In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Farelka wrote:Paulcia Ale cudnie:-)
Ja właśnie wyruszam na badania i transfer jadę bo moje wymarzone wyczekane baby !!!
Powodzenia
Oska, zrób betę, to będziesz wiedziała, co jest grane.Farelka lubi tę wiadomość
Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
-
nick nieaktualnyOska31 wrote:Dziewczyny zrobilam dzis drugi super czuly test - negatywny. Nawet nie ma zadnego cienie. Jestem 11 dni po podaniu 3 dniowego zarodka. Ja już nie mam nadzieji. Dzis rano dzwonili do mnie z kliniki jak sie czuje i powiedziałam o tym negatywnym teście. Mowila ze to za wczesnie i wspomnialam ze nie mam żadnych objawów, mowila ze to nic nie znaczy. Kazała zrobic test w 16 dniu i jak bedzie negatyw odstawic leki. Co wy o tym myślicie? Czy jest jakas szansa? Jestem zalamana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 08:58
Oska31 lubi tę wiadomość
-
Paulcia28 wrote:A czemu tak późno masz na betę jechać? To że test wyszedł negatywny nie znaczy że ciąży nie ma kochanie. Jednym test wychodzi szybciej innym późno. Nie martw się trzymam kciuki za Ciebie
-
olcia.de wrote:Ja bym zrobiła betę. Jeszcze dzis. Bedziesz miala 100% pewnosci
-
Paulcia28 wrote:A Ty kiedy masz pierwsze usg?
nie wiem jeszcze, dziś idę do swojego starego gina po zwolnienie lekarskie, wątpię czy będzie robił usg, bo jak z nim rozmawiałam to sugerował początek ciąży pokazywać się jeszcze w klinice m.in. na usg. A że do kliniki idę we wtorek to może wtedy lekarz zrobi
mój gin zalecił mi na ciągnący, napięty brzuch brać magnez. od piątku plamienia się nie powtórzyły, także jestem dobrej myśli, choć ten stres chyba nigdy nie minie. Cała moja rodzina obchodzi się ze mną jak z jajkiem staram się nie forsować, ale nie dam rady leżeć całe dniePaulcia28 lubi tę wiadomość
-
Oska31 wrote:Chcialabym ale nie mam mozliwosci. Moge tylko testy na mocz wiem ze beta by juz cos pokazala ale oni tu nie daja skierowania na test z krwi a prywatnie nie ma możliwości.
dlaczego nie możesz prywatnie zrobić bety?
bądź dobrej myśli, może to rzeczywiście za wcześnie. U mojej siostry w naturalnej ciąży testy zaczęły być dodatnie dopiero po becie, a też sprawdzała wcześniej bo się o drugie dziecko starali -
morganaa wrote:dlaczego nie możesz prywatnie zrobić bety?
bądź dobrej myśli, może to rzeczywiście za wcześnie. U mojej siostry w naturalnej ciąży testy zaczęły być dodatnie dopiero po becie, a też sprawdzała wcześniej bo się o drugie dziecko starali -
kurcze, ale jak już masz skierowanie od lekarza to możesz zrobić prywatnie badanie czy też nie?
dziwne zasady, to chociaż tyle w Polsce normalniej, że po prostu idę i robię, chyba jedynie przy krzywej cukrowej i prolaktynie z obciążeniem trzeba nawet prywatnie mieć skierowanie od lekarza. Co kraj to inne zasady
no to przykro mi Kochana, że tak długo musisz w niepewności być zwariować przecież można od tego... -
Oska31 wrote:Powiedzcie prosze czy 11 dzień to faktycznie za wczesnie na test z moczu? Czy moge miec jeszcze nadzieje?
Oska31, Paulcia28 lubią tę wiadomość
♥️♥️ 08.2012 - bliźniaki,
-
Dziewczyny która z Was dostała tabletki na tarczyce Eutyrex czy coś w tym stylu będąc w ciąży ale nie mając problemu z tarczyca? Ja po południu muszę zadzwonić o wyniki hormonów i bety i wtedy lekarz powie czy muszę brać, lekarz mi powiedział że w ciąży tarczyca dostaje świra i wolą zapobiegać i dlatego w razie w tabletkiDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Oska31 wrote:Powiedzcie prosze czy 11 dzień to faktycznie za wczesnie na test z moczu? Czy moge miec jeszcze nadzieje?
Tak teoretycznie to dziś przypada Ci termin miesiączki (jeżeli Twoja FL wynosi 13 dni) i wg mnie test powinien już wyjść, chociażby cień cienia. Zdarzają się sytuacje, że test negatywny a ciąża jest ale najczęściej test wychodzi już nawet na 2-3 dni przed terminem @. Jeżeli zrobiłaś test dobrej jakości to nawet ten o słabszej czułości powinien już coś pokazać. Przykro mi Dla pewności możesz odczekać jeszcze 2 dni i powtórzyć test jak chcesz -
Jestem po usg, słyszałam już serduszko. Jedna dzidzia, ma skończone 6 tyg i 4 dni wg usg, termin mam na 03.01.2019. Upisalam się i cały tekst mi zjadło. Ostatnia wizyta w klinice to była. W przyszłym tyg już mam umówiona u mojego gina. Przez tydz jeszcze mam te dawki co do tej pory, a potem będziemy zmniejszać powoli.
Ja biorę euthyrox od dawna ale mam problemy z tarczyca, w ciąży rzeczywiście zapotrzebowanie na lek rośnie. Nie wiem jak u Ciebie jak nie masz zdiagnozowanej choroby.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 10:27
olcia.de, akilegna♥, gosia1992, Olciaaa, Paulcia28, Farelka, MisiaZ88, Marmis, Gaja88, MagNolia55, moniczka2601, Bajka_88, Furiatka, emka29, Maggie08 lubią tę wiadomość
♥️♥️ 08.2012 - bliźniaki,
-
nick nieaktualny
-
Paulcia28 wrote:Dziewczyny która z Was dostała tabletki na tarczyce Eutyrex czy coś w tym stylu będąc w ciąży ale nie mając problemu z tarczyca? Ja po południu muszę zadzwonić o wyniki hormonów i bety i wtedy lekarz powie czy muszę brać, lekarz mi powiedział że w ciąży tarczyca dostaje świra i wolą zapobiegać i dlatego w razie w tabletki
Na początku dziecko korzysta z Twojej tarczycy. Jeżeli nigdy nie miałaś problemów, to dostaniesz co najwyżej minimalną dawkę o ile twój wynik będzie zły. Nie ma co się martwić, tylko kontrolowaćPaulcia28 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dzwonili do mnie z kliniki mamy 6 zarodkow zalecenia sa by transfer był w 5 dobie a miał być w 3 dobie...nie wiem dlaczego taka zmiana?Ktos miał podobna sytuacje???lepszy jest w 5 dobie???
Necia124, Olciaaa, Farelka, MagNolia55, Bajka_88 lubią tę wiadomość