In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
tolerancyjna wrote:U mnie @ pojawił się 12 dni po punkcji.
U mnie też 12 dni po punkcji.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
inka2707 wrote:U nas morfologia była 1%, ruchliwość 20 - 25%, lekarz zaproponował tradycyjne IVF. Powiedział, że w naszym przypadku ICSI i inne metody nie są konieczne.Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualny
-
Waleczna wrote:Hej dziewczyny ❤
Super ze jesteście po punkcji, trzymam kciuki za zapłodnienie jak najwięcej jajeczek. Jesteście dzielne
U mnie 8 dpt mam bardzo zły nastrój, piersi przestały boleć, czasami mam bóle podbrzusza. Ogólnie czuje, ze nie jest dobrze, do tego mój gin jest na urlopie i próbowałam się umówić na wizytę to dopiero jest we wrześniu. Strasznie mnie to zdołowalo, bo długo a jak się mie uda to chciałabym odrazu podejść do crio. Nie wiem jak to będzie . Chce mi się ryczec. Sorki dziewczyny, że ostatnio tak tu smuce na forum, ale chcę trochę to wyrzucić z siebie; (
Asias jak tam przyrost bety? Robiłaś?
Powiedz mi czy miałaś jakieś objawy ?
Ja to ci powiem że teraz czuję się na prawdę świetnie. Nic nie czuje, nie mam absolutnie żadnych dolegliwości. Kalendarzykowo dziś powinnam dostać okres.
Pozdrawiam Cię gorąco i cieszę się że przedzierasz przede mną szlaki.Waleczna lubi tę wiadomość
-
MisiaZ88 wrote:Dziewczyny totalnie się załamałam,
mam czynnik V R2 heterozygotyczny nieprawidłowy
MTHFR677 C-T Heterozygotyczny nieprawidłowy
PAI_1 homozygotyczny nieprawidłowy
Sprawdzalas kwas foliowy i homocysteinę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 15:10
Paulcia28, Olciaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBella93 wrote:Nie ma co sie zalamywac. Heparyna, metylowany kwas foliowy i do przodu
Sprawdzalas kwas foliowy i homocysteinę?
Dzięki Bella, powinnaś jakiś order ovufriend dostać.
Homocysteina troszkę za wysoka 10,80, kwas foliowy nie pamiętam dokładnie ale był ok, tylko b12 w dolnej granicy. Już kwas biorę metylowany i acard jak na razie.
Ciekawe jak to ma się do ewentualnego dziecka, bo mąż ma trombofilię wrodzoną ....
My to się dobraliśmy -
MisiaZ88 wrote:Dziewczyny totalnie się załamałam,
mam czynnik V R2 heterozygotyczny nieprawidłowy
MTHFR677 C-T Heterozygotyczny nieprawidłowy
PAI_1 homozygotyczny nieprawidłowy
Misia, nie do końca wiem, co znaczą te wyniki i każdy zły wynik to załamka, ale z drugiej strony, czy to nie jest dobra wiadomość pod tym względem, że to może być przyczyna niepowodzeń i wystarczy sobie wstrzykiwać zastrzyki z heparyną i będzie dobrze? wiem, że łatwo mówić, ale chyba najgorzej nie znać wszystkich przyczyn niepłodności, jak sie je zna, to można działać.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
Nuśka82 wrote:Waleczna ja 4 dpt. Ma tak jak ty. Codziennie inne nastawienie. Ale przepraszam bardzo ja mam wrażenie że więcej tu smęcę od Ciebie.
Ja to ci powiem że teraz czuję się na prawdę świetnie. Nic nie czuje, nie mam absolutnie żadnych dolegliwości. Kalendarzykowo dziś powinnam dostać okres.
Pozdrawiam Cię gorąco i cieszę się że przedzierasz przede mną szlaki.
Nuśka, that's the spiritza Ciebie też bardzo trzymam kciuki!!!
Waleczna lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
MisiaZ88 wrote:Dzięki Bella, powinnaś jakiś order ovufriend dostać.
Homocysteina troszkę za wysoka 10,80, kwas foliowy nie pamiętam dokładnie ale był ok, tylko b12 w dolnej granicy. Już kwas biorę metylowany i acard jak na razie.
Ciekawe jak to ma się do ewentualnego dziecka, bo mąż ma trombofilię wrodzoną ....
My to się dobraliśmy
Zapewne bedziesz musiala brac heparyne cala ciaze.
Zalezy jakie wyniki ma maz, jesli w tych samych badaniach ma wynik "homo", to dziecko tez bedzie "chore" -
nick nieaktualnyBella93 wrote:No homocysteina powinna spasc.
Zapewne bedziesz musiala brac heparyne cala ciaze.
Zalezy jakie wyniki ma maz, jesli w tych samych badaniach ma wynik "homo", to dziecko tez bedzie "chore"
U Męża jest niedobór białka S. Porównam jeszcze które on miał dokładnie, dziękuję Ci.
Agani wiem, że to może akurat to, co jest powodem Naszych niepowodzeń. Ale w pierwszej chwili szok, dr odpisał, że nie jest tak źle, Umawiam się na wizytę i zobaczę plań działania, ale pewnie lipcowy transfer nie odbędzie się -
Nuśka82 wrote:Bella ty masz medyczne wykształcenie?
Widzę że masz wiedzę.
Ja mam heparyne przepisana bez badań. Na zasadzie że lepiej brać. Haha. W ogóle mam tyle leków. Łącznie z encortolonem, który mam brać do dnia testowania.
haha, ja mam tak samo, tzn mam wyniki badań, które pokazują, że heparyna niepotrzebna, ale lekarz mówi, że na wszelki wypadek dołożymy. Tak dokładamy, że leki do crio każdorazowo kosztują mnie ok 1500 zł. Ale i tak odpowiada mi to podejście na zasadzie lepiej brać niż nie brać ;]Nuśka82, KasiaŁódź lubią tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
MisiaZ88 wrote:U Męża jest niedobór białka S. Porównam jeszcze które on miał dokładnie, dziękuję Ci.
Agani wiem, że to może akurat to, co jest powodem Naszych niepowodzeń. Ale w pierwszej chwili szok, dr odpisał, że nie jest tak źle, Umawiam się na wizytę i zobaczę plań działania, ale pewnie lipcowy transfer nie odbędzie się
jasne, w pierwszym momencie zawsze jest szok. Ja jak zobaczyłam moje wyniki genotypu KIR to się załamałam totalnie na kilka dni. Potem mi przeszło, a potem lekarz powiedział, że nie jest tak źle.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaga_ni wrote:haha, ja mam tak samo, tzn mam wyniki badań, które pokazują, że heparyna niepotrzebna, ale lekarz mówi, że na wszelki wypadek dołożymy. Tak dokładamy, że leki do crio każdorazowo kosztują mnie ok 1500 zł. Ale i tak odpowiada mi to podejście na zasadzie lepiej brać niż nie brać ;]
-
Nuśka82 wrote:Bella ty masz medyczne wykształcenie?
Widzę że masz wiedzę.
Ja mam heparyne przepisana bez badań. Na zasadzie że lepiej brać. Haha. W ogóle mam tyle leków. Łącznie z encortolonem, który mam brać do dnia testowania.
Myślę, że wszystkie dziewczyny mają swoją osobistą aptekę w domu. I kurs pielęgniarski w zakresie robienia zastrzyków. Tyle tych leków każą brać że masakra.Nuśka82, KasiaŁódź lubią tę wiadomość
09.2013 - początek starań
07.2017 - I procedura IVF (3 zarodki)
07.2017 - transfer jednego zarodka
09.2017 - crio dwóch zarodków
04.2018 - II procedura IVF (5 zarodków)
15.06.2018 - crio dwóch zarodków -
Ciasteczko77 wrote:
Bella nasza encyklopedia
szacun !!!!
Dziewczyny jak odstawię proga to dostanę @? Jak to w ogóle działa ?
Teraz biorę luteinę 3x1, ale jeżeli transf nie bedzie (a pewno nie) to co bedzie sie działo ?
Tak z ciekawości pytam
Jak odstawisz luteinę to po około 3 dniach dostaniesz krwawienia. Nawet jak do transferu nie dojdzie to luteinę będziesz brać. Ja tak przynajmniej miałam.09.2013 - początek starań
07.2017 - I procedura IVF (3 zarodki)
07.2017 - transfer jednego zarodka
09.2017 - crio dwóch zarodków
04.2018 - II procedura IVF (5 zarodków)
15.06.2018 - crio dwóch zarodków -
tolerancyjna wrote:U mnie @ pojawił się 12 dni po punkcji.Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka...