wrażenie, że może Wy zrozumiecie mój stan :D
    Mój mężczyzna pyta jak mi pomóc.... hahahhahahhaha !!!!!!! no i co ja mam mu powiedzieć? Dobić? ;))

Kinga

* 01.10.2018 - IVF - nieudane
    * 31.03.2018 - IVF - nieudane
    * 26.01.2018 - IVF - nieudane
    * wdrożone leczenie: Equoral, Azatiopryna, Encorton, Intralipid
    * Wykryty problem immunologiczny: podwyższone NK i p/przeciwjądrowe
    * 2 nieudane IVF
    * 3 nieudane inseminacje
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poziom kwasu, wit b12 i homocysteine mam bdb... a najlepsze ze bralam nawet kiedys folik....dawnoooo temu...masakra

• Leni80 Znajoma

Wysłany: 29 marca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    Jestem po transferze :-) wszystkie 6 zarodków dalej się dzieliły:-D jednego już zamrozili! Dali mi dziś jednego ponoć pierwszej klasy! I ponoć bardzo ładny! Pozostałe 4 czekają do 5 doby i mrożonki. Ech. Oby coś wytrwało! Ale jak pierwszej klasy to ok? Bo się nie znam!
    Ja rowniez miałam transfet zarodka pierwszej klasy i zapierwszym razem sie udało..życze powodzenia!!!

ninkali lubi tę wiadomość

Leni80
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma fraxiparine? Mi gin dał i mówi, ze cleaxane nie am w hurtowni...i sie uparł... a zapewniał mnie, ze to jest to samo. Chyba wie co robi, zresztą daje to komuś kto batalie stoczył o kropka.... i mam faze znowu, bo nowy lek...retyyyyyy

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    Kochana, to zaraz zaraz:) i będzie dobrze!!!!!!!Tak mam dupka 3x1 i lute dowcipnie 3x1. Do tego wit D i femibion natal 1 w dawce 2x1.
    Też masz jakieś leki? Ilu dniowego miałaś zarodeczka?
    Ja mam dwa razy dziennie progynova rano i utrogest rano i wieczorem dowcipnie hihi i kwas foliowy 800 ,damy radę, oby do 11 kwietnia

ninkali lubi tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K' wrote:
    Dziewczyny ja oszaleje. No chyba tak bardzo to się jeszcze nie stresowałam. Transfer dopiero w sobotę, a mnie się wymiotować chce z nerwów. I nie umiem sobie poradzić. Zupełnie nie wiem o co mi chodzi. Pogoda też fatalna.
    Siedzę i gram w jakieś głupie gry na telefonie żeby tylko wyłączyć głowę, bo nawet czytanie książki nie wchodzi w grę. Płakać mi się chce, krzyczeć mi się chce. Mam nerwy jak ktoś tylko zaczyna do mnie mówić. Cokolwiek.
    Masakra jakaś! I to jest wszystko tak cholernie męczące....

Przepraszam, że do Was się tak wypłakuję, ale mam wrażenie, że może Wy zrozumiecie mój stan :D
    Mój mężczyzna pyta jak mi pomóc.... hahahhahahhaha !!!!!!! no i co ja mam mu powiedzieć? Dobić? ;))
    Kochana ja dwa tygodnie przed transferem ( jeszcze nie wiedziałam że transfer będzie w marcu) miałam biegunkę i wymioty ze stresu więc wiem jak się czujesz , spokojnie będzie dobrze :-*

K' lubi tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak samopoczucie Paulcia? Ja to czuję tak niby normalnie, ciut takie ostrożny optymizm, ale tak jak pomysle to fajnie w sumie:) jakoś tak mi na umysle milej :P

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• Alaska Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Jakie leki bierzesz i w jakich dawkach? Lekarz zwiększył dawki po dzisiejszej wizycie? Też uważam, że może coś jeszcze urosnąć, bo i u mnie pojawiło się więcej pęcherzyków w ostatnich dniach stymulacji. Amh może i nie jest bardzo wysokie, ale z niższymi amh były zdrowe ciąże, więc bądź dobrej myśli:* W jakim wieku jesteś?
    Nie zwiększył, bo powiedział że jest wszystko dobrze i jutro ewentualnie zobaczymy jak sytuacja. Mam 34 lata mąż 35...staram się być dobrej myśli ale chyba każda z nas tutaj ma "słabsze" dni i myśli. Dziękuję za wsparcie :)

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• Alaska Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Dzwoniłam do kliniki... Czekają na nas dwa maluchy :-) :-) :-) :-) :-) :-) o 10:30 mamy być w klinice
    Cudowna wiadomość!!!!!

K', Paulcia28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkali, też słyszałam o tym że jest problem, clexanem w hurtowniach. Ja miałam neoparin, wszystko jest do przeżycia :)
    A co do stresu to on nie mija :) ja przed każdą wizyta i badaniami mam taki sam stres jak przed rozpoczęciem procedury. Próbuję sobie tłumaczyć że nic mój stres nie da i nie zmieni w wynikach, na chwilę pomaga i znów to samo. Jedyne co mnie ratuje to że mogę w pracy zrobić usg jak sobie ubzduram i trochę mnie to uspokaja, ale czy to normalne żeby co tydzień podglądać czy wszystko jest ok.

MalaMiss, Paulcia28 lubią tę wiadomość

• Alaska Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    Hej Dziewczyny!
    Paulcia kciuki!! Jestem z Tobą :)

A ja dzisiaj mam podły nastrój i totalnie czarne myślenie :(
    Jestem 5dpt. Od wczoraj nie czuję kompletnie nic, nawet ćmienia w podbrzuszu.. Boję się, że mój Okruszek przestał się dzielić, tak samo jak w 1. procedurze gdzie w ogóle nie doszło do transferu i czekali do 5 doby :( I tak był średniej klasy w dniu transferu, genetyki nie oszuka :(
    Czuję się jakaś taka pusta, chciałabym żeby już był wtorek i wynik bety.. Nadzieja ze mnie uszła, mam nadzieję, że to minie :(
    Sorki za smęcenie, muszę tutaj, bo mojemu mężowi udziela się moje negatywne myślenie, a w tym związku musi być choć jedna osoba, która wierzy w powodzenie..
    Pomyśl tak, że to cisza ale przed wielkim szczęściem. Musimy myśleć pozytywnie, bo owe myśli maja duży wpływ na nasze samopoczucie i cała resztę. Głowa go góry :)

never_lose_hope, Paulcia28 lubią tę wiadomość

• PolaWaw Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dzieczyny. Miałam dzisiaj dzień testowania. 12dpt blastki 3AA wynik to 12,8. Cieszę sie ze jest na plus ale martwi mnie niska wartość. W sobotę robię powtórkę z bety, zobaczymy jaki bedzie przyrost. Dzwonilsm do mojego lekarza i o dziwo "ochrzanił" mnie ze marudzę ;) a raczej jest sceptyczny i nie wzbudza nadziei bezpodstawnie.

Czy któraś z Was spotkała sie z podobna sytuacja? Przy tak niskiej początkowej wartości bety w ogóle możliwe jest urodzenie zdrowego bobaska?

Jestem bardzo przewrażliwiona bo moja pierwsza ciąża przestała sie rozwijać w 9 tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 20:32

MalaMiss, Paulcia28, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

W tym roku skończę 34 lata
    Starania z pomocą medyczna od 2016 -> 2017 IUI, ciąża, poronienie w 10 tc
    Problem: słabe nasienie (morfologia 0 - 4%), AMH - 1,4
    1 IVF :(
  • Alaska Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    Jestem po transferze :-) wszystkie 6 zarodków dalej się dzieliły:-D jednego już zamrozili! Dali mi dziś jednego ponoć pierwszej klasy! I ponoć bardzo ładny! Pozostałe 4 czekają do 5 doby i mrożonki. Ech. Oby coś wytrwało! Ale jak pierwszej klasy to ok? Bo się nie znam!
    Żeby zagościł na 9 następnych miesięcy :)

ninkali, Paulcia28 lubią tę wiadomość

• Fredka_ Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaWaw wrote:
    Hej Dzieczyny. Miałam dzisiaj dzień testowania. 12dpt blastki 3AA wynik to 12,8. Cieszę sie ze jest na plus ale martwi mnie niska wartość.

Polawaw trzymaj się mocno ja jestem w podobnej sytuacji tylko ja muszę czekać w niepewności do czwartku. Zaciskam kciuki by był pożądny przyrost. Ja miałam w 10dpt bete 18 a w 11 dpt bete 29.

PolaWaw, Kate_____ lubią tę wiadomość

• PolaWaw Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fredka a co Twoj lekarz powiedział? Wysłałam Ci zaproszenie - mam kilka pytań jeżeli nie masz nic przeciwko

W tym roku skończę 34 lata
    Starania z pomocą medyczna od 2016 -> 2017 IUI, ciąża, poronienie w 10 tc
    Problem: słabe nasienie (morfologia 0 - 4%), AMH - 1,4
    1 IVF :(
  • Insomnia Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaWaw wrote:
    Hej Dzieczyny. Miałam dzisiaj dzień testowania. 12dpt blastki 3AA wynik to 12,8. Cieszę sie ze jest na plus ale martwi mnie niska wartość. W sobotę robię powtórkę z bety, zobaczymy jaki bedzie przyrost. Dzwonilsm do mojego lekarza i o dziwo "ochrzanił" mnie ze marudzę ;) a raczej jest sceptyczny i nie wzbudza nadziei bezpodstawnie.

Czy któraś z Was spotkała sie z podobna sytuacja? Przy tak niskiej początkowej wartości bety w ogóle możliwe jest urodzenie zdrowego bobaska?

Jestem bardzo przewrażliwiona bo moja pierwsza ciąża przestała sie rozwijać w 9 tc.
    Wydaje mi się, że to bardzo niski wynik jeżeli to był transfer 5- dniowej blastocysty. Wynik powinien już być trzycyfrowy. Przynajmniej u mnie tak było- 10 dpt beta była 180, 12 dpt już pod 300. Ale trzymam mocno kciuki

Endometrioza 3 stopnia
    Początek starań 2010 r.
    8.2014 r.- pierwsza procedura in vitro, udana
    Mój kochany synuś ma już 3 latka
    10.2017-crio, nieudane☹
    03.2018- początek drugiej i ostatniej procedury
    29.03.- start
  • Fredka_ Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaWaw wrote:
    Fredka a co Twoj lekarz powiedział? Wysłałam Ci zaproszenie - mam kilka pytań jeżeli nie masz nic przeciwko

Pola zaproszenie przyjęte nie mogę jednak wysłać do Ciebie wiadomości.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam właśnie pierwszy zastrzyk Fraxiparine...masakra co za igła! ledwo się wbiłam...czy oni myślą jak je robią?! tepa jak cholera...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insomnia wrote:
    Wydaje mi się, że to bardzo niski wynik jeżeli to był transfer 5- dniowej blastocysty. Wynik powinien już być trzycyfrowy. Przynajmniej u mnie tak było- 10 dpt beta była 180, 12 dpt już pod 300. Ale trzymam mocno kciuki
    A ten przyrost to był po tym zarodku klasy pierwszej?:) Mi kazał testować w 14 dpt

‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ