In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
MonikA_89! wrote:Waleczna - super wiadomość. Trzymam kciuki za udany transfer!
Gaja - będzie dzisiuś, zobaczyszkoniecznie daj znać jak wysoka beta
Paulcia - jak ząbek? Lepiej trochę?
Dziewczyny, jak Wy znosicie te upały? Zawsze byłam ciepłolubna i nie wiem, czy coś mi się przestawiło, czy to przez te hormony, ale wymiękam. Zadyszki dostaję po 10min marszu, a dzisiaj na rynku jak stałam w kolejce 15 min to myślałam, że się przewrócę
Robiłaś betę? Bo widzę w stopce wyższy wynik- to z dziś?
Co do upałów to ja też tak ciężko przechodzę. Zmęczona, spocona i w nocy tropikale damy radę
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Ninkali przyjęłam zaproszenie , wybacz że dopiero teraz , nie widziałam goDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualnye_mil_ka wrote:Ciasteczko nie panikuj tak od razu. W 100 % zgadzam się z Bellą. A po drugie lekarz nie kazał zakończyć Ci stymulacji więc jeszcze nic straconego bo widocznie widzi nadzieję. Estradiol nie jest wcale taki zły. Na usg nie zawsze widać wszystko. Skąd wiesz, że nie zrobią Ci punkcji? Lekarz tak powiedział?
Nie wiem czy robią punkcje przy jednym pecherzyku ale kiedys czytałam że niektóre osoby decyduja sie na cykl naturalny do ivf ze wzgledu na poglądy religijne więc w takim wypadku tez jest jeden dominujący pęchrzek i robią punkcję.
Ja bym nie przerywała stymulacji. Tyle już przeszłaś wiec dodatkowe 2 dni to chyba nie jest długo.
Napisał SMS (po wyniku estradiolu), że jest lepiej i jedziemy dalej ale decyzja w środe.
Ja tam punkcję jednego mogę przejść - dlaczego nie? Ale nie wiem czy lekarz zechce.
Podejrzewam że bedzie chciał zmienić leki i jechać innym protokołem.
Ale jakie inne leki mi da? Przecież to są zawsze te same ..
Ale ja tego nie wytrzymam - jak mam pracować kiedy tak zle znoszę / nie mogę być na zwolnieniu ciagle..
I tak miałam opory przed tym tu.
Nie mogę zrozumieć jak przy tylu horm nie ma odpowiedzi ??
Nuśka82 lubi tę wiadomość
-
ciasteczko82 wrote:Lekarz nie zakończył dziś- monit ostatni w środę (plus estradiol).
Napisał SMS (po wyniku estradiolu), że jest lepiej i jedziemy dalej ale decyzja w środe.
Ja tam punkcję jednego mogę przejść - dlaczego nie? Ale nie wiem czy lekarz zechce.
Podejrzewam że bedzie chciał zmienić leki i jechać innym protokołem.
Ale jakie inne leki mi da? Przecież to są zawsze te same ..
Ale ja tego nie wytrzymam - jak mam pracować kiedy tak zle znoszę / nie mogę być na zwolnieniu ciagle..
I tak miałam opory przed tym tu.
Nie mogę zrozumieć jak przy tylu horm nie ma odpowiedzi ??Paulcia28, tolerancyjna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:Dziewczyny, jak Wy znosicie te upały? Zawsze byłam ciepłolubna i nie wiem, czy coś mi się przestawiło, czy to przez te hormony, ale wymiękam. Zadyszki dostaję po 10min marszu, a dzisiaj na rynku jak stałam w kolejce 15 min to myślałam, że się przewrócę
nigdy się nie cieszyłam z pogorszenia pogody, a tu proszę
myślę, że jedno i drugie nas dojeżdża, i hormony i temperatury, nic tylko leżeć i spać w chlodnej pościeli
Tylko kto za mnei do roboty pójdzie chlip chlip
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 17:55
-
nick nieaktualnyNuśka82 wrote:Ciasteczko ja chodowałam jajeczka 20 dni. Dziś miałam punkcje właśnie w 20 dc. Na początku też nic się nie klarowało. W ogóle bardzo wolno rosły, a uchodowałam aż 12. To nie idzie tak szybko jak byśmy chcieli. Też źle znosilam stymulacje Ale czekałam cierpliwie.
Moze bedzie chciał wydłużyć - ale jak ?od początku stymu do ovitrelle - 12 dni protokołu.
Nie mam pojęcia
Tak jak nie rozumiem dlaczego czuje tak mocno te jajniki skoro nic nie rośnie ? -
Bruised wrote:Cześć dziewczyny
Na Was zawsze można liczyć, więc może podpowiecie zanim będę miała konsultację u lekarza. Kiedy można podejść do kriotransferu po nieudanym świeżym? Od razu w następnym cyklu czy trzeba ileśtam odczekać? Najchętniej działałabym od razu, bo wiem, że dla mnie czekanie jest najgorszą możliwą opcją, ale nie mam pojęcia czy tak się da.
Dziś 9dpt (5-dniowej blastki) i beta 3,3. Siedzę i ryczę, bo prysnęła cała nadzieja.
A badania wyglądały tak:
3dpt beta 0.6
6dpt beta 1.5 (tu dr kazała powtórzyć koniecznie następnego dnia)
7dpt beta 2.9
9dpt beta 3.3
Przytulam ❤ przykro mi👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Gaja88 wrote:Bruised bardzo mi przykro
Ja jutro robię betę, to będzie 12dpt 3dniowego kropka. Nawet sobie nie wyobrażałam, że to będzie taki stres...
Trzymam za Was kciuki ✊✊✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 18:02
Gaja88 lubi tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Ciasteczko nie masz pewnosci ze nic nie rosnie estradiol mowi troche cos innego niz obraz usg.
Powiem tak. Staramy Cie tu wszystkie pocieszyc bo naprawde jeszcze nic nie jest przesądzone ale nic co bysmy Ci napisaly niestety nie jest po Twojej mysli.
Moim zdaniem nie jestes gotowa na ivf zakoncz stymulacje jesli na tym ci najbardziej zalezy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 18:24
Paulcia28, Bruised, inka1985 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnye_mil_ka wrote:Cistaeczko nie masz pewnosci ze nic nie rosnie estradiol mowi troche cos innego niz obraz usg.
Powiem tak. Staramy Cie tu wszystkie pocieszyc bo naprawde jeszcze nic nie jest przesądzone ale nic co bysmy Ci napisaly niestety nie jest po Twojej mysli.
Moim zdaniem nie jestes gotowa na ivf zakoncz stymulacje jesli na tym ci najbardziej zalezy.
Ni kończę - biorę jeszcze te zastrzyki ;pisałam wcześnieja w środę bedzie decyzja / lekarza też
-
ciasteczko82 wrote:No czuje że te jajniki buzują (dobre określenie). Ale kurde To lekarz jest ślepy ?
Ni kończę - biorę jeszcze te zastrzyki ;pisałam wcześnieja w środę bedzie decyzja / lekarza też
To przestań już marudzić i czekaj na wynik. Nie lekarz jest ślepy tylko usg nie daje dokładnego obrazu. Trzymam kciuki i wyluzuj. Jeśli w środę będzie lepiej niż dziś to za marudzenie dostaniesz mocnego kopniaka na dalszy rozpęd :p
Paulcia28, inka1985, Gaja88, MagNolia55 lubią tę wiadomość
-
Moja beta
10 dpt 83
12 dpt 94 progesteron 6.4
Nie mam już złudzeń
Po jakim czasie pojawia się okres po odstąpieniu leków?
Dziewczyny jak lepiej odczekać czy podchodzić do crio w następnym cyklu?
Zastanawia mnie ten progesteton w udanym transferze brałam lutinus 3x1 i duphaston teraz prolutex 1x zastrzyk może lutinus lepiej na mnie podziałał
Lekarz kazał zrobić będę jeszcze w piątek mówił że może jeszcze zaskoczy ale bardzo żadko się to zdarzaMicha -
Micha wrote:Moja beta
10 dpt 83
12 dpt 94 progesteron 6.4
Nie mam już złudzeń
Po jakim czasie pojawia się okres po odstąpieniu leków?
Dziewczyny jak lepiej odczekać czy podchodzić do crio w następnym cyklu?
Zastanawia mnie ten progesteton w udanym transferze brałam lutinus 3x1 i duphaston teraz prolutex 1x zastrzyk może lutinus lepiej na mnie podziałał
Lekarz kazał zrobić będę jeszcze w piątek mówił że może jeszcze zaskoczy ale bardzo żadko się to zdarza. Ale skoro lekarz widzi jeszcze szanse? A czemu dopiero w piątek masz betę zrobić?
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Paulcia28 wrote:Kuzwa nie wiem co powiedzieć,
. Ale skoro lekarz widzi jeszcze szanse? A czemu dopiero w piątek masz betę zrobić?
Paulcia28 lubi tę wiadomość
Micha -
nick nieaktualnye_mil_ka wrote:To przestań już marudzić i czekaj na wynik
. Nie lekarz jest ślepy tylko usg nie daje dokładnego obrazu. Trzymam kciuki i wyluzuj. Jeśli w środę będzie lepiej niż dziś to za marudzenie dostaniesz mocnego kopniaka na dalszy rozpęd :p
marze o tym kopniaku - serio !
Zastrzyki zrobione (ups 10 min wcześniej nie zaszkodzi ? Jakoś dziś mi szybko poszło z tymi 3)
Micha - a beta skoro rośnie to i tak nie ma szans?może jeszcze zaskoczy ..!!!!! Zresztą nie wiem - czy bety nie robi się 14 dpt (tak mam podane w broszurze)???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 19:01
-
Mamy jeszcze dwie blaski
Zastanawiam się czy podchodzić do crio w następnym cyklu ale my jedziemy na urlop 28 lipca to by było zaraz po sprawdzaniu bety jakby się udało to byłby sam początek my lecimy samolotem czy to nie byłoby niebezpieczne dla Tak wczesnej ciąży?Micha -
ciasteczko82 wrote:
marze o tym kopniaku - serio !
Zastrzyki zrobione (ups 10 min wcześniej nie zaszkodzi ? Jakoś dziś mi szybko poszło z tymi 3)
Micha - a beta skoro rośnie to i tak nie ma szans?może jeszcze zaskoczy ..!!!!! Zresztą nie wiem - czy bety nie robi się 14 dpt (tak mam podane w broszurze)???
Przy udanym transferze już w 9 dpt betę miałam 396Micha -
Micha wrote:Lekarz powiedział żeby nie robić za dwa dni bo może jeszcze nie być dobrego przyrostu ale już w piątek będzie wszystko jasne po prostu żeby zdać więcej czasu i się nie denerwować chyba o to mu chodziło
Micha lubi tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie