In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
e_mil_ka wrote:Kurcze to czemu mi zapłodnili tylko 6
. AMH prawie 11. Oczywiscie że skończyło się hiperką. W kolejnej klinice zamierzam wywalczyć zapłodnienie wszystkich pobranych komórek.
Sa takie kliniki i lekarze, ktorzy przy bardzo zlych parametrach nasienia; endometriozie; po poronieniach juz przy pierwszej procedurze pozwalaja na zaplodnienie wszystkich oocytow. Sa tez takie kliniki (z tego co wiem to Novum), które dopuszczają zaplodnienie wszystkiech komorek tylko powyzej 35rz albo w 3procedurze i młodszych kobiet, koniec, kropka i nie ma co dyskutować. -
Dochodze powoli juz do siebie po wczorajszej wiadomosci Paulci...poprostu nie moglam nic wiecej nspisac, tak mnie zamurowalo i zasmucilo...Ciesze sie jednak, ze Paulciu zostajesz z nami
Jestes bardzo silna
Gdybys potrzebowala wsparcia, wylania zalow, lez - pamietaj, ze masz nas!! :* Tak jak dziewczyny pisaly-razem przejdziemy przez to wszystko jakos...
My w drugim podejsciu rowniez mielismy zapladniane wszystkie komorki-lekarz odrazu to powiedzial. A to zewzgledu na fakt, ze u meza jest problem, u mnie z komorkami plus finalnie brak zarodkow...
Mysle, ze z tym zapladnianiem to wlasnie chodzi o kase, tak jak Magi napisala...
A nasza klinika pod tym wzgledem jest "znosna"...za samo in vitro placilismy "wzglednie" porownujac z innymi klinikami...Lekarz tez nie kazal robic wielu kosztownych badan -akurat w tym przypadku to nie wiem, czy to leepiej czy nie...;P No ale sam fakt, ze nie "ciagna"...
Asiulka- to masz transfer tak samo jak ja, w tym samym dniu!!Czy dobrze rozumiem, ze tez przygarniasz 3 dniowego maluszka?
Jesli tak, to pewnie bedziemy testowac tak samo
Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
aga_ni wrote:Monika, a Ty jak tam? Kiedy masz wizytę?
Wczoraj miałam wizytę w Invimedzie. Niby jest jeden pęcherzyk i serduszko, ale dr miał słaby sprzęt i mówił, żeby za tydzień jeszcze raz zrobić usg, wtedy na 100% wykluczy lub potwierdzi ciążę bliźniaczą.
Na kolejną wizytę umówię się u onndeog lekarza, bo w klinice i tak ciąży mój dr nie prowadzi, tylko jakaś inna babeczka. Jak już mam zmoenaox lekarza, to wolę takiego, który pracuje też w szpitalu
A jak się czujesz po transferze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 10:55
aga_ni lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny!
gadałam z embriologiem- uwaga ! mamy 4 !!! 1 dziś (3 doba) zamrożone 8 komórek- pozostałe 3 rosną jak szalone i do blastocysty dojdą!!! to CUD!!!! Wszystkie zarodki najwyższej klasy.
Monika- no 1 serdeuszko już masz - czekamy na 2trzymam kciuki!
moniczka2601, MagNolia55, Bella93, Zizu87, asias, Pimka, Asiulka84, Paulcia28, Maaggi, tolerancyjna, MonikA_89!, Waleczna, Karolciaaa26, Gaja88, aga_ni, Ewee, Merssi, KasiaŁódź, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
Ciasteczko77 wrote:Cześć Dziewczyny!
gadałam z embriologiem- uwaga ! mamy 4 !!! 1 dziś (3 doba) zamrożone 8 komórek- pozostałe 3 rosną jak szalone i do blastocysty dojdą!!! to CUD!!!! Wszystkie zarodki najwyższej klasy.
w lipcu transfer?
Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
Ciasteczko najpierw kopniak w tyłek za nerwy, których nam dostarczyłaś a potem ogromne gratulacje!!! Albo w odwrotnej kolejnościTy nasza Panikaro
Czasami warto nas posłuchaćBardzo się cieszę
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
-
Ciasteczko gratuluję pięknego wyniku
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Ciasteczko ty panikaro widzisz wiecej wiary ;)pieknie!
Magnolia ja bede miala podane blastki wiec chyba bede troche wczesniej testować. Uciekam na moj relaksujacy weekendCiasteczko77 lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Dziewczyny a co do zgody na zapłodnienie więcej niż 6 komórek.
Ja akurat podchodziłam 2 razy do in vitro w nOvum i miałam w obu procedurach zgodę na zapłodnienie wszystkich komórek, a nie mam skończonych 35 lat. W pierwszym przypadku argumentem był poważny czynnik męski (azoospermia). W drugim podejściu z kolei słaby wynik pierwszej procedury- zapłodniona tylko 1 komórka z 4 dojrzałych i brak zarodków do transferu.
W moim przypadku akurat ta zgoda na zapłodnienie większej ilości komórek nic nie dała bo w pierwszym podejściu tak jak pisałam miałam tylko 4 dojrzałe a w drugim 6 dojrzałych komórek. -
Asiulka84 wrote:Dziewczyny mimo wczorajszych zlych wiadomosci zycze wam milego weekendu. Ja wczoeaj dowiedzialam sie ze mam 6 zarodkow oby jak najwięcej zostało :)w poniedziałek transfer trzymajcie kcuki. Tymczasem mam zamiar na weekend wylaczyc sie trochę i mysle ze każdej dobrze by to zrobilo :)odzywam sie w poniedziałek trzymajcie sie
Piękny wynik. Oby się pięknie dzieliłyCiasteczko77 lubi tę wiadomość
-
Suuuuper!!!! Wiesz już kiedy transfer?
IMSI 26.06.2018
Beta 10dpt 157.712dpt 278.7
-
Cudowne wiadomościbędą piękne blastki, zobaczysz. A taki niedowiarek z Ciebie był
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualnyCiasteczko77 wrote:Cześć Dziewczyny!
w takim razie trzymam kciuki dalej ale zobaczysz, że wszytko będzie dobrze
Też jestem ciekawa kiedy transfer. Mówili Ci na kiedy się szykować?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 12:20