X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałam w piątek transfer 2 kropków, trzydniowych. To moja druga procedura. Dziś 3 doba od transferu. Niestety dziś rozpoczęła się analogiczna sytuacja jak poprzednim, nieudanym razem. Piersi przestały bolec i chyba robią się już "flaki" - a to u mnie pewny zwiastun @. I zaczynam już mysleć, że klapa znowu. Czy 3-dniowe zarodki zagnieżdzają się już w 2-3 dobie od transferu, czy jednak później?. Doła złapałam jak nic :(

Marmis
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Ja mialam podane 4 dniowe morule ale jakbym miala wybor (a nie mialam bo 3 doba to byla niedziela i klinika nie pracowala) to osobiscie wzielabym 3 dniowe bo jednak czesto jest tak ze na szkle nie dociagaja zarodki do 5 doby a podane w 3 dobie w srodowisku juz dla nich naturalnym jednak daja rade i jest ciaza...
    Wiec ja sobie w glowie ubzduralam ze wezme 3 dniowe a jak sie nie uda to wtedy sprobuje z 5 dniowymi... los zdecydowal za mbie i byly 4 dniowe
    Dr Embriolog zaleciła mi 5 dobę wiec nie bd się spierać zobaczymy ile dotrwa.Mam nadzieję ze wiedzą co robią :)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Dziewczyny miałam w piątek transfer 2 kropków, trzydniowych. To moja druga procedura. Dziś 3 doba od transferu. Niestety dziś rozpoczęła się analogiczna sytuacja jak poprzednim, nieudanym razem. Piersi przestały bolec i chyba robią się już "flaki" - a to u mnie pewny zwiastun @. I zaczynam już mysleć, że klapa znowu. Czy 3-dniowe zarodki zagnieżdzają się już w 2-3 dobie od transferu, czy jednak później?. Doła złapałam jak nic :(
    Marmis ja do 15 dpt miałam flaki a nie piersi, 3 dniowe zarodki nie zagniezdzaja się tak szybko, bądź spokojna, to dopiero 3 dpt. Myśl pozytywnie, trzymam mocno kciuki za Ciebie i Twoje kropki.

Marmis lubi tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Nie wszystkie mogą być na tym etapie blastka. Z moich 3 zarodków tylko jeden był na etapie blastocysty, drugi był morulą. I te dwa wzięłam na raz. Trzeci w 6 dobie przestał się rozwijać.

Niestety trzeba się liczyć z tym, że kilka zarodków może odpaść. Mimo wszystko blastki mają większe szanse na zagnieżdżenie :)
    Czyli transfer miałaś w 6 dobie?

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Marmis ja do 15 dpt miałam flaki a nie piersi, 3 dniowe zarodki nie zagniezdzaja się tak szybko, bądź spokojna, to dopiero 3 dpt. Myśl pozytywnie, trzymam mocno kciuki za Ciebie i Twoje kropki.
    Dziękuję Kochana:) Tyle, że ja już wczesniej miałam troche większe. Tak przed punkcja już miałam lekko bolesne i większe, a teraz po tygodniu przestały boleć i własnie "flaki". I to mnie martwi, że jakby co, to jednak to powinno iśc w drugą stronę. Jak "flaki" cały czas były to jeszcze coś z nich może być , a jak były duże i zrobiły sie "flaki " to w zła stronę to raczej idzie. No, ale może za duzo myślę. Chciałam tym razem cos na uspokojenie. Dali mi relanium - ale to w ogóle na mnie nie działa. Nawet podwójna dawka. Jakiś cyborg ze mnie :)No nic. Jutro kazali mi przyjść na badania progesteronu i estradiolu. Bo ostatnio wszystko miałam za niskie. eh... czekanie...

Marmis
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello! Słuchajcie jaka historia dziś:-)

Transfer - Pani doktor mówi że w naszym wieku lepiej 1 zarodek i że ciaza bliźniacza niesie ze sobą ryzyko itd.

Moja decyzja po przemyśleniu- proszę mi jednak podać 2 zarodki

Doktor mówi w takim razie podajemy 2.
    I co wtedy ?

Jeden został w cewniku i wpadł tylko jeden, doktor mówi że moze podać znowu drugi Ale odradza bo nie wiadomo teraz gdzie jest ten pierwszy i woli już go zostawić.

A więc mówię dobra zostanmy przy jednym widocznie tak miało być:-)

Marmis, Olciaaa, Paulaa25, Niezapominajka5, inka2707, Paulcia28, tolerancyjna lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka -no to niezła historia. Przeznaczenie jak nic :)
    Trzymam kciuki z Twojego Kropka :)

Farelka lubi tę wiadomość

Marmis
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nieźle ... :) widocznie tak miało być :)
    Trzymam kciuki!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 14:36

Farelka lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula super wynik u Ciebie:-)

Paulaa25 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opowiem wam jeszcze coś śmiesznego.
    Do kliniki dojeżdżamy w sumie 160 km.

I ostatnie 2 wyjazdy przeleciał nam bocian nad droga :-) i śmiałam się że to dobry znak do mojego M.

No a dzisiaj.... jedziemy przez miasto i nagle huk wrona odbija się od naszego auta aż upadła na ziemię Ale po chwili odleciala i mój M na to:

Jeny! Jakiego my mamy pecha nawet wrona wlatuje w nasz samochód !

Na co ja: O CO CI CHODZI ONA NA PEWNO MIAŁA JAKAŚ WIADOMOŚĆ OD BOCIANA

HAHAHAHA <3

inka2707, Marmis, Paulcia28, akilegna♥, MagNolia55, Necia124, emka29 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • inka2707 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powtarzałam dziś betę, w 12 dpt 918,8 :) :)

KasiaLe, akilegna♥, Cccierpliwa, morganaa, olcia.de, Farelka, Marmis, Oska31, Paulcia28, Gaja88, MagNolia55, Marzena1991, Olciaaa, moniczka2601, Bajka_88, Necia124, Maggie08, emka29 lubią tę wiadomość

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, widzę,że dzisiaj same dobre wieści:) dalej trzymam kciuki,żeby wszystko szło ok:*

Mam mały problem. Od 2 dni zrobiły mi się mega zajady:(
    Normalnie wzięłabym B2 i byłoby po sprawie, ale na etykiecie "zajatek" (w aptece nie było samej B2), pisze,że są przeciwwskazania dla kobiet w ciąży i karmiacych.
    Nie chce zaszkodzić:(
    Dzisiaj jest 3dpt. Prosze, doradzcie coś. Spotkalyscie się z tym?
    Robią się coraz większe:/

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka2707 wrote:
    Dziewczyny, powtarzałam dziś betę, w 12 dpt 918,8 :) :)
    Wow!! Ogromne gratulacje. Czyżby 2? :)

inka2707 lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Czyli transfer miałaś w 6 dobie?

Transfer miałam w 5 dobie. Ten ostatni zarodek chcieli poobserwowac do 6-tej doby i go zamrozić. Niestety przestał się rozwijać i takim sposobem nie mam żadnych mrożaczków

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    czesto jest tak ze na szkle nie dociagaja zarodki do 5 doby a podane w 3 dobie w srodowisku juz dla nich naturalnym jednak daja rade i jest ciaza.

Macica nie jest naturalnym środowiskiem dla 3 dniowego zarodka. W cyklu naturalnym taki zarodek jest dopiero w drodze do macicy. I nigdzie nie jest potwierdzone, że taki zarodeczek ma gorzej na szkiełku.

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:

Zarodek zaczyna dopiero walkę z endometrium i próbuje się zagniezdzic. To czy w tym momencie bolą Cię piersi czy nie, nie ma nic do rzeczy z ewentualną ciąża. Na tak wczesnym etapie nie ma jeszcze objawów ciążowych. Bolące piersi są najczęściej objawem wzrostu lub spadku progesteronu. Czytałam, że masz jutro krew, więc przy ewentualnym spadku proga i e2 będzie można szybko zareagować i zwiększyć dawki

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Dziewczyny, widzę,że dzisiaj same dobre wieści:) dalej trzymam kciuki,żeby wszystko szło ok:*

Mam mały problem. Od 2 dni zrobiły mi się mega zajady:(
    Normalnie wzięłabym B2 i byłoby po sprawie, ale na etykiecie "zajatek" (w aptece nie było samej B2), pisze,że są przeciwwskazania dla kobiet w ciąży i karmiacych.
    Nie chce zaszkodzić:(
    Dzisiaj jest 3dpt. Prosze, doradzcie coś. Spotkalyscie się z tym?
    Robią się coraz większe:/

Maść cynkowa? Sudocrem? Są też specjalne dla kobiet w ciąży zestawy z wit b, ale tu najpierw musialabys sprawdzić sobie ich poziom . Często też przyczyną zajadow w ciąży jest niedobór żelaza.
    Ile jesteś po transferze?

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna potwierdzone nie jest to fakt ale tak samo nie jest potwierdzone ze te ktore padly przed 5 doba nie dalyby ciazy gdyby byly podane w 3 dobie... tutaj to tylko mozna gdybac niestety nawet z ta 5 doba ze sa najlepsze bo np ile razy na forum przez te lata jak tu jestem dziewczyny mialy po kilka transferow pieknych 5 dniowych dobrek klasy i nic a zagniezdzil sie 3 dniowy nienajlepszej klasy okreslany jako dosc slaby...
    Jednak to dalej loteria jakby nie bylo wieksza jak wygeana w lotto... dlatego mialam w planach zaczac od 3 dniowych i w razie niepowodzen przejsc na 5 dniowe... no chyba ze lekarz widzialby to inaczej i chcialby np odwrotnie nie klucilabym sie... ale i tak caly czas uwazam ze mialam mega duzo szczescia bo to naprawde jak lotto czy sie uda czy nie...
    A na forum pytac tez srednio warto co by kto zrobil bo tak naprawde to kazda ktorej sie udalo bedzie polecala ra dobe w ktorej miala czy te dodatki ktore miala itp...
    Mysle ze najlepiej zaufac lekarzowi i swojej intuicji zwlaszcza jeśli to pierwsze podejscia bo pozniej wiadomo ze kazda szuka najlepszej opcji i chwyta sie rego co zadzialalo u innych...

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Nie za niski wynik? Ok nie jestem specjalistą.w klinice mówili ze wszystko bardzo dobrze jest.

Przyrost jest w normie. Gratuluję! Kiedy wizyta serduszkowa?

Edit : już doczytałam, że 24.05. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 16:19

Paulcia28 lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Akilegna potwierdzone nie jest to fakt ale tak samo nie jest potwierdzone ze te ktore padly przed 5 doba nie dalyby ciazy gdyby byly podane w 3 dobie... tutaj to tylko mozna gdybac niestety nawet z ta 5 doba ze sa najlepsze bo np ile razy na forum przez te lata jak tu jestem dziewczyny mialy po kilka transferow pieknych 5 dniowych dobrek klasy i nic a zagniezdzil sie 3 dniowy nienajlepszej klasy okreslany jako dosc slaby...
    Jednak to dalej loteria jakby nie bylo wieksza jak wygeana w lotto... dlatego mialam w planach zaczac od 3 dniowych i w razie niepowodzen przejsc na 5 dniowe... no chyba ze lekarz widzialby to inaczej i chcialby np odwrotnie nie klucilabym sie... ale i tak caly czas uwazam ze mialam mega duzo szczescia bo to naprawde jak lotto czy sie uda czy nie...
    A na forum pytac tez srednio warto co by kto zrobil bo tak naprawde to kazda ktorej sie udalo bedzie polecala ra dobe w ktorej miala czy te dodatki ktore miala itp...
    Mysle ze najlepiej zaufac lekarzowi i swojej intuicji zwlaszcza jeśli to pierwsze podejscia bo pozniej wiadomo ze kazda szuka najlepszej opcji i chwyta sie rego co zadzialalo u innych...

Nie twierdzę, że te podane w 3 czy 2, czy nawet 1 dobie, nie dadzą ciąży. Stwierdziłam tylko fakt, że macica w tym przypadku nie jest jego naturalnym środowiskiem. Bardzo zbliżonym, ale nie naturalnym. Bardzo zbliżonym środowiskiem jest również szkiełko.
    Obie jesteśmy tu na tyle długo, że "widziałyśmy" już różne przypadki i cuda. I tak, ivf to loteria.

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ