In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolciaaa26 wrote:Ja jestem po pierwszym podgladnieciu jajeczek.Jestem wsciekla bo lekarz ktory zastepowal mojego lekarza tylko powiedzial ze jajeczka sie wyrobily i zobaczy co da sie zrobic.Nic nie wytlumaczylile ich jest jakies wielkosci i wogole.Spotkalam swoja pielegniarkie na korytarzu i powiedzialam ze nic mi nie wytlumaczono to powiedziala ze dzis zadzwoni bo te usg musi byc obgadane z innymi lekarzami .wiec czekam na telefon i sie juz stresuje
Dziwne podejście lekarza. Moja Dr zawsze mi mówiła co i jak. Z resztą w nOvum na podglądzie jest też położna i ona wszystko notuje więc lekarz musi powiedzieć jaki jest rozmiar pęcherzyków żeby ona mogła zapisać. Do tego mam dostęp do swoich wyników badań.
A pytałaś lekarza o wielkość pęcherzyków? I on mimo to nic nie powiedział? -
Ciasteczko77 wrote:Bella - jak wyglada przygotowanie do crio?Izka1988 wrote:I go też się robi w brzuszek? a dawka taka sama jak prolutex?
Nuska, bierz cala dawke rano, do sniadania.
To mala dawka, a ten steryd nasladuje substancje, ktora wydzielamy sami - rano. -
MisiaZ88 wrote:Bella a czy wiesz może czy przy tym mthfr 677 hetero lekarz każe mi zrobić przerwę na suplementacje kwasem? Czy jeśli mam kwas w normie to nie trzeba?
MisiaZ88 lubi tę wiadomość
-
Zizu87 wrote:Dziwne podejście lekarza. Moja Dr zawsze mi mówiła co i jak. Z resztą w nOvum na podglądzie jest też położna i ona wszystko notuje więc lekarz musi powiedzieć jaki jest rozmiar pęcherzyków żeby ona mogła zapisać. Do tego mam dostęp do swoich wyników badań.
A pytałaś lekarza o wielkość pęcherzyków? I on mimo to nic nie powiedział?Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Bella93 wrote:Jego sie robi domiesniowo - udo/posladek - mi to akurat roznicy nie robi, bo prolutex tez bralam domiesniowo. Dawka wieksza, prolutex 25mg, agolutin 60mg.
Nuska, bierz cala dawke rano, do sniadania.
To mala dawka, a ten steryd nasladuje substancje, ktora wydzielamy sami - rano. -
Karolciaaa26 wrote:Tego lekarza widzialam pierwszy raz bo zastepowal mojego lekarza.Razem z nim byla pielegniarka i notowala wszystko z komputerka.Jedynie co powiedzial to ze jakies jajeczka naprodukowalam i zobaczymy co da sie zrobic i wyszedl.nawet nie zdarzylam nic zapytac
Dla mnie takie zachowanie lekarza to jakaś porażka...Oby ta pielęgniarka do Ciebie zadzwoniła.
-
Nuśka82 wrote:Serio?
Tabletki należy przyjmować w trakcie posiłku. Tabletek nie należy dzielić. Zwykle zaleca się przyjmowanie leku 1 raz na dobę, rano.
Biore 20mg i kazdy lekarz, ktory wie przypomina mi ze mam go brac do sniadania. -
Bella93 wrote:Z ulotki:
Tabletki należy przyjmować w trakcie posiłku. Tabletek nie należy dzielić. Zwykle zaleca się przyjmowanie leku 1 raz na dobę, rano.
Biore 20mg i kazdy lekarz, ktory wie przypomina mi ze mam go brac do sniadania. -
Nuśka82 wrote:Mu lekarz napisał 2x1. Czyli rano i wieczorem.
Producent wie lepiej -
Nuśka82 wrote:Encortolon 2x dziennie po tabletce 5mg.
Nuśka82 ja też biorę encotrolon 5 mg
2x1 czyli połyka 2 tabletki rano po śniadaniu.
Co do prolutexu to ja mam 2 zastrzyki dziennie, podwyzszona dawka ze wglądu na niski progesteron w 6 dpt. No i faktycznie drogie te wszystkie leki ; (
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 20:45
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Zizu87 wrote:Dla mnie takie zachowanie lekarza to jakaś porażka...
Oby ta pielęgniarka do Ciebie zadzwoniła.
Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Karolciaaa26 wrote:Szkoda slow na tego lekarza.Ale dopytam wszystkiego jak zadzwoni pielegniarka
Asias odezwi się co u Ciebie?👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
nick nieaktualnyWaleczna wrote:To jest jakaś kpina. Lekarz powinien Cię poinformować. Gdzie się leczyć Karolcia aa 26?
Asias odezwi się co u Ciebie?
Wcześniej nie wiedziałam o wielkościach ani endo ... -
Waleczna wrote:To jest jakaś kpina. Lekarz powinien Cię poinformować. Gdzie się leczyć Karolcia aa 26?
Asias odezwi się co u Ciebie?Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Ciasteczko77 wrote:Ale mowię Wam- ja miałam to samo - do ostatniej wizyty nic nie wiedziałam - i dopiero zobaczyłam kartę zakończenia stymulacji i wszystkie informacje...
Wcześniej nie wiedziałam o wielkościach ani endo ...Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
nick nieaktualny
-
Ciasteczko77 wrote:Ale mowię Wam- ja miałam to samo - do ostatniej wizyty nic nie wiedziałam - i dopiero zobaczyłam kartę zakończenia stymulacji i wszystkie informacje...
Wcześniej nie wiedziałam o wielkościach ani endo ... -
Nuśka82 wrote:U mnie to samo dziewczyny. Przecież ja przez cały protokół miałam trzech lekarzy. Nic nie wiedziałam. Na fotelu ginekologicznym, tuż przed punkcja anestezjolog pyta się mnie ile mam jajeczek. A ja zdębiałam. Mówię mu że nie wiem. Bardzo był zaskoczony.
Podejście do pacjenta okropne. Nie wiem jak tak można. Nie dość że człowiek zestresowany to się jeszcze nie może niczego dowiedzieć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 21:12
09.2013 - początek starań
07.2017 - I procedura IVF (3 zarodki)
07.2017 - transfer jednego zarodka
09.2017 - crio dwóch zarodków
04.2018 - II procedura IVF (5 zarodków)
15.06.2018 - crio dwóch zarodków