X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia pewnie to po usg,w środku masz rozpulchnione itp więc łatwo o jakieś podrażnienie, poleż sobie, zrelaksuj się ;)

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Cholera dostałam lekkiego brązowego plamienia, usg i wyniki hormonów są idealne , w klinice powiedzieli ze póki to nie krew to nie ma powodów do niepokoju. I weź tu mądry bądź , może to być po usg?

Może być po usg, jak najbardziej.

Ja miałam też jednorazowe plamienie w pierwszej ciąży...bodajże w 10tc.
    wtedy się wystraszyłam i poojechałam do szpiitala...
    Kiedyś każde plamienie brali poważnie ( nie wiem jak teraz).
    Wtedy zostawili mnie na oddziale na 3 di. plamienie się nie powtórzyło, na usg wszystko było ideaalnie. Jednak miałam zalecone leżenie plus luteina oraz no-spa.

Nie chcę straszyć Paulcia,ale ja bym dmuchała na zimne.
    Być może nic poważnego, gdyż w ciąży często są plamienia, no ale...sama wiesz, że jesteśmy wyczulone :*

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Może być po usg. Brązowe plamienia oznaczają najczęściej starą krew. Jeżeli się nasili, to nie zwlekaj i dzwoń do kliniki lub do szpitala. Odpocznij, zrelaksuj się i obserwuj. Jaki Ci wyszedł progesteron? Bierzesz dopochwowo? Aplikujesz palcem czy tym patyczkiem?
    Biorę dopochwowo, aplikuje palcem. nie wiem jaki wynik ale lekarz jest bardzo zadowolony więc . Leżę i boję się że coś niedobrego się dzieje. Do kliniki już dzwoniłam i mówili żebym obserwowała, ale może być po usg bo przedtem wszystko ok było i dopiero po usg przyszło plamienie

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka85 wrote:
    Hej :) ja miałam 6 zaplodnionych, do piątej doby zostało 5 i wszystkie poszły do mrozenia, bo miałam transfer odroczony

W sumie to bardzo dzielne i silne maluchy :)

A czy miałaś jakieś słabe czy wszystkie były w dobrej klasie?

Paulaa25 lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Marzenka85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    W sumie to bardzo dzielne i silne maluchy :)

A czy miałaś jakieś słabe czy wszystkie były w dobrej klasie?

Jeden jest słabszy ale dał radę i został zamrożony w 6 dobie i ma klasę 2,a pozostałe miały/mają klasę 4aa i 3bb. Dwa z klasą 4 już straciłam.. W ogóle nie doszło do implantacji. Teraz przy kolejnym crio biorę 2 razem. Czytam Was ciągle i widzę, że jednak podanie dwóch daje większe szanse :) a jakie u Ciebie klasy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 17:17

roloej285tga0xf7.png
    11.2018-crio 2 blastek: 5 dpt 9,94; 7 dpt 39,84; 10 dpt 222; 13 dpt 1517; 17 dpt 8855, 24 dpt <3
    3 transfery :(
    Brak lewego jajnika i jajowodu, drugi jajowód niedrożny, Hashimoto.
    Starania od 2015 r.,
    Gameta Gdynia
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Biorę dopochwowo, aplikuje palcem. nie wiem jaki wynik ale lekarz jest bardzo zadowolony więc . Leżę i boję się że coś niedobrego się dzieje. Do kliniki już dzwoniłam i mówili żebym obserwowała, ale może być po usg bo przedtem wszystko ok było i dopiero po usg przyszło plamienie

Czyli na proga zgonic nie można. Obstawiam, że to po usg ale wiadomo obserwuj i jeżeli tylko pojawi się więcej plamien lub żywa krew , to jedz do szpitala, lub do kliniki.

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Po 3 dobie przy rozwoju zarodka rolę zaczyna odgrywać DNA plemnika. Może dlatego czekają dłużej, bo z tego co widzę w stopce macie problem z nasieniem.
    Dziekuję dziewczyny że tak licznie wypowiedziałyście się na moje pytanie !Co ja bym bez was zrobiła....:)
    Zizu87 masz rację mamy bardzo słabe parametry a ogólnie w dniu punkcji wynik był najgorszy z wszystkich do tej pory..jak na złość...
    Dodałam jeszcze do stopki że mamy fragmentacje DNA 30 % :(
    Teraz już wiem dlaczego embriolog kazała czekać do 5 tej doby.Może i dobrze nie będą robić złudnych nadziei ..oby chociaż jedna dała radę!
    Jestem umówiona na transfer w czwartek, może to i lepiej bo gardło mnie zaczeło boleć i mam stan podgorączkowy , musze się wykurować , tylko czym sie teraz leczyć...
    Jeszcze raz wam dziekuję!Jesteście super :*

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Dziekuję dziewczyny że tak licznie wypowiedziałyście się na moje pytanie !Co ja bym bez was zrobiła....:)
    Zizu87 masz rację mamy bardzo słabe parametry a ogólnie w dniu punkcji wynik był najgorszy z wszystkich do tej pory..jak na złość...
    Dodałam jeszcze do stopki że mamy fragmentacje DNA 30 % :(
    Teraz już wiem dlaczego embriolog kazała czekać do 5 tej doby.Może i dobrze nie będą robić złudnych nadziei ..oby chociaż jedna dała radę!
    Jestem umówiona na transfer w czwartek, może to i lepiej bo gardło mnie zaczeło boleć i mam stan podgorączkowy , musze się wykurować , tylko czym sie teraz leczyć...
    Jeszcze raz wam dziekuję!Jesteście super :*

Dadzą radę, zobaczysz. Maluchy będą ładnie się dzielić :-)
    Spróbuj gardło podleczyć domowymi sposobami, herbata z malinami, miód. Do transferu możesz normalnie brać leki przeciwbólowe do ssania na gardło.
    Wracaj szybko do zdrowia, żeby przygotować się do czwartku.

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Maść cynkowa? Sudocrem? Są też specjalne dla kobiet w ciąży zestawy z wit b, ale tu najpierw musialabys sprawdzić sobie ich poziom . Często też przyczyną zajadow w ciąży jest niedobór żelaza.
    Ile jesteś po transferze?
    Jestem 3dpt 2-dniowego malucha.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Konsultowałam sie z lekarzem pow.ze skoro embriolog tak radzi to by zrobić w 5 dobie transfer.Przy duzej ilości komórek tak niby doradzają...hmmm
    Ktoraś z was miała 6 zapłodnionych?
    Paula, tak jak dziewczyny pisza to embriolog decyduje w której dobie podane będą zarodki. Oni wiedza jak się zarodki rozwijają, jak wyglądają i na tej podstawie podejmuja decyzje. Oczywiście nikt nie daje gwarancji 100% procentowej, że np. po 3 dobie będą dalej się rozwijały - no ale zazwyczaj jakos te zarodeczki rokują. Ja przy poprzedniej stymulacji miałam tylko 3 zarodki, z czego dwa dobre, jeden słabszy, który odpadł już po 4 dniach. Jeden wzięłam w 3 dobie, drugi został do hodowli. I niestety nie przetrwał do 5 dnia. W drugiej stymulacji - miałam 8 zapłodnionych komórek. Teraz wzięłam dwa zarodki, 4 zamrozili w 5 dobie, jeden w szóstej, a ten ostatni trzymają do jutra.Więc jak widzisz nie ma reguły. Mysle, że jak masz 6 zarodków - to na pewno ileś z nich spokojnie dotrwa do 5 doby:)

Marmis
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy orintujecie się czy po transferze moge stoaowac espumisan? Bo mam wzdety i bolacy brzuch. Wie ktoś coś w temacie? Nie zaszkodzi to mojemu okruszkowi?

ty0qs6r.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co sprawdzałam w ulotce to chyba można w ciąży spokojnie, ale zobacz w necie na wszelki wypadek :)

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia A lekarz mówi że to nie jest powód do niepokoju? Ja myślę że wszystko tam naruszone i moze kapka krwi poleciała Ale to nic złego . .

Necia ja z brzuchem też mam masakra dalej . .. taki wzdety że spodni dopiac nie idzie

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Cholera dostałam lekkiego brązowego plamienia, usg i wyniki hormonów są idealne , w klinice powiedzieli ze póki to nie krew to nie ma powodów do niepokoju. I weź tu mądry bądź , może to być po usg?
    Paulcia pewnie to po usg . Ale może sobie poleż dzisiaj - tak na wszelki wypadek.Na pewno wszystko jest ok. Tylko wiadomo - nas po takich przejściach niepokoi prawie wszystko.

Paulcia28 lubi tę wiadomość

Marmis
  • Bajka_88 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Dziewczyny miałam w piątek transfer 2 kropków, trzydniowych. To moja druga procedura. Dziś 3 doba od transferu. Niestety dziś rozpoczęła się analogiczna sytuacja jak poprzednim, nieudanym razem. Piersi przestały bolec i chyba robią się już "flaki" - a to u mnie pewny zwiastun @. I zaczynam już mysleć, że klapa znowu. Czy 3-dniowe zarodki zagnieżdzają się już w 2-3 dobie od transferu, czy jednak później?. Doła złapałam jak nic :(

Kochana nie panikuj, bo ja zaraz zacznę. w sobotę miałam transfer. Brzuch czasami mnie ciągnie jak przed @, cycki mnie bolą. Od soboty stanika nie założyłam. sama nie wiem co myśleć.
    Marmis będzie dobrze :)

Bajka_88
    qb3cj44j0iv7jgvt.png

Starania o juniora od 2014 r.
    04.2018 początek przygody z in vitro
    transfer 05.2018 ciąża biochemiczna :(
    transfer 06.2018 :(
    04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka <3 <3. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
    31.10 - maluszki są z nami

Cudzie trwaj...
  • Bajka_88 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka2707 wrote:
    Dziewczyny, powtarzałam dziś betę, w 12 dpt 918,8 :) :)

Wielkie gratulacje :)

inka2707 lubi tę wiadomość

Bajka_88
    qb3cj44j0iv7jgvt.png

Starania o juniora od 2014 r.
    04.2018 początek przygody z in vitro
    transfer 05.2018 ciąża biochemiczna :(
    transfer 06.2018 :(
    04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka <3 <3. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
    31.10 - maluszki są z nami

Cudzie trwaj...
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Paulcia A lekarz mówi że to nie jest powód do niepokoju? Ja myślę że wszystko tam naruszone i moze kapka krwi poleciała Ale to nic złego . .

Necia ja z brzuchem też mam masakra dalej . .. taki wzdety że spodni dopiac nie idzie
    A czy też Cię boli przy każdym ruchu?

ty0qs6r.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Jestem 3dpt 2-dniowego malucha.

Niedawno zrobił mi się zajad i niczym go nie leczyłam. Bo to nie pierwszy raz i wiem też, że nic mi nie pomoże. Ale najpierw wyskoczyło mi zimno (też nie pierwszy raz) , zawsze się pojawia kiedy przemarzne, posmarowalam zoviraxem kilka razy. Idź do apteki, może Ci coś doradzą

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nie zaczynamy stymulacji w tym cyklu. Lekarz woli odczekać i zacząć od następnego jednak. Poprzedni był za krótki i lepiej dmuchac ba zimne bo to juz nasza ostatnia procedura. Chcemy by wszystko bylo tak jak ma być bo nie chcę sobie pluć w twarz ze moglismy odczekac a tego nie zrobiliśmy. Takze zaczynamy w czerwcu :)

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia tak a jak pije ta wodę to już w ogóle masakra ... A jak się czujesz po transferze ogólnie ?

Ja miałam podany zarodek klasy 8A z tego co doktor mówiła klasa A jest najlepsza Ale B też jest dobra

Necia124 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtc46j0xs.png
‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ