In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciasteczko77 wrote:No tak.
Dopytałam czy jeżeli coś się dzieje źle- czy dają znać- ponoć tak... bo potem pójdę radosna a tam klops ..
Wy o zarodkach i ich cechach kiedy wiedziałyście? Przed samym transferem ?Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualnyZizu87 wrote:Ciasteczko 3 zarodki to dobry wynik! Gratulacje
Teraz żeby się dobrze dzieliły &&&
niech się dzielą i rozwijają ! Moje maluchy
chciałbym je zobaczyć w pon...
ciekawe czy dają jakieś zdjęcia ??
cieszę się w sumie - niech tak będzie - rozsądny lekarz !! Jednak za duży miszmasz hormonów mam przez ten lewy jajnika i do pracy w pon wrócę i nie będzie nic podejrzane
Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko77 wrote:
niech się dzielą i rozwijają ! Moje maluchy
chciałbym je zobaczyć w pon...
ciekawe czy dają jakieś zdjęcia ??
cieszę się w sumie - niech tak będzie - rozsądny lekarz !! Jednak za duży miszmasz hormonów mam przez ten lewy jajnika i do pracy w pon wrócę i nie będzie nic podejrzane
Ja mam zdjęcie podanego malucha. A pozostałe embriolog pokazał mi na monitorze i omawiał co i jak.Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZizu87 wrote:Ja mam zdjęcie podanego malucha. A pozostałe embriolog pokazał mi na monitorze i omawiał co i jak.
Cudownie - pierwsze zdjęcie dzieckamało kto ma takie
Dziewczyny - po transferze bede mogła pracować ? Nie chce iść na zwolnienie przed beta ... -
Maaggi wrote:Dziewczyny, jak waszym zdaniem - lepiej podchodzić do crio na cyklu sztucznym, czy naturalnym?
Ja w dniu transferu zapytałam swojego lekarza, co w sytuacji, jeżeli się nie uda i lekarz powiedział o crio, ale na cyklu naturalnym. Ze podobno tak jest lepiej-tylko nie wiem, czy to w jakiś sposób zwiększa szanse. Widzę, ze większość z Was podchodzi do crio na cyklu sztucznym. -
Ciasteczko77 wrote:Dzień dobry.
Dziękuje - ja lepiej.brzuś wydety ale mniej dokucza.
Trochę po luteinę mnie swędzi
Muszę odespać wczorajszy bo w sumie nie spałam. A organizm chyba potrzebuje
Asiulka - mam nadzieje, że dziś lepiej i ból schodzi.Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
Necia124 wrote:No właśnie ja po przejściu z lutinusa nauteine po 3 dniach dostałam takiego siedzenia że nie daje rady. Jakaś infekcja i dobrze że dziś wizyta bo mam ogromny duskomfort
-
nick nieaktualnymoniczka2601 wrote:Ja jakoś średnio a miałam dzień przed Wami pewnie hiperke miałam bo wszystko boli brzuch jak balon, ogólnie jak chodzę wszystko czuje... Ehh
biedna ... bardzo mi przykro - oby szybko przeszło - a gdzie Ty chodzisz ?? Leżeć !! Ja dziś chodzę tylko po mieszkaniu .. i tak planuje do pon.
kiedy masz transfer ? Czy coś wiesz (wybacz jeżeli nie doczytałam).
-
Ciasteczko77 wrote:Wiem malutko bo nie mógł rozmawiać - 3 sie zapłodniły nic więcej nie wiem
czekam na tel
A dr nic Ci nie mówił, że będziesz miała transfer jeszcze w tym cyklu?
sua lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyasias wrote:Co do komfortu to lutinus jest super, drogi ale nic nie swędzi i nie piecze. Luteiny nigdy nie stosowałam, ale większość osób stosujących ma chyba problemy z dyskomfortem. Ja to chyba nie zdecyduje się na zmianę, bo tak niecierpię jak mnie coś tam między nogami swędzi
cholera.
Mnie tyci swędzi ale przemywam się i przechodzi - póki co -
Ciasteczko77 wrote:Oj
biedna ... bardzo mi przykro - oby szybko przeszło - a gdzie Ty chodzisz ?? Leżeć !! Ja dziś chodzę tylko po mieszkaniu .. i tak planuje do pon.
kiedy masz transfer ? Czy coś wiesz (wybacz jeżeli nie doczytałam).Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
nick nieaktualnyasias wrote:Superrrr
A dr nic Ci nie mówił, że będziesz miała transfer jeszcze w tym cyklu?
mam mieć w przyszłym cyklu i zależy też jak będzie - czyli w połowie lipca gdzieś ?
W pon zrobi badanie to zobaczymy co w nim jest ... i jak dalej - póki co luteinę mam brać - pomoże sie im wchłonąć chyba -
Asiulka84 wrote:Jestem jestem :)poszlam na rynek po owocki a teraz leze plackiem bo brzuch boli ;)dziewczyny czy wy tez mialyscie takie zaparcia po punkcji?u mnie to jakas masakra juz nie wiem co stosowac nic nie pomaga
Jezeli chodzi o info odnosnie zarodkow moja klinika telefonicznie nie chce udzielac takiej informacji tak wiec musialabym podjechac zapytac albo dowiem sie w poniedziałek przed transferem. Kontakt ze strony kliniki jest w przypadku gdy cos zlego dzieje sie z zarodkami nie rozwijaja sie albo jak ich nie ma. Na ta chwile nikt nie dzwonił wuec jestem dobrej mysli poczekam do poniedzialku.
Magnolia ja sie lecze w poznanskim Invimedzie tak jal Monika89 ;)moge z czystym sumieniem polecic ta klinike jest bardzo przyjazna caly personel jest bardzo pomocny a lekarza mam Lukasz Sroka bardzo dobry gino mozesz poczytac opinie bardzo konkretny rzeczowy. Najwazniejsze to zeby miec zaufanie do kliniki i lekarza ze dobrze nas prowadzi ja zadnych zastrzezen nie mamAle potem poszło, najadłam się śliwek
-
nick nieaktualnymoniczka2601 wrote:Ja mam w następnym cyklu crio, leżenie nie pomaga na boku źle tak źle, eh czekam aż to minie...
kiedy masz wizytę ???? Przykro mi że cierpisz
Ale możliwe że crio będziemy mieć w podobnym czasie !
to ja na brzuchu normalnie śpię - tyci tyci czuję ale nic nie boli..raczej czuję taki jakby brak miejsca / ciągniecie lekkie ..
wypróżniam się też normalnie. Wszystko - póki co ... chyba że coś mi sie pogorszy
-
moniczka2601 wrote:Ja mam w następnym cyklu crio, leżenie nie pomaga na boku źle tak źle, eh czekam aż to minie...
-
Kate_____ wrote:Cześć, Jakie dawki luteiny przyjmowałyście przed transferem? Czy podczas transferu odczuwałyscie jakiś ból?
Z nieprzyjemności to jedynie zakładanie wziernika, a reszty nic nie czuć
-
nick nieaktualny
-
Bella93 wrote:Zgłaszałas w klinice? Boli Cie w klatce?
Ciasteczko77 pewnie razem będziemy miały transfer..Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
moniczka2601 wrote:Ja jakoś średnio a miałam dzień przed Wami pewnie hiperke miałam bo wszystko boli brzuch jak balon, ogólnie jak chodzę wszystko czuje... Ehh
-
A i czy Wy też po punkcji mialyscie geste białe uplawy. Czy to normalne?Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka...