In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam Was. Juz od dawna podczytuje forum. Gratuluję wszystkim, którym się udało i trzymam kciuki za Tych, którzy walczą o spełnienie tego najważniejszego marzenia jakim jest macierzyństwo.
Od wczoraj miałam rozpocząć stymulację do pierwszej procedury. No właśnie. .. nie wiem co robic? Poradźcie dziewczyny. Miałam oznaczyć progesteron w 1 d.c. a od 2 d.c. rozpocząć stymulację. Otrzymałam wynik i wynosi 2.97 ng/ml wg. zaleceń od lekarza powinnam mieć <1.4. Czy powinnam rozpocząć stymulację? Jestem kompletnie zagubionaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 06:56
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Waleczna wrote:Witam Was. Juz od dawna podczytuje forum. Gratuluję wszystkim, którym się udało i trzymam kciuki za Tych, którzy walczą o spełnienie tego najważniejszego marzenia jakim jest macierzyństwo.
Od wczoraj miałam rozpocząć stymulację do pierwszej procedury. No właśnie. .. nie wiem co robic? Poradźcie dziewczyny. Miałam oznaczyć progesteron w 1 d.c. a od 2 d.c. rozpocząć stymulację. Otrzymałam wynik i wynosi 2.97 ng/ml wg. zaleceń od lekarza powinnam mieć <1.4. Czy powinnam rozpocząć stymulację? Jestem kompletnie zagubiona
Waleczna dziś sobota zadzwoń do kliniki i się upewnij:) zaczynasz od antykoncepcji? -
Miałam zacząć od 2-5d.c menopur 175 j, a 6 d.c. włączyć cetrotide. Jeśli chodzi o kontakt to powiedziano mi ze musze się kontaktować z moim lekarzem a on nie odzywa się temu jestem kłębkiem nerwów. Nie chciałabym stracić cyklu. Ale nie wiem też czy ten progesteron nie będzie miał negatywnego skutku podczas stymulacji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 08:10
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
07.2020 Crio❄️😞
nick nieaktualnyKate_____ wrote:Olciaaa pytanie ostatnie
długo czekalas na @ po Pick Up?
Dzisiaj idę powtórzyć betę (11dpt), nawet nie macie pojęcia jak się boję. Dzisiaj rano znów zrobiłam test (o mocy 25) i była delikatna krecha (podobna jak 9dpt) i już nie wiem czy to dobry czy zły znak (strasznie się boję, że beta nie rośnie). Wiem, że panikuję -
Olciaaa wrote:tak ok 10 dni, u mnie była szybko
Dzisiaj idę powtórzyć betę (11dpt), nawet nie macie pojęcia jak się boję. Dzisiaj rano znów zrobiłam test (o mocy 25) i była delikatna krecha (podobna jak 9dpt) i już nie wiem czy to dobry czy zły znak (strasznie się boję, że beta nie rośnie). Wiem, że panikuję
Olciaaa panikujesz? Ja nie wiem czy bym tam doszła na własnych nogach..daj znać! Trzymam kciuki &.. napawasz mnie nadzieja i optymizmem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 08:26
Olciaaa, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj idę powtórzyć betę (11dpt), nawet nie macie pojęcia jak się boję. Dzisiaj rano znów zrobiłam test (o mocy 25) i była delikatna krecha (podobna jak 9dpt) i już nie wiem czy to dobry czy zły znak (strasznie się boję, że beta nie rośnie). Wiem, że panikuję
Trzymam kciuki, będzie wszystko w porządku.Olciaaa lubi tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
07.2020 Crio❄️😞
nick nieaktualny
-
Waleczna wrote:Miałam zacząć od 2-5d.c menopur 175 j, a 6 d.c. włączyć cetrotide. Jeśli chodzi o kontakt to powiedziano mi ze musze się kontaktować z moim lekarzem a on nie odzywa się temu jestem kłębkiem nerwów. Nie chciałabym stracić cyklu. Ale nie wiem też czy ten progesteron nie będzie miał negatywnego skutku podczas stymulacji
Ja przy rozpoczęciu stymulacji miałam progesteron 0.36 za to na początek estradiol za wysoki .. A daleko masz do kliniki? Na pewno jakiś lekarz dziś przyjmuje może warto pojechać? -
No właśnie daleko prawie 300 km. Zalamka poprostu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 08:33
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
07.2020 Crio❄️😞
Dzisiaj idę powtórzyć betę (11dpt), nawet nie macie pojęcia jak się boję. Dzisiaj rano znów zrobiłam test (o mocy 25) i była delikatna krecha (podobna jak 9dpt) i już nie wiem czy to dobry czy zły znak (strasznie się boję, że beta nie rośnie). Wiem, że panikujęja gdyby nie bolace piersi to bym nawet nie wiedziała że jestem w ciąży, bo ani wymiotow ani zachcianek, więc Ty się przestań martwić blada kreską na teście
czekamy na wynik razem z Tobą
Olciaaa, inka1985 lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Kate_____ wrote:Ja przy rozpoczęciu stymulacji miałam progesteron 0.36 za to na początek estradiol za wysoki .. A daleko masz do kliniki? Na pewno jakiś lekarz dziś przyjmuje może warto pojechać?
Kate a przy wysokim estradiolu mogłaś mieć stymulację tak?👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
07.2020 Crio❄️😞
asienka30 wrote:Ewi, to podobnie jak u mnie. Ja już zaczęłam brać antyki (dzisiaj 3 tabletka). 14 czerwca wizyta u lekarza i zobaczymy co dalej. Jak narazie przeraża mnie IVF,bo to taka ostatnia deska ratunku. Przy iui było jakoś prościej, mimo 4 rozczarowan
Paulaa25 lubi tę wiadomość
-
Paulaa25 wrote:Hej dziewczyny mam pytanie czy wy też tak fatalnie czujecie się po luteinie?
Ja odkąd zaczłam ja brać zaczełam się źle czuć.Najpierw bylam zamulona ,śpiąca a teraz od kilku dni w sumie to nocy budzę się z kołataniem serca,roztrzęsiona,duszno mi , .Ciśnienie mam niskie a puls wczoraj rano 108 no masakra jakas....Konsultowałam to z lekarzem pow.ze to po progesteronie ale kazał brać dalej...masakra ...depresja murowana...trzymaj się
Paulaa25 lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Waleczna wrote:Kate a przy wysokim estradiolu mogłaś mieć stymulację tak?
Tak, lekarz zrobił usg patrzył naciskał liczył myślałam że nie skończy:P ale rozpisał leki.. więc chyba wyjścia nie ma jak zacząć brać menopur.. wiadomo wyniki nie zawsze są książkowe i jestem tego zywym przykładem.. -
nick nieaktualnyOlciaaa wrote:tak ok 10 dni, u mnie była szybko
Dzisiaj idę powtórzyć betę (11dpt), nawet nie macie pojęcia jak się boję. Dzisiaj rano znów zrobiłam test (o mocy 25) i była delikatna krecha (podobna jak 9dpt) i już nie wiem czy to dobry czy zły znak (strasznie się boję, że beta nie rośnie). Wiem, że panikujębędzie pięknie! Trzymam kciuki
-
Kate_____ wrote:Tak, lekarz zrobił usg patrzył naciskał liczył myślałam że nie skończy:P ale rozpisał leki.. więc chyba wyjścia nie ma jak zacząć brać menopur.. wiadomo wyniki nie zawsze są książkowe i jestem tego zywym przykładem..
Kate lekarz oddzwonil w końcu. Mam się stymulować, najprawdopodobniej będę miała odroczony transfer. Także od dzisiaj zaczynam walkę ☺Paulcia28, KasiaŁódź lubią tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
07.2020 Crio❄️😞
Waleczna wrote:Witam Was. Juz od dawna podczytuje forum. Gratuluję wszystkim, którym się udało i trzymam kciuki za Tych, którzy walczą o spełnienie tego najważniejszego marzenia jakim jest macierzyństwo.
Od wczoraj miałam rozpocząć stymulację do pierwszej procedury. No właśnie. .. nie wiem co robic? Poradźcie dziewczyny. Miałam oznaczyć progesteron w 1 d.c. a od 2 d.c. rozpocząć stymulację. Otrzymałam wynik i wynosi 2.97 ng/ml wg. zaleceń od lekarza powinnam mieć <1.4. Czy powinnam rozpocząć stymulację? Jestem kompletnie zagubiona
Moim zdaniem dzwoń do kliniki niech Cie skonsultuje telefonicznie inny lekarz przynajmniej w Novum tak to wygląda gdy prowadzący jest niedostępny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 09:25