X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • inka2707 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Paulcia Ale cudnie:-)
    Ja właśnie wyruszam na badania i transfer :-) jadę bo moje wymarzone wyczekane baby !!! :-)

Powodzenia :) :)

Oska, zrób betę, to będziesz wiedziała, co jest grane.

Farelka lubi tę wiadomość

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oska31 wrote:
    Dziewczyny zrobilam dzis drugi super czuly test - negatywny. Nawet nie ma zadnego cienie. Jestem 11 dni po podaniu 3 dniowego zarodka. Ja już nie mam nadzieji. Dzis rano dzwonili do mnie z kliniki jak sie czuje i powiedziałam o tym negatywnym teście. Mowila ze to za wczesnie i wspomnialam ze nie mam żadnych objawów, mowila ze to nic nie znaczy. Kazała zrobic test w 16 dniu i jak bedzie negatyw odstawic leki. Co wy o tym myślicie? Czy jest jakas szansa? Jestem zalamana
    Oskar nie trać jeszcze nadziei, choć domyślam sie, że jest to trudne! Jesteśmy z Tobą i trzymamy kciuki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 08:58

Oska31 lubi tę wiadomość

• Oska31 Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    A czemu tak późno masz na betę jechać? To że test wyszedł negatywny nie znaczy że ciąży nie ma kochanie. Jednym test wychodzi szybciej innym późno. Nie martw się <3 trzymam kciuki za Ciebie
    Tu sie nie robi bety w tym problem dlatego każą tak późno zrobic test zeby była pewnosc.

• Oska31 Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia.de wrote:
    Ja bym zrobiła betę. Jeszcze dzis. Bedziesz miala 100% pewnosci
    Chcialabym ale nie mam mozliwosci. Moge tylko testy na mocz :( wiem ze beta by juz cos pokazala ale oni tu nie daja skierowania na test z krwi a prywatnie nie ma możliwości.

• Oska31 Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie prosze czy 11 dzień to faktycznie za wczesnie na test z moczu? Czy moge miec jeszcze nadzieje?

KasiaLe lubi tę wiadomość

• morganaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    A Ty kiedy masz pierwsze usg?

nie wiem jeszcze, dziś idę do swojego starego gina po zwolnienie lekarskie, wątpię czy będzie robił usg, bo jak z nim rozmawiałam to sugerował początek ciąży pokazywać się jeszcze w klinice m.in. na usg. A że do kliniki idę we wtorek to może wtedy lekarz zrobi :)

mój gin zalecił mi na ciągnący, napięty brzuch brać magnez. od piątku plamienia się nie powtórzyły, także jestem dobrej myśli, choć ten stres chyba nigdy nie minie. Cała moja rodzina obchodzi się ze mną jak z jajkiem :) staram się nie forsować, ale nie dam rady leżeć całe dnie :)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oska31 wrote:
    Chcialabym ale nie mam mozliwosci. Moge tylko testy na mocz :( wiem ze beta by juz cos pokazala ale oni tu nie daja skierowania na test z krwi a prywatnie nie ma możliwości.

dlaczego nie możesz prywatnie zrobić bety?
    bądź dobrej myśli, może to rzeczywiście za wcześnie. U mojej siostry w naturalnej ciąży testy zaczęły być dodatnie dopiero po becie, a też sprawdzała wcześniej bo się o drugie dziecko starali :)

mbnotr8.png
  • Oska31 Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    dlaczego nie możesz prywatnie zrobić bety?
    bądź dobrej myśli, może to rzeczywiście za wcześnie. U mojej siostry w naturalnej ciąży testy zaczęły być dodatnie dopiero po becie, a też sprawdzała wcześniej bo się o drugie dziecko starali :)
    Ja mieszkam w holandi i tu nie ma możliwości isc prywatnie za oplata na badanie krwi bez skierowania. Tak tu niestety jest. I nawet jak wyjdzie test pozytywny nie wysla na badanie krwi. Nic nie moge zrobic

• morganaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, ale jak już masz skierowanie od lekarza to możesz zrobić prywatnie badanie czy też nie?

dziwne zasady, to chociaż tyle w Polsce normalniej, że po prostu idę i robię, chyba jedynie przy krzywej cukrowej i prolaktynie z obciążeniem trzeba nawet prywatnie mieć skierowanie od lekarza. Co kraj to inne zasady :(

no to przykro mi Kochana, że tak długo musisz w niepewności być :( zwariować przecież można od tego...

mbnotr8.png
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oska myślę abyś zrobiła bete. Z tymi testami bywa różnie!

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • KasiaLe Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oska31 wrote:
    Powiedzcie prosze czy 11 dzień to faktycznie za wczesnie na test z moczu? Czy moge miec jeszcze nadzieje?
    Chciałam zacytować A nie polubić. Mi w 10dpt 7 dniowej blastki test wyszedł negatywny, a w ciąży jestem. Myślę że za wcześnie zrobiłaś.

Oska31, Paulcia28 lubią tę wiadomość

♥️♥️ 08.2012 - bliźniaki,
    f2w3ugpj8woa7r65.png
  • Oska31 Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie piszcie prosze o tej becie bo to jeszcze bardziej mnie zalamuje!! Nie mam możliwości pojsc na badanie krwi!!

• Farelka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze. To jak nie ma opcji to poczekaj jeszcze tak jak zalecaja. Myślę że testy sikane to zawodza jednak i one są pewne moze po 20 dniach!

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oska31 wrote:
    Nie piszcie prosze o tej becie bo to jeszcze bardziej mnie zalamuje!! Nie mam możliwości pojsc na badanie krwi!!

no to Kochana jesteśmy i czekamy z Tobą :)

Oska31 lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny która z Was dostała tabletki na tarczyce Eutyrex czy coś w tym stylu będąc w ciąży ale nie mając problemu z tarczyca? Ja po południu muszę zadzwonić o wyniki hormonów i bety i wtedy lekarz powie czy muszę brać, lekarz mi powiedział że w ciąży tarczyca dostaje świra i wolą zapobiegać i dlatego w razie w tabletki

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oska31 wrote:

Tak teoretycznie to dziś przypada Ci termin miesiączki (jeżeli Twoja FL wynosi 13 dni) i wg mnie test powinien już wyjść, chociażby cień cienia. Zdarzają się sytuacje, że test negatywny a ciąża jest ale najczęściej test wychodzi już nawet na 2-3 dni przed terminem @. Jeżeli zrobiłaś test dobrej jakości to nawet ten o słabszej czułości powinien już coś pokazać. Przykro mi :( Dla pewności możesz odczekać jeszcze 2 dni i powtórzyć test jak chcesz

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • KasiaLe Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po usg, słyszałam już serduszko. Jedna dzidzia, ma skończone 6 tyg i 4 dni wg usg, termin mam na 03.01.2019. Upisalam się i cały tekst mi zjadło. Ostatnia wizyta w klinice to była. W przyszłym tyg już mam umówiona u mojego gina. Przez tydz jeszcze mam te dawki co do tej pory, a potem będziemy zmniejszać powoli.
    Ja biorę euthyrox od dawna ale mam problemy z tarczyca, w ciąży rzeczywiście zapotrzebowanie na lek rośnie. Nie wiem jak u Ciebie jak nie masz zdiagnozowanej choroby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 10:27

olcia.de, akilegna♥, gosia1992, Olciaaa, Paulcia28, Farelka, MisiaZ88, Marmis, Gaja88, MagNolia55, moniczka2601, Bajka_88, Furiatka, emka29, Maggie08 lubią tę wiadomość

♥️♥️ 08.2012 - bliźniaki,
    f2w3ugpj8woa7r65.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLe wrote:
    Jestem po usg, słyszałam już serduszko
    Super kochana! Cieszę się bardzo! Rośnijcie zdrowo <3 <3 <3

KasiaLe lubi tę wiadomość

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Dziewczyny która z Was dostała tabletki na tarczyce Eutyrex czy coś w tym stylu będąc w ciąży ale nie mając problemu z tarczyca? Ja po południu muszę zadzwonić o wyniki hormonów i bety i wtedy lekarz powie czy muszę brać, lekarz mi powiedział że w ciąży tarczyca dostaje świra i wolą zapobiegać i dlatego w razie w tabletki

Na początku dziecko korzysta z Twojej tarczycy. Jeżeli nigdy nie miałaś problemów, to dostaniesz co najwyżej minimalną dawkę o ile twój wynik będzie zły. Nie ma co się martwić, tylko kontrolować

Paulcia28 lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzwonili do mnie z kliniki mamy 6 zarodkow :) zalecenia sa by transfer był w 5 dobie a miał być w 3 dobie...nie wiem dlaczego taka zmiana?Ktos miał podobna sytuacje???lepszy jest w 5 dobie???

Necia124, Olciaaa, Farelka, MagNolia55, Bajka_88 lubią tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ