In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulcia28 wrote:Pod żadnym pozorem nie odstawiaj leków sama, to że test sikany wyszedł negatywny nic jeszcze nie znaczy. Poczekaj i zrób betę. Ja miałam mega bóle @ i plamienie i się udało. Nie poddawaj się od razu i broń Boże nie odstawiaj leków bez konsultacji z lekarzem
-
nick nieaktualny
-
Buko wrote:Dziękuję, dobrze
brzuszek rośnie, już "nie ukryje" że to ciąża. Czuję też już ruchy (może już wcześniej czułam, że teraz wiem, że to jest to). I zaczynam powoli kompletować wyprawkę, bo cały czas mi się wydaje, że jeszcze za wcześnie.
A u Ciebie już niedługo prenatalne?tak ja mam 9.7 prenatalne a 29.6 wizytę u ginekologa. Dziś u genetyka byłam i dostałam dalsze skierowanie do hematologa ale jest ok niestety potwierdzilo się z tym syndromem ale jest ok. Ściskam Ciebie serdecznie :-* wiesz co u Erl słychać?
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Zizu87 wrote:Około 850 złotych, dokładnie nie pamiętam bo nie mam przy sobie cennika.
Opis obiecujący, nie wiem na ile w moim przypadku to pomoże. Ale chcemy zrobić jak najwięcej, żeby zwiększyć swoje szanse. Poprzednio było bardzo źle. Jeżeli można coś zmienić to trzeba to zrobić.
Tolerancyjna, może warto rozważyć? Ciekawe,czy w Białymstoku mają taka opcję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 10:27
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Joanna84 wrote:Cześć dziewczyny sorki ze ta wskakuje wam w wątek, mam pytanie jeżeli transfer był w sobotę to pierwszy dzień od transferu liczymy od soboty czy niedzieli , i czy plamienia implatacyjne zawsze musza wystąpić, ja jestem po transferze dwóch zarodków i dziś to chyba 7 dzień jak liczę pierwszy dzień od soboty i oprocz bólu jak na okres to żadnych plamien nie mam a zaczynam sie martwić , proszę poradzcie
A plamienia nie występują u większości, tak jak napisała inka to gdzieś w granicach 25 %
-
nick nieaktualnyPaulcia28 wrote:To już powoli się przygotowywujesz
tak ja mam 9.7 prenatalne a 29.6 wizytę u ginekologa. Dziś u genetyka byłam i dostałam dalsze skierowanie do hematologa ale jest ok niestety potwierdzilo się z tym syndromem ale jest ok. Ściskam Ciebie serdecznie :-* wiesz co u Erl słychać?
a nic nie mam. Nie mam pojęcia co u Erl. Ja śledzę tylko jeden temat na bbf, ale tam się nie odzywa. I czasem zaglądam do Was, bo produkujecie strony w takim tempie, że nie ma opcji tego nadrobić.
Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny! Zaczynam przygodę z in vitro. 20/06 mam wizytę startową. Badania prawie wszystkie zrobione. Wizyta będzie w moim 12 dc (miała być w 17-20dc, ale akurat nie ma mojego lekarza wtedy). I mam takie pytanie - czy stymulacja zaczyna się zawsze na początku cyklu? Nie wiem czy w tym cyklu mamy się starać naturalnie i liczyć na cud, czy lepiej już odpuścić, bo być może już w tym cyklu trzeba będzie robić jakieś zastrzyki? Wybaczcie jeśli to głupie pytanie, ale jeszcze niewiele wiem...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 10:46
Niepłodność idiopatyczna
19.07.2018 transfer 1 kropki -
22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708
-
Luna131 wrote:Cześć Dziewczyny! Zaczynam przygodę z in vitro. 20/06 mam wizytę startową. Badania prawie wszystkie zrobione. Wizyta będzie w moim 12 dc (miała być w 17-20dc, ale akurat nie ma mojego lekarza wtedy). I mam takie pytanie - czy stymulacja zaczyna się zawsze na początku cyklu? Nie wiem czy w tym cyklu mamy się starać naturalnie i liczyć na cud, czy lepiej już odpuścić, bo być może już w tym cyklu trzeba będzie robić jakieś zastrzyki? Wybaczcie jeśli to głupie pytanie, ale jeszcze niewiele wiem...
Hej, wszystko zależy jakim protokołem pójdziesz? Długi czy krótki.
Ja idę długi i u mnie zaczeło się 3 dc od tabletek antykoncepcyjnych, a od 19 dnia cyklu mam zastrzyki z gonapeptylu, w trakcie ich brania pojawić się powinno kewawienie i wtedy mam zrobić badanie z kwri (FSH, LH, estradiol i progesteron). około 3 dnia miesiączki mam się zgłosić na usg i wtedy dojdzie doatakowy lek.
Dr mówi że od 19 dnia cyklu trzeba liczyć jakieś 3 -4 tygodnie stymulacjiLuna131 lubi tę wiadomość
-
Onia wrote:Hej, wszystko zależy jakim protokołem pójdziesz? Długi czy krótki.
Ja idę długi i u mnie zaczeło się 3 dc od tabletek antykoncepcyjnych, a od 19 dnia cyklu mam zastrzyki z gonapeptylu, w trakcie ich brania pojawić się powinno kewawienie i wtedy mam zrobić badanie z kwri (FSH, LH, estradiol i progesteron). około 3 dnia miesiączki mam się zgłosić na usg i wtedy dojdzie doatakowy lek.
Dr mówi że od 19 dnia cyklu trzeba liczyć jakieś 3 -4 tygodnie stymulacjiNie rozmawialiśmy o protokołach na poprzedniej wizycie, na pytanie ile to trwa dr odpowiedział "krótko"... Także nie mam pojęcia. Liczę na krótki protokół, ale nie wiem od czego to zależy.
FSH LH estradiol juz mialam zlecone do przebadania. Ale to się pewnie bada non stop...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 11:11
Niepłodność idiopatyczna
19.07.2018 transfer 1 kropki -
22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708
-
Aife wrote:Dzien dobry:) dziewczyny badalyscie grupę krwi do ivi ? Zastanawiam się czy jeśli mam np wpisana na karcie wypisowej ze szpitala sprzed dwóch lat- czy mi to uznają?
Grupa krwi na wypisie to nie jest ważny dokument. Musisz mieć oryginał grupy krwi lub tzw. krew kartę.Aife lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka5 wrote:U nas też. Statystycznie zapladnialo się tylko 30% komórek (w ostatniej procedurze 1 komórka). Dla nas 60-70% to byłby szał normalnie. Zawsze to większe szanse..
Tolerancyjna, może warto rozważyć? Ciekawe,czy w Białymstoku mają taka opcję.
Na pewno zapytam na wizycie!Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰 -
Luna131 wrote:Przeraża mnie to
Nie rozmawialiśmy o protokołach na poprzedniej wizycie, na pytanie ile to trwa dr odpowiedział "krótko"... Także nie mam pojęcia. Liczę na krótki protokół, ale nie wiem od czego to zależy.
FSH LH estradiol juz mialam zlecone do przebadania. Ale to się pewnie bada non stop...
Hmm... Jak "krótko" to raczej krótki bo ja mam teraz długi i dzisiaj wzięłam 23 zastrzyk...
W krótkim protokole leki bierze się od 2 dc. I przy krótkim moja cała stymulacja trwała 12 dni.Luna131 lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka5 wrote:U nas też. Statystycznie zapladnialo się tylko 30% komórek (w ostatniej procedurze 1 komórka). Dla nas 60-70% to byłby szał normalnie. Zawsze to większe szanse..
Tolerancyjna, może warto rozważyć? Ciekawe,czy w Białymstoku mają taka opcję.
U mnie przy poprzedniej procedurze zapłodniła sie 1 komorka z 4 więc jakby odwrócić te proporcje byłabym szczęśliwa. Zobaczymy, dzisiaj sie dowiem ile pęcherzyków rośnie...Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Zizu87 o której masz wizytę? Muszę się skoncentrować na kciukach wtedy
asias a Ty o której jutro transferujesz?asias lubi tę wiadomość
3 x IUI
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
tolerancyjna wrote:No właśnie... ciekawe czy to nie wspomniane 'brakujące pieniądze'
Na pewno zapytam na wizycie! -
asias wrote:Znalazłam, że w cenniku w Bocianie w B-stoku nie ma w ofercie aktywacji oocytów ale już w Bocianie w W-wie jest za 300 zł. Być może w B-stoku nie mają sprzętu do tego, ciekawe
Niezapominajka5, asias lubią tę wiadomość
3 x IUI
08.06.20 - transfer AZ
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
asias wrote:Znalazłam, że w cenniku w Bocianie w B-stoku nie ma w ofercie aktywacji oocytów ale już w Bocianie w W-wie jest za 300 zł. Być może w B-stoku nie mają sprzętu do tego, ciekawe
To jakaś normalna cena. Ja znalazłam swój cennik, w nOvum 860 zlotych -
Luna131 wrote:Cześć Dziewczyny! Zaczynam przygodę z in vitro. 20/06 mam wizytę startową. Badania prawie wszystkie zrobione. Wizyta będzie w moim 12 dc (miała być w 17-20dc, ale akurat nie ma mojego lekarza wtedy). I mam takie pytanie - czy stymulacja zaczyna się zawsze na początku cyklu? Nie wiem czy w tym cyklu mamy się starać naturalnie i liczyć na cud, czy lepiej już odpuścić, bo być może już w tym cyklu trzeba będzie robić jakieś zastrzyki? Wybaczcie jeśli to głupie pytanie, ale jeszcze niewiele wiem...Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie