In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczynki odpiszcie jeśli ktoś wie co oznaczają te klasy zarodków wpadłam w panikę stresuję się A jeszcze nie miałam transferu, czuję że znów nic z tego nie wyjdzie... Sory za moje podejście ale naszly mnie chwilę zwątpienia, bardzo się denerwuje...Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
moniczka2601 wrote:Dziewczynki odpiszcie jeśli ktoś wie co oznaczają te klasy zarodków wpadłam w panikę stresuję się A jeszcze nie miałam transferu, czuję że znów nic z tego nie wyjdzie... Sory za moje podejście ale naszly mnie chwilę zwątpienia, bardzo się denerwuje...Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Paulcia28
Hej witamy. Widzę że u Was też azoospermiajeśli chcesz to jedźcie na urlop po transferze. Leżenie plackiem nic nie pomoże, postaraj się odpocząć na urlopie bez większego wysiłku.Ja mam zamiar po kolejnym transferze iść do pracy. Trzymam mocno kciuki żeby transfer się odbył w planowanym terminie.
Tak niestety u Nas azoospermia ... ale na szczęście znalazły się plemniki w metse...Moim zdaniem lepsze dla Mnie będzie leżenie na leżaku na wsi w ciszy i spokoju niz w Paryżu w 4 ścianach i z takim zanieczyszczeniem... Ale oczywiście zobaczymy czy tym razem dojdzie do transferu i co powie lekarz!.
Zizu
Tak dzwonili wczoraj i ruszamy jeszcze w lipcu od 13 zastrzyki 17 krew usg.. i zobaczymy co dalej. O ile dojdzie do transferu i lekarz pozwoli to napewno będziemy robić przerwy to obowiązkowo!. Dziękuje za kciuki. Chcialabym żeby w końcu się udało!
Zizu87 lubi tę wiadomość
-
moniczka2601 wrote:Dziewczynki odpiszcie jeśli ktoś wie co oznaczają te klasy zarodków wpadłam w panikę stresuję się A jeszcze nie miałam transferu, czuję że znów nic z tego nie wyjdzie... Sory za moje podejście ale naszly mnie chwilę zwątpienia, bardzo się denerwuje...
Znalazłam coś takiego na forum embriologicznym nOvvum, ale nie wiem czy o to chodzi...
Klasyfikacja blastocyst (V doba od punkcji):
W systemie klasyfikacji blastocyst opracowanym przez Gardnera i Schoolcrafta w 1999 roku, który stosujemy w nOvum, ocenia się:
Za pomocą cyfr od 1 do 6 stopień rozprężenia, czyli wielkość jamy, która w tym czasie powstaje w zarodku::
1. wczesna blastocysta, jama blastocysty jest mniejsza niż połowa objętości embrionu;
2. jama blastocysty jest większa lub równa połowie objętości embrionu;
3. pełna blastocysta – jama zarodka całkowicie wypełnia zarodek;
4. blastocysta o większej objętości niż wczesny embrion; otoczka staje się bardzo cienka;
5. wykluwająca się blastocysta, trofoblast wydostaje się z otoczki;
6. wykluta blastocysta, zarodek całkowicie poza otoczką.
Za pomocą pierwszej litery – ocena węzła zarodkowego (ang. Inner Cell Mass, ICM; w skali A – C), z którego powstanie ciało zarodka:
A – wiele komórek, ściśle ułożonych;
B – kilka komórek luźno ułożonych;
C – bardzo mało komórek.
Za pomocą drugiej litery – trofektoderm (TM; w skali A – C), czyli warstwę komórek, które biorą udział w zagnieżdżeniu zarodka i z których powstanie łożysko i błony płodowe:
A – wiele komórek, ściśle ułożonych obok siebie (nabłonkowo);
B – kilka komórek, luźno ułożonych obok siebie (nabłonkowo);
C – bardzo mało dużych komórek.
Ja myślę, że tu nie ma co za dużo analizować tylko podejść do transferu. Czasem idealne zarodki nie daję ciąży, a ze słabszymi się udaje. Musisz uwierzyć w swoje maluchy i dać im szansę
Mi wystarczyło, że embriolog powiedział mi, że zarodek jest ładny i tyle. A jakbym wiedziała za dużo to bym zaczęła analizować.MagNolia55 lubi tę wiadomość
-
Zizu87 wrote:Znalazłam coś takiego na forum embriologicznym nOvvum, ale nie wiem czy o to chodzi...
Klasyfikacja blastocyst (V doba od punkcji):
W systemie klasyfikacji blastocyst opracowanym przez Gardnera i Schoolcrafta w 1999 roku, który stosujemy w nOvum, ocenia się:
Za pomocą cyfr od 1 do 6 stopień rozprężenia, czyli wielkość jamy, która w tym czasie powstaje w zarodku::
1. wczesna blastocysta, jama blastocysty jest mniejsza niż połowa objętości embrionu;
2. jama blastocysty jest większa lub równa połowie objętości embrionu;
3. pełna blastocysta – jama zarodka całkowicie wypełnia zarodek;
4. blastocysta o większej objętości niż wczesny embrion; otoczka staje się bardzo cienka;
5. wykluwająca się blastocysta, trofoblast wydostaje się z otoczki;
6. wykluta blastocysta, zarodek całkowicie poza otoczką.
Za pomocą pierwszej litery – ocena węzła zarodkowego (ang. Inner Cell Mass, ICM; w skali A – C), z którego powstanie ciało zarodka:
A – wiele komórek, ściśle ułożonych;
B – kilka komórek luźno ułożonych;
C – bardzo mało komórek.
Za pomocą drugiej litery – trofektoderm (TM; w skali A – C), czyli warstwę komórek, które biorą udział w zagnieżdżeniu zarodka i z których powstanie łożysko i błony płodowe:
A – wiele komórek, ściśle ułożonych obok siebie (nabłonkowo);
B – kilka komórek, luźno ułożonych obok siebie (nabłonkowo);
C – bardzo mało dużych komórek.
Ja myślę, że tu nie ma co za dużo analizować tylko podejść do transferu. Czasem idealne zarodki nie daję ciąży, a ze słabszymi się udaje. Musisz uwierzyć w swoje maluchy i dać im szansę
Mi wystarczyło, że embriolog powiedział mi, że zarodek jest ładny i tyle. A jakbym wiedziała za dużo to bym zaczęła analizować.Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
moniczka2601 wrote:No mi też powiedzieli ze są bardzo ładne nie potrzebnie zaczęłam wynikać, chyba muszę im zaufać, doktor też mówiła że są ładne ładnie się podzieliły itd, kurde po co wnikalam nie potrzebnie się tylko zdolowalam dziś aż mi się odechciało wszystko, przepraszam ale stres mnie strasznie dopadł dziś...
To już nie czytaj i niczego nie sprawdzaj. Ja tak analizowałam objawy. I w jednym miejscy było napisane, że brzuch kogoś bolał i przyszła miesiączka. Na kolejnej brzuch bolał i to była ciąża. Więc w zależności od tego co przeczytałam było załamanie lub euforia.
Teraz najważniejszy jest spokójJa zaufałam embriologom, bo to oni się na tym znają. Ja co najwyżej mogę trochę poczytać w internecie na ten temat. A każdy przypadek jest inny.
Będzie dobrze! -
moniczka2601 wrote:Dziewczynki odpiszcie jeśli ktoś wie co oznaczają te klasy zarodków wpadłam w panikę stresuję się A jeszcze nie miałam transferu, czuję że znów nic z tego nie wyjdzie... Sory za moje podejście ale naszly mnie chwilę zwątpienia, bardzo się denerwuje...
2AA to bardzo ladne zarodki. Nie stresuj sie.moniczka2601, Zizu87 lubią tę wiadomość
-
Zizu87 wrote:To już nie czytaj i niczego nie sprawdzaj. Ja tak analizowałam objawy. I w jednym miejscy było napisane, że brzuch kogoś bolał i przyszła miesiączka. Na kolejnej brzuch bolał i to była ciąża. Więc w zależności od tego co przeczytałam było załamanie lub euforia.
Teraz najważniejszy jest spokójJa zaufałam embriologom, bo to oni się na tym znają. Ja co najwyżej mogę trochę poczytać w internecie na ten temat. A każdy przypadek jest inny.
Będzie dobrze!Zizu87 lubi tę wiadomość
Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
e_mil_ka wrote:2AA to bardzo ladne zarodki. Nie stresuj sie.
e_mil_ka lubi tę wiadomość
Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Dziewczyny a zarodek oznaczony samą liczbą 2? Bo mam takiego z 6 doby i też się zastanawiałam czy jest dobry czy nie..
-
Dziewczęta mam do Was jak zwykle pytanie, mianowicie, czy któraś z Was korzystała z pomocy psychologa? Polecacie?3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰 -
tolerancyjna wrote:Dziewczęta mam do Was jak zwykle pytanie, mianowicie, czy któraś z Was korzystała z pomocy psychologa? Polecacie?
Nad psychologiem się zastanawiałam ale mam lekkie ograniczenia językowe jeszcze. Ale chodziłam na refleksologie połączona z akupunkturą i już po jednym zabiegu byłam wyciszona i spokójna. Chodziłam w maju i żałuje, że nie poszłam przed transferemasienka30, tolerancyjna lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Zrobilam dzis test i negatywny. Dzwonilam do kliniki kaza powtorzyc w dniu 14, mowia ze to jeszcze za wczesnie. Jak za wszesnie nie rozumiem tego dzis 12 dzien 4 dniowego zarodku. Czy zarodek moze sie pozniej zagniezdzic? Jest mi tak ciezko. Czemu to tak boli. -
MLODA31 wrote:Hej dziewczyny,
Zrobilam dzis test i negatywny. Dzwonilam do kliniki kaza powtorzyc w dniu 14, mowia ze to jeszcze za wczesnie. Jak za wszesnie nie rozumiem tego dzis 12 dzien 4 dniowego zarodku. Czy zarodek moze sie pozniej zagniezdzic? Jest mi tak ciezko. Czemu to tak boli.
Robiłaś z krwi? Też miałam podane 4dniowe i miałam zamiar testować jutro, czyli w 9dpt a pozniej w środę. W klinice mówili, że mogłabym 12go ale to niedziela. Boję się okropnie -
Mieszkam w Angli i tu sie nie robi testu z krwi. Ja mialam testowac tak 15 dnia z moczu. Mam dalej brac estrogen i progesteron do 15 dnia. Ja sie nie czuje okresowo. Ale tez chyba ten test powinnien wyjsc juz. Czy jest tu ktos komu wyszedl pozniej test na mocz. Chyba nie potrzebnie robie sobie nadzieje.
-
Onia wrote:Hej dziewczyny. Ja mam jutro punkcje.
Chciałam zapytać jak długo po punkcji przebywalyscie jeszcze w klinice? I e którym momencie wasi M byli proszeni o oddanie nasienia?
Onia jak po punkcji? Jak się czujesz?
Ile jajeczek udało się pobrać? -
MLODA31 wrote:Hej dziewczyny,
Zrobilam dzis test i negatywny. Dzwonilam do kliniki kaza powtorzyc w dniu 14, mowia ze to jeszcze za wczesnie. Jak za wszesnie nie rozumiem tego dzis 12 dzien 4 dniowego zarodku. Czy zarodek moze sie pozniej zagniezdzic? Jest mi tak ciezko. Czemu to tak boli.
Przykro mi
Nie chcę dawać Ci złudnych nadziei, ale test może nie wychodzić mimo pozytywnej bety. Powtórz tak jak każe klinika, jeżeli nie masz możliwości zrobienia bety nic innego nie zrobisz.MLODA31 lubi tę wiadomość
-
Ale mialam sny calo noc zeby zrobic test a jestem dopiero 4dpt:D.Kurcze M mi wczoraj zrobil zastrzyk z progesteronu i praktycznie polowa wyleciala niewiem czy zadzwonic do lekarza i poinformowacNadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
MLODA31 wrote:Mieszkam w Angli i tu sie nie robi testu z krwi. Ja mialam testowac tak 15 dnia z moczu. Mam dalej brac estrogen i progesteron do 15 dnia. Ja sie nie czuje okresowo. Ale tez chyba ten test powinnien wyjsc juz. Czy jest tu ktos komu wyszedl pozniej test na mocz. Chyba nie potrzebnie robie sobie nadzieje.Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie