X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka82 wrote:
    Moniczko ja tak przez równy tydzień miałam. To nie hiperka. Ja myślałam że mi się brzuch urwie.
    Niewiem nie znam się ale w tamtym roku źle przechodziłam stymulacje ale nie aż tak...

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • asias Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    A wyobraź sobie że receptę miałam na lutinus a w aptece sprzedał mi luteinę i dopiero wykumalam po czasie :( cholera.
    Mnie tyci swędzi ale przemywam się i przechodzi - póki co
    Oby to było swędzenie krótkotrwałe, bo jeśli będzie się przedłużać to lepiej pędź po receptę na lutinus, bo ze dwa tygodnie pewnie trzeba będzie brać, a gdyby jednak lekarz zdecydował o transferze w tym cyklu to jeszcze dłużej po pozytywnej becie trzeba stosować :)

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Oby to było swędzenie krótkotrwałe, bo jeśli będzie się przedłużać to lepiej pędź po receptę na lutinus, bo ze dwa tygodnie pewnie trzeba będzie brać, a gdyby jednak lekarz zdecydował o transferze w tym cyklu to jeszcze dłużej po pozytywnej becie trzeba stosować :)
    Ok - to jest krótkie .. ale w pon wtedy będziemy rozmawiać i poproszę o receptę na Lutinusa i nie dam sobie wcisnąć innego ..
    Ciekawe jak długo będę teraz brać ? Ile czasu po punkcji ?
    Chciałbym aby @ przyszła :) jak najszybciej ...
    Jak w tym cyklu ? Mówił dziś że mrozimy

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    Niewiem nie znam się ale w tamtym roku źle przechodziłam stymulacje ale nie aż tak...
    A nie miałaś teraz mocniejszej stymulacji może ? Chyba więcej oocytow miałaś teraz czy nie ?
    :( kiedy masz wizytę ????

• asias Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna trzymam kciuki za jutrzejszy test, obyś zobaczyła w końcu swoje dwie wymarzone kreseczki <3
    Nuśka a Ty kiedy testujesz??

tolerancyjna, Waleczna, Paulcia28 lubią tę wiadomość

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    A nie miałaś teraz mocniejszej stymulacji może ? Chyba więcej oocytow miałaś teraz czy nie ?
    :( kiedy masz wizytę ????
    Wtedy miałam ponad 20 chyba 25 a teraz 10 wizytę dopiero jak okres dostanę tak więc czekam....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 18:21

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    Wtedy miałam ponad 20 chyba 25 a teraz 10 wizytę dopiero jak okres dostanę tak więc czekam....
    Oj to faktycznie - a jaki estradiol ?
    A co masz brać teraz ?

• moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Oj to faktycznie - a jaki estradiol ?
    A co masz brać teraz ?
    Biorę antybiotyk, estradiol ponad 8 tysięcy

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    Biorę antybiotyk, estradiol ponad 8 tysięcy
    O rety ... to dużo masz estradiol ... chyba powyżej 6 to hiper :( ??
    Proszę dzwoń do kliniki !!

• moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    O rety ... to dużo masz estradiol ... chyba powyżej 6 to hiper :( ??
    Proszę dzwoń do kliniki !!
    Doktor widziała wynik taki miałam dwa dni przed punkcja

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    W klatce mnie nie boli ale takie dziwne mam uczucie pełnego brzucha jakbym jadła cały dzień, twardy, povolewaja jajniki, stan podgoraczkowy wieczorem,...

Ciasteczko77 pewnie razem będziemy miały transfer.. :)
    Przy takich objawach jak mialas przed punkcja, dzwonilabym juz do kliniki. Moze zbierac Ci sie plyn w jamie brzusznej. Lepiej zadzwonić jeden raz na duzo niz za malo.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
  • Maaggi Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    :) niech się dzielą i rozwijają ! Moje maluchy :) chciałbym je zobaczyć w pon... :) ciekawe czy dają jakieś zdjęcia ??

cieszę się w sumie - niech tak będzie - rozsądny lekarz !! Jednak za duży miszmasz hormonów mam przez ten lewy jajnik :) a i do pracy w pon wrócę i nie będzie nic podejrzane ;)

Ja po transferze dostałam wydruk z usg. Taki mały rozświetlony punkt w mojej macicy :) to moje dwa zarodeczki :)

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
    Beta 10dpt 157.7 :) 12dpt 278.7
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaggi wrote:
    Ja po transferze dostałam wydruk z usg. Taki mały rozświetlony punkt w mojej macicy :) to moje dwa zarodeczki :)
    Słodkie ❤️

Moniczka - tak - chyba będziemy razem mieć mniej więcej chyba że mój organizm nie zdąży ;)
    Dzwoniłaś ????????

• Farelka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki. Na wstępie przepraszam że was zaniedbalam miałam wrócić ostatnio a jednak natłok pracy zupełnie wytracil mnie z forum. Obiecuje poprawę

I na sam początek proszę was o pomoc w podjęciu decyzji. Jesteśmy po 1 nieudanym in vitro które odbyło się 14 maja. Obecnie czekam na 2 miesięczke od in vitro - powinnam ja dostać w sobotę. Niestety nie mamy żadnych mrozaczkow

Dziś byliśmy na wizycie w klinice, Pani doktor poradziła nam przed wykonaniem 2 procedury zrobienie genetyki mojej oraz mojego M, fragmentacji plemników oraz hiteroskopii macicy - odradzila podejście do 2 procedury bez wyników tych badań Ale powiedziała że uszanuje decyzje jeśli chcemy podejść bez- powiedziała że najwcześniej 2 in vitro mogłoby się odbyć we wrześniu. I teraz co mamy robić ? Jakie macie doświadczenie czy u was było to wykonywane ? To są duże dodatkowe koszty i czy w ogóle wiedza że fragmentacja czy genetyka jest zła moze nam w czymś pomóc ?? Czy nie lepiej podejść do drugiej procedury bez tego ? Mój M woli ni3 robić tych wyników :( nie wiem co robić smutno mi... przypominam że u nas problem z małą ilością nasienia .... proszę was o pomoc !

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Przy takich objawach jak mialas przed punkcja, dzwonilabym juz do kliniki. Moze zbierac Ci sie plyn w jamie brzusznej. Lepiej zadzwonić jeden raz na duzo niz za malo.
    Ale ja byłam na wizycie mówiłam, powiedziała doktor że przy takiej ilości jajek tak będzie, ale sygnalizowalam

Bella93 lubi tę wiadomość

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Waleczna trzymam kciuki za jutrzejszy test, obyś zobaczyła w końcu swoje dwie wymarzone kreseczki <3
    Nuśka a Ty kiedy testujesz??
    Nie dziękuję asias ❤Bardzo chciałabym je zobaczyć, ale wiesz co myślę. Mam niestwty takie przeczucie. A myślisz ze test juz napewno pokaże jeśli coś beta drgnela prawda?

Kate_____ lubi tę wiadomość

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Cześć kobietki. Na wstępie przepraszam że was zaniedbalam miałam wrócić ostatnio a jednak natłok pracy zupełnie wytracil mnie z forum. Obiecuje poprawę

I na sam początek proszę was o pomoc w podjęciu decyzji. Jesteśmy po 1 nieudanym in vitro które odbyło się 14 maja. Obecnie czekam na 2 miesięczke od in vitro - powinnam ja dostać w sobotę. Niestety nie mamy żadnych mrozaczkow

Dziś byliśmy na wizycie w klinice, Pani doktor poradziła nam przed wykonaniem 2 procedury zrobienie genetyki mojej oraz mojego M, fragmentacji plemników oraz hiteroskopii macicy - odradzila podejście do 2 procedury bez wyników tych badań Ale powiedziała że uszanuje decyzje jeśli chcemy podejść bez- powiedziała że najwcześniej 2 in vitro mogłoby się odbyć we wrześniu. I teraz co mamy robić ? Jakie macie doświadczenie czy u was było to wykonywane ? To są duże dodatkowe koszty i czy w ogóle wiedza że fragmentacja czy genetyka jest zła moze nam w czymś pomóc ?? Czy nie lepiej podejść do drugiej procedury bez tego ? Mój M woli ni3 robić tych wyników :( nie wiem co robić smutno mi... przypominam że u nas problem z małą ilością nasienia .... proszę was o pomoc !
    Ferelka cześć :)
    Kurczę - ja bym chyba zrobiła .. Ty miałaś już icsi ?

• Waleczna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:

Super, że jesteś Farelko;) Rozumiem ze chciałabyś szybciutko zacząć na nowo wszyatko, ale ja jednak posluchalabym lekarza. Mój M robione fragmentach dna plemnikow to płacilismy chyba coś ok 450 zł. Jeśli chodzi o genetyka to się nie orientuje bo nie robilismy. A hiteroskopie miałam robione wraz z laparoskopia rok przed procedura ale na nfz wiec kie płaciłam nic. Porozmawiajcie na spokojnie z mężem i podejmuje najlepsza decyzję aby przyniosła oczekiwane skutki❤Pozdrawiam serdecznie ;)

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Farelka z powrotem ;)ja chyba posluchalabym lekarza chyba nie bez powodu zlecil dodatkowe badania a w razie niepowodzenia drugiej procedury mialabys zal do siebie ze nie zrobilas. Wrzesien nie jest az tak odlegly. Ja po nieudanych probach chcialam wiedziec jaka jest przyczyna i sama lekarza dusilam ododatkowe badania tez robilismy fragmentacje plemnika plus ja przeciwciala przeciw jajnikowe czy jakos tak. No chyba ze sa to dla was za duze koszty, mysicie sami do tego dojsc. Trzymam kciuki za ciebie :)

Farelka lubi tę wiadomość

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    Ale ja byłam na wizycie mówiłam, powiedziała doktor że przy takiej ilości jajek tak będzie, ale sygnalizowalam
    Cholerka ... :( a tel masz do dr ? Może chociaż SMS wyślij ??
    Martwię się o Ciebie

‹‹ 693 694 695 696 697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ