WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    No tak.
    Dopytałam czy jeżeli coś się dzieje źle- czy dają znać- ponoć tak... bo potem pójdę radosna a tam klops ..

Wy o zarodkach i ich cechach kiedy wiedziałyście? Przed samym transferem ?
    Ja dzwoniłam na drugi dzień po punkcji czy komórki się zaplodnily, a w 10 dniu cyklu miałam monit przed crio i następnego dnia je rozmrazali i w dniu transferu dzwoniłam z rana czy transfer się odbędzie , wiedziałam tylko że są 3 dniowe a na ile się podzieliły dowiedziałam się podczas transferu

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Ciasteczko 3 zarodki to dobry wynik! Gratulacje :-) Teraz żeby się dobrze dzieliły &&&
    :) niech się dzielą i rozwijają ! Moje maluchy :) chciałbym je zobaczyć w pon... :) ciekawe czy dają jakieś zdjęcia ??

cieszę się w sumie - niech tak będzie - rozsądny lekarz !! Jednak za duży miszmasz hormonów mam przez ten lewy jajnik :) a i do pracy w pon wrócę i nie będzie nic podejrzane ;)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    :) niech się dzielą i rozwijają ! Moje maluchy :) chciałbym je zobaczyć w pon... :) ciekawe czy dają jakieś zdjęcia ??

cieszę się w sumie - niech tak będzie - rozsądny lekarz !! Jednak za duży miszmasz hormonów mam przez ten lewy jajnik :) a i do pracy w pon wrócę i nie będzie nic podejrzane ;)

Ja mam zdjęcie podanego malucha. A pozostałe embriolog pokazał mi na monitorze i omawiał co i jak.

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Ja mam zdjęcie podanego malucha. A pozostałe embriolog pokazał mi na monitorze i omawiał co i jak.
    Wow - to mogłaś zobaczyć ! Ciekawe czy nam pokażą ? Chyba mogę zobaczyć ?!
    Cudownie - pierwsze zdjęcie dziecka :) mało kto ma takie ;)
    Dziewczyny - po transferze bede mogła pracować ? Nie chce iść na zwolnienie przed beta ...

• asias Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaggi wrote:
    Dziewczyny, jak waszym zdaniem - lepiej podchodzić do crio na cyklu sztucznym, czy naturalnym?

Ja w dniu transferu zapytałam swojego lekarza, co w sytuacji, jeżeli się nie uda i lekarz powiedział o crio, ale na cyklu naturalnym. Ze podobno tak jest lepiej-tylko nie wiem, czy to w jakiś sposób zwiększa szanse. Widzę, ze większość z Was podchodzi do crio na cyklu sztucznym.
    Ja miałam 3x crio na naturalnym cyklu, raz beta drgnęła, ale niestety poroniłam w 9 tyg., mi dr też mówił, że lepiej na naturalnym, ale w sumie nie wiem dlaczego, z tego co czytałam to skuteczność porównywalna. Dr zawsze kazał mi zgłosić się tak w środku cyklu 13-14 dc i czatować oprócz tego na owulację stosując paski owulacyjne jakby owulacja wystąpiła wcześniej. W naturalnym nie bierzesz tylu leków, jedynie jakiś progesteron ale w niższych dawkach niż na sztucznym cyklu bo naturalny progesteron się też się wydziela, więc dużo można oszczędzić na lekach.

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Dzień dobry.
    Dziękuje - ja lepiej. :) brzuś wydety ale mniej dokucza.
    Trochę po luteinę mnie swędzi ;)
    Muszę odespać wczorajszy bo w sumie nie spałam. A organizm chyba potrzebuje :)
    Asiulka - mam nadzieje, że dziś lepiej i ból schodzi.
    Ja jakoś średnio a miałam dzień przed Wami pewnie hiperke miałam bo wszystko boli brzuch jak balon, ogólnie jak chodzę wszystko czuje... Ehh

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • asias Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    No właśnie ja po przejściu z lutinusa nauteine po 3 dniach dostałam takiego siedzenia że nie daje rady. Jakaś infekcja i dobrze że dziś wizyta bo mam ogromny duskomfort
    Co do komfortu to lutinus jest super, drogi ale nic nie swędzi i nie piecze. Luteiny nigdy nie stosowałam, ale większość osób stosujących ma chyba problemy z dyskomfortem. Ja to chyba nie zdecyduje się na zmianę, bo tak niecierpię jak mnie coś tam między nogami swędzi ;)

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    Ja jakoś średnio a miałam dzień przed Wami pewnie hiperke miałam bo wszystko boli brzuch jak balon, ogólnie jak chodzę wszystko czuje... Ehh
    Oj :( biedna ... bardzo mi przykro - oby szybko przeszło - a gdzie Ty chodzisz ?? Leżeć !! Ja dziś chodzę tylko po mieszkaniu .. i tak planuje do pon.

kiedy masz transfer ? Czy coś wiesz (wybacz jeżeli nie doczytałam).

• asias Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Wiem malutko bo nie mógł rozmawiać - 3 sie zapłodniły nic więcej nie wiem :) czekam na tel
    Superrrr :) A dr nic Ci nie mówił, że będziesz miała transfer jeszcze w tym cyklu?

sua lubi tę wiadomość

l22n8u69izcn9pau.png
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Co do komfortu to lutinus jest super, drogi ale nic nie swędzi i nie piecze. Luteiny nigdy nie stosowałam, ale większość osób stosujących ma chyba problemy z dyskomfortem. Ja to chyba nie zdecyduje się na zmianę, bo tak niecierpię jak mnie coś tam między nogami swędzi ;)
    A wyobraź sobie że receptę miałam na lutinus a w aptece sprzedał mi luteinę i dopiero wykumalam po czasie :( cholera.
    Mnie tyci swędzi ale przemywam się i przechodzi - póki co

• moniczka2601 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Oj :( biedna ... bardzo mi przykro - oby szybko przeszło - a gdzie Ty chodzisz ?? Leżeć !! Ja dziś chodzę tylko po mieszkaniu .. i tak planuje do pon.

kiedy masz transfer ? Czy coś wiesz (wybacz jeżeli nie doczytałam).
    Ja mam w następnym cyklu crio, leżenie nie pomaga na boku źle tak źle, eh czekam aż to minie...

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Superrrr :) A dr nic Ci nie mówił, że będziesz miała transfer jeszcze w tym cyklu?
    W tym nie - na bank - mam jajka w lewym jajniku których nie pobrali za duze ryzyko bo hormony szaleją pewnie ...
    mam mieć w przyszłym cyklu i zależy też jak będzie - czyli w połowie lipca gdzieś ?
    W pon zrobi badanie to zobaczymy co w nim jest ... i jak dalej - póki co luteinę mam brać - pomoże sie im wchłonąć chyba

• asias Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Jestem jestem :)poszlam na rynek po owocki a teraz leze plackiem bo brzuch boli ;)dziewczyny czy wy tez mialyscie takie zaparcia po punkcji?u mnie to jakas masakra juz nie wiem co stosowac nic nie pomaga :(
    Jezeli chodzi o info odnosnie zarodkow moja klinika telefonicznie nie chce udzielac takiej informacji tak wiec musialabym podjechac zapytac albo dowiem sie w poniedziałek przed transferem. Kontakt ze strony kliniki jest w przypadku gdy cos zlego dzieje sie z zarodkami nie rozwijaja sie albo jak ich nie ma. Na ta chwile nikt nie dzwonił wuec jestem dobrej mysli poczekam do poniedzialku.
    Magnolia ja sie lecze w poznanskim Invimedzie tak jal Monika89 ;)moge z czystym sumieniem polecic ta klinike jest bardzo przyjazna caly personel jest bardzo pomocny a lekarza mam Lukasz Sroka bardzo dobry gino mozesz poczytac opinie bardzo konkretny rzeczowy. Najwazniejsze to zeby miec zaufanie do kliniki i lekarza ze dobrze nas prowadzi ja zadnych zastrzezen nie mam :)
    Zaparcia?? Ależ owszem, ze 4 dni się nie załatwiałam :) Ale potem poszło, najadłam się śliwek :)

l22n8u69izcn9pau.png
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    Ja mam w następnym cyklu crio, leżenie nie pomaga na boku źle tak źle, eh czekam aż to minie...
    O rety :( kiedy masz wizytę ???? Przykro mi że cierpisz
    Ale możliwe że crio będziemy mieć w podobnym czasie !
    to ja na brzuchu normalnie śpię - tyci tyci czuję ale nic nie boli..raczej czuję taki jakby brak miejsca / ciągniecie lekkie ..
    wypróżniam się też normalnie. Wszystko - póki co ... chyba że coś mi sie pogorszy :(

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    Zgłaszałas w klinice? Boli Cie w klatce?

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • asias Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:
    Cześć, Jakie dawki luteiny przyjmowałyście przed transferem? Czy podczas transferu odczuwałyscie jakiś ból?
    3x1 lutinus, 2x1 duphaston. Transfer to najprzyjemniejszy etap ;) Z nieprzyjemności to jedynie zakładanie wziernika, a reszty nic nie czuć :)

l22n8u69izcn9pau.png
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84- wejdź na priv pliz :) zaproszenie wysłałam

Bella ma racje - dzwoń do kliniki !!!!

• moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Zgłaszałas w klinice? Boli Cie w klatce?
    W klatce mnie nie boli ale takie dziwne mam uczucie pełnego brzucha jakbym jadła cały dzień, twardy, povolewaja jajniki, stan podgoraczkowy wieczorem,...

Ciasteczko77 pewnie razem będziemy miały transfer.. :)

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
  • Nuśka82 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    Moniczko ja tak przez równy tydzień miałam. To nie hiperka. Ja myślałam że mi się brzuch urwie.

eikts65g5p5zd2xk.png
  • moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i czy Wy też po punkcji mialyscie geste białe uplawy. Czy to normalne?

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
‹‹ 692 693 694 695 696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ