In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nuśka82 wrote:Moniczko ja tak przez równy tydzień miałam. To nie hiperka. Ja myślałam że mi się brzuch urwie.Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
Ciasteczko77 wrote:A wyobraź sobie że receptę miałam na lutinus a w aptece sprzedał mi luteinę i dopiero wykumalam po czasie
cholera.
Mnie tyci swędzi ale przemywam się i przechodzi - póki co -
nick nieaktualnyasias wrote:Oby to było swędzenie krótkotrwałe, bo jeśli będzie się przedłużać to lepiej pędź po receptę na lutinus, bo ze dwa tygodnie pewnie trzeba będzie brać, a gdyby jednak lekarz zdecydował o transferze w tym cyklu to jeszcze dłużej po pozytywnej becie trzeba stosować
Ciekawe jak długo będę teraz brać ? Ile czasu po punkcji ?
Chciałbym aby @ przyszłajak najszybciej ...
Jak w tym cyklu ? Mówił dziś że mrozimy -
nick nieaktualny
-
Waleczna trzymam kciuki za jutrzejszy test, obyś zobaczyła w końcu swoje dwie wymarzone kreseczki
Nuśka a Ty kiedy testujesz??tolerancyjna, Waleczna, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
Ciasteczko77 wrote:A nie miałaś teraz mocniejszej stymulacji może ? Chyba więcej oocytow miałaś teraz czy nie ?
kiedy masz wizytę ????
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 18:21
Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
nick nieaktualny
-
Ciasteczko77 wrote:Oj to faktycznie - a jaki estradiol ?
A co masz brać teraz ?Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
nick nieaktualny
-
Ciasteczko77 wrote:O rety ... to dużo masz estradiol ... chyba powyżej 6 to hiper
??
Proszę dzwoń do kliniki !!Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
moniczka2601 wrote:W klatce mnie nie boli ale takie dziwne mam uczucie pełnego brzucha jakbym jadła cały dzień, twardy, povolewaja jajniki, stan podgoraczkowy wieczorem,...
Ciasteczko77 pewnie razem będziemy miały transfer.. -
Ciasteczko77 wrote:
niech się dzielą i rozwijają ! Moje maluchy
chciałbym je zobaczyć w pon...
ciekawe czy dają jakieś zdjęcia ??
cieszę się w sumie - niech tak będzie - rozsądny lekarz !! Jednak za duży miszmasz hormonów mam przez ten lewy jajnika i do pracy w pon wrócę i nie będzie nic podejrzane
Ja po transferze dostałam wydruk z usg. Taki mały rozświetlony punkt w mojej macicyto moje dwa zarodeczki
IMSI 26.06.2018
Beta 10dpt 157.712dpt 278.7
-
nick nieaktualny
-
Cześć kobietki. Na wstępie przepraszam że was zaniedbalam miałam wrócić ostatnio a jednak natłok pracy zupełnie wytracil mnie z forum. Obiecuje poprawę
I na sam początek proszę was o pomoc w podjęciu decyzji. Jesteśmy po 1 nieudanym in vitro które odbyło się 14 maja. Obecnie czekam na 2 miesięczke od in vitro - powinnam ja dostać w sobotę. Niestety nie mamy żadnych mrozaczkow
Dziś byliśmy na wizycie w klinice, Pani doktor poradziła nam przed wykonaniem 2 procedury zrobienie genetyki mojej oraz mojego M, fragmentacji plemników oraz hiteroskopii macicy - odradzila podejście do 2 procedury bez wyników tych badań Ale powiedziała że uszanuje decyzje jeśli chcemy podejść bez- powiedziała że najwcześniej 2 in vitro mogłoby się odbyć we wrześniu. I teraz co mamy robić ? Jakie macie doświadczenie czy u was było to wykonywane ? To są duże dodatkowe koszty i czy w ogóle wiedza że fragmentacja czy genetyka jest zła moze nam w czymś pomóc ?? Czy nie lepiej podejść do drugiej procedury bez tego ? Mój M woli ni3 robić tych wynikównie wiem co robić smutno mi... przypominam że u nas problem z małą ilością nasienia .... proszę was o pomoc !
-
Bella93 wrote:Przy takich objawach jak mialas przed punkcja, dzwonilabym juz do kliniki. Moze zbierac Ci sie plyn w jamie brzusznej. Lepiej zadzwonić jeden raz na duzo niz za malo.
Bella93 lubi tę wiadomość
Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
asias wrote:Waleczna trzymam kciuki za jutrzejszy test, obyś zobaczyła w końcu swoje dwie wymarzone kreseczki
Nuśka a Ty kiedy testujesz??Kate_____ lubi tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
nick nieaktualnyFarelka wrote:Cześć kobietki. Na wstępie przepraszam że was zaniedbalam miałam wrócić ostatnio a jednak natłok pracy zupełnie wytracil mnie z forum. Obiecuje poprawę
I na sam początek proszę was o pomoc w podjęciu decyzji. Jesteśmy po 1 nieudanym in vitro które odbyło się 14 maja. Obecnie czekam na 2 miesięczke od in vitro - powinnam ja dostać w sobotę. Niestety nie mamy żadnych mrozaczkow
Dziś byliśmy na wizycie w klinice, Pani doktor poradziła nam przed wykonaniem 2 procedury zrobienie genetyki mojej oraz mojego M, fragmentacji plemników oraz hiteroskopii macicy - odradzila podejście do 2 procedury bez wyników tych badań Ale powiedziała że uszanuje decyzje jeśli chcemy podejść bez- powiedziała że najwcześniej 2 in vitro mogłoby się odbyć we wrześniu. I teraz co mamy robić ? Jakie macie doświadczenie czy u was było to wykonywane ? To są duże dodatkowe koszty i czy w ogóle wiedza że fragmentacja czy genetyka jest zła moze nam w czymś pomóc ?? Czy nie lepiej podejść do drugiej procedury bez tego ? Mój M woli ni3 robić tych wynikównie wiem co robić smutno mi... przypominam że u nas problem z małą ilością nasienia .... proszę was o pomoc !
Kurczę - ja bym chyba zrobiła .. Ty miałaś już icsi ? -
Farelka wrote:Cześć kobietki. Na wstępie przepraszam że was zaniedbalam miałam wrócić ostatnio a jednak natłok pracy zupełnie wytracil mnie z forum. Obiecuje poprawę
Super, że jesteś Farelko;) Rozumiem ze chciałabyś szybciutko zacząć na nowo wszyatko, ale ja jednak posluchalabym lekarza. Mój M robione fragmentach dna plemnikow to płacilismy chyba coś ok 450 zł. Jeśli chodzi o genetyka to się nie orientuje bo nie robilismy. A hiteroskopie miałam robione wraz z laparoskopia rok przed procedura ale na nfz wiec kie płaciłam nic. Porozmawiajcie na spokojnie z mężem i podejmuje najlepsza decyzję aby przyniosła oczekiwane skutki❤Pozdrawiam serdecznie👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Witaj Farelka z powrotem ;)ja chyba posluchalabym lekarza chyba nie bez powodu zlecil dodatkowe badania a w razie niepowodzenia drugiej procedury mialabys zal do siebie ze nie zrobilas. Wrzesien nie jest az tak odlegly. Ja po nieudanych probach chcialam wiedziec jaka jest przyczyna i sama lekarza dusilam ododatkowe badania tez robilismy fragmentacje plemnika plus ja przeciwciala przeciw jajnikowe czy jakos tak. No chyba ze sa to dla was za duze koszty, mysicie sami do tego dojsc. Trzymam kciuki za ciebie
Farelka lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej