In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Olciaaa wrote:Paulaa ja też jak jest marnie ratuję się pepsi lub colą, oczywiście w małych ilościach. Wcześniej nie znosiłam coli, a teraz mi pomaga. Miałam plan pić wyciskane soki z warzyw i owoców, gotować sobie zdrowe obiadki, a prawda jest taka, że nie mam na nic ochoty. W sobotę zjadłam 2 kawałeczki pizzy i dawno niczego tak w życiu nie żałowałam, czułam się fatalnie...
Mi pizza ostatnio bardzo smakowałaPaulcia28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
asias wrote:Ja też mam takie przeczucia, oby nas zaskoczył pozytywny szok
A Ty jutro masz pierwszą weryfikację?
Paulcia28 lubi tę wiadomość
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
ciasteczko82 wrote:Cześć.
Niestety byłam na monit dziś I niestety nic z tego nie będzie - w środę zakończę moja przygodę z IVF pewnie bo jest tylko 1 mały pęcherzyk więc nie reaguje na leczenie
Jestem załamana ..
Bardzo mi przykro kochana. Kurcze nie wiem co powiedziec(((. Naprawde nie da się nic wiecej zrobic ??? Przytulam mocno.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 11:00
Bajka_88
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
Cudzie trwaj... -
Hej dziewczyny, mam pytanie. Jestem na zatrzykach na wyciszenie i powinnam dostać okres, moja weekendowa migrena też na to wskazywała a tym czasem mam tylko plamienia. Nie bardzo wiem co zrobić bo niby w drugi dzień okresu miałam się zgłosić a wcześniej zrobić badania krwi fsh progesteron itp.
Co myślicie?Bajka_88 lubi tę wiadomość
-
Niestety byłam na monit dziś I niestety nic z tego nie będzie - w środę zakończę moja przygodę z IVF pewnie bo jest tylko 1 mały pęcherzyk więc nie reaguje na leczenie
Jestem załamana ..
przykro miale może w kolejnym podejściu lekarz zmienia leki i efekt będzie lepszy
-
Jestem załamana ..
Ciasteczko tak mi przykroPrzytulam Cię mocno jak mogę.
-
Jestem załamana ..
Ciasteczko a który masz dzień stymulacji? Nie ma szansy, że pojawią się jeszcze pęcherzyki? Co mówi lekarz? -
Onia wrote:Hej dziewczyny, mam pytanie. Jestem na zatrzykach na wyciszenie i powinnam dostać okres, moja weekendowa migrena też na to wskazywała a tym czasem mam tylko plamienia. Nie bardzo wiem co zrobić bo niby w drugi dzień okresu miałam się zgłosić a wcześniej zrobić badania krwi fsh progesteron itp.
Co myślicie?
Moja Dr mówiła, że okres na gonapeptylu może być inny niż zwykle (chociaż ja miałam akurat normalny). Może to plamienie trzeba liczyć jako miesiączke? Najlepiej skontaktuj się z lekarzem on powie co robić. -
nick nieaktualnyNie wiem jakie leki by miały zadziałać - biorę 2 x fsh i lh plus gonapeptyl (3 zastrzyki)..
Duze dawki. Organizm zle znosi- mecze się fizycznie i psychicznie
On zobaczył tylko 1 małe - endometrium ładnie rośnie i tylko tyle ..
Czyli nie reaguje na te hormony - moje niskie amh.. ??
Czekam na wynik estradiolu z rana ale i tak wiem że bedzie niziutki - bo niby od czego ma rosnąć ?
Mam 8 dzień protokołu -6 po włączeniu fsh, 4 po włączeniu kolejnego fsh i lh
To była nasza pierwsza i ostatnia próbaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 11:08
-
nick nieaktualnyciasteczko82 wrote:Cześć.
Jestem załamana ..Może powinnaś brać mocniejsze dawki leków. Koniecznie porozmawiaj z lekarzem. Trzymaj się Kochana
-
Onia wrote:Hej dziewczyny, mam pytanie. Jestem na zatrzykach na wyciszenie i powinnam dostać okres, moja weekendowa migrena też na to wskazywała a tym czasem mam tylko plamienia. Nie bardzo wiem co zrobić bo niby w drugi dzień okresu miałam się zgłosić a wcześniej zrobić badania krwi fsh progesteron itp.
Co myślicie?
A bylas na tabletkach antykoncepcyjnych ?? U mnie po tabsach i po gonapeptylu okres mialam jeden dzień. Tj plamienie, dzien krwawienia i koniec. W miedzy czasie jeszcze jakies plamienia, ale doktorek mówił ze to normalne.Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
Waleczna trzymam kciuki
Duuuużo zdrówka dla babci!
Oczywiście kciuki za bety
Ja już po wizycie w klinice teraz czekam na wynik, spotkałam lekarza i nie pocieszył mnie zbytnio bo powiedział ze takie delikatne plamienie może być tez jak macica odrzuci zarodek:(wiec czekam ale już raczej nastawiona na porażkę.
Ciasteczko strasznie strasznie mi przykro. -
nick nieaktualnyOlciaaa wrote:Ciasteczko bardzo mi przykro
Może powinnaś brać mocniejsze dawki leków. Koniecznie porozmawiaj z lekarzem. Trzymaj się Kochana
Dawki mam największe -300 dziennie gonal i 75 mensinorm(plus gonapeptyl).
Nie reaguje - moze nie mam jajek juz
Chyba w środę wycofam papiery i zakończę to wszystko. Innej stymulacji nie wytrzymam (finansowo, zdrowotnie i praca).. a zreszta co innego by mogli dać jak tu nie ma reakcji ?
To koniec -
nick nieaktualnyKasiaŁódź wrote:Waleczna trzymam kciuki
Duuuużo zdrówka dla babci!
Oczywiście kciuki za bety
Ja już po wizycie w klinice teraz czekam na wynik, spotkałam lekarza i nie pocieszył mnie zbytnio bo powiedział ze takie delikatne plamienie może być tez jak macica odrzuci zarodek:(wiec czekam ale już raczej nastawiona na porażkę.
Ciasteczko strasznie strasznie mi przykro.!!! Ja miałam plamienie 8dpt
KasiaŁódź, tolerancyjna, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyciasteczko82 wrote:Lekarz był zdziwiony- mało mówił prawie nic. W środę ostatni monit tej stymulacji.
Chyba w środę wycofam papiery i zakończę to wszystko. Innej stymulacji nie wytrzymam (finansowo, zdrowotnie i praca).. a zreszta co innego by mogli dać jak tu nie ma reakcji ?
To koniecNie wiem co napisać bo wiem ile to wszytko Cię kosztowało. Życie potrafi być okrutne
Życzę Ci dużo siły
-
Bajka_88 wrote:A bylas na tabletkach antykoncepcyjnych ?? U mnie po tabsach i po gonapeptylu okres mialam jeden dzień. Tj plamienie, dzien krwawienia i koniec. W miedzy czasie jeszcze jakies plamienia, ale doktorek mówił ze to normalne.
Tak wcześniej antykoncepcja. Czyli plamienia to może być okres? -
nick nieaktualny
-
ciasteczko82 wrote:Lekarz był zdziwiony- mało mówił prawie nic. W środę ostatni monit tej stymulacji.
To koniec
Taka mala delikatna, czasami to lepsze wyjscie niz maksymalne dawki gonadotropin.