X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Pobrali mi 26, 21 ocenili na dobre. 6 zostało zapłodnionych - do 5 dnia dotrwały 2 blastocyty. 9 komórek mam jeszcze zamrożonych, a 6 oddałam do adopcji :-)
    Także czekają na mnie 2 mrozaczki - mam nadzieje, że to TE MALUSZKI ;-)

Przewspaniały wynik :)
    godny pozazdroszczenia ;)

A powiedz kochana, jakiej jakosci miałas zarodki? I jak rokowowaly,
    te ktore staly sie blastocystami?
    Zastanaiam sie jakie szanse mają moje na przetrwanie do 5 doby...

Parysada lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia mnie też przesunęli transfer i uważam, że to dobra decyzja bo mój organizm trochę odpoczął :-) Co do rozmrażania to też się stresuję, ale embriolog mnie uspokajał, że wszytko będzie OK (ale statystycznie nie wiem jak to wygląda)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Przewspaniały wynik :)
    godny pozazdroszczenia ;)

A powiedz kochana, jakiej jakosci miałas zarodki? I jak rokowowaly,
    te ktore staly sie blastocystami?
    Zastanaiam sie jakie szanse mają moje na przetrwanie do 5 doby...

Z rozmowy tel z kliniką dowiedziałam się, że blastocysty są dobrej jakości jedna ponoć 4AA a druga chyba 2A (ja niestety aż tak tego nie ogarniam i w sumie się ucieszyłam jak mi powiedzieli, że jest dobrze). Ogólnie u nas zapłodniły się wszystkie 6, ale jeden chyba przestał rozwijać się w 3 dobie a pozostałe dotrwały do 4 a potem już nie dały rady :-( Z tego co zrozumiałam, u mnie nie mrozili tych zarodków wcześniej bo chcieli je obserwować do stadium blastocysty - no i ostatecznie przetrwały 2. Do tego mam jeszcze 9 zamrożonych oocytów. Powiem szczerze, że sama byłam zaskoczona po punkcji bo nie spodziewałam się tylu komórek. Teraz czekam na wyznaczenie transferu.

Paulcia28, asias lubią tę wiadomość

• aga80 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana grtulacje!!! trzymam kciuki żeby beta rosła wzorcowo

u mnie dół - niestety tak jak się spodziewałam beta 6 dpt - 0 - zupełny brak objawów jednak był prognozą braku ciąży
    lekarka nie kazała jeszcze odstawiać leków i czekać na ostateczną weryfikację w sobotę ale wszelkie złudzenia prysły

najgorzej że trzeba zaczynac od zera bo i badania straciły ważność (a przynajmniej część)) i znowu stymulacja punkcja itd...

chyba miesiąc przerwy sobie zrobimy i zaczniemy od czerwca bo jednak trzeba psychicznie odpocząć

aga
    2018 - 3 procedury nieudane
    2019 - pierwsze KD
    27.04.2020 - wyczekany synek
    2** transfer 04.12.2021
    14.12 beta 118
    17.12 beta 539 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga80 wiem, że Ci trudno ale może warto jeszcze powtórzyć badanie.
    Bardzo mocno trzymam kciuki!

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - a to nie zawcześnie na betę?
    oby to nie było to :(

Właśnie...czemu czekają aż do 5dnia rozwoju?

Przecież najlepsze miejsce jest w macicy...a one "pod szkiełkiem" nie dają rady...
    ile jest tutaj szczęśliwych ciężarówek, którym udało się z 3dniowymi przecież...
    Mam za przykład również znajomą, która ma piękną córeczkę z crio zarodka 3 dniowego, słabej jakości...

Czasem tego nie ogarniam...

Teraz zastanawiam się, czy nie lepiej byłoby jeszcze jednego choociaż próbować mrozić z tej 3doby...

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • inka2707 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga80, przykro mi :( ja też coraz mniej wierzę w to, że mi się uda :( trzymaj się!
    A może jednak coś jeszcze drgnie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 22:49

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Aga - a to nie zawcześnie na betę?
    oby to nie było to :(

Właśnie...czemu czekają aż do 5dnia rozwoju?

Przecież najlepsze miejsce jest w macicy...a one "pod szkiełkiem" nie dają rady...
    ile jest tutaj szczęśliwych ciężarówek, którym udało się z 3dniowymi przecież...
    Mam za przykład również znajomą, która ma piękną córeczkę z crio zarodka 3 dniowego, słabej jakości...

Czasem tego nie ogarniam...

Teraz zastanawiam się, czy nie lepiej byłoby jeszcze jednego choociaż próbować mrozić z tej 3doby...
    Ponoć blastocysty mają największe szanse, ale same wiemy po forum, że tu już różne historie się działy ;-) Prawda jest taka, że też do końca tego nie rozumiem, dopiero w sb będę się widziała z moim lekarzem to go o wszystko wypytam ;-) Chyba muszę sobie pytania na kartce wypisać żeby o niczym nie zapomnieć ;-D

olcia.de, MagNolia55 lubią tę wiadomość

• Niezapominajka29 Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

u mnie dół - niestety tak jak się spodziewałam beta 6 dpt - 0 - zupełny brak objawów jednak był prognozą braku ciąży
    lekarka nie kazała jeszcze odstawiać leków i czekać na ostateczną weryfikację w sobotę ale wszelkie złudzenia prysły

najgorzej że trzeba zaczynac od zera bo i badania straciły ważność (a przynajmniej część)) i znowu stymulacja punkcja itd...

chyba miesiąc przerwy sobie zrobimy i zaczniemy od czerwca bo jednak trzeba psychicznie odpocząć[/QUOTE]
    Ja też mam 6 dzien po transferze i widzę jak zmienia mi się cera. Zawsze tak mam tydzień przed okresem i no bolesne piersi ale co się dziwić przy takiej ilości leków. Z resztą dzisiaj tez złapałam doła.

• inka2707 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, a Ty kiedy testujesz?

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Moja gin chce żeby małe podrosly troszkę. Estradiol masz w jakich jednostkach? Bo ja w porównaniu do Ciebie mam mega duży 5747 nmol/l. Zastanawiała się nad środa ale ostatecznie stwierdziła że nie będziemy ich gonić niech spokojnie rosną bo ja mam długie cykle 30-33 dni i wysokie AMH dlatego nie chciala zwiekszac dawki tylko na tej małej dobic do końca.
    Sprawdziłam ta jednostkę. U mnie ng/ml to to samo,czy inny przelicznik?
    Koniecznie daj znać jak jutro po podkładzie.

Dziewczyny jutro punkcja. Trzymajcie kciuki:*

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 02:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Jeśli chodzi o mnie, to dzisiaj dostałam telefon od lekarza o stanie zarodków i tak jak pisałam wcześniej - jeden najwyższej klasy został zamrożony już na tym etapie, ponieważ dobrze rokuje....Z racji tego, że klinika raczej decyduje się na hodowlę do 5 dnia - tzw. stadium blatocysty, lekarz zaproponował dalszą obserwację tych słabszych, bo mówił że może jeszcze "ruszą do przodu" i zostaną...:)

Ogólnie mieliśmy 7 dojrzałych komórek - czyli znowu duża część niedojrzałych i przy tym 4 zapłodnienia, które dały 3 dobre zarodki <3 <3 <3 i 1 bardzo dobry <3.

U nas niestety transfer odrocznony, zw. na ryzyko hiperki.
    Szkoda, że wcześniej nie pytałam o to...
    Bo skoro mamy mało zarodków, nie wiadomo co będzie, boję się ew. rozmrażania, że
    któregoś stracimy i tym samym zmniejszymy szansę...
    ale lekarz tłumaczył, że nie da rady, bo ostatni lek który otrzymałam ma za zadanie blokować hiperkę, tym samym powodując słabe endometrium ( tak to bynajmniej zroozumiałam ).

Boję się, żeby nie stracić tego dobrego zarodka...

Jak to wogóle ma się statystycznie dziewczyny?
    Czy któraś doświadczyła tego przykrego zdarzenia przy rozmrażaniu?
    Nie liczy się ilość tylko jakoś Magnolia :-) a co do Twoich obaw ze maluchy nie dadzą rady po odmrozeniu to doskonałe Ciebie rozumiem bo ja dokładnie wiedziałam kiedy rozmrazaja i trzeslam portkami, ale z 4 zarodków jakie mieliśmy wszystkie pięknie się rozmrazaly i pięknie rozwijaly, więc trzymam kciuki żeby i u Ciebie tak było. Ja też miałam odroczony transfer ze względu na hiperke. Punkcja była 31 stycznia i dopiero w marcu mogłam startować po dojściu do siebie po hiperce. Jak się czujesz?

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga80 wrote:
    Morgana grtulacje!!! trzymam kciuki żeby beta rosła wzorcowo

chyba miesiąc przerwy sobie zrobimy i zaczniemy od czerwca bo jednak trzeba psychicznie odpocząć
    Aga a ilu dniowe miałaś zarodki? Powtórz betę proszę a ja trzymam mocno kciuki!!

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Z rozmowy tel z kliniką dowiedziałam się, że blastocysty są dobrej jakości jedna ponoć 4AA a druga chyba 2A (ja niestety aż tak tego nie ogarniam i w sumie się ucieszyłam jak mi powiedzieli, że jest dobrze). Ogólnie u nas zapłodniły się wszystkie 6, ale jeden chyba przestał rozwijać się w 3 dobie a pozostałe dotrwały do 4 a potem już nie dały rady :-( Z tego co zrozumiałam, u mnie nie mrozili tych zarodków wcześniej bo chcieli je obserwować do stadium blastocysty - no i ostatecznie przetrwały 2. Do tego mam jeszcze 9 zamrożonych oocytów. Powiem szczerze, że sama byłam zaskoczona po punkcji bo nie spodziewałam się tylu komórek. Teraz czekam na wyznaczenie transferu.
    Bardzo ładny wynik , trzymam kciuki za maluszki, daj znać jak będziesz znała termin transferu :-****

Olciaaa lubi tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Sprawdziłam ta jednostkę. U mnie ng/ml to to samo,czy inny przelicznik?
    Koniecznie daj znać jak jutro po podkładzie.

Dziewczyny jutro punkcja. Trzymajcie kciuki:*
    No właśnie czyli żeby nasze wyniki porównac musisz mój wynik podzielić przez 3.14.
    Trzymaj kciuki ja też zaciskam za Ciebie i koniecznie dawaj znać jak poszło.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

ty0qs6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    Dzięki kochana za podpowiedź, wezmę sobie do serca.
    A L4 ? bo źle się czułaś czy żeby się oszczędzać?
    Czułam się ok. Serio. Czułam że była jakaś operacja. Tak też podeszłam do tematu. Czułam,że coś tam robili. Z dwa dni pobolewala mnie szyjka. Bolało jakbym pas miała dookoła i promieniowało na plecy (w poniedziałek punkcja,do czwartku objawy). Ale ważne jest aby był spokój. Czas tylko dla Ciebie. Ale!!! Serio z ręką na sercu mimo ogromnego strachu i cykora to nie jest nic strasznego. Ani razu nie brałam leków przeciwbólowych.

Onia lubi tę wiadomość

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po pobraniu krwi na betę. Minęło 48 godz od pierwszego wyniku i po południu się dowiem czy przyrost jest prawidłowy i wyznacza mi termin na przyszły tydzień na pierwsze usg. Żeby tylko wszystko było dobrze.

olcia.de, KasiaLe, Zizu87, Parysada, Bajka_88, Maggie08, morganaa, Niezapominajka5, Oska31, Gaja88 lubią tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Ja już po pobraniu krwi na betę. Minęło 48 godz od pierwszego wyniku i po południu się dowiem czy przyrost jest prawidłowy i wyznacza mi termin na przyszły tydzień na pierwsze usg. Żeby tylko wszystko było dobrze.
    Będzie dobrze kochana, zobaczysz :-) ale kciuki zaciśnięte na maxa! <3 <3 <3

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia.de wrote:
    Będzie dobrze kochana, zobaczysz :-) ale kciuki zaciśnięte na maxa! <3 <3 <3
    Nie dziękuję :-) mam nadzieję że wszystko będzie dobrze ,a zaraz będę u mojego ginekologa i będę błagać o zwolnienie

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • aga80 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka2707 wrote:
    Aga80, przykro mi :( ja też coraz mniej wierzę w to, że mi się uda :( trzymaj się!
    A może jednak coś jeszcze drgnie??

lekarka mówiła że jeszcze nie wszystko stracone, ale i po jej głosie i po doświadczeniach dziewczyn, nawet z forum przy 6 dniowej blastce beta powinna już pokazać cokolwiek

mam nadzieję że ja wykorzystałam limit pecha 2-go majowych transferów i dziewczyny Wam sie MUSI udać :)
    trzymam mocno kciuki &&&&&&&&

aga
    2018 - 3 procedury nieudane
    2019 - pierwsze KD
    27.04.2020 - wyczekany synek
    2** transfer 04.12.2021
    14.12 beta 118
    17.12 beta 539 :)
‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ