X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Waleczna - super wiadomość. Trzymam kciuki za udany transfer!

Gaja - będzie dzisiuś, zobaczysz :) koniecznie daj znać jak wysoka beta

Paulcia - jak ząbek? Lepiej trochę?

Dziewczyny, jak Wy znosicie te upały? Zawsze byłam ciepłolubna i nie wiem, czy coś mi się przestawiło, czy to przez te hormony, ale wymiękam. Zadyszki dostaję po 10min marszu, a dzisiaj na rynku jak stałam w kolejce 15 min to myślałam, że się przewrócę :P
    Dziękuję że pytasz ale mogłoby być lepiej :-P
    Robiłaś betę? Bo widzę w stopce wyższy wynik- to z dziś?
    Co do upałów to ja też tak ciężko przechodzę. Zmęczona, spocona i w nocy tropik :-P ale damy radę :-):-):-)

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkali przyjęłam zaproszenie , wybacz że dopiero teraz , nie widziałam go :-P

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Ciasteczko nie panikuj tak od razu. W 100 % zgadzam się z Bellą. A po drugie lekarz nie kazał zakończyć Ci stymulacji więc jeszcze nic straconego bo widocznie widzi nadzieję. Estradiol nie jest wcale taki zły. Na usg nie zawsze widać wszystko. Skąd wiesz, że nie zrobią Ci punkcji? Lekarz tak powiedział?
    Nie wiem czy robią punkcje przy jednym pecherzyku ale kiedys czytałam że niektóre osoby decyduja sie na cykl naturalny do ivf ze wzgledu na poglądy religijne więc w takim wypadku tez jest jeden dominujący pęchrzek i robią punkcję.
    Ja bym nie przerywała stymulacji. Tyle już przeszłaś wiec dodatkowe 2 dni to chyba nie jest długo.
    Lekarz nie zakończył dziś- monit ostatni w środę (plus estradiol).
    Napisał SMS (po wyniku estradiolu), że jest lepiej i jedziemy dalej ale decyzja w środe.
    Ja tam punkcję jednego mogę przejść - dlaczego nie? Ale nie wiem czy lekarz zechce.
    Podejrzewam że bedzie chciał zmienić leki i jechać innym protokołem.
    Ale jakie inne leki mi da? Przecież to są zawsze te same ..
    Ale ja tego nie wytrzymam - jak mam pracować kiedy tak zle znoszę / nie mogę być na zwolnieniu ciagle..
    I tak miałam opory przed tym tu.
    Nie mogę zrozumieć jak przy tylu horm nie ma odpowiedzi ?? :(

Nuśka82 lubi tę wiadomość

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko u ciebie może lepszy by byl długi protokół?

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Nuśka82 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Lekarz nie zakończył dziś- monit ostatni w środę (plus estradiol).
    Napisał SMS (po wyniku estradiolu), że jest lepiej i jedziemy dalej ale decyzja w środe.
    Ja tam punkcję jednego mogę przejść - dlaczego nie? Ale nie wiem czy lekarz zechce.
    Podejrzewam że bedzie chciał zmienić leki i jechać innym protokołem.
    Ale jakie inne leki mi da? Przecież to są zawsze te same ..
    Ale ja tego nie wytrzymam - jak mam pracować kiedy tak zle znoszę / nie mogę być na zwolnieniu ciagle..
    I tak miałam opory przed tym tu.
    Nie mogę zrozumieć jak przy tylu horm nie ma odpowiedzi ?? :(
    Ciasteczko ja chodowałam jajeczka 20 dni. Dziś miałam punkcje właśnie w 20 dc. Na początku też nic się nie klarowało. W ogóle bardzo wolno rosły, a uchodowałam aż 12. To nie idzie tak szybko jak byśmy chcieli. Też źle znosilam stymulacje Ale czekałam cierpliwie.

Paulcia28, tolerancyjna lubią tę wiadomość

eikts65g5p5zd2xk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Dziewczyny, jak Wy znosicie te upały? Zawsze byłam ciepłolubna i nie wiem, czy coś mi się przestawiło, czy to przez te hormony, ale wymiękam. Zadyszki dostaję po 10min marszu, a dzisiaj na rynku jak stałam w kolejce 15 min to myślałam, że się przewrócę :P
    Monika ja chodze jak zombie, ale ma przyjść ochłodzenie na kilka dni w drugiej części tygodnia ;) nigdy się nie cieszyłam z pogorszenia pogody, a tu proszę :P myślę, że jedno i drugie nas dojeżdża, i hormony i temperatury, nic tylko leżeć i spać w chlodnej pościeli <3 Tylko kto za mnei do roboty pójdzie chlip chlip

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 17:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka82 wrote:
    Ciasteczko ja chodowałam jajeczka 20 dni. Dziś miałam punkcje właśnie w 20 dc. Na początku też nic się nie klarowało. W ogóle bardzo wolno rosły, a uchodowałam aż 12. To nie idzie tak szybko jak byśmy chcieli. Też źle znosilam stymulacje Ale czekałam cierpliwie.
    Mam krotki z agonista- ze względu na amh i wiek. Tak dobrał. Hormonów to chyba dużo dostaje.
    Moze bedzie chciał wydłużyć - ale jak ?od początku stymu do ovitrelle - 12 dni protokołu.
    Nie mam pojęcia :(
    Tak jak nie rozumiem dlaczego czuje tak mocno te jajniki skoro nic nie rośnie ?

• Waleczna Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruised wrote:
    Cześć dziewczyny :) Na Was zawsze można liczyć, więc może podpowiecie zanim będę miała konsultację u lekarza. Kiedy można podejść do kriotransferu po nieudanym świeżym? Od razu w następnym cyklu czy trzeba ileśtam odczekać? Najchętniej działałabym od razu, bo wiem, że dla mnie czekanie jest najgorszą możliwą opcją, ale nie mam pojęcia czy tak się da.

Dziś 9dpt (5-dniowej blastki) i beta 3,3. Siedzę i ryczę, bo prysnęła cała nadzieja.

A badania wyglądały tak:
    3dpt beta 0.6
    6dpt beta 1.5 (tu dr kazała powtórzyć koniecznie następnego dnia)
    7dpt beta 2.9
    9dpt beta 3.3

Przytulam ❤ przykro mi

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:
    Bruised bardzo mi przykro :(

Ja jutro robię betę, to będzie 12dpt 3dniowego kropka. Nawet sobie nie wyobrażałam, że to będzie taki stres...

Trzymam za Was kciuki ✊✊✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 18:02

Gaja88 lubi tę wiadomość

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko nie masz pewnosci ze nic nie rosnie estradiol mowi troche cos innego niz obraz usg.
    Powiem tak. Staramy Cie tu wszystkie pocieszyc bo naprawde jeszcze nic nie jest przesądzone ale nic co bysmy Ci napisaly niestety nie jest po Twojej mysli.
    Moim zdaniem nie jestes gotowa na ivf zakoncz stymulacje jesli na tym ci najbardziej zalezy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 18:24

Paulcia28, Bruised, inka1985 lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna - odpoczywaj przed jutrem :)
    Trzymam za Ciebie kciukasy!!!!

Kiedy decydujecie ile zarodków ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Cistaeczko nie masz pewnosci ze nic nie rosnie estradiol mowi troche cos innego niz obraz usg.
    Powiem tak. Staramy Cie tu wszystkie pocieszyc bo naprawde jeszcze nic nie jest przesądzone ale nic co bysmy Ci napisaly niestety nie jest po Twojej mysli.
    Moim zdaniem nie jestes gotowa na ivf zakoncz stymulacje jesli na tym ci najbardziej zalezy.
    No czuje że te jajniki buzują (dobre określenie). Ale kurde To lekarz jest ślepy ?
    Ni kończę - biorę jeszcze te zastrzyki ;pisałam wcześniej ;) a w środę bedzie decyzja / lekarza też

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    No czuje że te jajniki buzują (dobre określenie). Ale kurde To lekarz jest ślepy ?
    Ni kończę - biorę jeszcze te zastrzyki ;pisałam wcześniej ;) a w środę bedzie decyzja / lekarza też

To przestań już marudzić i czekaj na wynik :P. Nie lekarz jest ślepy tylko usg nie daje dokładnego obrazu. Trzymam kciuki i wyluzuj. Jeśli w środę będzie lepiej niż dziś to za marudzenie dostaniesz mocnego kopniaka na dalszy rozpęd :p

Paulcia28, inka1985, Gaja88, MagNolia55 lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Micha Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta
    10 dpt 83
    12 dpt 94 progesteron 6.4
    Nie mam już złudzeń
    Po jakim czasie pojawia się okres po odstąpieniu leków?
    Dziewczyny jak lepiej odczekać czy podchodzić do crio w następnym cyklu?
    Zastanawia mnie ten progesteton w udanym transferze brałam lutinus 3x1 i duphaston teraz prolutex 1x zastrzyk może lutinus lepiej na mnie podziałał
    Lekarz kazał zrobić będę jeszcze w piątek mówił że może jeszcze zaskoczy ale bardzo żadko się to zdarza

Micha
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micha wrote:
    Moja beta
    10 dpt 83
    12 dpt 94 progesteron 6.4
    Nie mam już złudzeń
    Po jakim czasie pojawia się okres po odstąpieniu leków?
    Dziewczyny jak lepiej odczekać czy podchodzić do crio w następnym cyklu?
    Zastanawia mnie ten progesteton w udanym transferze brałam lutinus 3x1 i duphaston teraz prolutex 1x zastrzyk może lutinus lepiej na mnie podziałał
    Lekarz kazał zrobić będę jeszcze w piątek mówił że może jeszcze zaskoczy ale bardzo żadko się to zdarza
    Kuzwa nie wiem co powiedzieć, :-( . Ale skoro lekarz widzi jeszcze szanse? A czemu dopiero w piątek masz betę zrobić?

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • Micha Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Kuzwa nie wiem co powiedzieć, :-( . Ale skoro lekarz widzi jeszcze szanse? A czemu dopiero w piątek masz betę zrobić?
    Lekarz powiedział żeby nie robić za dwa dni bo może jeszcze nie być dobrego przyrostu ale już w piątek będzie wszystko jasne po prostu żeby zdać więcej czasu i się nie denerwować chyba o to mu chodziło

Paulcia28 lubi tę wiadomość

Micha
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    To przestań już marudzić i czekaj na wynik :P. Nie lekarz jest ślepy tylko usg nie daje dokładnego obrazu. Trzymam kciuki i wyluzuj. Jeśli w środę będzie lepiej niż dziś to za marudzenie dostaniesz mocnego kopniaka na dalszy rozpęd :p
    :) marze o tym kopniaku - serio !
    Zastrzyki zrobione (ups 10 min wcześniej nie zaszkodzi ? Jakoś dziś mi szybko poszło z tymi 3) ;)

Micha - a beta skoro rośnie to i tak nie ma szans? :( może jeszcze zaskoczy ..!!!!! Zresztą nie wiem - czy bety nie robi się 14 dpt (tak mam podane w broszurze)???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 19:01

• Micha Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy jeszcze dwie blaski
    Zastanawiam się czy podchodzić do crio w następnym cyklu ale my jedziemy na urlop 28 lipca to by było zaraz po sprawdzaniu bety jakby się udało to byłby sam początek my lecimy samolotem czy to nie byłoby niebezpieczne dla Tak wczesnej ciąży?

Micha
  • Micha Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    :) marze o tym kopniaku - serio !
    Zastrzyki zrobione (ups 10 min wcześniej nie zaszkodzi ? Jakoś dziś mi szybko poszło z tymi 3) ;)

Micha - a beta skoro rośnie to i tak nie ma szans? :( może jeszcze zaskoczy ..!!!!! Zresztą nie wiem - czy bety nie robi się 14 dpt (tak mam podane w broszurze)???
    Ja miałam 5 dniową blastocytę w 10 dniu już powinna być większa beta
    Przy udanym transferze już w 9 dpt betę miałam 396

Micha
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micha wrote:
    Lekarz powiedział żeby nie robić za dwa dni bo może jeszcze nie być dobrego przyrostu ale już w piątek będzie wszystko jasne po prostu żeby zdać więcej czasu i się nie denerwować chyba o to mu chodziło
    No to trzymam mocno kciuki żeby jednak w piątek cud się zdarzył <3

Micha lubi tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
‹‹ 612 613 614 615 616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ