In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAsiulka84 wrote:Dziewczyny wracam do domku troche obolala ale do przezycia ;)wynik 10 komorek z czego 9 dojrzalych. Transfer najprawdopodobniej w poniedziałek ale zalezy ile uzyskam zarodkow bo lekarz mowi ze mam progesteron na granicy normy i jak beda tylko 2 to odraczamy. Tak więc blagam modlcie sie za mnie
Ciasteczko jak u ciebie?A dzisiaj już tylko odpoczywaj
-
nick nieaktualnyCiasteczko77 wrote:Helo ...
helo
pfiii ten zabieg nie musi być pod narkoza - serio ..
Tyci bolało i nieprzyjemne ale to trwa krótko! Dostałam tylko paracetamol i lek na uspokojenie - raz rzuciłam K... i poszło
Teraz tylko krew mi lecinie dużo ale leci ..
Niestety pobrali tylko 6. Możliwe że przesuną mi transfer bo jeden jajnik sie schował i nie pobrał z niegoza duże ryzyko było. Wiec mam jajka w drugim...
niestety..
Czym mam sie podmywac ? Zapomniałam spytać
Czy ta krew że leci to Ok ???Trzymam kciuki za Twoje zarodeczki
Po punkcji też miała plamienie więc to chyba normalne. Dzisiaj już niczym się nie martw i odpoczywaj jak najwięcej
Ciasteczko77, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIzka1988 wrote:Ciasteczko, Asiulka super że jesteście już po punkcji. Teraz trzymamy kciuki aby się wszystkie ładnie zapłodniły i dzieliły
Ciasteczko 77: ja jak miałam punkcję to też mi kilka jajek zostało w jajniku. Przyjmowałam duphaston i wszystko się ładnie wchłonęło.
Czy to niebezpieczne ? -
Ciasteczko77 wrote:To to samo co luteina dopochwowo? Bo ja tylko to mam 3x1
Czy to niebezpieczne ?
luteina dopochwowa to też progesteron. Także myślę że Ci pomoże na wchłonięciedawka też jest ok
Odpoczywaj teraz i zbieraj siły na ciąże
a jak z transferem? Będzie w tym cyklu? Masz zagrożenie hiperką?
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
09.2013 - początek starań
07.2017 - I procedura IVF (3 zarodki)
07.2017 - transfer jednego zarodka
09.2017 - crio dwóch zarodków
04.2018 - II procedura IVF (5 zarodków)
15.06.2018 - crio dwóch zarodków -
Ciasteczko, Asiulek - super ze już jestescie po i wszystko poszło dobrze
dalej trzymam kciuki za piękne zarodeczki
aż Wam zazdroszcze ze macie to już za sobą...
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
starania od 2015
4 nieudane IUI
operacja zpn - poprawa fragmentacji
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
sierpień 2018 - scratching endometrium
12 września - crio
11 października - crio
15 .02.2019 - start II procedury
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy -
Cześć dziewczyny,
Asiulka, Ciastczko - gratuluję, cieszę się że jesteśce już po punkcji
Dziewczyny po transferze, jak się czujecie? Wczoraj kilka z Was pisało, że czekacie z niecierpliwością na betę. Ależ Wam zazdroszczę, ja dopiero czekam na transfer, który mam nadzieję odbędzie się w piątekDzisiaj zrobiłam badania, mam nadzieję, że wyjdą ok, biorę miliard leków - mój lekarz przyjął strategię "przepiszę to pani na wszelki wypadek" jestem mega pozytywnie nastawiona, ciekawe jak długo;]
tolerancyjna, Paulaa25 lubią tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
aga_ni wrote:Cześć dziewczyny,
Asiulka, Ciastczko - gratuluję, cieszę się że jesteśce już po punkcji
Dziewczyny po transferze, jak się czujecie? Wczoraj kilka z Was pisało, że czekacie z niecierpliwością na betę. Ależ Wam zazdroszczę, ja dopiero czekam na transfer, który mam nadzieję odbędzie się w piątekDzisiaj zrobiłam badania, mam nadzieję, że wyjdą ok, biorę miliard leków - mój lekarz przyjął strategię "przepiszę to pani na wszelki wypadek" jestem mega pozytywnie nastawiona, ciekawe jak długo;]
Nastawienie przede wszystkimKiedy będziesz wiedzieć czy transfer się odbędzie? I jak wygląda sytuacja na podglądaniu? Ile jaj wyhodowałaś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 11:58
Izka1988 wrote:Asienka30 a Ty kiedy masz punkcję?
tolerancyjna lubi tę wiadomość
KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
starania od 2015
4 nieudane IUI
operacja zpn - poprawa fragmentacji
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
sierpień 2018 - scratching endometrium
12 września - crio
11 października - crio
15 .02.2019 - start II procedury
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy -
nick nieaktualnyIzka1988 wrote:luteina dopochwowa to też progesteron. Także myślę że Ci pomoże na wchłonięcie
dawka też jest ok
Odpoczywaj teraz i zbieraj siły na ciąże
a jak z transferem? Będzie w tym cyklu? Masz zagrożenie hiperką?
A teraz zostały tylko te 5 w lewym to chyba nie bedzie hiper... ?? -
Hej dziewczyny ❤
Super ze jesteście po punkcji, trzymam kciuki za zapłodnienie jak najwięcej jajeczek. Jesteście dzielne
U mnie 8 dpt mam bardzo zły nastrój, piersi przestały boleć, czasami mam bóle podbrzusza. Ogólnie czuje, ze nie jest dobrze, do tego mój gin jest na urlopie i próbowałam się umówić na wizytę to dopiero jest we wrześniu. Strasznie mnie to zdołowalo, bo długo a jak się mie uda to chciałabym odrazu podejść do crio. Nie wiem jak to będzie . Chce mi się ryczec. Sorki dziewczyny, że ostatnio tak tu smuce na forum, ale chcę trochę to wyrzucić z siebie; (
Asias jak tam przyrost bety? Robiłaś?
Powiedz mi czy miałaś jakieś objawy ?👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
nick nieaktualny
-
Ciasteczko77 wrote:Tak wiec - serio - można to przeżyć bez narkozy
Ale ze mnie panikara
Jesteś mega dzielnaJa to bym się chyba nie zdecydowała na punkcję bez narkozy. A dlaczego bez ?
nick nieaktualny
-
Izka1988 wrote:Nastawienie przede wszystkim
Kiedy będziesz wiedzieć czy transfer się odbędzie? I jak wygląda sytuacja na podglądaniu? Ile jaj wyhodowałaś?
Izka, na ten moment transfer jest potwierdzony na pt, bo to crio transfer. Trzeci i ostatni, nie mamy wiecej zarodków. Może też dlatego jestem tak pozytywnie nastawiona, do trzech razy sztuka! (Miałam 12 pobranych, 9 dojrzałych oocytów, 6 zapłodnionych z czego finalnie powstały 3 blastki i właśnie ta trzecia będzie transferowana w piątek). Nie mogę się doczekać!
klamka lubi tę wiadomość
ICSI 2 - 08.2018
Ciasteczko77 wrote:Dziękuje
Kochane jesteście!!!!
No przyznam, że bałam sie strasznie!
Szkoda tego lewego ale trudno - nie warto było ryzykować tak Pow drza duze ryzyko.
Czy te pecherzyki z lewego pękną lub sie wchłoną ? Było ich 5.
Czy to mi zaszkodzi ??
A ta krew to norma ? Jak miesiączka ?
Sorry za pytania ale jestem zielona
Asiulka - cieszę sie ze u Ciebie tez poszło Oki za rezultat
Super,że dałaś radę,gratuluję i trzymam kciuki na dalsze etapy proceduryCiasteczko77 lubi tę wiadomość
-
Waleczna wrote:Hej dziewczyny ❤
Super ze jesteście po punkcji, trzymam kciuki za zapłodnienie jak najwięcej jajeczek. Jesteście dzielne
U mnie 8 dpt mam bardzo zły nastrój, piersi przestały boleć, czasami mam bóle podbrzusza. Ogólnie czuje, ze nie jest dobrze, do tego mój gin jest na urlopie i próbowałam się umówić na wizytę to dopiero jest we wrześniu. Strasznie mnie to zdołowalo, bo długo a jak się mie uda to chciałabym odrazu podejść do crio. Nie wiem jak to będzie . Chce mi się ryczec. Sorki dziewczyny, że ostatnio tak tu smuce na forum, ale chcę trochę to wyrzucić z siebie; (
Asias jak tam przyrost bety? Robiłaś?
Powiedz mi czy miałaś jakieś objawy ?
Waleczna, rozumiem, stres robi swoje. Pamiętaj tylko, że to, że czujesz że nie jest dobrze to nic nie znaczy:) Myślę, że pozytywnie się zaskoczysz8dpt super, kiedy robisz betę? Przepraszam, umknęło mi to jaki masz zarodek, blastkę? Jeśli tak, to możesz zrobić betę jutro. A przynajmniej mój lekarz mówi, że w 9dpt wynik jest zupełnie wiarygodny.
Nie myśl o tym, że lekrza nie ma, a Ty chcesz podejść do crio. Myśl o tym, że żadne kolejne crio nie będzie Ci już potrzebneklamka lubi tę wiadomość
ICSI 2 - 08.2018
aga_ni wrote:Izka, na ten moment transfer jest potwierdzony na pt, bo to crio transfer. Trzeci i ostatni, nie mamy wiecej zarodków. Może też dlatego jestem tak pozytywnie nastawiona, do trzech razy sztuka! (Miałam 12 pobranych, 9 dojrzałych oocytów, 6 zapłodnionych z czego finalnie powstały 3 blastki i właśnie ta trzecia będzie transferowana w piątek). Nie mogę się doczekać!
Trzymam kciuki za powodzenie. Aby ta trzecia blastka została z Tobą do końca
Dziewczyny porady potrzebuję. Otóż u nas problemem z zajściem w ciąże jest po stronie męża. Ja ponoć jestem zdrowa jak ryba. Co prawda mam policystyczne jajniki ale wszystko jest unormowane. Pani doktor mówi że moje Wyniki badań są książkowe. I czegoś nie rozumiem. Dlaczego to się nie udaje? Miałam już w sumie podanych 5 zarodków a beta nawet nie drgnęła. Histeroskopię miałam robioną - usunięto mi zrosty i polipa. Niby wszystko ok a w ciąży nigdy nie byłam. Są jakieś badania które pomagają określić dlaczego zarodki nie chcą się zagnieździć?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 12:30
Dzieki dziewczyny
Ciasteczko jestes mega dzielna ja nie wiem czy dalabym rade na zywca naprawde. Krwawieniem sie nie martw jest normalne tylko odpoczywaj dzis i nie dzwigaj ja myślę ze hiperka ci nie grozi przy takiej ilosci jaka mamy mozemy byc spokojne tak mi mowil moj gino :)a twoj wynik tez jest ok zobaczysz bedziemy miec ladne zarodeczki
Zmykam na drzemkeCiasteczko77 lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej