In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
a przy hiper nie powinnam mieć gorączki lub problemów z oddychaniem ? Nie mam tych objawów (póki co...).
Ewi - niech rosną !!!będzie dobrze!!
A miałam mieć transfer już w zeszłą sobotę .. heh.. przy IVF widzę że nie mozna niczego ani planować ani się nastawiać ..
Ciekawe czy w ogóle na sierpień nie przesunie się wszystko.
Odstawiłam progesteron- czy teraz powinna przyjść @??
Czytałam że Was przychodziła Ok 12 dni po odstawieniu prog?
Olcia - Ty kiedy dostałaś - czy ten dostinex nie przedłuży mi oczekiwania na @?
-
Bajka_88 wrote:Kochana nie stresuj się. To wam akurat nie jest wam potrzebne. Bedzie dobrze
. Masz rację na glupoty najlepsze zajecie, tylko sie nie przemęczaj.
A co u mnie... jakoś się żyje. Podobnie, też wymyslam sobie zajecia, zeby nie myśleć za dużo.
Nastepne podejscie w nadtepnym cyklu, pod warunkiem że nie spanikuje. Niby chcę ale boję się że znowu nic nie będzie. Po prostu nie wierzę, że sie uda.Szybciej będziesz mamą
Wiem, że ciężko uwierzyć, że się uda, bo miałam tak samo, po tylu transferach straciłam nadzieję ale walczyłam. To loteria i mam nadzieję, że ten szczęśliwy los tym razem powędruje do Ciebie
Waleczna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ciasteczko77 wrote:Super ❤️ Juppi!!! Gratulacje !!
To poczekaj na mnie terazCiasteczko77 lubi tę wiadomość
Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
nick nieaktualnymoniczka2601 wrote:Tez bardzo się cieszę, a Ty nie dowiedzialas się dziś nic?
zajęliśmy się głównie mną - dr był też zdziwiony że hiperka.. zreszta zle sie czuje i marzyłam żeby wrócić do domu- chodzenie i siedzenie bolą .. dopiero od dziś leczę hiperodstawiłam prog..
cholera .. nawet estradiol przed punkcją nie wskazywał na ryzyko.
Oby nie pogorszyło się...
-
Ciasteczko77 wrote:Szczerze - dr potwierdził słowa embriolog i mam jutro dzwonić ile zamrożą ..
zajęliśmy się głównie mną - dr był też zdziwiony że hiperka.. zreszta zle sie czuje i marzyłam żeby wrócić do domu- chodzenie i siedzenie bolą .. dopiero od dziś leczę hiperodstawiłam prog..
Oby nie pogorszyło się...Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
Bajka_88 wrote:Ewi czyli stymulacje czas zacząć?? Słuchaj jezeli wszystko bedzie dobrze(chodzi o hiperke) to w tym m-cu bedzie transfer
i jajek tez duzo wyprodukujesz .
.na menopurze bedziesz ?? .
Magnolia powodzeniadzis ostatni zastrzyk jeszcze gonapeptyl mam. Ciekawe czy od dziś dostanę stymulacje czy od jutra. Stresik zaczyna się odzywać. Amh mialam 2,04 chyba dwa lata temu.
Bajka_88 lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko77 wrote:Szczerze - dr potwierdził słowa embriolog i mam jutro dzwonić ile zamrożą ..
Oby nie pogorszyło się... -
nick nieaktualnyNie wiem nawet
kurczę - nie dopytałam
W środę mam kontrol to dopytam (musze spisać sobie pytania).
Byłam pewna, że pojadę sobie do pracy a nie że mam hiperke i bede zalegać w łożku -trochę szok-chociaż fakt że w Pt i dzis w nocy zle sie czułam.. myślałam że to normalne
-
Waleczna wrote:Paulcia28 kochanie jestem z Tobą❤ Trzymam kciuki.
Ja krew oddałam. Teraz czekam do wieczora.
Miłego dniaja będę jutro mieć zabieg .
Waleczna lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Ja też już po punkcji, 13 komórek, jutro się dowiem ile dojrzałych o jakiej jakości.czuje się super. W sumie myślałam że trzeba kilka dni leżeć po punkcji,ale jest fajnie. Miałyście jakieś wytyczne po punkcji. Dostałam masę leków, a już myślałam że nie będą mi potrzebne. Był stres a teraz kolejny jak będą się dzielić te komórki...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 13:00
asias, Ciasteczko77, Salsefia, Maaggi, Paulcia28, Zizu87, MagNolia55, Paulaa25, inka2707 lubią tę wiadomość
1.07.2017 początek
1.10.17 wyrok- azoospermia
1.01.2018 - decyzja AID
ona- badania ok, tylko podwyższona prolaktyna
17.02.18.- I AID
15.03.18- II AID- ale dlaczego??
14.05.18- III AID -
5.07.18 - in vitro- 2 maluchy podane
-
nick nieaktualnyMalinowa5 wrote:Ja też już po punkcji, 13 komórek, jutro się dowiem ile dojrzałych o jakiej jakości.czuje się super. W sumie myślałam że trzeba kilka dni leżeć po punkcie, Ale jest fajnie. Miałyście jakieś wytyczne po punkcji. Dostałam masę leków, a już myślałam że nie będą mi potrzebne. Był stres a teraz kolejny jak będą się dzielić te komórki...
No ja nie miałam zbyt / progesteron 3x1 i antybiotyk, ale dziś jestem 5 doba po i mam hiperke i sie teraz dopiero zaczelo ...
pisałam powyżej.
I leze plackiemech ..
Też odpoczywaj i nie wysilaj sie !Malinowa5 lubi tę wiadomość
-
Ewi28 wrote:Noe wiem jeszcze na czym. Po wizycie napisze
dzis ostatni zastrzyk jeszcze gonapeptyl mam. Ciekawe czy od dziś dostanę stymulacje czy od jutra. Stresik zaczyna się odzywać. Amh mialam 2,04 chyba dwa lata temu.
Ja genopeptyn brałam jeszcze z menopurem. Chyba 13 szt miałam. Ja zaczełam tego samego dnia co wizyta.
Ale czekamy co ci lekarz powie.Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
moniczka2601 wrote:Dziewczynki mam piękne 5 dniowe 3 zarodeczki blastki już
. A to juz transferu nie powinnaś miec ??
Malinowa super wynik. Tylko się nie forsuj. Odpoczywaj przedewsxystkim.Ja tez się super czułam, a dzien później juz tak super nie bylo.
Dużo dojrzalych, i zaplodnionych komorek zycze. I oby samopoczucie sie nie pogorsxyło.
Asias czy będę mamą to nie wiem. Jak narazie wszystko się u nas pierdzieli na całej lini. Daję sobie jeszcze jedna szanse.
Masz racje, to loteria. Z moim szczesciem nic nie wygram.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 12:24
Malinowa5 lubi tę wiadomość
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Malinowa5 wrote:Ja też już po punkcji, 13 komórek, jutro się dowiem ile dojrzałych o jakiej jakości.czuje się super. W sumie myślałam że trzeba kilka dni leżeć po punkcie, Ale jest fajnie. Miałyście jakieś wytyczne po punkcji. Dostałam masę leków, a już myślałam że nie będą mi potrzebne. Był stres a teraz kolejny jak będą się dzielić te komórki...
Odpoczywaj sobie dzisiaj i pamiętaj, żeby pić dużo wody i dieta wysokobiałkowa. Dobrze się czujesz na razie?
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Malinowa5 wrote:Ja też już po punkcji, 13 komórek, jutro się dowiem ile dojrzałych o jakiej jakości.czuje się super. W sumie myślałam że trzeba kilka dni leżeć po punkcie, Ale jest fajnie. Miałyście jakieś wytyczne po punkcji. Dostałam masę leków, a już myślałam że nie będą mi potrzebne. Był stres a teraz kolejny jak będą się dzielić te komórki...
Super wynik! Oby teraz się pięknie zapłodnily!
IMSI 26.06.2018
Beta 10dpt 157.712dpt 278.7
-
Ciasteczko77 wrote:Dziewczyny- poradzicie proszę co ja mam mega białkowego jeść ??
Jak sobie z tym poradzić - nikt nie spodziewał sie hiper u mnie:(
Poradzicie -ślicznie proszę❤️
Dostinex to lek który zniesie te objawy ???
Z góry dziękuje
Kochana ja jadłam kurczaka, brokuły, pestki słonecznika i dyni, orzechy ziemne o laskowe, jogurty, płatki z mlekiem jak nie miałam apetytu. No i dużo wody pij, a jak Co nie wchodzi sama, to z cytryną i miętą. Trzymaj sięCiasteczko77 lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62