In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny ostatnio mniej zaglądałam bo chcialam troche sie wyciszyc przed beta. Dzis zrobilam bete 9dpt i dupa nic nie drnelo...znowu. Jestem chyba bardziej zla niz smutna nie mam sily juz nawet plakac...
Prosze was tylko nie piszcie mi ze ze nie mam sie zalamywac ze mam wierzyc i miec nadzieje itp ja to wszystko wiem tylko nie potrafie zrozumiec dlaczego wogole nie chca sie zagniezdzac te male cholery...
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Asiulka84 wrote:Hej dziewczyny ostatnio mniej zaglądałam bo chcialam troche sie wyciszyc przed beta. Dzis zrobilam bete 9dpt i dupa nic nie drnelo...znowu. Jestem chyba bardziej zla niz smutna nie mam sily juz nawet plakac...
Prosze was tylko nie piszcie mi ze ze nie mam sie zalamywac ze mam wierzyc i miec nadzieje itp ja to wszystko wiem tylko nie potrafie zrozumiec dlaczego wogole nie chca sie zagniezdzac te male cholery...Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Asiulka84 wrote:Hej dziewczyny ostatnio mniej zaglądałam bo chcialam troche sie wyciszyc przed beta. Dzis zrobilam bete 9dpt i dupa nic nie drnelo...znowu. Jestem chyba bardziej zla niz smutna nie mam sily juz nawet plakac...
Prosze was tylko nie piszcie mi ze ze nie mam sie zalamywac ze mam wierzyc i miec nadzieje itp ja to wszystko wiem tylko nie potrafie zrozumiec dlaczego wogole nie chca sie zagniezdzac te male cholery...
Przykro mi
A powiedz jakie dodatkowe badania miałaś robione? Robiłaś badania w kierunku trombofilii, kariotyp, histeroskopie? -
Zizu87 wrote:Przykro mi
A powiedz jakie dodatkowe badania miałaś robione? Robiłaś badania w kierunku trombofilii, kariotyp, histeroskopie?
Zobaczymy co lekarz mi zaproponuje.
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
Asiulka84 wrote:Z badan które wymienilas mialam robiony kariotyp i teraz przed tym podejsciem mialam robione przeciwciała jajnikowe i wyszlo ze mam przeciw oslonce przejrzystej. Ja juz nie mam pomysłu co zrobic zeby sie udalo zastosowalismy embryoglue i naciecie otoczki i jadlam te cholerne ananasy
A immunologie badalas ?
Który to Twój transfer ?
Jakie leki miałaś ?
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Ninkali, Siersciucha Farelka, Waleczna,Bajka, Doriska co u Was słychać????
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 08:53
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Asiulka84 wrote:Z badan które wymienilas mialam robiony kariotyp i teraz przed tym podejsciem mialam robione przeciwciała jajnikowe i wyszlo ze mam przeciw oslonce przejrzystej. Ja juz nie mam pomysłu co zrobic zeby sie udalo zastosowalismy embryoglue i naciecie otoczki i jadlam te cholerne ananasy
To może histeroskopia by coś wyjaśniła? Może masz coś w macicy, co uniemożliwia zagnieżdżenie?
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Nie wiem dziewczyny nie chce sie zadreczac myslami poczekam do wizyty i zobaczymy co dalej. Dzisiaj odpoczywam od tematu
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
sylwia80 wrote:A immunologie badalas ?
Który to Twój transfer ?
Jakie leki miałaś ?
hej Sylwia widzę, że Ubichinol przyjmujesz? Jak go suplementujesz: cały cykl czy do owulacji/punkcji?r. 82, starania od 08-2015
11.2017 hsg jajowody drożne - 03.2018 AMH 0,379 - 04.2018 histeroskopia, usunięty polip - 21.05.2018 AMH 1,18!
30.05. MSOME 0% plemników I kl. morfo. 4%
05.06. IUI04.07 punkcja 3 pęch. 1 kom.❄️ 28.07. IMSI 3pęch.2kom 31.07 transfer
-
sylwia80 wrote:A immunologie badalas ?
Który to Twój transfer ?
Jakie leki miałaś ?
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
Asiulka84 wrote:Sylwia immunologii nie badalam teraz mialam 4 transfer do którego bylam stymulowana gonalem 300 i cetrotide 300 o medrol po transferze prolutex i luteina 3 razy dziennie i medrol. Ja nawet nie wiem jakby sie zabrac za ta immunologie
A jakiś steryd brałaś, heparynę ? Ja jestem po dwóch nieudanych crio bdb zarodków beta nie drgnęła, zerowa próba zagnieżdżenia. Draze temat bo coś jest na rzeczy, szkoda mi kolejnego zarodka a został mi tylko jeden.
Ja byłam u immunologa i cały pakiet mam zrobiony.
Mam w zaleceniach Intralipid na obniżenie NK, steryd, acard, heparynę, mam MTHFR homozygote, i ostatnio tez dostałam Accofil na skopane Kiry który mogą być odpowiedzialne za problemy za zagnieżdżeniem się zarodka.
A Medrol to chyba właśnie steryd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 10:06
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Ja mam termin w klinice hematologii na 30.7
ogólnie nic mi już nie dolega ,myślę że beta całkowicie spadła, czekam na @, a w międzyczasie robię terminy gdzie się da, no i zapisałam się dzisiaj do nowego ginekologa!!! Bo mój mi na nerwy idzie, a ten nowy ma przynajmniej lepszy sprzęt no i babka tym razem będzie moja ginekolozka, od poniedziałku wracam do pracy i mam nadzieję że jakoś ten czas do kolejnej procedury mi zleci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 10:11
Kate_____ lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
U mnie 9dpt 4dniowych moruli, oddałam rano krew. Myślałam, że wyniki jutro dopiero ale okazało sie że mogą mi przesłać popołudniu na maila. Boję się okropnie a jeszcze czarna seria na ovu jeszcze bardziej smuci.
Mimo wszystko mam nadzieje, że wszystkie osiągniemy upragnione szczęście -
Czyli z tego co piszesz możesz jeszcze sporo badań zrobić żeby szukać przyczyny niepowodzeń. Porozmawiaj z lekarzem, bo chyba lepiej odczekać miesiąc czy dwa, zrobić badania niż ryzykować stratę kolejnego zarodka.
Ja np. mam rozpoznaną trombofilię i mutacje MTHFR. Poza luteiną mam zalecony Acard i heparynę od transferu. Hematolog tłumaczył mi, że w tym przypadku włączenie tych leków bezpośrednio od transferu może zwiększyć szanse nawet o 20%.
Histeroskopia może z kolei uwidocznić polipy czy stan zapalny, którego nie widać w USG- a to też może utrudniać zagnieżdżenie.
Co do immunologii się nie wypowiem bo tego tematu nie drążyłam.sylwia80 lubi tę wiadomość
-
Salsefia wrote:U mnie 9dpt 4dniowych moruli, oddałam rano krew. Myślałam, że wyniki jutro dopiero ale okazało sie że mogą mi przesłać popołudniu na maila. Boję się okropnie a jeszcze czarna seria na ovu jeszcze bardziej smuci.
Mimo wszystko mam nadzieje, że wszystkie osiągniemy upragnione szczęście
No to kciuki zaciśnięte! Daj znać jak będzie wynik &&&Salsefia lubi tę wiadomość
-
Salsefia wrote:U mnie 9dpt 4dniowych moruli, oddałam rano krew. Myślałam, że wyniki jutro dopiero ale okazało sie że mogą mi przesłać popołudniu na maila. Boję się okropnie a jeszcze czarna seria na ovu jeszcze bardziej smuci.
Mimo wszystko mam nadzieje, że wszystkie osiągniemy upragnione szczęścieSalsefia lubi tę wiadomość
Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
Dam znać. Ale jeśli nic z tego to muszę opracować plan przed kolejnym transferem, zostały 2 mrożaki. Za tydzień lecimy do polski i myślę o badaniach dodatkowych, miałam jedynie kariotyp badany
-
Zizu87 wrote:Czyli z tego co piszesz możesz jeszcze sporo badań zrobić żeby szukać przyczyny niepowodzeń. Porozmawiaj z lekarzem, bo chyba lepiej odczekać miesiąc czy dwa, zrobić badania niż ryzykować stratę kolejnego zarodka.
Ja np. mam rozpoznaną trombofilię i mutacje MTHFR. Poza luteiną mam zalecony Acard i heparynę od transferu. Hematolog tłumaczył mi, że w tym przypadku włączenie tych leków bezpośrednio od transferu może zwiększyć szanse nawet o 20%.
Histeroskopia może z kolei uwidocznić polipy czy stan zapalny, którego nie widać w USG- a to też może utrudniać zagnieżdżenie.
Co do immunologii się nie wypowiem bo tego tematu nie drążyłam.
A na jakiej podstawie zlecil ci badanie tej trombofilii chyba jakieś przeslanki lekarz mial
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień