X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Paulaa ja też jak jest marnie ratuję się pepsi lub colą, oczywiście w małych ilościach. Wcześniej nie znosiłam coli, a teraz mi pomaga. Miałam plan pić wyciskane soki z warzyw i owoców, gotować sobie zdrowe obiadki, a prawda jest taka, że nie mam na nic ochoty. W sobotę zjadłam 2 kawałeczki pizzy i dawno niczego tak w życiu nie żałowałam, czułam się fatalnie...
    Olciaaa ja tez miałam taki plan zdrowe jedzonko i soczki a tez nie mam na nic chęci .Tyle co podjem troche truskaweki czereśni bo na to akurat mam ochotę.
    Mi pizza ostatnio bardzo smakowała :)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Niestety byłam na monit dziś I niestety nic z tego nie będzie - w środę zakończę moja przygodę z IVF pewnie bo jest tylko 1 mały pęcherzyk więc nie reaguje na leczenie :(
    Jestem załamana ..

• Bajka_88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Ja też mam takie przeczucia, oby nas zaskoczył pozytywny szok :) A Ty jutro masz pierwszą weryfikację?
    Tak, jutro pierwsze oznaczenia. Progedteron, estradiol i beta.

Paulcia28 lubi tę wiadomość

Bajka_88
    qb3cj44j0iv7jgvt.png

Starania o juniora od 2014 r.
    04.2018 początek przygody z in vitro
    transfer 05.2018 ciąża biochemiczna :(
    transfer 06.2018 :(
    04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka <3 <3. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
    31.10 - maluszki są z nami

Cudzie trwaj...
  • Bajka_88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Cześć.
    Niestety byłam na monit dziś I niestety nic z tego nie będzie - w środę zakończę moja przygodę z IVF pewnie bo jest tylko 1 mały pęcherzyk więc nie reaguje na leczenie :(
    Jestem załamana ..

Bardzo mi przykro kochana. Kurcze nie wiem co powiedziec :((((. Naprawde nie da się nic wiecej zrobic ??? Przytulam mocno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 11:00

Bajka_88
    qb3cj44j0iv7jgvt.png

04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka <3 <3. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊

Cudzie trwaj...
  • Onia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam pytanie. Jestem na zatrzykach na wyciszenie i powinnam dostać okres, moja weekendowa migrena też na to wskazywała a tym czasem mam tylko plamienia. Nie bardzo wiem co zrobić bo niby w drugi dzień okresu miałam się zgłosić a wcześniej zrobić badania krwi fsh progesteron itp.
    Co myślicie?

Bajka_88 lubi tę wiadomość

c5c9c0e3f3.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Cześć.
    Jestem załamana ..

przykro mi :( ale może w kolejnym podejściu lekarz zmienia leki i efekt będzie lepszy

mbnotr8.png
  • Roztoczanka Znajoma

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Cześć.
    Jestem załamana ..

Ciasteczko tak mi przykro :( Przytulam Cię mocno jak mogę.

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Cześć.
    Jestem załamana ..

Ciasteczko a który masz dzień stymulacji? Nie ma szansy, że pojawią się jeszcze pęcherzyki? Co mówi lekarz?

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    Hej dziewczyny, mam pytanie. Jestem na zatrzykach na wyciszenie i powinnam dostać okres, moja weekendowa migrena też na to wskazywała a tym czasem mam tylko plamienia. Nie bardzo wiem co zrobić bo niby w drugi dzień okresu miałam się zgłosić a wcześniej zrobić badania krwi fsh progesteron itp.
    Co myślicie?

Moja Dr mówiła, że okres na gonapeptylu może być inny niż zwykle (chociaż ja miałam akurat normalny). Może to plamienie trzeba liczyć jako miesiączke? Najlepiej skontaktuj się z lekarzem on powie co robić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jakie leki by miały zadziałać - biorę 2 x fsh i lh plus gonapeptyl (3 zastrzyki)..
    Duze dawki. Organizm zle znosi- mecze się fizycznie i psychicznie :(
    On zobaczył tylko 1 małe - endometrium ładnie rośnie i tylko tyle ..
    Czyli nie reaguje na te hormony - moje niskie amh.. ??

Czekam na wynik estradiolu z rana ale i tak wiem że bedzie niziutki - bo niby od czego ma rosnąć ?
    Mam 8 dzień protokołu -6 po włączeniu fsh, 4 po włączeniu kolejnego fsh i lh
    To była nasza pierwsza i ostatnia próba :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 11:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Cześć.
    Jestem załamana ..
    Ciasteczko bardzo mi przykro :-( Może powinnaś brać mocniejsze dawki leków. Koniecznie porozmawiaj z lekarzem. Trzymaj się Kochana <3 <3 <3 :-(

• Bajka_88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    Co myślicie?

A bylas na tabletkach antykoncepcyjnych ?? U mnie po tabsach i po gonapeptylu okres mialam jeden dzień. Tj plamienie, dzien krwawienia i koniec. W miedzy czasie jeszcze jakies plamienia, ale doktorek mówił ze to normalne.

Bajka_88
    qb3cj44j0iv7jgvt.png

Cudzie trwaj...
  • KasiaŁódź Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna trzymam kciuki
    Duuuużo zdrówka dla babci!
    Oczywiście kciuki za bety
    Ja już po wizycie w klinice teraz czekam na wynik, spotkałam lekarza i nie pocieszył mnie zbytnio bo powiedział ze takie delikatne plamienie może być tez jak macica odrzuci zarodek:(wiec czekam ale już raczej nastawiona na porażkę.
    Ciasteczko strasznie strasznie mi przykro.

p19ucsqvekppzro1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Ciasteczko bardzo mi przykro :-( Może powinnaś brać mocniejsze dawki leków. Koniecznie porozmawiaj z lekarzem. Trzymaj się Kochana <3 <3 <3 :-(
    Lekarz był zdziwiony- mało mówił prawie nic. W środę ostatni monit tej stymulacji.
    Dawki mam największe -300 dziennie gonal i 75 mensinorm(plus gonapeptyl).
    Nie reaguje - moze nie mam jajek juz :(

Chyba w środę wycofam papiery i zakończę to wszystko. Innej stymulacji nie wytrzymam (finansowo, zdrowotnie i praca).. a zreszta co innego by mogli dać jak tu nie ma reakcji ?
    To koniec :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaŁódź wrote:
    Waleczna trzymam kciuki
    Oczywiście kciuki za bety
    Ja już po wizycie w klinice teraz czekam na wynik, spotkałam lekarza i nie pocieszył mnie zbytnio bo powiedział ze takie delikatne plamienie może być tez jak macica odrzuci zarodek:(wiec czekam ale już raczej nastawiona na porażkę.
    Ciasteczko strasznie strasznie mi przykro.
    Ci lekarze to czasami powinni się stuknąć w łeb i zastanowić. Rozumiem, że mają racjonalne podejście dp sprawy, ale mówienie czegoś takiego kobiecie która przyszła na betę jest podłe i podcina skrzydła. Kochana MY tutaj trzymamy kciuki i mamy nadzieje, że będzie wszystko OK <3!!! Ja miałam plamienie 8dpt ;-)

KasiaŁódź, tolerancyjna, Paulcia28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Lekarz był zdziwiony- mało mówił prawie nic. W środę ostatni monit tej stymulacji.

Chyba w środę wycofam papiery i zakończę to wszystko. Innej stymulacji nie wytrzymam (finansowo, zdrowotnie i praca).. a zreszta co innego by mogli dać jak tu nie ma reakcji ?
    Kochana bardzo mi przykro :-( Nie wiem co napisać bo wiem ile to wszytko Cię kosztowało. Życie potrafi być okrutne :-( Życzę Ci dużo siły <3

• Onia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka_88 wrote:
    A bylas na tabletkach antykoncepcyjnych ?? U mnie po tabsach i po gonapeptylu okres mialam jeden dzień. Tj plamienie, dzien krwawienia i koniec. W miedzy czasie jeszcze jakies plamienia, ale doktorek mówił ze to normalne.

Tak wcześniej antykoncepcja. Czyli plamienia to może być okres?

c5c9c0e3f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak Onia - ja pierwsza @ po tabl miałam tylko plamienia

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:

A stymulacja na cyklu naturalnym?
    Taka mala delikatna, czasami to lepsze wyjscie niz maksymalne dawki gonadotropin.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaŁódź wrote:
    Dziekuję kochana :*
    Trzymam kciiki za Ciebie i mam nadzieje ze bd wszystko okey!Ja tez plamiłam.

KasiaŁódź lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
‹‹ 608 609 610 611 612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ