In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
ciasteczko82 wrote:Niestety nie możemy - ja po rozwodzie i nie jesteśmy małżeństwem nawet jeszcze ..
Więc odpadamy na starcie. Tam trzeba mieć staż małżeński ..
I jestem do bani - ot coś tak prostego i co każdy może- ja nie mogę ..
moja samoocena spadła do takiego minusa że już brak skali
Co każdy może a ty nie możesz? Zobacz ile nas jest na tym forum! Wszystkie w jakiś sposób nie możemy. Ale to nie jest niczyja wina. Po prostu tak jest, nie mamy na to wpływu. Możemy jedynie próbować to zmienić. A jeśli się nie uda, nadal zostajemy sobą. Im niższa samoocena, tym człowiekowi gorzej w życiu.
Bardzo mi przykro z powodu tego, co Cię spotkało, ale trzeba poczekać co powie lekarz, a jeśli nic mądrego, próbować gdzie indziej.tolerancyjna, Paulcia28, asias, inka1985, MagNolia55 lubią tę wiadomość
Niepłodność idiopatyczna
19.07.2018 transfer 1 kropki -
22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708
-
nick nieaktualnyPaulcia28 wrote:Sama nie powinnaś odstawiac leków, poczekaj co lekarz powie. Nie myśl tak o sobie że do bani jesteś , bo nie jesteś. Może źle leki Ci dobrali, nie wiem, ale nie załamuj się
Mogłam dziś spytać ale byłam w szoku i w sumie dotarło do mnie jak wróciłam ;(
Dlaczego te cholery tak dokuczają / czemu je czyje skoro nic się nie dzieje w nich ;( -
nick nieaktualnyLuna131 wrote:Co każdy może a ty nie możesz? Zobacz ile nas jest na tym forum! Wszystkie w jakiś sposób nie możemy. Ale to nie jest niczyja wina. Po prostu tak jest, nie mamy na to wpływu. Możemy jedynie próbować to zmienić. A jeśli się nie uda, nadal zostajemy sobą. Im niższa samoocena, tym człowiekowi gorzej w życiu.
Bardzo mi przykro z powodu tego, co Cię spotkało, ale trzeba poczekać co powie lekarz, a jeśli nic mądrego, próbować gdzie indziej.
Może to tak boli że nawet nie mam oocytów.. przegrana na starcie.
-
Waleczna wrote:Dzwonili. Mamy 4 bdb zarodki tak powiedział embriolog. Jutro transfer. Ulgę mam na sercu niesamowita, chociaż boje się cieszyć. Te starania doprowadziły o tego, że człowiek boi się za szybko uwierzyć i cieszyć. Jestem ostrożna. Teraz tylko żeby transfer i się udał i żebym za 2 tyg. była tak szczęśliwa jak inne "ciężarówki " z forum widząc 2 kreski na teście ☺
Paulcia28, Waleczna lubią tę wiadomość
-
Waleczna wrote:Dzwonili. Mamy 4 bdb zarodki tak powiedział embriolog. Jutro transfer. Ulgę mam na sercu niesamowita, chociaż boje się cieszyć. Te starania doprowadziły o tego, że człowiek boi się za szybko uwierzyć i cieszyć. Jestem ostrożna. Teraz tylko żeby transfer i się udał i żebym za 2 tyg. była tak szczęśliwa jak inne "ciężarówki " z forum widząc 2 kreski na teście ☺
i trzymam kciuki za jutrzejszy transfer
bierzesz dwa maluchy czy jednego?
Waleczna lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualnyciasteczko82 wrote:Może to tak boli że nawet nie mam oocytów.. przegrana na starcie.
-
ciasteczko82 wrote:Może to tak boli że nawet nie mam oocytów.. przegrana na starcie.
Skąd tak daleko idące wnioski, ze nie masz oocytów? Póki co dr widzi 1 komórkę, często jest ich finalnie więcej. Nie poddawaj się.
BTW Liczy się jakość tej komórki, a nie ilość. Pamiętaj o tym!KasiaŁódź, Paulcia28, inka1985, MagNolia55, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰 -
Waleczna super wiadomość
. Powodzenia na trafsferze
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
nick nieaktualnytolerancyjna wrote:Rozumiem Twoje rozgoryczenie, ale nie nadużywaj faktów
Skąd tak daleko idące wnioski, ze nie masz oocytów? Póki co dr widzi 1 komórkę, często jest ich finalnie więcej. Nie poddawaj się.
BTW Liczy się jakość tej komórki, a nie ilość. Pamiętaj o tym!
Grosia z wątku niski amh pisała że na usg miała widoczny tylko 1.
Oni nie zrobią mi procedury na 1 ?
Co do cudzych zarodków - na to nie jesteśmy zdecydowani.
matko czy tylko ja nie mam oocytow - znacie kogoś kto nie miał?
-
aga_ni wrote:A wiesz może dlaczego macie problem z zarodkami?
Dające razem jeden dobry zarodek, który się przyjmie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 14:28
tolerancyjna, inka1985 lubią tę wiadomość
-
ciasteczko82 wrote:Mam za niskie amh - dlatego dowalil tyle hormonów / naturalnie to miewałam owu (bóle, Temp, testy owu i monitoring).
Ale na cyklu nat to też by było Max 1. Nigdy nie miałam więcej. Pękać - pękały (było widać na monit).
Nawalaja mnie jajniki (pulsują) - to niemożliwe że nic tam sie nie dzieje
Nie wierze
Mysle, ze to jeszcze nie ten czas ale zawsze mozecie rozwazyc KD lub AZ.
Edit: doczytałam, co pozniej pisalas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 14:31
Paulcia28, e_mil_ka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBella93 wrote:No i wlasnie przy takich wynikach, niektorzy lekarze proponuja taki a nie inny cykl, zeby uzyskac 2/3komorki
Mysle, ze to jeszcze nie ten czas ale zawsze mozecie rozwazyc KD lub AZ.
Prędzej spróbujemy zacząć się przygotowywać do adopcji.
Albo żyć razem bez żadnych dzieci i pogodzić się z tym (choć pustka będzie zawsze).
-
nick nieaktualny
-
ciasteczko82 wrote:Mam estradiol - 719
po 5 dniach stymulacji gonal f
asias, e_mil_ka lubią tę wiadomość
-
Paulcia28 wrote:Bardzo się cieszę razem z Tobą
i trzymam kciuki za jutrzejszy transfer
bierzesz dwa maluchy czy jednego?
Dziewczyny bardzo dziękuję za wsparcie. Modlę się, aby wszystko się udało. Paulcia28 właśnie co do ilości dzidzi to się cały czas zastanawiam. Lekarz radzi jeden, Mąż chciałby dwa a ja sama już nie wiem. Boje się, że mogłabym stracić 2 na starcie, ponieważ tak jak wcześniej mówiłam mam progesteron na granicy i boję się czy maluszek się zaimplantuje. Chciałabym zaryzykować, ale boję się porażki. Ryzykantki nigdy ze mnie nie było. A Wy co radzicie przy naszych obciążeniach? Co byście zrobiły?ciasteczko82 lubi tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
ciasteczko82 wrote:Niestety tego nie chcemy.
Prędzej spróbujemy zacząć się przygotowywać do adopcji.
Albo żyć razem bez żadnych dzieci i pogodzić się z tym (choć pustka będzie zawsze).
Ciasteczko bardzo mi przykro, że takie wieści. A może jeszcze się obudza jajniki, poczekaj nie odstawiaj leków. Trzymam kciuki, aby stał się cud i za 2 dni pozytywnie się zakoczylas ❤👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
07.2020 Crio❄️😞
Waleczna super wiadomość. Będę kciuki trzymać. Po tobie idę ja.
A ja już po punkcja. Rzeczywiście nie taki diabeł straszny. Bardzo szybko minęło. Szybciutko wróciłam do formy. Także dziewczyny które czekają na punkcje niech się nie denerwują. Zupełny lajcik.
Zebrali 16 jajeczek z czego 12 dobrych. Czekam teraz do środy żeby się przekonać kiedy transfer.Waleczna, Gaja88, Paulcia28, ciasteczko82, asias, Olciaaa, Bajka_88, tolerancyjna, aga_ni, MonikA_89!, inka1985, MagNolia55, inka2707 lubią tę wiadomość
-
Nuśka82 wrote:Waleczna super wiadomość. Będę kciuki trzymać. Po tobie idę ja.
A ja już po punkcja. Rzeczywiście nie taki diabeł straszny. Bardzo szybko minęło. Szybciutko wróciłam do formy. Także dziewczyny które czekają na punkcje niech się nie denerwują. Zupełny lajcik.
Zebrali 16 jajeczek z czego 12 dobrych. Czekam teraz do środy żeby się przekonać kiedy transfer.
Nuśka82 piękny wynik☺bardzo dużo jajeczek. Trzymam kciuki, żeby było jak najwięcej zaplodnionych. A wszystkie zapladniasz czy 6?👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
07.2020 Crio❄️😞
nick nieaktualnyNuśka82 wrote:Waleczna super wiadomość. Będę kciuki trzymać. Po tobie idę ja.
Zebrali 16 jajeczek z czego 12 dobrych. Czekam teraz do środy żeby się przekonać kiedy transfer.teraz odpoczywaj
ile oocytow - wow !!!
Pożycz kilka
A wszystkie było widać na usg ?
-
Nuśka82 wrote:Waleczna super wiadomość. Będę kciuki trzymać. Po tobie idę ja.
Zebrali 16 jajeczek z czego 12 dobrych. Czekam teraz do środy żeby się przekonać kiedy transfer.to teraz czekamy na kolejne dobre wiadomości :-*
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie