WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabi kochana wiem co czujesz ja też przez to przechodziłam....naprawdę myślałam , że nasz związek tego nie przetrwa dlatego zdecydowaliśmy sie na leczenie.
    MUSI być dobrze!!!
    MUSI się udać!!!
    Trzymam kciuki!!!&&

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was. Juz od dawna podczytuje forum. Gratuluję wszystkim, którym się udało i trzymam kciuki za Tych, którzy walczą o spełnienie tego najważniejszego marzenia jakim jest macierzyństwo.
    Od wczoraj miałam rozpocząć stymulację do pierwszej procedury. No właśnie. .. nie wiem co robic? Poradźcie dziewczyny. Miałam oznaczyć progesteron w 1 d.c. a od 2 d.c. rozpocząć stymulację. Otrzymałam wynik i wynosi 2.97 ng/ml wg. zaleceń od lekarza powinnam mieć <1.4. Czy powinnam rozpocząć stymulację? Jestem kompletnie zagubiona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 06:56

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • Kate_____ Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Witam Was. Juz od dawna podczytuje forum. Gratuluję wszystkim, którym się udało i trzymam kciuki za Tych, którzy walczą o spełnienie tego najważniejszego marzenia jakim jest macierzyństwo.
    Od wczoraj miałam rozpocząć stymulację do pierwszej procedury. No właśnie. .. nie wiem co robic? Poradźcie dziewczyny. Miałam oznaczyć progesteron w 1 d.c. a od 2 d.c. rozpocząć stymulację. Otrzymałam wynik i wynosi 2.97 ng/ml wg. zaleceń od lekarza powinnam mieć <1.4. Czy powinnam rozpocząć stymulację? Jestem kompletnie zagubiona

Waleczna dziś sobota zadzwoń do kliniki i się upewnij:) zaczynasz od antykoncepcji?

• Waleczna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam zacząć od 2-5d.c menopur 175 j, a 6 d.c. włączyć cetrotide. Jeśli chodzi o kontakt to powiedziano mi ze musze się kontaktować z moim lekarzem a on nie odzywa się temu jestem kłębkiem nerwów. Nie chciałabym stracić cyklu. Ale nie wiem też czy ten progesteron nie będzie miał negatywnego skutku podczas stymulacji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 08:10

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞

07.2020 Crio❄️😞
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:
    Olciaaa pytanie ostatnie :P długo czekalas na @ po Pick Up?
    tak ok 10 dni, u mnie była szybko

Dzisiaj idę powtórzyć betę (11dpt), nawet nie macie pojęcia jak się boję. Dzisiaj rano znów zrobiłam test (o mocy 25) i była delikatna krecha (podobna jak 9dpt) i już nie wiem czy to dobry czy zły znak (strasznie się boję, że beta nie rośnie). Wiem, że panikuję :-(

• Kate_____ Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:

Dzisiaj idę powtórzyć betę (11dpt), nawet nie macie pojęcia jak się boję. Dzisiaj rano znów zrobiłam test (o mocy 25) i była delikatna krecha (podobna jak 9dpt) i już nie wiem czy to dobry czy zły znak (strasznie się boję, że beta nie rośnie). Wiem, że panikuję :-(

Olciaaa panikujesz? Ja nie wiem czy bym tam doszła na własnych nogach.. :P daj znać! Trzymam kciuki &.. napawasz mnie nadzieja i optymizmem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 08:26

Olciaaa, Paulcia28 lubią tę wiadomość

• Waleczna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:

Trzymam kciuki, będzie wszystko w porządku.

Olciaaa lubi tę wiadomość

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞

07.2020 Crio❄️😞
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziękuję Dziewczyny żeby nie zapeszyć <3 :-) Mam nadzieje, że wyniki będą dzisiaj.

inka1985 lubi tę wiadomość

• Kate_____ Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Miałam zacząć od 2-5d.c menopur 175 j, a 6 d.c. włączyć cetrotide. Jeśli chodzi o kontakt to powiedziano mi ze musze się kontaktować z moim lekarzem a on nie odzywa się temu jestem kłębkiem nerwów. Nie chciałabym stracić cyklu. Ale nie wiem też czy ten progesteron nie będzie miał negatywnego skutku podczas stymulacji

Ja przy rozpoczęciu stymulacji miałam progesteron 0.36 za to na początek estradiol za wysoki .. A daleko masz do kliniki? Na pewno jakiś lekarz dziś przyjmuje może warto pojechać?

• Waleczna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie daleko prawie 300 km. Zalamka poprostu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 08:33

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞

07.2020 Crio❄️😞
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:

Olcia już Ci pisałam że nie masz się czym przejmować jeśli kreska wychodzi blada, masz betę z krwi pozytywną więc nie panikuj błagam :-P ja gdyby nie bolace piersi to bym nawet nie wiedziała że jestem w ciąży, bo ani wymiotow ani zachcianek, więc Ty się przestań martwić blada kreską na teście <3 czekamy na wynik razem z Tobą :-)

Olciaaa, inka1985 lubią tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:
    Ja przy rozpoczęciu stymulacji miałam progesteron 0.36 za to na początek estradiol za wysoki .. A daleko masz do kliniki? Na pewno jakiś lekarz dziś przyjmuje może warto pojechać?

Kate a przy wysokim estradiolu mogłaś mieć stymulację tak?

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞

07.2020 Crio❄️😞
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka30 wrote:
    Ewi, to podobnie jak u mnie. Ja już zaczęłam brać antyki (dzisiaj 3 tabletka). 14 czerwca wizyta u lekarza i zobaczymy co dalej. Jak narazie przeraża mnie IVF,bo to taka ostatnia deska ratunku. Przy iui było jakoś prościej, mimo 4 rozczarowan
    Mnie również to przeraża ale warto zaryzykować. Musi sie udac. Musimy w to wierzyc. Ja mysle ze okresu dostane dzis jutro bo w czwartek juz odstawilam proga.

Paulaa25 lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Hej dziewczyny mam pytanie czy wy też tak fatalnie czujecie się po luteinie?
    Ja odkąd zaczłam ja brać zaczełam się źle czuć.Najpierw bylam zamulona ,śpiąca a teraz od kilku dni w sumie to nocy budzę się z kołataniem serca,roztrzęsiona,duszno mi , .Ciśnienie mam niskie a puls wczoraj rano 108 no masakra jakas....Konsultowałam to z lekarzem pow.ze to po progesteronie ale kazał brać dalej...masakra ...depresja murowana...
    Paula mi jest w nocy też duszno i za dnia, dopiero teraz bierze mnie zmęczenie, ciśnienie zawsze miałam niskie ale teraz już mi całkowicie na dół poszło 98/47 ale to jest normalne na początku ciąży , gorzej by było gdybyś miała za wysokie ciśnienie, a tak to kawkę wypij na podwyższenie. Ja poczytałam trochę o ,, niskie ciśnienie w ciąży'' i już jestem spokojna. No niestety hormony w nas buzuja i każda inaczej reaguje :-) trzymaj się

Paulaa25 lubi tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Kate_____ Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Kate a przy wysokim estradiolu mogłaś mieć stymulację tak?

Tak, lekarz zrobił usg patrzył naciskał liczył myślałam że nie skończy:P ale rozpisał leki.. więc chyba wyjścia nie ma jak zacząć brać menopur.. wiadomo wyniki nie zawsze są książkowe i jestem tego zywym przykładem..

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:

Olcia, ja Cię proszę... nie panikuj :-) będzie pięknie! Trzymam kciuki <3

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 a jakie bierzesz dawki?
    Mi się wydaję ze za duże mam dawki.
    Biore luteine 50 mg 3x2 pod jezyk
    Lutinus 100mg 3x1
    Estrofem już z niego schodze do 1x1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 09:17

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:
    Tak, lekarz zrobił usg patrzył naciskał liczył myślałam że nie skończy:P ale rozpisał leki.. więc chyba wyjścia nie ma jak zacząć brać menopur.. wiadomo wyniki nie zawsze są książkowe i jestem tego zywym przykładem..

Kate lekarz oddzwonil w końcu. Mam się stymulować, najprawdopodobniej będę miała odroczony transfer. Także od dzisiaj zaczynam walkę ☺

Paulcia28, KasiaŁódź lubią tę wiadomość

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞

07.2020 Crio❄️😞
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Waleczna ja nie miałam oznaczeń hormonów przed stymulacja.
    Moim zdaniem dzwoń do kliniki niech Cie skonsultuje telefonicznie inny lekarz przynajmniej w Novum tak to wygląda gdy prowadzący jest niedostępny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 09:25

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Kate_____ Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Kate lekarz oddzwonil w końcu. Mam się stymulować, najprawdopodobniej będę miała odroczony transfer. Także od dzisiaj zaczynam walkę ☺

Super! Bynajmniej na spokojnie podejdziesz do stymulacji :) powodzenia!

‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ