In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella93 wrote:Haha. Nie, nie mam, ale za dlugo tu siedze
W mojej klinice daja, heparyne i steryd "na zas".
A apteczki mam 3, bo nie moge wszystkiego pomieścić.
Poza tym mam też mnóstwo innych, drogich leków. Sam lutinus chyba po 150 zl za opak. A ja tego biorę 3xdziennie. Więc trzy opakowania. Ostatnio w aptece zostawiłam prawie 800 zl. Ale nie te ceny są najgorsze. Najgorsze jest to że my to musimy wszystko łyknąć, wstrzyknąć, albo zaaplikowac.
Ciasteczko będzie wzdęty brzuch. Nawet do granic. To normalne. Ja miałam równo tydzień tak. Męczące, ale nie niepokojące. Także nie denerwuj się, jeśli jutro się obudzisz i dalej tak będzie.Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
andzia83 wrote:Asiulka, Ciasteczko brawo Wy, z Ciebie Ciasteczko jestem bardzo dumna i pełna podziwu że miałaś bez znieczulenia i dałaś radę :)ja dziś byłam na wizycie ale jakaś bakteria się do mnie przyplątała i narazie dostałam leki i muszę powtórzyć badania
-
nick nieaktualnyNuśka82 wrote:Właśnie po co ten steryd się zastanawiam. Ja go też mam. I to dwa razy dziennie. I aż do testu.
Poza tym mam też mnóstwo innych, drogich leków. Sam lutinus chyba po 150 zl za opak. A ja tego biorę 3xdziennie. Więc trzy opakowania. Ostatnio w aptece zostawiłam prawie 800 zl. Ale nie te ceny są najgorsze. Najgorsze jest to że my to musimy wszystko łyknąć, wstrzyknąć, albo zaaplikowac.
Ciasteczko będzie wzdęty brzuch. Nawet do granic. To normalne. Ja miałam równo tydzień tak. Męczące, ale nie niepokojące. Także nie denerwuj się, jeśli jutro się obudzisz i dalej tak będzie.
Bałam sie ze ten jajnik pełny mi pełnie czy co
Ja mam luteinę i dałam za 90 tabl 30 zł.
Nie mam pojęcia co potem dopisze? -
Nuśka, steryd ma chronic z zarodek przed naszym ukladem immunologicznym.
W zwiazku z tym, ze zarodek to nasze komorki "oblepione" czyms innym (komorkami partnera/meza), organizm moze go uznac za intruza.
Jaka dawke bierzesz tego sterydu?
Ja juz przy pierwszym et przerzucilam sie na czeskie leki. Mam uczulenie na luteine, a reszta polskich, dopochwowych lekow jest droga. Zamiast tego mam utrogestan 100mg - 30szt 32zl.
Zamiast prolutexu 25mg mam agolutin 60mg - 5ampulek 12,80zlOlciaaa, Nuśka82 lubią tę wiadomość
-
aga_ni wrote:nie martwię się, o nie, teraz to ja jestem nastawiona bojowo pozytywnie:P
I to jest bardzo ładne nastawienieaga_ni lubi tę wiadomość
09.2013 - początek starań
07.2017 - I procedura IVF (3 zarodki)
07.2017 - transfer jednego zarodka
09.2017 - crio dwóch zarodków
04.2018 - II procedura IVF (5 zarodków)
15.06.2018 - crio dwóch zarodków -
Bella93 a ten agolutin 60 mg to to samo co prolutex? można go kupić w Polsce? Ja właśnie go biorę i jest strasznie drogi. A i jeszcze jedno pytanie: jak kupujesz w Czechach?09.2013 - początek starań
Ja jestem po pierwszym podgladnieciu jajeczek.Jestem wsciekla bo lekarz ktory zastepowal mojego lekarza tylko powiedzial ze jajeczka sie wyrobily i zobaczy co da sie zrobic.Nic nie wytlumaczylile ich jest jakies wielkosci i wogole.Spotkalam swoja pielegniarkie na korytarzu i powiedzialam ze nic mi nie wytlumaczono to powiedziala ze dzis zadzwoni bo te usg musi byc obgadane z innymi lekarzami .wiec czekam na telefon i sie juz stresujeNadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Izka1988 wrote:Bella93 a ten agolutin 60 mg to to samo co prolutex? można go kupić w Polsce? Ja właśnie go biorę i jest strasznie drogi. A i jeszcze jedno pytanie: jak kupujesz w Czechach?
Wysylam recepte do czeskiej apteki, a oni wysylaja mi leki. -
nick nieaktualnyKarolciaaa26 wrote:Ja jestem po pierwszym podgladnieciu jajeczek.Jestem wsciekla bo lekarz ktory zastepowal mojego lekarza tylko powiedzial ze jajeczka sie wyrobily i zobaczy co da sie zrobic.Nic nie wytlumaczylile ich jest jakies wielkosci i wogole.Spotkalam swoja pielegniarkie na korytarzu i powiedzialam ze nic mi nie wytlumaczono to powiedziala ze dzis zadzwoni bo te usg musi byc obgadane z innymi lekarzami .wiec czekam na telefon i sie juz stresuje
Może dr nie chciał stresować bo początek był fatalny- 1 maleńkie -
nick nieaktualny
-
Bella93 wrote:To jest czysty progesteron, tak jak Prolutex. W Polsce jest chyba tylko dostępny weterynaryjny
Wysylam recepte do czeskiej apteki, a oni wysylaja mi leki.09.2013 - początek starań
Nuśka82 wrote:Ja w trakcie całego protokołu też walczylam z paskudztwem. Nie chciało zginąć. Przeszłam aż trzy serie leków dopochwowych. W pewnym momencie musiałam brać po dwie różne. Ale spokojnie. Lekarze i tak robią transfer. Jeśli bakteria będzie to i tak ci zrobią płukanie jamy pochwy.
dzięki za informację, ja zupełnie zielona jestem w tej kwestii i nie powiem chciało mi się ryczeć jak babka powiedziała że jest jakaś bakteria.
Dziewczynki dostałam estrofem na co to właściwie jest?przepraszam jeśli to głupie pytanie ale wolę Was zapytać niż czytać ulotki z których i tak niewiele rozumiem
Andzia83
-
Bella93 wrote:Nuśka, steryd ma chronic z zarodek przed naszym ukladem immunologicznym.
W zwiazku z tym, ze zarodek to nasze komorki "oblepione" czyms innym (komorkami partnera/meza), organizm moze go uznac za intruza.
Jaka dawke bierzesz tego sterydu?
Ja juz przy pierwszym et przerzucilam sie na czeskie leki. Mam uczulenie na luteine, a reszta polskich, dopochwowych lekow jest droga. Zamiast tego mam utrogestan 100mg - 30szt 32zl.
Zamiast prolutexu 25mg mam agolutin 60mg - 5ampulek 12,80zl -
andzia83 wrote:dzięki za informację, ja zupełnie zielona jestem w tej kwestii i nie powiem chciało mi się ryczeć jak babka powiedziała że jest jakaś bakteria.
Dziewczynki dostałam estrofem na co to właściwie jest?przepraszam jeśli to głupie pytanie ale wolę Was zapytać niż czytać ulotki z których i tak niewiele rozumiem09.2013 - początek starań
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ciasteczko77 wrote:Rozumiem Cie - ja do pon (ostatni monit) nie wiedziałam jakie pecherzyki są- tylko mniej więcej ilość.
Może dr nie chciał stresować bo początek był fatalny- 1 maleńkieNadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡