WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Trzymam kciuki za poniedziałek :-)
    Nie dziękuje <3

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Wspaniale to się u Ciebie rozwinęło :) gratuluje Ci z całego serca <3 ja w poniedziałek powtarzam betę, wszystko będzie jasne :) bardzo Ci dziękuje za odpowiedz! Daje nadzieje :)
    Daj koniecznie znać :-) A ja będę trzymać mocno kciuki w poniedziałek :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 22:23

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Dziewczyny spokojnie, zrobiłam betę szybko właśnie dlatego żeby wychwycić moment czy coś się zadzieje bo nigdy w ciąży nie byłam. Tu dochodzi też kwestia mojej chorej wątroby i nie chce jej zbyt długo obciążać lekami. Jesteście naprawdę ogromnym wsparciem i skarbnicą wiedzy. Bella ma rację i wg mnie też cokolwiek powinno się już pojawić.
    Paulcia czego użyłaś przy 2 transferze na zagnieżdżenie?

MisiaZ88 - rozumiem Cię, ja też się zawsze zastanawiam, czy cokolwiek się zadziało, do pierwszego crio nigdy nie byłam w ciąży. Każda ma swój sposób na przeżywanie porażek, ja np. wolę płakać wcześniej i dłużej - nawet z powodu za wcześnie zrobionych testów - wtedy jakoś łatwiej mi znieść wynik ostateczny.

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Tak tak kropka już rośnie :)jestem dokładnie 16 dpt :)

Ooo to zdrówka dla Was :)
    Ja na betę mam iść we wtorek, ale kusi mnie, żeby zrobić jutro sikacza. Strasznie jestem zestresowana i boję się,że się nie udało. Dobrze, że mąż jest optymistą za nas oboje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 22:52

Paulaa25 lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Wątpie. Ale ok. Po to lekarz daje konkretny termin do testowania żeby była pewność, wiem że to czekanie na test jest okropne ale lepiej zatestowac tak jak lekarz każe niż płakać przedwcześnie.
    Paulcia wysłałam Ci zaproszenie, bo mam małą sprawę na priv, a nie chcę tu gównoburzy rozpętać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2018, 07:40

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam transfer. I teraz pytania, 1.czy nospe brać "profilaktycznie"na skurcze? Jak myślicie? I od kiedy? 2.ananas od kiedy? 3. Kiedy zrobić pierwsza betę?( To są zarodki 5,6dniowe.
    Proszę o kciuki! I pozytywne fluidy!

Olciaaa, Paulcia28, inka1985, Aife, tolerancyjna, Gaja88, MagNolia55, KasiaŁódź lubią tę wiadomość

• Onia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    Jutro mam transfer. I teraz pytania, 1.czy nospe brać "profilaktycznie"na skurcze? Jak myślicie? I od kiedy? 2.ananas od kiedy? 3. Kiedy zrobić pierwsza betę?( To są zarodki 5,6dniowe.

Trzymam mocno kciuki.
    Jestem daleko za tobą jeżeli chodzi i procedurę więc nie odpowiadam, ale za chwilę pewnie się uruchomia nasze doświadczone koleżanki.
    Chciałabym bym już być dzień przed transferem, ehhh

ninkali lubi tę wiadomość

c5c9c0e3f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:

U mnie to wyglądało tak - no spe wzięłam dopiero 8dpt kiedy zaczął bardzo boleć mnie brzuch i pojawiło się plamienie. Ananasa jadłam ale w niewielkich ilościach, zaczęłam chyba w dzień przed transferem, pierwszą betę zrobiłam 8dpt i wyszło 33,04 (11 dpt 204,60) tez miałam blastocystę. I piłam bardzo dużo wody (teraz zresztą też), ograniczyłam kawę i herbatę. Powodzenia jutro!!! Trzymam kciuki!!!

Paulcia28, ninkali lubią tę wiadomość

• Onia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    U mnie to wyglądało tak - no spe wzięłam dopiero 8dpt kiedy zaczął bardzo boleć mnie brzuch i pojawiło się plamienie. Ananasa jadłam ale w niewielkich ilościach, zaczęłam chyba w dzień przed transferem, pierwszą betę zrobiłam 8dpt i wyszło 33,04 (11 dpt 204,60) tez miałam blastocystę. I piłam bardzo dużo wody (teraz zresztą też), ograniczyłam kawę i herbatę. Powodzenia jutro!!! Trzymam kciuki!!!

Olcia, bardzo dużo wody, czyli ile?
    Ja jestem z piciem wody na bakier, ale od dłuższego czasu "ćwiczę" nie zawsze konsekwentnie...

c5c9c0e3f3.png
  • Onia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się też czy nie zrobić jutro na własną rękę badań na wit B12 i na kwas foliowy, nikt mi ich wcześniej nie zlecił, co myślicie? A może są jeszcze jakieś istotne badania? Ja miałam tylko bardzo podstawowe i witaminę D

c5c9c0e3f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    Olcia, bardzo dużo wody, czyli ile?
    Ja jestem z piciem wody na bakier, ale od dłuższego czasu "ćwiczę" nie zawsze konsekwentnie...
    Starałam się tak ok 3 litrów. Teraz zresztą też bo jest bardzo gorąco. Proponuję Ci wodę z cytryną - wtedy łatwiej wchodzi :-), piję też kawę inkę z mlekiem zwykłym (chociaż wiem, że są różne opinie co do mleka krowiego). Uwielbiam herbatę czarna, ale teraz piję ją dużo słabszą (i mniej), a kawę po transferze odstawiłam.
    Ja nie robiłam badań na kwas foliowy i witaminę B12, kazali tylko zbadać wit D.

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    Ninkali bardzo się cieszę że to już jutro!!! Ja jadłam świeżego ananasa dwa plasterki dziennie od dnia transferu przez kolejne 4 dni. Co do nospy Ci nie pomoge bo ja nie brałam, no i musisz czekać aż Ci dziewczyny odpisza kiedy betę bo ja miałam 3 dniowe :-) trzymam mocno kciuki <3

ninkali lubi tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:
    Paulcia wysłałam Ci zaproszenie, bo mam małą sprawę na priv, a nie chcę tu gównoburzy rozpętać ;)
    Już przyjęłam :-):-):-)

inka1985 lubi tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    Zastanawiam się też czy nie zrobić jutro na własną rękę badań na wit B12 i na kwas foliowy, nikt mi ich wcześniej nie zlecił, co myślicie? A może są jeszcze jakieś istotne badania? Ja miałam tylko bardzo podstawowe i witaminę D

Warto zrobić. U mnie wyszedł podwyższony kwas foliowy. Zaczęłam szukać dalej- wyszła mutacja MTHFR. Wtedy trzeba zmienić postać kwasu foliowego na metylowany bo syntetyczny się nie wchłania. Moja Dr jak wyszła ta mutacja zleciła dalsze badania i okazało się, że mam trombofilie co już w ogóle zmieniło wszystko bo muszę po transferze brać heparynę. Jak już będziesz robiła te witaminy warto oznaczyć poziom homocysteiny i bo on też jest ważny przy staraniach.
    Co do innych badań to warto zrobić mutacje MTHFR, badania w kierunku trombofilii i zespołu antyfosfolipidowego. A to dlatego, że jak coś wyjdzie w tych badaniach dostajesz heparyne na cała ciążę- bo niestety w tych chorobach jest większe ryzyko poronienia.

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Daj koniecznie znać :-) A ja będę trzymać mocno kciuki w poniedziałek :-)
    Dziękuje, dam oczywiście :) dzisiaj znowu bladzioch na teście, wmawiam sobie, ze jakby beta spadała z 18 to już by po 48h może było poniżej 10 i by nie pokazywał :) zobaczymy :) tez miałam plamienie w 8dpt, które wczoraj ustało.

Dziękuje dziewczyny za odpowiedzi i kciuki :)

Paulcia28, KasiaŁódź lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkali powodzenia! :)
    Ja brałam nospę max rano i wieczorem. Ananasa zaczęłam dzień po transferze i codziennie tak przez 4 dni po plasterku. U mnie to niestety nic nie dało. W moim brzuchu nie czuje kompletnie nic.

I beta 5-6 dpt powinna cokolwiek pokazać ale dziewczyny mogą Ci skopać dupę :P
    Najbardziej szkoda mi męża, bo się obwinia, że ja cierpię a to pewnie zarodek przez nasienie się nie rozwinął. Ja też zaczynam żałować, że nie wzięłam najpierw blastek

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    Nibkali super, że to już jutro :D

1. Ja nospy nie biorę, bo cholerka nigdy mi nie pomagała, ale skórcze zaczęły się dopiero w nicy 7dpt, więc myślę, że nie ma co brać na zaś
    2. Ja ananasa jadłam do 2 dni po transferze, bo mnie zamulał :P
    3. No i beta chyba nie wcześniej niż 8dpt

Trzymam kciuki za Ciebie!! ❤️

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    ninkali ja po transferze miałam zaleconą nospę 3x1 w razie potrzeby ale nie brałam,ananasa też nie jadłam.W zaleceniach też miałam by pić wiecej wody wiec piłam i do tej pory staram sie pić wiecej do tego dochodzą te upały.
    Betę miałam zrobić 11dpt i tak też zrobiłam :)
    Trzymam mocnooo kciuki &&
    Powodzenia!!!!:)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Onia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Warto zrobić. U mnie wyszedł podwyższony kwas foliowy. Zaczęłam szukać dalej- wyszła mutacja MTHFR. Wtedy trzeba zmienić postać kwasu foliowego na metylowany bo syntetyczny się nie wchłania. Moja Dr jak wyszła ta mutacja zleciła dalsze badania i okazało się, że mam trombofilie co już w ogóle zmieniło wszystko bo muszę po transferze brać heparynę. Jak już będziesz robiła te witaminy warto oznaczyć poziom homocysteiny i bo on też jest ważny przy staraniach.
    Co do innych badań to warto zrobić mutacje MTHFR, badania w kierunku trombofilii i zespołu antyfosfolipidowego. A to dlatego, że jak coś wyjdzie w tych badaniach dostajesz heparyne na cała ciążę- bo niestety w tych chorobach jest większe ryzyko poronienia.

Dzięki kochana, bardzo mi pomogłas

Maaggi lubi tę wiadomość

c5c9c0e3f3.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Dziękuje, dam oczywiście :) dzisiaj znowu bladzioch na teście, wmawiam sobie, ze jakby beta spadała z 18 to już by po 48h może było poniżej 10 i by nie pokazywał :) zobaczymy :) tez miałam plamienie w 8dpt, które wczoraj ustało.

Dziękuje dziewczyny za odpowiedzi i kciuki :)
    Powtarzasz jutro betę? Trzymamy kciuki bardzo mocno <3 mi też bladziochy wychodziły na początku , dopiero po 5-7 dniach wyszła gruba krecha mimo wysokiej bety, więc nie martw się.

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ