In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Waleczna wrote:Super, że jesteś Farelko;) Rozumiem ze chciałabyś szybciutko zacząć na nowo wszyatko, ale ja jednak posluchalabym lekarza. Mój M robione fragmentach dna plemnikow to płacilismy chyba coś ok 450 zł. Jeśli chodzi o genetyka to się nie orientuje bo nie robilismy. A hiteroskopie miałam robione wraz z laparoskopia rok przed procedura ale na nfz wiec kie płaciłam nic. Porozmawiajcie na spokojnie z mężem i podejmuje najlepsza decyzję aby przyniosła oczekiwane skutki❤Pozdrawiam serdecznie
Dziękuję Waleczna za odp.
A jeśli fragmentacja wyjdzie źle to można coś zaradzić?
Czy hiteroskopia jest bolesna ? -
Farelka wrote:Cześć kobietki. Na wstępie przepraszam że was zaniedbalam miałam wrócić ostatnio a jednak natłok pracy zupełnie wytracil mnie z forum. Obiecuje poprawę
I na sam początek proszę was o pomoc w podjęciu decyzji. Jesteśmy po 1 nieudanym in vitro które odbyło się 14 maja. Obecnie czekam na 2 miesięczke od in vitro - powinnam ja dostać w sobotę. Niestety nie mamy żadnych mrozaczkow
Dziś byliśmy na wizycie w klinice, Pani doktor poradziła nam przed wykonaniem 2 procedury zrobienie genetyki mojej oraz mojego M, fragmentacji plemników oraz hiteroskopii macicy - odradzila podejście do 2 procedury bez wyników tych badań Ale powiedziała że uszanuje decyzje jeśli chcemy podejść bez- powiedziała że najwcześniej 2 in vitro mogłoby się odbyć we wrześniu. I teraz co mamy robić ? Jakie macie doświadczenie czy u was było to wykonywane ? To są duże dodatkowe koszty i czy w ogóle wiedza że fragmentacja czy genetyka jest zła moze nam w czymś pomóc ?? Czy nie lepiej podejść do drugiej procedury bez tego ? Mój M woli ni3 robić tych wynikównie wiem co robić smutno mi... przypominam że u nas problem z małą ilością nasienia .... proszę was o pomoc !
Witaj ponownie
U nas problemem była azoospermia. Na samym początku robiliśmy oboje kariotyp, mąż dodatkowo badanie AZF i CFTR. To są ważne badania, bo mogą dać odpowiedź skąd słabe parametry nasienia, Na te badania dość długo się czeka, zwłaszcza na kariotyp.
-
nick nieaktualnyFarelka wrote:Tak kochana to była ta metoda ICSI
Musicie faktycznie omówić razem... na spokojnie ..
Do drugiej podejść z większa wiedzą i może innym postępowaniem wtedy ?
Nie wiem sama. U nas to pierwsza i jedyna (ostatnia) procedura. Nie potrafię doradzić.
Zrobiliśmy z tego tylko kariotypy i ja zrobiłam mutacje.
Ale to ze względu na mój wiekWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 19:37
-
Farelka tak sobie jeszcze myślę o dodatkowych badaniach i powiem Ci jak było na moim przykładzie. Niby miałam dobre wyniki a 2 inseminacje nie wyszły, jedno in vitro okazało się kompletną klapą.
I zaczęłam drążyć, szukać, robić badania. Okazało się, że mam trombofilię co może utrudniać zagnieżdżenie zarodka, dawać poronienia.
Teraz po transferze dostałam heparynę co pomaga w tej sytuacji.
I tak sobie myślę, że może któraś inseminacja by się udała gdybym wiedziała wcześniej- teraz się nie dowiem. Ale cieszę się, że drążyłam i robiłam badania bo zwiększa to moje szanse na ciążę i potem jej donoszenie.Niezapominajka5, tolerancyjna, Farelka, MagNolia55 lubią tę wiadomość
-
Waleczna wrote:Nie dziękuję asias ❤Bardzo chciałabym je zobaczyć, ale wiesz co myślę. Mam niestwty takie przeczucie. A myślisz ze test juz napewno pokaże jeśli coś beta drgnela prawda?
Waleczna lubi tę wiadomość
-
Farelka wrote:Dziękuję Waleczna za odp.
A jeśli fragmentacja wyjdzie źle to można coś zaradzić?
Czy hiteroskopia jest bolesna ?
Mój M miał słaby wynik bo 35 % czyli wynik nieprawidłowy, a doktorem mówił ze spokojnie ze to niby nie jest problem, a jak jest naprawdę to niewiem. Moje dwie z 6 komórek jajowych odrzuciły plemnika, może z tego powodu a może ze względu na złą moja komórkę nie mam pojęcia. Jeśli chodzi o hiteroskopie to bez obaw, nie boli kochana👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
nick nieaktualnyZizu87 wrote:Farelka tak sobie jeszcze myślę o dodatkowych badaniach i powiem Ci jak było na moim przykładzie. Niby miałam dobre wyniki a 2 inseminacje nie wyszły, jedno in vitro okazało się kompletną klapą.
I zaczęłam drążyć, szukać, robić badania. Okazało się, że mam trombofilię co może utrudniać zagnieżdżenie zarodka, dawać poronienia.
Teraz po transferze dostałam heparynę co pomaga w tej sytuacji.
I tak sobie myślę, że może któraś inseminacja by się udała gdybym wiedziała wcześniej- teraz się nie dowiem. Ale cieszę się, że drążyłam i robiłam badania bo zwiększa to moje szanse na ciążę i potem jej donoszenie.
Ale kariotypy zrobiliśmy oboje. Przed tą procedurą. Długo sie czeka na nie - na mutacje też Ok 2-3 tyg chyba..
Fakt, że drogie to ale warto chyba Zrobić.
To nawet warto wiedzieć dla siebie i na przyszłość.
Histe nie miałam więc nie doradzę - fragmentacji też nie robił ..
-
Bella93 wrote:A nie lepiej po prostu zrobic bete? Jak jesteś w ciazy to na 100% bedzie pozytywna
Tak byli bh napewno lepiej i wiem ze wynik dałby 100%pewność, ale nie mam jak dojechać do laba. A test mam w domku i chciałam sprawdzić.👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
07.2020 Crio❄️😞
Cześć dziewczyny
Po nieudanym transferze musiałam sobie wszystko jakoś poukładać w głowie i ruszamy z przygotowaniami do kolejnej próby. Na ostatniej wizycie dr wspomniał, że warto by było zrobić UMA (test kurczliwości macicy). Miała któraś z Was? Dało to coś w ogóle?
Farelka lubi tę wiadomość
Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
nick nieaktualnyBruised wrote:Cześć dziewczyny
Po nieudanym transferze musiałam sobie wszystko jakoś poukładać w głowie i ruszamy z przygotowaniami do kolejnej próby. Na ostatniej wizycie dr wspomniał, że warto by było zrobić UMA (test kurczliwości macicy). Miała któraś z Was? Dało to coś w ogóle?
dobrze Cię widzieć !
Przerwy pomagają to fakt ...
Nie wiem co to nawet ..
a ile macie mrozaczków?
-
Bruised wrote:Cześć dziewczyny
Ja niestety nie słyszałam o takim badaniu.👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
07.2020 Crio❄️😞
Waleczna wrote:Tak byli bh napewno lepiej i wiem ze wynik dałby 100%pewność, ale nie mam jak dojechać do laba. A test mam w domku i chciałam sprawdzić.
10dpt blastocysty to jak 15dpo, czyli teoretycznie dzien po @ przy ksiazkowej, 14dniowej fazie lutealnej.
Z mojego doswiadczenia, jak bylam w ciazy to testy wychodzily od 6dpt, no ale to indywidualna kwestia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 19:57
-
Ciasteczko77 wrote:Cześć !!! Juppi
dobrze Cię widzieć !
Przerwy pomagają to fakt ...
Nie wiem co to nawet ..
a ile macie mrozaczków?Starania od marca 2016
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
7.03.24 ETM 3.1.1.
-
nick nieaktualny
-
Kochane czy wy podczas stymulacji wspolzyjecie?Ja jestem 6-sty dzien na zastrzykach i wczoraj na usg bolalo mnie jak by jajniki mialy eksplodowac zaraz wiec niewiem czy sexik wskazany a chcica niestety jestNadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Bella93 wrote:Aaaa, no chyba ze tak
10dpt blastocysty to jak 15dpo, czyli teoretycznie dzien po @ przy ksiazkowej, 14dniowej fazie lutealnej.
Z mojego doswiadczenia, jak bylam w ciazy to testy wychodzily od 6dpt, no ale to indywidualna kwestia.
To de facto powinno coś pokazać. Zobaczymy. Mam złe przeczucia, bo zero objawów. Nawet cycki przestały boleć kilka dni temu, a po punkcji to cały czas mnie bolały.👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
07.2020 Crio❄️😞
nick nieaktualnyCiasteczko77 wrote:No tak.
Dopytałam czy jeżeli coś się dzieje źle- czy dają znać- ponoć tak... bo potem pójdę radosna a tam klops ..
Wy o zarodkach i ich cechach kiedy wiedziałyście? Przed samym transferem ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 20:04
-
nick nieaktualnyKarolciaaa26 wrote:Kochane czy wy podczas stymulacji wspolzyjecie?Ja jestem 6-sty dzien na zastrzykach i wczoraj na usg bolalo mnie jak by jajniki mialy eksplodowac zaraz wiec niewiem czy sexik wskazany a chcica niestety jest
a nie możemy bez ...chemia; jeżeli Cię boli to nie ryzykuj są inne metody niż stosunek
przecież
Ejjjj Waleczna - Ty mi tu nie trać wiary !!!!! -
Ciasteczko77 wrote:No to super !!!
A czemu zalecił dr to badanie ? Miałaś jakieś symptomy ze strony macicy ?Starania od marca 2016
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
7.03.24 ETM 3.1.1.