X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Dziewczyny wracam do domku troche obolala ale do przezycia ;)wynik 10 komorek z czego 9 dojrzalych. Transfer najprawdopodobniej w poniedziałek ale zalezy ile uzyskam zarodkow bo lekarz mowi ze mam progesteron na granicy normy i jak beda tylko 2 to odraczamy. Tak więc blagam modlcie sie za mnie :)
    Ciasteczko jak u ciebie?
    Super! To teraz dalej trzymamy kciuki za zarodki i progesteron :-) A dzisiaj już tylko odpoczywaj :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Helo ...
    :) helo :) pfiii ten zabieg nie musi być pod narkoza - serio ..
    Tyci bolało i nieprzyjemne ale to trwa krótko! Dostałam tylko paracetamol i lek na uspokojenie - raz rzuciłam K... i poszło :)
    Teraz tylko krew mi leci :( nie dużo ale leci ..
    Niestety pobrali tylko 6. Możliwe że przesuną mi transfer bo jeden jajnik sie schował i nie pobrał z niego :( za duże ryzyko było. Wiec mam jajka w drugim...
    niestety..

Czym mam sie podmywac ? Zapomniałam spytać
    Czy ta krew że leci to Ok ???
    Ciasteczko Ty nasza panikaro najważniejsze że przeżyłaś teraz już będzie tylko lepiej ;-) Trzymam kciuki za Twoje zarodeczki :-) Po punkcji też miała plamienie więc to chyba normalne. Dzisiaj już niczym się nie martw i odpoczywaj jak najwięcej :-)

Ciasteczko77, Paulcia28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka1988 wrote:
    Ciasteczko, Asiulka super że jesteście już po punkcji. Teraz trzymamy kciuki aby się wszystkie ładnie zapłodniły i dzieliły <3

Ciasteczko 77: ja jak miałam punkcję to też mi kilka jajek zostało w jajniku. Przyjmowałam duphaston i wszystko się ładnie wchłonęło.
    To to samo co luteina dopochwowo? Bo ja tylko to mam 3x1 :(
    Czy to niebezpieczne ?

• Izka1988 Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    To to samo co luteina dopochwowo? Bo ja tylko to mam 3x1 :(
    Czy to niebezpieczne ?

luteina dopochwowa to też progesteron. Także myślę że Ci pomoże na wchłonięcie :) dawka też jest ok :) Odpoczywaj teraz i zbieraj siły na ciąże :) a jak z transferem? Będzie w tym cyklu? Masz zagrożenie hiperką?

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

09.2013 - początek starań
    07.2017 - I procedura IVF (3 zarodki)
    07.2017 - transfer jednego zarodka :(
    09.2017 - crio dwóch zarodków :(

04.2018 - II procedura IVF (5 zarodków)
    15.06.2018 - crio dwóch zarodków
  • asienka30 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, Asiulek - super ze już jestescie po i wszystko poszło dobrze :) dalej trzymam kciuki za piękne zarodeczki :) aż Wam zazdroszcze ze macie to już za sobą...

8jhd5h3.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • Izka1988 Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka30 a Ty kiedy masz punkcję?

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Asiulka, Ciastczko - gratuluję, cieszę się że jesteśce już po punkcji :)

Dziewczyny po transferze, jak się czujecie? Wczoraj kilka z Was pisało, że czekacie z niecierpliwością na betę. Ależ Wam zazdroszczę, ja dopiero czekam na transfer, który mam nadzieję odbędzie się w piątek :) Dzisiaj zrobiłam badania, mam nadzieję, że wyjdą ok, biorę miliard leków - mój lekarz przyjął strategię "przepiszę to pani na wszelki wypadek" jestem mega pozytywnie nastawiona, ciekawe jak długo;]

tolerancyjna, Paulaa25 lubią tę wiadomość

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Izka1988 Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Cześć dziewczyny,

Asiulka, Ciastczko - gratuluję, cieszę się że jesteśce już po punkcji :)

Dziewczyny po transferze, jak się czujecie? Wczoraj kilka z Was pisało, że czekacie z niecierpliwością na betę. Ależ Wam zazdroszczę, ja dopiero czekam na transfer, który mam nadzieję odbędzie się w piątek :) Dzisiaj zrobiłam badania, mam nadzieję, że wyjdą ok, biorę miliard leków - mój lekarz przyjął strategię "przepiszę to pani na wszelki wypadek" jestem mega pozytywnie nastawiona, ciekawe jak długo;]

Nastawienie przede wszystkim :) Kiedy będziesz wiedzieć czy transfer się odbędzie? I jak wygląda sytuacja na podglądaniu? Ile jaj wyhodowałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 11:58

• asienka30 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka1988 wrote:
    Asienka30 a Ty kiedy masz punkcję?
    Ja dopiero od piątku zaczynam stymulację (na razie mam tylko gonapeptyl), później 6 lipca podglad i zobaczymy co dalej. Lekarz twierdzi ze jak wszystko pójdzie sprawnie to w okolicach 15 lipca będzie po całej procedurze. No ale wiadomo, różnie może być.

tolerancyjna lubi tę wiadomość

8jhd5h3.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka1988 wrote:
    luteina dopochwowa to też progesteron. Także myślę że Ci pomoże na wchłonięcie :) dawka też jest ok :) Odpoczywaj teraz i zbieraj siły na ciąże :) a jak z transferem? Będzie w tym cyklu? Masz zagrożenie hiperką?
    No to zależy - co bedzie / możliwe ze next cykl bo te jajka zostały i wydzielają hormony - jutro mam dzwonić bo nawet nie wiem co z tych 6 bedzie - hiperka raczej nie miałam w środę estradiol 1900 pg.
    A teraz zostały tylko te 5 w lewym to chyba nie bedzie hiper... ??

• Waleczna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ❤
    Super ze jesteście po punkcji, trzymam kciuki za zapłodnienie jak najwięcej jajeczek. Jesteście dzielne ;)
    U mnie 8 dpt mam bardzo zły nastrój, piersi przestały boleć, czasami mam bóle podbrzusza. Ogólnie czuje, ze nie jest dobrze, do tego mój gin jest na urlopie i próbowałam się umówić na wizytę to dopiero jest we wrześniu. Strasznie mnie to zdołowalo, bo długo a jak się mie uda to chciałabym odrazu podejść do crio. Nie wiem jak to będzie . Chce mi się ryczec. Sorki dziewczyny, że ostatnio tak tu smuce na forum, ale chcę trochę to wyrzucić z siebie; (

Asias jak tam przyrost bety? Robiłaś?
    Powiedz mi czy miałaś jakieś objawy ?

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiec - serio - można to przeżyć bez narkozy ;)

Ale ze mnie panikara :)

Izka1988, aga_ni, KasiaŁódź, Bella93 lubią tę wiadomość

• Izka1988 Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Tak wiec - serio - można to przeżyć bez narkozy ;)

Ale ze mnie panikara :)

Jesteś mega dzielna :) Ja to bym się chyba nie zdecydowała na punkcję bez narkozy. A dlaczego bez ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka1988 wrote:
    Jesteś mega dzielna :) Ja to bym się chyba nie zdecydowała na punkcję bez narkozy. A dlaczego bez ?
    Ciśnienie i oddech :(
    Jestem zbyt uczciwa ;) w wywiadzie

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka1988 wrote:
    Nastawienie przede wszystkim :) Kiedy będziesz wiedzieć czy transfer się odbędzie? I jak wygląda sytuacja na podglądaniu? Ile jaj wyhodowałaś?

Izka, na ten moment transfer jest potwierdzony na pt, bo to crio transfer. Trzeci i ostatni, nie mamy wiecej zarodków. Może też dlatego jestem tak pozytywnie nastawiona, do trzech razy sztuka! (Miałam 12 pobranych, 9 dojrzałych oocytów, 6 zapłodnionych z czego finalnie powstały 3 blastki i właśnie ta trzecia będzie transferowana w piątek). Nie mogę się doczekać!

klamka lubi tę wiadomość

starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Dziękuje :)
    Kochane jesteście!!!! ;)

No przyznam, że bałam sie strasznie!
    Szkoda tego lewego ale trudno - nie warto było ryzykować tak Pow dr :( za duze ryzyko.

Czy te pecherzyki z lewego pękną lub sie wchłoną ? Było ich 5.
    Czy to mi zaszkodzi ??

A ta krew to norma ? Jak miesiączka ?

Sorry za pytania ale jestem zielona
    Asiulka - cieszę sie ze u Ciebie tez poszło Ok :) i za rezultat

Super,że dałaś radę,gratuluję i trzymam kciuki na dalsze etapy procedury :)

mbnotr8.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Hej dziewczyny ❤
    Super ze jesteście po punkcji, trzymam kciuki za zapłodnienie jak najwięcej jajeczek. Jesteście dzielne ;)
    U mnie 8 dpt mam bardzo zły nastrój, piersi przestały boleć, czasami mam bóle podbrzusza. Ogólnie czuje, ze nie jest dobrze, do tego mój gin jest na urlopie i próbowałam się umówić na wizytę to dopiero jest we wrześniu. Strasznie mnie to zdołowalo, bo długo a jak się mie uda to chciałabym odrazu podejść do crio. Nie wiem jak to będzie . Chce mi się ryczec. Sorki dziewczyny, że ostatnio tak tu smuce na forum, ale chcę trochę to wyrzucić z siebie; (

Asias jak tam przyrost bety? Robiłaś?
    Powiedz mi czy miałaś jakieś objawy ?

Waleczna, rozumiem, stres robi swoje. Pamiętaj tylko, że to, że czujesz że nie jest dobrze to nic nie znaczy:) Myślę, że pozytywnie się zaskoczysz :) 8dpt super, kiedy robisz betę? Przepraszam, umknęło mi to jaki masz zarodek, blastkę? Jeśli tak, to możesz zrobić betę jutro. A przynajmniej mój lekarz mówi, że w 9dpt wynik jest zupełnie wiarygodny.

Nie myśl o tym, że lekrza nie ma, a Ty chcesz podejść do crio. Myśl o tym, że żadne kolejne crio nie będzie Ci już potrzebne :)

klamka lubi tę wiadomość

• Izka1988 Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Izka, na ten moment transfer jest potwierdzony na pt, bo to crio transfer. Trzeci i ostatni, nie mamy wiecej zarodków. Może też dlatego jestem tak pozytywnie nastawiona, do trzech razy sztuka! (Miałam 12 pobranych, 9 dojrzałych oocytów, 6 zapłodnionych z czego finalnie powstały 3 blastki i właśnie ta trzecia będzie transferowana w piątek). Nie mogę się doczekać!

Trzymam kciuki za powodzenie. Aby ta trzecia blastka została z Tobą do końca <3

• Izka1988 Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny porady potrzebuję. Otóż u nas problemem z zajściem w ciąże jest po stronie męża. Ja ponoć jestem zdrowa jak ryba. Co prawda mam policystyczne jajniki ale wszystko jest unormowane. Pani doktor mówi że moje Wyniki badań są książkowe. I czegoś nie rozumiem. Dlaczego to się nie udaje? Miałam już w sumie podanych 5 zarodków a beta nawet nie drgnęła. Histeroskopię miałam robioną - usunięto mi zrosty i polipa. Niby wszystko ok a w ciąży nigdy nie byłam. Są jakieś badania które pomagają określić dlaczego zarodki nie chcą się zagnieździć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 12:30

• Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :) Ciasteczko jestes mega dzielna ja nie wiem czy dalabym rade na zywca naprawde. Krwawieniem sie nie martw jest normalne tylko odpoczywaj dzis i nie dzwigaj ja myślę ze hiperka ci nie grozi przy takiej ilosci jaka mamy mozemy byc spokojne tak mi mowil moj gino :)a twoj wynik tez jest ok zobaczysz bedziemy miec ladne zarodeczki :)
    Zmykam na drzemke :)

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ