X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Melduję się. Właśnie dzwonili z kliniki i moja beta to 379 mlU/ml czyli jedna dzidzia :-) wszystko jest ok i w poniedziałek pierwsze usg :-)
    Super:) Gratulacje :) A to zwolnienie udało Ci się załatwić?

Marmis
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Dziękuję, to jest moja druga beta, pierwsza miałam w poniedziałek :-P
    Wiem ;) tam miało być czekałam ale pisze z tel i on poprawia.

ty0qs6r.png
  • aga80 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oska31 wrote:
    Nie rozumiem dlaczego kazali Ci testowac 6 dpt. Przeciez malo kiedy cokolwiek wyjdzie. Ja mam zalecenie zrobic test ciazowy 16 dni po transferze. Zadnej bety nie bede miala. Mi gin mowil ze jak zrobie 12 dnia zwykly test to ma prawo nie wyjsc. Nie zamarwiaj sie moim zdaniem to nie jest wiarygodne.

sama się tak załatwiłam z tymi badaniami bo w klinice są 3 weryfikacje po transferze - tylko tak jak weryfikacja progesteronu i estradiolu ok niech będzie (zwiększyli mi dawkę proga bo po pierwszej weryfikacji 13,94 a teraz 26,88) to beta robiona 3 dnia po transferze to trochę nieporozumienie a 6 dnia po transferze już niby powinna cos pokazać, szczególnie przy transferze blastki
    kolejna weryfikacja w sobotę - 10 dpt i zobaczymy ...

aga
    2018 - 3 procedury nieudane
    2019 - pierwsze KD
    27.04.2020 - wyczekany synek
    2** transfer 04.12.2021
    14.12 beta 118
    17.12 beta 539 :)
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Super:) Gratulacje :) A to zwolnienie udało Ci się załatwić?
    Ginekolog mi dał do 1 czerwca :-P a potem do pracy!! Chyba ich pogielo że ja tam wrócę.

ninkali lubi tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia ja właśnie wyszłam też z laboratorium :-) odebrałam wynik tego estradiolu poniedzialkowego o który zapomniałam zapytać i jest 1204 ciekawe jaki będzie dziś. Nie wiem w ogóle jaki powinien być .

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka u mnie dr chce by był niższy niż 10 tyś bo to będzie niebezpieczne ale zobaczymy jak pójdzie dziś.

ty0qs6r.png
  • Oska31 Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga80 wrote:
    sama się tak załatwiłam z tymi badaniami bo w klinice są 3 weryfikacje po transferze - tylko tak jak weryfikacja progesteronu i estradiolu ok niech będzie (zwiększyli mi dawkę proga bo po pierwszej weryfikacji 13,94 a teraz 26,88) to beta robiona 3 dnia po transferze to trochę nieporozumienie a 6 dnia po transferze już niby powinna cos pokazać, szczególnie przy transferze blastki
    kolejna weryfikacja w sobotę - 10 dpt i zobaczymy ...
    Ja bym sie ta beta nie przyjmowała. Sama jestem dzis 6 dzien po transferze i tez nie mam żadnych objawów. Wierzę ze nie ma co tego przekreślac. Trzymam kciuki za kolejna bete.

aga80, inka2707 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem po wizycie. Transfer planowany na wtorek, 15 maja.
    Paulcia, gratuluję z całego serca <3 wyglada na to, że fasolka się u Ciebie zadomowila :-)

ninkali, inka2707, Paulcia28 lubią tę wiadomość

• KasiaLe Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleis wrote:
    witajcie dziewczyny,
    mam pytanie do tych z Was ktorym wyszly ostatnio pozytywne bety. Czy macie bole podbrzusza jakie okresowe? jestem 9 dpt blastocysty. To moj 4 transfer i tym razem czekam z testem tak dlugo jak zalecil lekarz. Od 6 dpt jednak pobolewa mnie tak okresowe pobrzusze i zastanawiam sie czy Wy na wczesnym etapie ciazy macie takie objawy?
    gratuluje tym, do ktorych juz teraz usmiechnelo sie szczescie i kibicuje pozostalym
    Ja mam takie uczucie ciągnięcia cały czas od ok 6 dnia po transferze, teraz 6 tydzień ciąży mi sie będzie konczyl. Mniej to czuje jak leżę, a jakbym więcej pochodziła to bardziej.

♥️♥️ 08.2012 - bliźniaki,
    f2w3ugpj8woa7r65.png
  • KasiaLe Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Melduję się. Właśnie dzwonili z kliniki i moja beta to 379 mlU/ml czyli jedna dzidzia :-) wszystko jest ok i w poniedziałek pierwsze usg :-)
    Ja tez mam w poniedziałek pierwsze usg

Paulcia28 lubi tę wiadomość

f2w3ugpj8woa7r65.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleis wrote:
    witajcie dziewczyny,
    mam pytanie do tych z Was ktorym wyszly ostatnio pozytywne bety. Czy macie bole podbrzusza jakie okresowe? jestem 9 dpt blastocysty. To moj 4 transfer i tym razem czekam z testem tak dlugo jak zalecil lekarz. Od 6 dpt jednak pobolewa mnie tak okresowe pobrzusze i zastanawiam sie czy Wy na wczesnym etapie ciazy macie takie objawy?
    gratuluje tym, do ktorych juz teraz usmiechnelo sie szczescie i kibicuje pozostalym

ja miałam takie napięcie jak na okres tylko z jedną różnicą - pobolewała mnie lewa strona, a ona mnie nigdy nie boli, początkowo zrzuciłam to na leki, że uaktywniły lewą stronę. Bóle zaczęły się jakieś 3 dni po transferze, jak leżałam to spoko, ale jak chodziłam to bardziej bolało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 12:13

mbnotr8.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:

cudowna wiadomość :)

mbnotr8.png
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia myślę że na 10 tyś to chyba nie skoczy co... chyba że to aż takie duże różnice między jednym badaniem a drugim zobaczymy co Ci dziś wyjdzie :-)

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • asias Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Ginekolog mi dał do 1 czerwca :-P a potem do pracy!! Chyba ich pogielo że ja tam wrócę.
    Potem napewno przedłuży ;) Też bym nie wracała do pracy. Ja swojej tak nie znoszę. Każda z nas wie jaką trudną drogę trzeba przejść, żeby upragnione maleństwo się przyjęło w brzuszku. I nic nie może tego zepsuć, żadna praca, żadni wredni pracownicy ! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 12:23

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    To super. Do 1 czerwca masz spokój. I potem na pewno tez Ci da. No bo bez przesady - masz cięzką fizyczna pracę - więc chyba łaski nie robi. No, ale na razie neie mysl o tym, bo teraz masz wolne - więc odpoczywaj i pełen relax :)

Marmis
  • KasiaLe Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Potem napewno przedłuży ;) Też bym nie wracała do pracy. Każda z nas wie jaką trudną drogę trzeba przejść, żeby upragnione maleństwo się przyjęło w brzuszku. I nic nie może tego zepsuć, żadna praca! ;)
    Dokładnie, mi endo od razu teraz powiedziała, że trzeba Bardzo uważać na siebie teraz, jak najwięcej leżeć, nie biegać, nie skakać, nie szaleć, nie dźwigać nic, bo to jest bardzo delikatna ciąża. Ja jej mówię że przy dwójce przedszkolaków ciężko sobie leżeć, a ona że jest przeciwna oglądaniu tv przez dzieci, ale teraz mam im włączyć bajkę, a sama iść leżeć. Także bierzcie l4 i uważajcie na siebie szczególnie teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 12:27

asias lubi tę wiadomość

f2w3ugpj8woa7r65.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Necia myślę że na 10 tyś to chyba nie skoczy co... chyba że to aż takie duże różnice między jednym badaniem a drugim zobaczymy co Ci dziś wyjdzie :-)
    8982 mam dziś bo sprawdziłam teraz wynik. Także raczej muszę się żegnać z transferem świeżym.

ty0qs6r.png
  • KasiaLe Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Ja betę robiłam w 10 i 13 dpt, z ciekawości chyba jutro w 23dpt się przejdę sprawdzić jaka mi wyjdzie beta, nosi mnie, i z niecierpliwością już czekam na ten poniedziałek. Teraz mi się dłuży bardziej niż od transferu do testowania.

f2w3ugpj8woa7r65.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:

Pięknie, gratulacje!!! :-) :-)

• Farelka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia kurczę :/ to chyba jest ryzyko hiperki ;/ jak taki duży nie ?

Ale spokojnie poczekamy co lekarz powie właśnie już masz wizytę a ja jeszcze czekam przed klinika . Daj znać

f2w3rjjgtc46j0xs.png
‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ