X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytałam o to lekarza i sama się wkopałam przez to.. W 3 dobie powinien mieć od 6-8 komórek. Nasz zarodek miał 5.. Najlepsza jest klasa A, nasz miał B, czyli średniaczek. No ale może nadgoni w macicy, staram się dawać mu wszystko co najlepsze żeby zachęcić Okruszka do zostania z nami ;)
    Będzie co ma być.
    Mój lekarz też zalecił femibion, ale na grupie dot. mutacji stanowczo to odradzano, bo zawiera syntetyczny kwas foliowy. Od listopada jestem na metylach i poziom kwasu ładnie mi się unormował na szczęście :)

MalaMiss lubi tę wiadomość

• K' Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja oszaleje. No chyba tak bardzo to się jeszcze nie stresowałam. Transfer dopiero w sobotę, a mnie się wymiotować chce z nerwów. I nie umiem sobie poradzić. Zupełnie nie wiem o co mi chodzi. Pogoda też fatalna.
    Siedzę i gram w jakieś głupie gry na telefonie żeby tylko wyłączyć głowę, bo nawet czytanie książki nie wchodzi w grę. Płakać mi się chce, krzyczeć mi się chce. Mam nerwy jak ktoś tylko zaczyna do mnie mówić. Cokolwiek.
    Masakra jakaś! I to jest wszystko tak cholernie męczące....

Przepraszam, że do Was się tak wypłakuję, ale mam wrażenie, że może Wy zrozumiecie mój stan :D
    Mój mężczyzna pyta jak mi pomóc.... hahahhahahhaha !!!!!!! no i co ja mam mu powiedzieć? Dobić? ;))

Kinga

* 01.10.2018 - IVF - nieudane
    * 31.03.2018 - IVF - nieudane
    * 26.01.2018 - IVF - nieudane
    * wdrożone leczenie: Equoral, Azatiopryna, Encorton, Intralipid
    * Wykryty problem immunologiczny: podwyższone NK i p/przeciwjądrowe
    * 2 nieudane IVF
    * 3 nieudane inseminacje
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poziom kwasu, wit b12 i homocysteine mam bdb... a najlepsze ze bralam nawet kiedys folik....dawnoooo temu...masakra

• Leni80 Znajoma

Wysłany: 29 marca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    Jestem po transferze :-) wszystkie 6 zarodków dalej się dzieliły:-D jednego już zamrozili! Dali mi dziś jednego ponoć pierwszej klasy! I ponoć bardzo ładny! Pozostałe 4 czekają do 5 doby i mrożonki. Ech. Oby coś wytrwało! Ale jak pierwszej klasy to ok? Bo się nie znam!
    Ja rowniez miałam transfet zarodka pierwszej klasy i zapierwszym razem sie udało..życze powodzenia!!!

ninkali lubi tę wiadomość

Leni80
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma fraxiparine? Mi gin dał i mówi, ze cleaxane nie am w hurtowni...i sie uparł... a zapewniał mnie, ze to jest to samo. Chyba wie co robi, zresztą daje to komuś kto batalie stoczył o kropka.... i mam faze znowu, bo nowy lek...retyyyyyy

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    Kochana, to zaraz zaraz:) i będzie dobrze!!!!!!!Tak mam dupka 3x1 i lute dowcipnie 3x1. Do tego wit D i femibion natal 1 w dawce 2x1.
    Też masz jakieś leki? Ilu dniowego miałaś zarodeczka?
    Ja mam dwa razy dziennie progynova rano i utrogest rano i wieczorem dowcipnie hihi i kwas foliowy 800 ,damy radę, oby do 11 kwietnia

ninkali lubi tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K' wrote:
    Dziewczyny ja oszaleje. No chyba tak bardzo to się jeszcze nie stresowałam. Transfer dopiero w sobotę, a mnie się wymiotować chce z nerwów. I nie umiem sobie poradzić. Zupełnie nie wiem o co mi chodzi. Pogoda też fatalna.
    Siedzę i gram w jakieś głupie gry na telefonie żeby tylko wyłączyć głowę, bo nawet czytanie książki nie wchodzi w grę. Płakać mi się chce, krzyczeć mi się chce. Mam nerwy jak ktoś tylko zaczyna do mnie mówić. Cokolwiek.
    Masakra jakaś! I to jest wszystko tak cholernie męczące....

Przepraszam, że do Was się tak wypłakuję, ale mam wrażenie, że może Wy zrozumiecie mój stan :D
    Mój mężczyzna pyta jak mi pomóc.... hahahhahahhaha !!!!!!! no i co ja mam mu powiedzieć? Dobić? ;))
    Kochana ja dwa tygodnie przed transferem ( jeszcze nie wiedziałam że transfer będzie w marcu) miałam biegunkę i wymioty ze stresu więc wiem jak się czujesz , spokojnie będzie dobrze :-*

K' lubi tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak samopoczucie Paulcia? Ja to czuję tak niby normalnie, ciut takie ostrożny optymizm, ale tak jak pomysle to fajnie w sumie:) jakoś tak mi na umysle milej :P

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• Alaska Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Jakie leki bierzesz i w jakich dawkach? Lekarz zwiększył dawki po dzisiejszej wizycie? Też uważam, że może coś jeszcze urosnąć, bo i u mnie pojawiło się więcej pęcherzyków w ostatnich dniach stymulacji. Amh może i nie jest bardzo wysokie, ale z niższymi amh były zdrowe ciąże, więc bądź dobrej myśli:* W jakim wieku jesteś?
    Nie zwiększył, bo powiedział że jest wszystko dobrze i jutro ewentualnie zobaczymy jak sytuacja. Mam 34 lata mąż 35...staram się być dobrej myśli ale chyba każda z nas tutaj ma "słabsze" dni i myśli. Dziękuję za wsparcie :)

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• Alaska Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Dzwoniłam do kliniki... Czekają na nas dwa maluchy :-) :-) :-) :-) :-) :-) o 10:30 mamy być w klinice
    Cudowna wiadomość!!!!!

K', Paulcia28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkali, też słyszałam o tym że jest problem, clexanem w hurtowniach. Ja miałam neoparin, wszystko jest do przeżycia :)
    A co do stresu to on nie mija :) ja przed każdą wizyta i badaniami mam taki sam stres jak przed rozpoczęciem procedury. Próbuję sobie tłumaczyć że nic mój stres nie da i nie zmieni w wynikach, na chwilę pomaga i znów to samo. Jedyne co mnie ratuje to że mogę w pracy zrobić usg jak sobie ubzduram i trochę mnie to uspokaja, ale czy to normalne żeby co tydzień podglądać czy wszystko jest ok.

MalaMiss, Paulcia28 lubią tę wiadomość

• Alaska Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    Hej Dziewczyny!
    Paulcia kciuki!! Jestem z Tobą :)

A ja dzisiaj mam podły nastrój i totalnie czarne myślenie :(
    Jestem 5dpt. Od wczoraj nie czuję kompletnie nic, nawet ćmienia w podbrzuszu.. Boję się, że mój Okruszek przestał się dzielić, tak samo jak w 1. procedurze gdzie w ogóle nie doszło do transferu i czekali do 5 doby :( I tak był średniej klasy w dniu transferu, genetyki nie oszuka :(
    Czuję się jakaś taka pusta, chciałabym żeby już był wtorek i wynik bety.. Nadzieja ze mnie uszła, mam nadzieję, że to minie :(
    Sorki za smęcenie, muszę tutaj, bo mojemu mężowi udziela się moje negatywne myślenie, a w tym związku musi być choć jedna osoba, która wierzy w powodzenie..
    Pomyśl tak, że to cisza ale przed wielkim szczęściem. Musimy myśleć pozytywnie, bo owe myśli maja duży wpływ na nasze samopoczucie i cała resztę. Głowa go góry :)

never_lose_hope, Paulcia28 lubią tę wiadomość

• PolaWaw Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dzieczyny. Miałam dzisiaj dzień testowania. 12dpt blastki 3AA wynik to 12,8. Cieszę sie ze jest na plus ale martwi mnie niska wartość. W sobotę robię powtórkę z bety, zobaczymy jaki bedzie przyrost. Dzwonilsm do mojego lekarza i o dziwo "ochrzanił" mnie ze marudzę ;) a raczej jest sceptyczny i nie wzbudza nadziei bezpodstawnie.

Czy któraś z Was spotkała sie z podobna sytuacja? Przy tak niskiej początkowej wartości bety w ogóle możliwe jest urodzenie zdrowego bobaska?

Jestem bardzo przewrażliwiona bo moja pierwsza ciąża przestała sie rozwijać w 9 tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 20:32

MalaMiss, Paulcia28, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

W tym roku skończę 34 lata
    Starania z pomocą medyczna od 2016 -> 2017 IUI, ciąża, poronienie w 10 tc
    Problem: słabe nasienie (morfologia 0 - 4%), AMH - 1,4
    1 IVF :(
  • Alaska Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    Jestem po transferze :-) wszystkie 6 zarodków dalej się dzieliły:-D jednego już zamrozili! Dali mi dziś jednego ponoć pierwszej klasy! I ponoć bardzo ładny! Pozostałe 4 czekają do 5 doby i mrożonki. Ech. Oby coś wytrwało! Ale jak pierwszej klasy to ok? Bo się nie znam!
    Żeby zagościł na 9 następnych miesięcy :)

ninkali, Paulcia28 lubią tę wiadomość

• Fredka_ Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaWaw wrote:
    Hej Dzieczyny. Miałam dzisiaj dzień testowania. 12dpt blastki 3AA wynik to 12,8. Cieszę sie ze jest na plus ale martwi mnie niska wartość.

Polawaw trzymaj się mocno ja jestem w podobnej sytuacji tylko ja muszę czekać w niepewności do czwartku. Zaciskam kciuki by był pożądny przyrost. Ja miałam w 10dpt bete 18 a w 11 dpt bete 29.

PolaWaw, Kate_____ lubią tę wiadomość

• PolaWaw Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fredka a co Twoj lekarz powiedział? Wysłałam Ci zaproszenie - mam kilka pytań jeżeli nie masz nic przeciwko

W tym roku skończę 34 lata
    Starania z pomocą medyczna od 2016 -> 2017 IUI, ciąża, poronienie w 10 tc
    Problem: słabe nasienie (morfologia 0 - 4%), AMH - 1,4
    1 IVF :(
  • Insomnia Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaWaw wrote:
    Hej Dzieczyny. Miałam dzisiaj dzień testowania. 12dpt blastki 3AA wynik to 12,8. Cieszę sie ze jest na plus ale martwi mnie niska wartość. W sobotę robię powtórkę z bety, zobaczymy jaki bedzie przyrost. Dzwonilsm do mojego lekarza i o dziwo "ochrzanił" mnie ze marudzę ;) a raczej jest sceptyczny i nie wzbudza nadziei bezpodstawnie.

Czy któraś z Was spotkała sie z podobna sytuacja? Przy tak niskiej początkowej wartości bety w ogóle możliwe jest urodzenie zdrowego bobaska?

Jestem bardzo przewrażliwiona bo moja pierwsza ciąża przestała sie rozwijać w 9 tc.
    Wydaje mi się, że to bardzo niski wynik jeżeli to był transfer 5- dniowej blastocysty. Wynik powinien już być trzycyfrowy. Przynajmniej u mnie tak było- 10 dpt beta była 180, 12 dpt już pod 300. Ale trzymam mocno kciuki

Endometrioza 3 stopnia
    Początek starań 2010 r.
    8.2014 r.- pierwsza procedura in vitro, udana
    Mój kochany synuś ma już 3 latka
    10.2017-crio, nieudane☹
    03.2018- początek drugiej i ostatniej procedury
    29.03.- start
  • Fredka_ Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaWaw wrote:
    Fredka a co Twoj lekarz powiedział? Wysłałam Ci zaproszenie - mam kilka pytań jeżeli nie masz nic przeciwko

Pola zaproszenie przyjęte nie mogę jednak wysłać do Ciebie wiadomości.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam właśnie pierwszy zastrzyk Fraxiparine...masakra co za igła! ledwo się wbiłam...czy oni myślą jak je robią?! tepa jak cholera...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insomnia wrote:
    Wydaje mi się, że to bardzo niski wynik jeżeli to był transfer 5- dniowej blastocysty. Wynik powinien już być trzycyfrowy. Przynajmniej u mnie tak było- 10 dpt beta była 180, 12 dpt już pod 300. Ale trzymam mocno kciuki
    A ten przyrost to był po tym zarodku klasy pierwszej?:) Mi kazał testować w 14 dpt

‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ