In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny, progesteron z dzis 17,30 ng/ml, transfer jutro o 11:45 (tzn. na tą gidzinę mamy zgłosić się do kliniki)... o matko... nie wierzę, że to jutro...
Farelka, akilegna♥, KasiaLe, tolerancyjna, MagNolia55, Olciaaa, Niezapominajka5, inka2707, Bajka_88, Furiatka, Maggie08 lubią tę wiadomość
-
Akilegna no to fakt ze w 3 dobie maluch w jajowodzie jeszcze no ale ja jakos tak podeszlam przed transferem do tego ze jednak co tam w srodku to i tak bardziej naturalne bo tez mialam mega rozterki czy 3 czy 5 dniowy brac jak zaczynalam... co nie znaczy ze mysle ze trzymanie dluzej to zlo i napewno dlatego cos moze byc nie tak bo tego absolutnie nie mialam na mysli... sama mialam plany ze w pierwszej procedurze wezme w 3 dobie a jak sie nie uda to potem bede chciala trzymac do 5 wlasnie zeby sprawdzic co i jak i czy jakis dotrwa... mialam na tyle szczescia ze sprawdzac nie musialam...
Prawda taka ze jak bedzie mial sie zagniezdzic to tak jak mowisz bez roznicy ktora doba i tak sie uda nawet przy 2 dniowym a wiadomo ze pole widzenia rozni sie od pola siedzenia wiec od kazdego co innego sie uslyszy co lepsze...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
akilegna♥ wrote:Zarodek zaczyna dopiero walkę z endometrium i próbuje się zagniezdzic. To czy w tym momencie bolą Cię piersi czy nie, nie ma nic do rzeczy z ewentualną ciąża. Na tak wczesnym etapie nie ma jeszcze objawów ciążowych. Bolące piersi są najczęściej objawem wzrostu lub spadku progesteronu. Czytałam, że masz jutro krew, więc przy ewentualnym spadku proga i e2 będzie można szybko zareagować i zwiększyć dawkiMarmis
-
Niezapominajka5 wrote:Dziewczyny, widzę,że dzisiaj same dobre wieści:) dalej trzymam kciuki,żeby wszystko szło ok:*
Mam mały problem. Od 2 dni zrobiły mi się mega zajady:(
Normalnie wzięłabym B2 i byłoby po sprawie, ale na etykiecie "zajatek" (w aptece nie było samej B2), pisze,że są przeciwwskazania dla kobiet w ciąży i karmiacych.
Nie chce zaszkodzić
Dzisiaj jest 3dpt. Prosze, doradzcie coś. Spotkalyscie się z tym?
Robią się coraz większe:/Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
Marmis -
Ja pytałam tylko o różnice czy wiecie na czym polega.Pani ktora dzwoniła z info.pow ze sa zalecenia od embriologa na 5 dobę z tego co poczytałam w necie jest to bardzo dobry embriolog wiec zapewne wie co robi .Mamy słabe nasienie wiec może dlatego ...no i jest 6 sztuk.wiec moze chca wybrac najlepsze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 16:06
-
Paulcia28 wrote:Jestem po pierwszym usg, pecherzyk plodowy jest w macicy, malutka plamka na usg ale jest!!! 24.5 wizyta serduszkowa obecnie jestem w 5 tygodniu ciąży
O jakie cudne wieści Paulcia szczere gratulacje raz jeszcze
Niesamowite uczucie widzieć kropka/kropkę na usg, prawda?Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
Paulaa25 wrote:Ja pytałam tylko o różnice czy wiecie na czym polega.Pani ktora dzwoniła z info.pow ze sa zalecenia od embriologa na 5 dobę z tego co poczytałam w necie jest to bardzo dobry embriolog wiec zapewne wie co robi .Mamy słabe nasienie wiec może dlatego ...no i jest 6 sztuk.wiec moze chca wybrac najlepsze.
Podobno jak do 3 doby cos jest to wina komorki a po 3 dobie to wina plemnika ze nie dotrwaly wiec moze dlatego...
Tak czy inaczej lekarze wiedza co robia i napewno podejmuja decyzje takie zeby bylo jak najlepiejPaulaa25 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
akilegna♥ wrote:Na początku dziecko korzysta z Twojej tarczycy. Jeżeli nigdy nie miałaś problemów, to dostaniesz co najwyżej minimalną dawkę o ile twój wynik będzie zły. Nie ma co się martwić, tylko kontrolować
Piękny wynik Niech rosną w siłę maluszki -
Farelka wrote:Marmis Ty już nie wymyślaj mi tutaj:-) i flakow nie analizuj;)
Inka czyżby dwa maluszki ? Kiedy masz pierwsze usg???
Olcia jutro wielki dzień!! Trzymam mocno kciuki za Ciebie , zrelaksuj się i daj znać po transferze.
Paula embriolog wie co robi i musisz mu zaufać, trzymam kciuki za piękne zarodkiWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 16:39
Paulaa25, Olciaaa, inka2707, Farelka lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Necia - piękny zarodek Trzymam kciuki
Kasia.LE- rośnijcie, rośnijcie, zdrówka i spokoju w ciązy
Farelka - odpoczynku i cierpliwości z kropkiem na pokładzie
Inka- pięknie Wam wynik cudny
olcia.de-udanego transferuKasiaLe, inka2707, Farelka, Necia124 lubią tę wiadomość
-
Cholera dostałam lekkiego brązowego plamienia, usg i wyniki hormonów są idealne , w klinice powiedzieli ze póki to nie krew to nie ma powodów do niepokoju. I weź tu mądry bądź , może to być po usg?Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Paulaa25 wrote:Konsultowałam sie z lekarzem pow.ze skoro embriolog tak radzi to by zrobić w 5 dobie transfer.Przy duzej ilości komórek tak niby doradzają...hmmm
Ktoraś z was miała 6 zapłodnionych?
nie wiem, my mielismy 4 zaplodnione
1 ksiązkowy zarodek zasugerowali mrozic w 3 doie i tak mamy oto naszą śnieżynkę
Natomiast reszta została do osberwacji do 5tej doby.
Z tego 1 przestal sie rozwijac w 4dobie, a reszta dotrwala do 6 doby- 1 na etapie moruli a jeden wczesnej blastocysty.Suma sumarum nic wiecej nie mrozili bo dostałam infoo, że się nie nadają...
Też zdałam się na embriologów...jednak szkoda, że chociaż jednego jeszcze nie chcieli
mrozić w 3ciej dobie, być moze w naturalnym środowisku miałby szanse...?
Lekarz twierdzi, że raczej nie...
Wiec już nie gdybam...
Alle jakby nie patrzec 4 to ni był oszałamiający wynik, tym bardziej jak wiadomo ze statystyk, że niewiele dociera do etapu blastki -
nick nieaktualny
-
Może być po usg. Brązowe plamienia oznaczają najczęściej starą krew. Jeżeli się nasili, to nie zwlekaj i dzwoń do kliniki lub do szpitala. Odpocznij, zrelaksuj się i obserwuj. Jaki Ci wyszedł progesteron? Bierzesz dopochwowo? Aplikujesz palcem czy tym patyczkiem?
-
Paulaa25 wrote:Konsultowałam sie z lekarzem pow.ze skoro embriolog tak radzi to by zrobić w 5 dobie transfer.Przy duzej ilości komórek tak niby doradzają...hmmm
Po 3 dobie przy rozwoju zarodka rolę zaczyna odgrywać DNA plemnika. Może dlatego czekają dłużej, bo z tego co widzę w stopce macie problem z nasieniem. -
Hej ja miałam 6 zaplodnionych, do piątej doby zostało 5 i wszystkie poszły do mrozenia, bo miałam transfer odroczony