X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Dziękuje - nic nie zrobię :) pewnie luteina tak działa ech ;(
    Karolcua -niech rosną ! Spokojnie- ja miałam na pocz dużo gorsze - estradiol i monit ! A potem wystrzeliło trochę :)

Dobranoc - padam
    Mam nadzieje ze tak bedzie i urosna :)
    Odpoczywaj Kochana dobranoc :-*

Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
    28 lat
    8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
    23 lipiec beta :(
    Czekamy na cud♡♡
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczywajcie dziewczyny. Do juterka. Dobranoc❤

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • asias Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    No to super, że nas nie opuściłas ❤ Daj znać kochana jak jutro wyjdą badania, trzymam kciuki, żeby były idealne. Ja chociażby chciała trochę wyluzować, bo wiem ze dresy nie pomagają to nie potrafię. Nigdy nie byłam w ciąży i dlatego się boje ze beta będzie 0. Przez 8 lat nie udało mi się wogole zaciazyc
    Kochana tym, że przez 8 lat naturalnie nie udało się zajść w ciążę nie powinnaś się przejmować przy ICSI, tutaj dostajesz bardzo dobrej jakości gotowy do wyklucia się zarodek :). Już tyle się w necie na forach naczytałam, mnóstwo osób przez parę lat próbowało naturalnie i nic, zero jakiejkolwiek ciąży, a po in vitro często za pierwszym razem beta była pozytywna. Tak więc główka do góry :) wiem, że ciężko się odstresować jak człowiek myśli o najgorszym i tak ma chyba tu większość z nas :) Dostałaś piękną blastkę, a nawet masz ich więcej, wszystkie 4 przetrwały do 5 doby, to bardzo dobrze wróży, mało komu udaje się uzyskać taki wynik. To może świadczyć o tym, że macie super silne zarodki :) Musi być dobrze, trzymam mocno kciuki <3
    Ja sama tak naprawdę nie potrafię się cieszyć, bo nie wiem czy dobry przyrost jutro będzie i serce w gardle stoi od dwoch dni. Powiedzielismy tesciom bo z nimi mieszkamy, i chciałam, żeby wiedzieli kiedy punkcja, transfer itp. bo już dość miałam wymyślania, z resztą chodziłam wkurzona, zestresowana i nie chcialam, żeby myśleli, że się na nich obrazilam czy coś.

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Kochana tym, że przez 8 lat naturalnie nie udało się zajść w ciążę nie powinnaś się przejmować przy ICSI, tutaj dostajesz bardzo dobrej jakości gotowy do wyklucia się zarodek :). Już tyle się w necie na forach naczytałam, mnóstwo osób przez parę lat próbowało naturalnie i nic, zero jakiejkolwiek ciąży, a po in vitro często za pierwszym razem beta była pozytywna. Tak więc główka do góry :) wiem, że ciężko się odstresować jak człowiek myśli o najgorszym i tak ma chyba tu większość z nas :) Dostałaś piękną blastkę, a nawet masz ich więcej, wszystkie 4 przetrwały do 5 doby, to bardzo dobrze wróży, mało komu udaje się uzyskać taki wynik. To może świadczyć o tym, że macie super silne zarodki :) Musi być dobrze, trzymam mocno kciuki <3
    Ja sama tak naprawdę nie potrafię się cieszyć, bo nie wiem czy dobry przyrost jutro będzie i serce w gardle stoi od dwoch dni. Powiedzielismy tesciom bo z nimi mieszkamy, i chciałam, żeby wiedzieli kiedy punkcja, transfer itp. bo już dość miałam wymyślania, z resztą chodziłam wkurzona, zestresowana i nie chcialam, żeby myśleli, że się na nich obrazilam czy coś.

Dziękuję Kochana ❤Dajesz mi dużo nadzieji, wszystko okaże się oo becie. Dziękuję jeszcze raz za wsparcie. Ciesze się bardzo , że udało się Wam❤ Spokojnej nocy;) Trzymam kciuki za juterko;)Daj koniecznie znać papa

asias lubi tę wiadomość

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞

07.2020 Crio❄️😞
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuska jak wszytko pojdzie dobrze transfer mam w poniedziałek. Tym razem lekarz zaproponowal zeby zastosowac embryoglue i AZH mam nadzieje ze wkoncu cos ruszy ;) Oby ladnie sie zaplodnily zarodki troche stres jest nie powiem bo wszytko moze sie wydarzyc ale poki co wszytko idzie gladko wiec jestem dobrej mysli :)
    Ciasteczko jak samopoczucie ja wczoraj to detka caly dzien bylam tak mnie poklol ze chodzić nie moglam ;)teraz jest już trochę lepiej

Paulcia28, Ciasteczko77 lubią tę wiadomość

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Luna131 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Kochana tym, że przez 8 lat naturalnie nie udało się zajść w ciążę nie powinnaś się przejmować przy ICSI, tutaj dostajesz bardzo dobrej jakości gotowy do wyklucia się zarodek :). Już tyle się w necie na forach naczytałam, mnóstwo osób przez parę lat próbowało naturalnie i nic, zero jakiejkolwiek ciąży, a po in vitro często za pierwszym razem beta była pozytywna.
    Budujące :)

asias lubi tę wiadomość

p19udqk3lzbhhr0f.png

Niepłodność idiopatyczna
    19.07.2018 transfer 1 kropki - :(
    22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708 :)
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny. Trzymam mocno kciuki za dobre wiadomości dzisiaj o zarodkach, Asiulka, Ciasteczko jak się czujecie?

Paulaa25, Ciasteczko77 lubią tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Ja jestem po pierwszym podgladnieciu jajeczek.Jestem wsciekla bo lekarz ktory zastepowal mojego lekarza tylko powiedzial ze jajeczka sie wyrobily i zobaczy co da sie zrobic.Nic nie wytlumaczylile ich jest jakies wielkosci i wogole.Spotkalam swoja pielegniarkie na korytarzu i powiedzialam ze nic mi nie wytlumaczono to powiedziala ze dzis zadzwoni bo te usg musi byc obgadane z innymi lekarzami .wiec czekam na telefon i sie juz stresuje :(
    Karolcia noe stresuj sie u mnie 2 pierwsze podglądy odbyły sie rownież bez żadnych informacji czy dobrze czy źle ile jest itp.Też zagadałam z pielęgniarką to pow.ze noc nie mówią na tym etapie bo jeszcze za wcześnie.Dopiero później zaczął informować lekarz ile gdzie i jakie jak pielęgniarka już zapisywała :)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Dziękuje - ja lepiej. :) brzuś wydety ale mniej dokucza.
    Trochę po luteinę mnie swędzi ;)
    Muszę odespać wczorajszy bo w sumie nie spałam. A organizm chyba potrzebuje :)
    Asiulka - mam nadzieje, że dziś lepiej i ból schodzi.

• Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Paulcia dzis troche lepiej moge siedzieć ;)brzuch troche boli ale do przeżycia dzisiaj robie sobie jeszcze dzien laby ;) maly stesik jest jak tam zarodeczki ale staram sie o tym ni3 myśleć. Ciasteczko mnie czasem po luteinie tez swedzi a nawet piecze ale to nic groznego ;)
    Trzymam kciuki za dobre wiesci &&&

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Dzieki Paulcia dzis troche lepiej moge siedzieć ;)brzuch troche boli ale do przeżycia dzisiaj robie sobie jeszcze dzien laby ;) maly stesik jest jak tam zarodeczki ale staram sie o tym ni3 myśleć. Ciasteczko mnie czasem po luteinie tez swedzi a nawet piecze ale to nic groznego ;)
    Trzymam kciuki za dobre wiesci &&&
    Chyba dam radę wytrzymać - póki co nie jest tak źle :)
    Bałam się że to jakaś infekcja a potem doczytałam że to luteina tak daje ;)

Asiulka - kiedy masz coś wiedzieć ?trzymam kciuki - masz tyle jajek więc będzie duużo ! Musi :)

Ja po 15 mam dzwonić.
    I też dziś leżę :) laba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 09:17

• Izka1988 Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Witam Was, dopiero ogarniam posty, dużo się działo przez ten czas jak mnie nie było :) witam nowe kobietki. Ciasteczko dałaś czadu :) jesteś dzielna :)
    Waleczna nie robiłam dziś badania przyrostu bety, zrobię jutro bo wczoraj też ją zrobiłam przy okazji badając progesteron i estradiol, beta rosła, ale jutro się okaże czy dobrze ;) progesteron mi wzrósł na 22 z 13. Wiem, że czas oczekiwania na bete jest bardzo stresujący, ja powiem Ci szczerze, że nie miałam żadnych nadzieji, parę dni wcześniej już to przepłakałam, fatalnie się czułam psychicznie, byłam przybita i sprawdzając betę ze swoim M myślałam, że to tylko formalność. Już drink czekał na stole, miałam zamiar się upić. Nie miałam żadnych objawów i ten niski progesteron, dlatego też myślałam, że nic z tego, pragnęłam, żeby chociaż brzuch bolał mnie jak na okres, bo wiem z wcześniejszego swojego doświadczenia, że u mnie to dobry objaw i dwa razy zwiastował ciążę. A tu nic, dlatego podczas sprawdzania wyniku bety ja byłam w takim szoku, że mnie zatkało, i zaraz potem dostałam w koncu bóli okresowych. Gdybym dostała ich wczesniej to chociaz mialabym jakieś nadzieje, że się udało. Jednak bóle jak i ich brak mogą zwiastować ciążę :) więc swoimi się nie przejmuj, ja przyjęłabym to za dobry objaw. Będzie dobrze zobaczysz <3
    Super, że progesteron Ci wzrósł :) Ja robiłam dzisiaj betę. Już straciłam nadzieję że to się uda w tym cyklu. Test ciążowy dwa dni temu pokazał 1 paskudną kreskę. Pozostaje liczyć na cud jak u Ciebie <3

asias lubi tę wiadomość

09.2013 - początek starań
    07.2017 - I procedura IVF (3 zarodki)
    07.2017 - transfer jednego zarodka :(
    09.2017 - crio dwóch zarodków :(

04.2018 - II procedura IVF (5 zarodków)
    15.06.2018 - crio dwóch zarodków
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka1988 wrote:
    Super, że progesteron Ci wzrósł :) Ja robiłam dzisiaj betę. Już straciłam nadzieję że to się uda w tym cyklu. Test ciążowy dwa dni temu pokazał 1 paskudną kreskę. Pozostaje liczyć na cud jak u Ciebie <3

Witam. Iza trzymam kciuki za betę.
    Ja chcę jutro zrobić sikanca 10 dpt. Obudziłam się z potworny bólem głowy i mecze się teraz ; (
    Miłego dnia dziewczyny ❤

Izka1988 lubi tę wiadomość

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞

07.2020 Crio❄️😞
  • Izka1988 Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Witam. Iza trzymam kciuki za betę.
    Ja chcę jutro zrobić sikanca 10 dpt. Obudziłam się z potworny bólem głowy i mecze się teraz ; (
    Miłego dnia dziewczyny ❤
    Będę trzymać za Ciebie kciuki <3

Waleczna lubi tę wiadomość

09.2013 - początek starań
    07.2017 - I procedura IVF (3 zarodki)
    07.2017 - transfer jednego zarodka :(
    09.2017 - crio dwóch zarodków :(

04.2018 - II procedura IVF (5 zarodków)
    15.06.2018 - crio dwóch zarodków
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Wam dziewczyny zazdroszcze pieknych zarodkow, oczywiscie tak pozytywnie! Macie blastki...i to nie jedna, dwie...

U nas w porownaniu to totalna klapa...zaczynam watpic w to wszystko...
    Skoro mamy po dwoch procedurach tylko jeden zarodek przy lacznie pobranych 34 komorkach, zadnej uzyskanej blastocysty...to czemu sie ludze, ze sie uda z 3 dniowcem? :( K*** jakie to trudne!

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka-trzymam kciuki, zeby jednak sikaniec sie mylil i wyszla piekna beta:) Co dosc czesto sie zdarza :)

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Ciasteczko, Asiulka trzymam kciuki za dobre wieści o Waszych zarodkach.
    Karolcia, szkoda stresu na domyślanie się co lekarz miał na myśli, fajnie że pielęgniarka potwierdziła, że pęcherzyki rosną, powodzenia :)
    Waleczna, Izka trzymam mocno kciuki za Wasze bety!

Ja mam transfer jutro, nadal z optymizmem nie mogę się doczekać :)

Karolciaaa26 lubi tę wiadomość

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Tak Wam dziewczyny zazdroszcze pieknych zarodkow, oczywiscie tak pozytywnie! Macie blastki...i to nie jedna, dwie...

U nas w porownaniu to totalna klapa...zaczynam watpic w to wszystko...
    Skoro mamy po dwoch procedurach tylko jeden zarodek przy lacznie pobranych 34 komorkach, zadnej uzyskanej blastocysty...to czemu sie ludze, ze sie uda z 3 dniowcem? :( K*** jakie to trudne!
    Kochana rozumiem Twoje obawy ale już mieliśmy dziewczyny z jednym zarodkiem i się udało np. Morgana jeśli dobrze pamiętam. Pojedziesz na urlop i postaraj się odpocząć, będziemy trzymać mocno kciuki za Twojego kropka. Ja też miałam 3 dniowe kropki i się udało . Głowa do góry

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 09:44

MagNolia55, Waleczna, asias lubią tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Dziewczyny totalnie się załamałam,

mam czynnik V R2 heterozygotyczny nieprawidłowy
    MTHFR677 C-T Heterozygotyczny nieprawidłowy
    PAI_1 homozygotyczny nieprawidłowy
    Wyszło Ci to podczas badania mutacji, czy w badaniach genetycznych? Dla mnie to czarna magia.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek@ wrote:
    Jutro mam wizytę i mam mieć pierwsza dawkę accofilu i dowiem się co dalej. Transfer póki co planowany na 5-6 lipca. Lecze się we Wrocławiu, a ty? :)

Ja leczę się w Krakowie w Macierzyństwie. Transfer mam jutro. Accofil dostałam ze względu na wyniki haplotypu KIR, który zbadałam po poronieniu, miałam go już przy poprzednim transferze, nie udało się, no ale może tym razem...

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
‹‹ 686 687 688 689 690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ