In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny miałam w piątek transfer 2 kropków, trzydniowych. To moja druga procedura. Dziś 3 doba od transferu. Niestety dziś rozpoczęła się analogiczna sytuacja jak poprzednim, nieudanym razem. Piersi przestały bolec i chyba robią się już "flaki" - a to u mnie pewny zwiastun @. I zaczynam już mysleć, że klapa znowu. Czy 3-dniowe zarodki zagnieżdzają się już w 2-3 dobie od transferu, czy jednak później?. Doła złapałam jak nicMarmis
-
Cccierpliwa wrote:Ja mialam podane 4 dniowe morule ale jakbym miala wybor (a nie mialam bo 3 doba to byla niedziela i klinika nie pracowala) to osobiscie wzielabym 3 dniowe bo jednak czesto jest tak ze na szkle nie dociagaja zarodki do 5 doby a podane w 3 dobie w srodowisku juz dla nich naturalnym jednak daja rade i jest ciaza...
Wiec ja sobie w glowie ubzduralam ze wezme 3 dniowe a jak sie nie uda to wtedy sprobuje z 5 dniowymi... los zdecydowal za mbie i byly 4 dniowe
-
Marmis wrote:Dziewczyny miałam w piątek transfer 2 kropków, trzydniowych. To moja druga procedura. Dziś 3 doba od transferu. Niestety dziś rozpoczęła się analogiczna sytuacja jak poprzednim, nieudanym razem. Piersi przestały bolec i chyba robią się już "flaki" - a to u mnie pewny zwiastun @. I zaczynam już mysleć, że klapa znowu. Czy 3-dniowe zarodki zagnieżdzają się już w 2-3 dobie od transferu, czy jednak później?. Doła złapałam jak nic
Marmis lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
akilegna♥ wrote:Nie wszystkie mogą być na tym etapie blastka. Z moich 3 zarodków tylko jeden był na etapie blastocysty, drugi był morulą. I te dwa wzięłam na raz. Trzeci w 6 dobie przestał się rozwijać.
Niestety trzeba się liczyć z tym, że kilka zarodków może odpaść. Mimo wszystko blastki mają większe szanse na zagnieżdżenie -
Paulcia28 wrote:Marmis ja do 15 dpt miałam flaki a nie piersi, 3 dniowe zarodki nie zagniezdzaja się tak szybko, bądź spokojna, to dopiero 3 dpt. Myśl pozytywnie, trzymam mocno kciuki za Ciebie i Twoje kropki.Marmis
-
Hello! Słuchajcie jaka historia dziś
Transfer - Pani doktor mówi że w naszym wieku lepiej 1 zarodek i że ciaza bliźniacza niesie ze sobą ryzyko itd.
Moja decyzja po przemyśleniu- proszę mi jednak podać 2 zarodki
Doktor mówi w takim razie podajemy 2.
I co wtedy ?
Jeden został w cewniku i wpadł tylko jeden, doktor mówi że moze podać znowu drugi Ale odradza bo nie wiadomo teraz gdzie jest ten pierwszy i woli już go zostawić.
A więc mówię dobra zostanmy przy jednym widocznie tak miało byćMarmis, Olciaaa, Paulaa25, Niezapominajka5, inka2707, Paulcia28, tolerancyjna lubią tę wiadomość
-
Opowiem wam jeszcze coś śmiesznego.
Do kliniki dojeżdżamy w sumie 160 km.
I ostatnie 2 wyjazdy przeleciał nam bocian nad droga i śmiałam się że to dobry znak do mojego M.
No a dzisiaj.... jedziemy przez miasto i nagle huk wrona odbija się od naszego auta aż upadła na ziemię Ale po chwili odleciala i mój M na to:
Jeny! Jakiego my mamy pecha nawet wrona wlatuje w nasz samochód !
Na co ja: O CO CI CHODZI ONA NA PEWNO MIAŁA JAKAŚ WIADOMOŚĆ OD BOCIANA
HAHAHAHAinka2707, Marmis, Paulcia28, akilegna♥, MagNolia55, Necia124, emka29 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, powtarzałam dziś betę, w 12 dpt 918,8
KasiaLe, akilegna♥, Cccierpliwa, morganaa, olcia.de, Farelka, Marmis, Oska31, Paulcia28, Gaja88, MagNolia55, Marzena1991, Olciaaa, moniczka2601, Bajka_88, Necia124, Maggie08, emka29 lubią tę wiadomość
Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
-
Dziewczyny, widzę,że dzisiaj same dobre wieści:) dalej trzymam kciuki,żeby wszystko szło ok:*
Mam mały problem. Od 2 dni zrobiły mi się mega zajady:(
Normalnie wzięłabym B2 i byłoby po sprawie, ale na etykiecie "zajatek" (w aptece nie było samej B2), pisze,że są przeciwwskazania dla kobiet w ciąży i karmiacych.
Nie chce zaszkodzić
Dzisiaj jest 3dpt. Prosze, doradzcie coś. Spotkalyscie się z tym?
Robią się coraz większe:/Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
inka2707 wrote:Dziewczyny, powtarzałam dziś betę, w 12 dpt 918,8
inka2707 lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Paulaa25 wrote:Czyli transfer miałaś w 6 dobie?
Transfer miałam w 5 dobie. Ten ostatni zarodek chcieli poobserwowac do 6-tej doby i go zamrozić. Niestety przestał się rozwijać i takim sposobem nie mam żadnych mrożaczków -
Cccierpliwa wrote:czesto jest tak ze na szkle nie dociagaja zarodki do 5 doby a podane w 3 dobie w srodowisku juz dla nich naturalnym jednak daja rade i jest ciaza.
Macica nie jest naturalnym środowiskiem dla 3 dniowego zarodka. W cyklu naturalnym taki zarodek jest dopiero w drodze do macicy. I nigdzie nie jest potwierdzone, że taki zarodeczek ma gorzej na szkiełku. -
Marmis wrote:Dziewczyny miałam w piątek transfer 2 kropków, trzydniowych. To moja druga procedura. Dziś 3 doba od transferu. Niestety dziś rozpoczęła się analogiczna sytuacja jak poprzednim, nieudanym razem. Piersi przestały bolec i chyba robią się już "flaki" - a to u mnie pewny zwiastun @. I zaczynam już mysleć, że klapa znowu. Czy 3-dniowe zarodki zagnieżdzają się już w 2-3 dobie od transferu, czy jednak później?. Doła złapałam jak nic
Zarodek zaczyna dopiero walkę z endometrium i próbuje się zagniezdzic. To czy w tym momencie bolą Cię piersi czy nie, nie ma nic do rzeczy z ewentualną ciąża. Na tak wczesnym etapie nie ma jeszcze objawów ciążowych. Bolące piersi są najczęściej objawem wzrostu lub spadku progesteronu. Czytałam, że masz jutro krew, więc przy ewentualnym spadku proga i e2 będzie można szybko zareagować i zwiększyć dawki -
Niezapominajka5 wrote:Dziewczyny, widzę,że dzisiaj same dobre wieści:) dalej trzymam kciuki,żeby wszystko szło ok:*
Mam mały problem. Od 2 dni zrobiły mi się mega zajady:(
Normalnie wzięłabym B2 i byłoby po sprawie, ale na etykiecie "zajatek" (w aptece nie było samej B2), pisze,że są przeciwwskazania dla kobiet w ciąży i karmiacych.
Nie chce zaszkodzić
Dzisiaj jest 3dpt. Prosze, doradzcie coś. Spotkalyscie się z tym?
Robią się coraz większe:/
Maść cynkowa? Sudocrem? Są też specjalne dla kobiet w ciąży zestawy z wit b, ale tu najpierw musialabys sprawdzić sobie ich poziom . Często też przyczyną zajadow w ciąży jest niedobór żelaza.
Ile jesteś po transferze?Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Akilegna potwierdzone nie jest to fakt ale tak samo nie jest potwierdzone ze te ktore padly przed 5 doba nie dalyby ciazy gdyby byly podane w 3 dobie... tutaj to tylko mozna gdybac niestety nawet z ta 5 doba ze sa najlepsze bo np ile razy na forum przez te lata jak tu jestem dziewczyny mialy po kilka transferow pieknych 5 dniowych dobrek klasy i nic a zagniezdzil sie 3 dniowy nienajlepszej klasy okreslany jako dosc slaby...
Jednak to dalej loteria jakby nie bylo wieksza jak wygeana w lotto... dlatego mialam w planach zaczac od 3 dniowych i w razie niepowodzen przejsc na 5 dniowe... no chyba ze lekarz widzialby to inaczej i chcialby np odwrotnie nie klucilabym sie... ale i tak caly czas uwazam ze mialam mega duzo szczescia bo to naprawde jak lotto czy sie uda czy nie...
A na forum pytac tez srednio warto co by kto zrobil bo tak naprawde to kazda ktorej sie udalo bedzie polecala ra dobe w ktorej miala czy te dodatki ktore miala itp...
Mysle ze najlepiej zaufac lekarzowi i swojej intuicji zwlaszcza jeśli to pierwsze podejscia bo pozniej wiadomo ze kazda szuka najlepszej opcji i chwyta sie rego co zadzialalo u innych...Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Paulcia28 wrote:Nie za niski wynik? Ok nie jestem specjalistą.w klinice mówili ze wszystko bardzo dobrze jest.
Przyrost jest w normie. Gratuluję! Kiedy wizyta serduszkowa?
Edit : już doczytałam, że 24.05.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 16:19
Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
Cccierpliwa wrote:Akilegna potwierdzone nie jest to fakt ale tak samo nie jest potwierdzone ze te ktore padly przed 5 doba nie dalyby ciazy gdyby byly podane w 3 dobie... tutaj to tylko mozna gdybac niestety nawet z ta 5 doba ze sa najlepsze bo np ile razy na forum przez te lata jak tu jestem dziewczyny mialy po kilka transferow pieknych 5 dniowych dobrek klasy i nic a zagniezdzil sie 3 dniowy nienajlepszej klasy okreslany jako dosc slaby...
Jednak to dalej loteria jakby nie bylo wieksza jak wygeana w lotto... dlatego mialam w planach zaczac od 3 dniowych i w razie niepowodzen przejsc na 5 dniowe... no chyba ze lekarz widzialby to inaczej i chcialby np odwrotnie nie klucilabym sie... ale i tak caly czas uwazam ze mialam mega duzo szczescia bo to naprawde jak lotto czy sie uda czy nie...
A na forum pytac tez srednio warto co by kto zrobil bo tak naprawde to kazda ktorej sie udalo bedzie polecala ra dobe w ktorej miala czy te dodatki ktore miala itp...
Mysle ze najlepiej zaufac lekarzowi i swojej intuicji zwlaszcza jeśli to pierwsze podejscia bo pozniej wiadomo ze kazda szuka najlepszej opcji i chwyta sie rego co zadzialalo u innych...
Nie twierdzę, że te podane w 3 czy 2, czy nawet 1 dobie, nie dadzą ciąży. Stwierdziłam tylko fakt, że macica w tym przypadku nie jest jego naturalnym środowiskiem. Bardzo zbliżonym, ale nie naturalnym. Bardzo zbliżonym środowiskiem jest również szkiełko.
Obie jesteśmy tu na tyle długo, że "widziałyśmy" już różne przypadki i cuda. I tak, ivf to loteria.