In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Bea_ wrote:Czy ktoraś z Was miała problem z degenerującymi zarodkami? Na tamtym wątku nikt nie odpowiada.
Ja nie miałam, a szczerze mówiąc nie wiem co to znaczy. Możesz wyjaśnić?23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
nick nieaktualnyPaulcia28 wrote:Ja miałam 400 mg dziennie
Ja lecze sie w Grecji, wiec mam troche daleko. Z tego tez powodu, klinika powiedzialam, ze na cyklu naturalnym byloby bardzo trudno zrobic transfer, bo ze wzgledu na odleglosc trudno by bylo wszystko kontrolowac. Dodatkowo, mimo ze mam bardzo regularne cykle, to stres i inne czynniki mogly wplynac na to kiedy ta owulacja wogole bedzie miala miejsce. Musialabym wziac dlugi urlop, a tego zrobic nie moglam. Miedzy 8-10 dniem brania Estrofemu (zaczelam od 2dc) musialam zrobic usg endometrium, poniewaz mialo grubosc 1cm, w 14 dniu cyklu zaczelam brac Utrogeestan i to byl moment, ktory symulowal owulacje. Po 5 dniach, w 19 dniu cyklu mialam transfer dwoch blastocyst. Caly czas biore te same dawki lekow, tak Estrofem jak i Utrogestan, plus niska dawke Aspiryny + kwas foliowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 14:18
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ciasteczko77 wrote:Chusteczki
To czy lutinus nie uczula ?
W luteinie jest laktoza i to ona zazwyczaj uczula, w lutinusie chyba jej nie ma, ale jest drogi.
-
Bea_ wrote:Czy ktoraś z Was miała problem z degenerującymi zarodkami? Na tamtym wątku nikt nie odpowiada.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 14:52
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Dziewczyny gdzie dobre wiadomości? Asiulka ,Ciasteczko ?? Izka???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 15:05
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualny
-
Jestem jestem :)poszlam na rynek po owocki a teraz leze plackiem bo brzuch boli ;)dziewczyny czy wy tez mialyscie takie zaparcia po punkcji?u mnie to jakas masakra juz nie wiem co stosowac nic nie pomaga
Jezeli chodzi o info odnosnie zarodkow moja klinika telefonicznie nie chce udzielac takiej informacji tak wiec musialabym podjechac zapytac albo dowiem sie w poniedziałek przed transferem. Kontakt ze strony kliniki jest w przypadku gdy cos zlego dzieje sie z zarodkami nie rozwijaja sie albo jak ich nie ma. Na ta chwile nikt nie dzwonił wuec jestem dobrej mysli poczekam do poniedzialku.
Magnolia ja sie lecze w poznanskim Invimedzie tak jal Monika89 ;)moge z czystym sumieniem polecic ta klinike jest bardzo przyjazna caly personel jest bardzo pomocny a lekarza mam Lukasz Sroka bardzo dobry gino mozesz poczytac opinie bardzo konkretny rzeczowy. Najwazniejsze to zeby miec zaufanie do kliniki i lekarza ze dobrze nas prowadzi ja zadnych zastrzezen nie mamMagNolia55 lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Ooo ciasteczko super :)bedziesz miala piekne zarodeczki i oby transfer sie odbyl
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
nick nieaktualny
-
Ale to juz pewne tak ze transfer w nastepnym cyklu
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ciasteczko77 wrote:Wiem malutko bo nie mógł rozmawiać - 3 sie zapłodniły nic więcej nie wiem
czekam na tel
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Asiulka, jedz jogurty naturalne (mozesz do tego zrobic mus z owocow), pij kefir i duuuuzooo wody. Zaparcia moga bys spowodowane rosnacym progesteronem, bo on rozluznia miesnie w miednicy i spowalnia persalityke jelit.
Edit: dobra, juz Wam nie truje i uciekam. Start w 2018 mnie nie dotyczy
PowodzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 15:54
-
Asiulka84 wrote:Jestem jestem :)poszlam na rynek po owocki a teraz leze plackiem bo brzuch boli ;)dziewczyny czy wy tez mialyscie takie zaparcia po punkcji?u mnie to jakas masakra juz nie wiem co stosowac nic nie pomaga
Jezeli chodzi o info odnosnie zarodkow moja klinika telefonicznie nie chce udzielac takiej informacji tak wiec musialabym podjechac zapytac albo dowiem sie w poniedziałek przed transferem. Kontakt ze strony kliniki jest w przypadku gdy cos zlego dzieje sie z zarodkami nie rozwijaja sie albo jak ich nie ma. Na ta chwile nikt nie dzwonił wuec jestem dobrej mysli poczekam do poniedzialku.
Magnolia ja sie lecze w poznanskim Invimedzie tak jal Monika89 ;)moge z czystym sumieniem polecic ta klinike jest bardzo przyjazna caly personel jest bardzo pomocny a lekarza mam Lukasz Sroka bardzo dobry gino mozesz poczytac opinie bardzo konkretny rzeczowy. Najwazniejsze to zeby miec zaufanie do kliniki i lekarza ze dobrze nas prowadzi ja zadnych zastrzezen nie mam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBella93 wrote:Asiulka, jedz jogurty naturalne (mozesz do tego zrobic mus z owocow), pij kefir i duuuuzooo wody. Zaparcia moga bys spowodowane rosnacym progesteronem, bo on rozluznia miesnie w miednicy i spowalnia persalityke jelit.
Edit: dobra, juz Wam nie truje i uciekam. Start w 2018 mnie nie dotyczy
Powodzeniagdzie będziesz??