In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciasteczko77 wrote:Dziękuje - nic nie zrobię
pewnie luteina tak działa ech ;(
Karolcua -niech rosną ! Spokojnie- ja miałam na pocz dużo gorsze - estradiol i monit ! A potem wystrzeliło trochę
Dobranoc - padam
Odpoczywaj Kochana dobranoc :-*Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Odpoczywajcie dziewczyny. Do juterka. Dobranoc❤👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Waleczna wrote:No to super, że nas nie opuściłas ❤ Daj znać kochana jak jutro wyjdą badania, trzymam kciuki, żeby były idealne. Ja chociażby chciała trochę wyluzować, bo wiem ze dresy nie pomagają to nie potrafię. Nigdy nie byłam w ciąży i dlatego się boje ze beta będzie 0. Przez 8 lat nie udało mi się wogole zaciazyc
. Już tyle się w necie na forach naczytałam, mnóstwo osób przez parę lat próbowało naturalnie i nic, zero jakiejkolwiek ciąży, a po in vitro często za pierwszym razem beta była pozytywna. Tak więc główka do góry
wiem, że ciężko się odstresować jak człowiek myśli o najgorszym i tak ma chyba tu większość z nas
Dostałaś piękną blastkę, a nawet masz ich więcej, wszystkie 4 przetrwały do 5 doby, to bardzo dobrze wróży, mało komu udaje się uzyskać taki wynik. To może świadczyć o tym, że macie super silne zarodki
Musi być dobrze, trzymam mocno kciuki
Ja sama tak naprawdę nie potrafię się cieszyć, bo nie wiem czy dobry przyrost jutro będzie i serce w gardle stoi od dwoch dni. Powiedzielismy tesciom bo z nimi mieszkamy, i chciałam, żeby wiedzieli kiedy punkcja, transfer itp. bo już dość miałam wymyślania, z resztą chodziłam wkurzona, zestresowana i nie chcialam, żeby myśleli, że się na nich obrazilam czy coś. -
asias wrote:Kochana tym, że przez 8 lat naturalnie nie udało się zajść w ciążę nie powinnaś się przejmować przy ICSI, tutaj dostajesz bardzo dobrej jakości gotowy do wyklucia się zarodek
. Już tyle się w necie na forach naczytałam, mnóstwo osób przez parę lat próbowało naturalnie i nic, zero jakiejkolwiek ciąży, a po in vitro często za pierwszym razem beta była pozytywna. Tak więc główka do góry
wiem, że ciężko się odstresować jak człowiek myśli o najgorszym i tak ma chyba tu większość z nas
Dostałaś piękną blastkę, a nawet masz ich więcej, wszystkie 4 przetrwały do 5 doby, to bardzo dobrze wróży, mało komu udaje się uzyskać taki wynik. To może świadczyć o tym, że macie super silne zarodki
Musi być dobrze, trzymam mocno kciuki
Ja sama tak naprawdę nie potrafię się cieszyć, bo nie wiem czy dobry przyrost jutro będzie i serce w gardle stoi od dwoch dni. Powiedzielismy tesciom bo z nimi mieszkamy, i chciałam, żeby wiedzieli kiedy punkcja, transfer itp. bo już dość miałam wymyślania, z resztą chodziłam wkurzona, zestresowana i nie chcialam, żeby myśleli, że się na nich obrazilam czy coś.
Dziękuję Kochana ❤Dajesz mi dużo nadzieji, wszystko okaże się oo becie. Dziękuję jeszcze raz za wsparcie. Ciesze się bardzo , że udało się Wam❤ Spokojnej nocy;) Trzymam kciuki za juterko;)Daj koniecznie znać papaasias lubi tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
07.2020 Crio❄️😞
Nuska jak wszytko pojdzie dobrze transfer mam w poniedziałek. Tym razem lekarz zaproponowal zeby zastosowac embryoglue i AZH mam nadzieje ze wkoncu cos ruszy
Oby ladnie sie zaplodnily zarodki troche stres jest nie powiem bo wszytko moze sie wydarzyc ale poki co wszytko idzie gladko wiec jestem dobrej mysli
Ciasteczko jak samopoczucie ja wczoraj to detka caly dzien bylam tak mnie poklol ze chodzić nie moglam ;)teraz jest już trochę lepiejPaulcia28, Ciasteczko77 lubią tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
asias wrote:Kochana tym, że przez 8 lat naturalnie nie udało się zajść w ciążę nie powinnaś się przejmować przy ICSI, tutaj dostajesz bardzo dobrej jakości gotowy do wyklucia się zarodek
. Już tyle się w necie na forach naczytałam, mnóstwo osób przez parę lat próbowało naturalnie i nic, zero jakiejkolwiek ciąży, a po in vitro często za pierwszym razem beta była pozytywna.
asias lubi tę wiadomość
Niepłodność idiopatyczna
19.07.2018 transfer 1 kropki -
22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708
-
Dzień dobry dziewczyny. Trzymam mocno kciuki za dobre wiadomości dzisiaj o zarodkach, Asiulka, Ciasteczko jak się czujecie?
Paulaa25, Ciasteczko77 lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Karolciaaa26 wrote:Ja jestem po pierwszym podgladnieciu jajeczek.Jestem wsciekla bo lekarz ktory zastepowal mojego lekarza tylko powiedzial ze jajeczka sie wyrobily i zobaczy co da sie zrobic.Nic nie wytlumaczylile ich jest jakies wielkosci i wogole.Spotkalam swoja pielegniarkie na korytarzu i powiedzialam ze nic mi nie wytlumaczono to powiedziala ze dzis zadzwoni bo te usg musi byc obgadane z innymi lekarzami .wiec czekam na telefon i sie juz stresuje
-
nick nieaktualny
-
Dzieki Paulcia dzis troche lepiej moge siedzieć ;)brzuch troche boli ale do przeżycia dzisiaj robie sobie jeszcze dzien laby
maly stesik jest jak tam zarodeczki ale staram sie o tym ni3 myśleć. Ciasteczko mnie czasem po luteinie tez swedzi a nawet piecze ale to nic groznego
Trzymam kciuki za dobre wiesci &&&Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
nick nieaktualnyAsiulka84 wrote:Dzieki Paulcia dzis troche lepiej moge siedzieć ;)brzuch troche boli ale do przeżycia dzisiaj robie sobie jeszcze dzien laby
maly stesik jest jak tam zarodeczki ale staram sie o tym ni3 myśleć. Ciasteczko mnie czasem po luteinie tez swedzi a nawet piecze ale to nic groznego
Trzymam kciuki za dobre wiesci &&&
Bałam się że to jakaś infekcja a potem doczytałam że to luteina tak daje
Asiulka - kiedy masz coś wiedzieć ?trzymam kciuki - masz tyle jajek więc będzie duużo ! Musi
Ja po 15 mam dzwonić.
I też dziś leżęlaba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 09:17
-
asias wrote:Witam Was, dopiero ogarniam posty, dużo się działo przez ten czas jak mnie nie było
witam nowe kobietki. Ciasteczko dałaś czadu
jesteś dzielna
Waleczna nie robiłam dziś badania przyrostu bety, zrobię jutro bo wczoraj też ją zrobiłam przy okazji badając progesteron i estradiol, beta rosła, ale jutro się okaże czy dobrzeprogesteron mi wzrósł na 22 z 13. Wiem, że czas oczekiwania na bete jest bardzo stresujący, ja powiem Ci szczerze, że nie miałam żadnych nadzieji, parę dni wcześniej już to przepłakałam, fatalnie się czułam psychicznie, byłam przybita i sprawdzając betę ze swoim M myślałam, że to tylko formalność. Już drink czekał na stole, miałam zamiar się upić. Nie miałam żadnych objawów i ten niski progesteron, dlatego też myślałam, że nic z tego, pragnęłam, żeby chociaż brzuch bolał mnie jak na okres, bo wiem z wcześniejszego swojego doświadczenia, że u mnie to dobry objaw i dwa razy zwiastował ciążę. A tu nic, dlatego podczas sprawdzania wyniku bety ja byłam w takim szoku, że mnie zatkało, i zaraz potem dostałam w koncu bóli okresowych. Gdybym dostała ich wczesniej to chociaz mialabym jakieś nadzieje, że się udało. Jednak bóle jak i ich brak mogą zwiastować ciążę
więc swoimi się nie przejmuj, ja przyjęłabym to za dobry objaw. Będzie dobrze zobaczysz
Ja robiłam dzisiaj betę. Już straciłam nadzieję że to się uda w tym cyklu. Test ciążowy dwa dni temu pokazał 1 paskudną kreskę. Pozostaje liczyć na cud jak u Ciebie
asias lubi tę wiadomość
09.2013 - początek starań
07.2017 - I procedura IVF (3 zarodki)
07.2017 - transfer jednego zarodka
09.2017 - crio dwóch zarodków
04.2018 - II procedura IVF (5 zarodków)
15.06.2018 - crio dwóch zarodków -
Izka1988 wrote:Super, że progesteron Ci wzrósł
Ja robiłam dzisiaj betę. Już straciłam nadzieję że to się uda w tym cyklu. Test ciążowy dwa dni temu pokazał 1 paskudną kreskę. Pozostaje liczyć na cud jak u Ciebie
Witam. Iza trzymam kciuki za betę.
Ja chcę jutro zrobić sikanca 10 dpt. Obudziłam się z potworny bólem głowy i mecze się teraz ; (
Miłego dnia dziewczyny ❤Izka1988 lubi tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
07.2020 Crio❄️😞
Waleczna wrote:Witam. Iza trzymam kciuki za betę.
Ja chcę jutro zrobić sikanca 10 dpt. Obudziłam się z potworny bólem głowy i mecze się teraz ; (
Miłego dnia dziewczyny ❤
Waleczna lubi tę wiadomość
09.2013 - początek starań
07.2017 - I procedura IVF (3 zarodki)
07.2017 - transfer jednego zarodka
09.2017 - crio dwóch zarodków
04.2018 - II procedura IVF (5 zarodków)
15.06.2018 - crio dwóch zarodków -
Tak Wam dziewczyny zazdroszcze pieknych zarodkow, oczywiscie tak pozytywnie! Macie blastki...i to nie jedna, dwie...
U nas w porownaniu to totalna klapa...zaczynam watpic w to wszystko...
Skoro mamy po dwoch procedurach tylko jeden zarodek przy lacznie pobranych 34 komorkach, zadnej uzyskanej blastocysty...to czemu sie ludze, ze sie uda z 3 dniowcem?K*** jakie to trudne!
-
Dzień dobry:)
Ciasteczko, Asiulka trzymam kciuki za dobre wieści o Waszych zarodkach.
Karolcia, szkoda stresu na domyślanie się co lekarz miał na myśli, fajnie że pielęgniarka potwierdziła, że pęcherzyki rosną, powodzenia
Waleczna, Izka trzymam mocno kciuki za Wasze bety!
Ja mam transfer jutro, nadal z optymizmem nie mogę się doczekaćKarolciaaa26 lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
MagNolia55 wrote:Tak Wam dziewczyny zazdroszcze pieknych zarodkow, oczywiscie tak pozytywnie! Macie blastki...i to nie jedna, dwie...
U nas w porownaniu to totalna klapa...zaczynam watpic w to wszystko...
Skoro mamy po dwoch procedurach tylko jeden zarodek przy lacznie pobranych 34 komorkach, zadnej uzyskanej blastocysty...to czemu sie ludze, ze sie uda z 3 dniowcem?K*** jakie to trudne!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 09:44
MagNolia55, Waleczna, asias lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
MisiaZ88 wrote:Dziewczyny totalnie się załamałam,
mam czynnik V R2 heterozygotyczny nieprawidłowy
MTHFR677 C-T Heterozygotyczny nieprawidłowy
PAI_1 homozygotyczny nieprawidłowyTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
motylek@ wrote:Jutro mam wizytę i mam mieć pierwsza dawkę accofilu i dowiem się co dalej. Transfer póki co planowany na 5-6 lipca. Lecze się we Wrocławiu, a ty?
Ja leczę się w Krakowie w Macierzyństwie. Transfer mam jutro. Accofil dostałam ze względu na wyniki haplotypu KIR, który zbadałam po poronieniu, miałam go już przy poprzednim transferze, nie udało się, no ale może tym razem...23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!