In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Pimka wrote:Czy prawidłowa morfologia plemników na poziomie 2%, 21%ruchliwość ma znaczenie przy procedurze in vitro? Czy determinuje to tylko wybór konkretnej metody?
U nas morfologia była 1%, ruchliwość 20 - 25%, lekarz zaproponował tradycyjne IVF. Powiedział, że w naszym przypadku ICSI i inne metody nie są konieczne.Pimka lubi tę wiadomość
Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
-
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:Oby tak było
A nie planujesz wziąc sobie kilka dni urlopu, żeby się zregenerować? Chociaż z tego, co czytałam to niektórym praca pomaga w zajmowaniu myśli, więc nic na siłę. Ja akurat brałam 2 tyg urlopu na punkcję i transfer, bo nie chciałam, żeby do kadr poszło zwolnienie z kliniki
Cześć - cieszę sie bardzo - odpoczywaj i dbaj wyjątkowo o Was!! Zero stresów !!!
Witaj Maggi!!!
-
MonikA_89! wrote:A dobrze, dziękuję za troskę
Wczoraj rozpoczęłam 7 tydzień, ale kropki są o tydzień młodsze.
Jestem w domku już, wczoraj dostałam wypis i 2 tygodnie zwolnienia. W pt lecę do Invimedu na kontrolę i potem 10.07 mam się stawić na izbie przyjęć na badania. Jak coś się będzie działo niepokojącego, to zostanę na oddziale, a jak będzie ok, to po badaniach pewnie wypuszczą. Staram się nie stresować i dużo odpoczywać. Dzisiaj wybrałam się tylko na krótki spacer na rynek po owocki dla kropkówTylko straszmie śpiąca jestem. Dzisiaj zasnęłam z książką w ręce
A Ty jak się czujesz? Twój suwaczek pędzi jak szalony do przodu. Jeszcze chwila i zaczniesz 2 trymestrogólnie dobrze nawet za dobrze się czuje, w piątek wizyta i mam nadzieję że wszystko jest dobrze. A Tobie życzę spokojnej ciąży, kropki silne i Ty również. Wierzę że wszystko dobrze się skończy , jesteś naszym cudem tutaj bo najpierw takie wręcz ciężkie wieści a jednak się udało
życzę Tobie wszystkiego dobrego Moniko
kolorowych snów , ja uciekam do łóżeczka
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Ciasteczko powodzenia jutro, trzymam kciuki żeby szybko i bezboleśnie poszło
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
inka2707 wrote:U nas morfologia była 1%, ruchliwość 20 - 25%, lekarz zaproponował tradycyjne IVF. Powiedział, że w naszym przypadku ICSI i inne metody nie są konieczne.
jak się czujesz??
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
nick nieaktualny
-
Ciasteczko77 wrote:Dziękuje !!!!
Tak - jutro
Wielki dzień.
Jestem na czczo od 14, teraz ostatnie łyki wody (po cholerę mi tak kazali skoro nie mam narkozy ?).
Oby były jajka No i mrożonka cała - rozumiem że jutro zapładniają ??Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
Tak - jutro
Wielki dzień.
Jestem na czczo od 14, teraz ostatnie łyki wody (po cholerę mi tak kazali skoro nie mam narkozy ?).
Oby były jajka No i mrożonka cała - rozumiem że jutro zapładniają ??
Ciasteczko powodzenia jutro trzymam kciuki za dużo jajeczek najlepszej jakościDobranoc Dziewczynki ;* ;* ;*
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
A ja się witam wieczorową porą, hehe - jak wszystkie z Was już śpią ;P
Nic nie poradzę na taki obrót spraw - obowiązki domowe nie zawsze pozwalają mi z Wami podyskutować
Asias - ale niespodzianka! Juuupi! Ogromnie się cieszę
Maggi - witaj w naszym zacnym gronie. Widzę, że pierwsze dzieciaczki mamy w podobnym wieku, a teraz "wspólnie" walczymy o drugie...Trzymam kciuki!
Ciasteczko - panikaro nasza! Kciukasuje za Twoje jajka, by było ich wystarczająco dużo i odpowiedniej jakości. Czekamy na wieści
Ja Wam powiem, że walka o drugie dzieciątko jest tak samo ciężka i stresująca jak o pierwsze...Nie mogę pogodzić się z myślą, jak gdyby moja córeczka miałaby zostać sama...Cholernie boję się tego tansferu i że się nie uda...
Tak wielu osobom się nie udaje...
A co potem...to nie wiem? Nie sądziłam, że in vitro w naszym przypadku będzie tak ciężkie...cholera no!
Przepraszam za swoje wieczorne żale, ale ciężko mi z tym...tymbardziej, że wszyscy nas pytają czemu nie mamy drugiego? Albo czemu nie chcemy drugiego?!
powiem szczerze, że coraz ciężej to znoszę
Dobranoc :*
asias lubi tę wiadomość
-
Tak - jutro
Wielki dzień.
Oby były jajka No i mrożonka cała - rozumiem że jutro zapładniają ??
Powodzenia,trzymam kciuki
Monika odpoczywaj ile się da,ja dopiero w tym tygodniu przestałam spać w ciagu dniamam nadzieję,że po takiej dawce niewyobrazalnego strachu i niepewnosci wszystko już będzie dobrze-spokojnie i nudno
Paulcia28, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
Ciasteczko kciuki zacisniete &&&&
Czy dziś ktos jeszcze oprocz nas ma punkcje jak tak to oczywiscie życzę wszystkim powodzenia i nie stresujcie sie dziewuszki jesteśmy na polmetku
Magnolia kazdej z nas zdazajada sie gorsze chwile, niepewnosc i strach kazdej z nas towarzyszą. Jak ma to tobie pomoc zal sie ile wlezie najgorzej jest tlumic w sobie
Ty masz podwojnie dla kogo walczyc bo dla siebie i coreczki i wiesz dobrze ze warto. Uda sie wkoncu sie uda kazdej z nas tylko musimy cierpliwie czekac na swoja kolej
No to moge szykowac sie po swoje jajkaPaulcia28, Maaggi, KasiaŁódź lubią tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Cześć dziewczyny:)
Ciasteczko, Asiulka trzymamy kciuki za dzisiejszy dzień&&&.
Magnolia u nas już raczej nikt nie pyta, kiedy drugie. I całe szczęścieJedynie synek czasami: mamusiu, kiedy będziesz miała w brzuszku baby??? I to pytanie chyba jest najcięższe, bo dziecku trudno wytłumaczyć dlaczego tak się dzieje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 07:02
IMSI 26.06.2018
Beta 10dpt 157.712dpt 278.7
-
Dziewczyny powodzenia życzę &&&Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Nie dziekuje :)a jak jak zwykle spozniona
Paulcia28, Zizu87 lubią tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Trzymam kciuki dziewczyny za dzisiejsze punkcje i czekamy na wieści.
KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
starania od 2015
4 nieudane IUI
operacja zpn - poprawa fragmentacji
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
sierpień 2018 - scratching endometrium
12 września - crio
11 października - crio
15 .02.2019 - start II procedury
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy