In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kate_____ wrote:Dr zlecił scratching endometriumi i test UMA przed kolejnym Crio.. czy któraś z Was miała scratching? Ile kosztuje taki zabieg? Jestem dziś już nie do życia..
-
nick nieaktualnyMaggiiii - pięknie Ci rośnie !!!! Uważaj na Was !!! Dużo zdrówka !!!!Kiedy masz usg ??
Paulcia - kochana -jak sie czujesz ?
Ps. Zobaczyłam dziś kartę ze stymulacji i zapłodnienia - 6 pobranych jajeczek z prawego jajnika aż 5 było dojrzałych i 4 się zapłodniły.. oczywiście przetrwały tylko dwa zarodki - więc stwierdzam że nie było ze mną najgorzej podczas stymulacji. I co gorsza statystycznie się zgadza
Gdyby pobrali z lewego pewnie miałabym więcej zarodków - No trudnoTaka moja uroda.
Uma - to test kurczliwości macicy - gdzieś tu chyba czytałam.
A propos moj dr nie widzi potrzeb podawania nospy po transferze (??????)Maaggi lubi tę wiadomość
-
Paulcia28 wrote:Takie jest okrutne życie ale nie można się poddawać. Czekam na @ i startuje ze stymulacja, nic nam to nie da dziewczyny zalamywanie się, wiem że porażka boli i to bardzo ale trzeba walczyć dalej, damy radę
Gratuluję determinacji! Jestem pełna podziwu... oczywiściasz racje.. i wiem ze tak jest ale łatwiej powiedzieć to komuś kto przez to nie przeszedl.. a Ty przeszłaś.. trzymam mocno kciuki za powodzenie przy następnym podejściu! !!Paulcia28 lubi tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Ciasteczko77 wrote:Maggiiii - pięknie Ci rośnie !!!! Uważaj na Was !!! Dużo zdrówka !!!!Kiedy masz usg ??
Paulcia - kochana -jak sie czujesz ?
Ps. Zobaczyłam dziś kartę ze stymulacji i zapłodnienia - 6 pobranych jajeczek z prawego jajnika aż 5 było dojrzałych i 4 się zapłodniły.. oczywiście przetrwały tylko dwa zarodki - więc stwierdzam że nie było ze mną najgorzej podczas stymulacji. I co gorsza statystycznie się zgadza
Gdyby pobrali z lewego pewnie miałabym więcej zarodków - No trudnoTaka moja uroda.
Uma - to test kurczliwości macicy - gdzieś tu chyba czytałam.
A propos moj dr nie widzi potrzeb podawania nospy po transferze (??????)
Po odstawieniu estrofemu i jednej dawki progesteronu czuje się o niebo lepiej. Na USG chciałbym iść 22.07.-zobaczymy czy lekarz będzie mieć wolne terminy.
Co do Nospy, to u mnie w klinice tez o niej nie wspomnieli-zaczęłam brac za rada dziewczyn z forum, bo miałam silne skurcze.
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
IMSI 26.06.2018
Beta 10dpt 157.712dpt 278.7
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny moje wyniki:
13 dpt beta-hcg: 214
14 dpt beta-hcg: 321
16 dpt beta-hcg: 886
Mogę odetchnąćasias, Merssi, Maaggi, Asiulka84, Pimka, Malinowa5, Salsefia, e_mil_ka, Paulcia28, Rose7, KasiaŁódź, Gaja88, aga_ni, Ewi28, tolerancyjna, Karolciaaa26, Luna131, Bea_, MonikA_89!, akilegna♥, asienka30, Marzena1991, moniczka2601, Waleczna, KasiaLe, Bruised, Paulaa25, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
Paulcia28 wrote:Przykro mi kochana
Ja miałam scratching przed 1 crio , nieudanym niestety, a przy drugim już nie robiłam bo mi się czekać nie chciało ,startowalam od razu do drugiego crio. Nie poddawaj się i nie opowiadaj glupstw ,będziesz mamą, wszystkie będziemy ale musimy mieć trochę cierpliwości
Paulcia lekarz chce zrobić scratching endometrium do 6 dnia cyklu i w tym samym transfer.. gdzie nie czytam robi się to w cyklu poprzedzajacymnaprawdę nie wiem skąd dziewczyny macie w sobie tyle siły.
.. Ja już dziś pytałam anestezjologa czy nie chciał by ze mną zamieszkać i obudzić mnie jak w końcu się uda..to jedyny lekarz którego dobrze wspominam z "tego" miejsca:P z każdej strony ciągle dostajemy..
-
Kadetka wrote:Gratuluję determinacji! Jestem pełna podziwu... oczywiściasz racje.. i wiem ze tak jest ale łatwiej powiedzieć to komuś kto przez to nie przeszedl.. a Ty przeszłaś.. trzymam mocno kciuki za powodzenie przy następnym podejściu! !!
Kadetka lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Kate_____ wrote:Paulcia lekarz chce zrobić scratching endometrium do 6 dnia cyklu i w tym samym transfer.. gdzie nie czytam robi się to w cyklu poprzedzajacym
naprawdę nie wiem skąd dziewczyny macie w sobie tyle siły.
.. Ja już dziś pytałam anestezjologa czy nie chciał by ze mną zamieszkać i obudzić mnie jak w końcu się uda..to jedyny lekarz którego dobrze wspominam z "tego" miejsca:P z każdej strony ciągle dostajemy..
. Nie łam się damy radę
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Ja też nie słyszałam aby robić scratching i crio w jednym cyklu. Weź go dopytaj bo to jakoś podejrzanie wygląda choć może i takie praktyki są stosowane..
-
Ciasteczko dziękuję że pytasz. Hm dziś mam cholernego doła, miałam mieć dziś prenatalne i wyszło jak wyszło ale muszę się trzymać. Ogólnie od przyszłego tygodnia wracam do pracy jeśli mi lekarz pozwoli, czyli tylko praca,dom,mąż a jak już @ przyjdzie to ok 20 dnia cyklu ruszam do boju i żadna siła mnie nie powstrzyma. A Ty jeszcze trochę i będziesz po transferze. Wszystkiego dobrego Ci życzę
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Zizu87 wrote:Dziewczyny moje wyniki:
13 dpt beta-hcg: 214
14 dpt beta-hcg: 321
16 dpt beta-hcg: 886
Mogę odetchnąćZizu87 lubi tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Paulcia28 wrote:Ciasteczko dziękuję że pytasz. Hm dziś mam cholernego doła, miałam mieć dziś prenatalne i wyszło jak wyszło ale muszę się trzymać. Ogólnie od przyszłego tygodnia wracam do pracy jeśli mi lekarz pozwoli, czyli tylko praca,dom,mąż a jak już @ przyjdzie to ok 20 dnia cyklu ruszam do boju i żadna siła mnie nie powstrzyma. A Ty jeszcze trochę i będziesz po transferze. Wszystkiego dobrego Ci życzę
Kochana jesteś bardzo, bardzo dzielna. Mocno trzymam kciuki żeby tym razem wszystko było dobrzePaulcia28, Kadetka lubią tę wiadomość
-
Tak Paulcia -jesteś silna i dzielna jak mało kto. Bardzo Cię podziwiam, ze tak szybko wracasz do walki- myśle, ze nie dla jednej dziewczyny jesteś wzorcem. Trzymam kciuki za sukces!!!
Paulcia28, Kadetka lubią tę wiadomość
IMSI 26.06.2018
Beta 10dpt 157.712dpt 278.7