X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jest z komorka dawczyni? Ile sie płaci?

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baja32 wrote:
    A w ktorym mniej wiecej dniu cyklu mozna sie punkcjii spodziewac?w 14?ja sie boje ze te pecherzyki mi pekna wczesniej o ile jakies beda
    Ja.naturalnie owu zawsze mialam miedzy 12-14 dc a teraz podczas stymulacji punkcje mam jutro czyli w 20 dc. Późno. Okres zazwyczaj mam w 26-28 dc już a teraz jesli bedzie jakis zarodek to w 23 dc bede miec transfer.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Ja.naturalnie owu zawsze mialam miedzy 12-14 dc a teraz podczas stymulacji punkcje mam jutro czyli w 20 dc. Późno. Okres zazwyczaj mam w 26-28 dc już a teraz jesli bedzie jakis zarodek to w 23 dc bede miec transfer.
    No rzeczywiście pozno mi przewaznie owu wypadala na 14 dc zobaczymy jak teraz będzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wyszło 17 dc.

Ewi poleż spokojnie i spróbuj się uspokoić - nic nie pęknie !

• Luna131 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baja32 wrote:
    Hej dziewczyny moge dołączyc?zaczęłam stymulacje gonalem i kurcze strasznie sie denerwuje i martwie czy wyhoduje jakies jajeczka kurde nic nie boli nic nie kluje we wtorek ma podgladanko
    Mnie nic nie bolało do wczoraj wieczora (mój 7 dzień stymulacji). A wiem, że pęcherzyków parę jest ;) także wydaje mi się, że to po prostu nie boli. Dziś też mnie nic nie boli.

p19udqk3lzbhhr0f.png

Niepłodność idiopatyczna
    19.07.2018 transfer 1 kropki - :(
    22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708 :)
  • Luna131 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baja32 wrote:
    A w ktorym mniej wiecej dniu cyklu mozna sie punkcjii spodziewac?w 14?ja sie boje ze te pecherzyki mi pekna wczesniej o ile jakies beda
    Ja będę miała w 11dc. To chyba zależy jak reagujesz na stymulację. I raczej nie ma nic wspólnego z naturalnym cyklem. Ja biorę cetrotide, żeby nie pękły. Także zaufaj lekarzowi, jak będzie ryzyko, że coś pęknie to dołoży Ci coś na niepękanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 17:04

p19udqk3lzbhhr0f.png

Niepłodność idiopatyczna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna131 wrote:
    Mnie nic nie bolało do wczoraj wieczora (mój 7 dzień stymulacji). A wiem, że pęcherzyków parę jest ;) także wydaje mi się, że to po prostu nie boli. Dziś też mnie nic nie boli.
    We wtorek powinnam sie trochę uspokoic jak bede wiedziała ze cos wyhodowalam,a tak chodze i sie zastanawiam czy dobrze podaje zastrzyki i czy lek dochodzi tam gdzie powinnien

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baja32 wrote:
    We wtorek powinnam sie trochę uspokoic jak bede wiedziała ze cos wyhodowalam,a tak chodze i sie zastanawiam czy dobrze podaje zastrzyki i czy lek dochodzi tam gdzie powinnien
    Na bank dobrze robisz - podskórne nie są trudne i lek zawsze trafia :)
    Wiem, że się stresujesz - ja też panikowałam..
    teraz wiem, że bez sensu :) ale nie każdy jest twardzielem

baja32 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Na bank dobrze robisz - podskórne nie są trudne i lek zawsze trafia :)
    Wiem, że się stresujesz - ja też panikowałam..
    teraz wiem, że bez sensu :) ale nie każdy jest twardzielem
    Dzięki troche mnie uspokoilas :-) a ja a mam tyle pytan i wątpliwości

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z piciem winka poczas stymulacjii?wskazane czy raczej nieryzykowac?

• Kate_____ Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Kate jak znosisz ten @ bo ja wam powiem ze jak odstawilam leki w czwartek to jest masakra. Glowa potwornie mnie boli brzuch to nie wspomne i jeszcze mam jakies okropne poty nie wiem czy to poprostu po tych hormonach. Okres naszczescie dostalam wczoraj ale i tak slabo sie czuje. Powiem wam szczerze ze nie wiem ile jeszcze razy fizycznie zniose in vitro bo czuje ze coraz gorzej przechodzę stymulacje. Dzisiaj postanowilismy ze robimy osratni transfer z naszym zarodkiem bo ja juz kolejnej punkcji nie przezyje i jak sie nie uda to rozwazamy z komorka dawczyni. Jutro czeka mnie wizyta u ginekologa i chcialabym zeby mnie jeszcze przeswietlil zobaczymy co powie.

Jak znoszę? Nie znoszę.. tyle że nie mamy wyjścia:( teraz dwa dni miałam takie bóle brzucha i skurcze że nie mogłam złapać oddechu.. :/ wczoraj poszliśmy na spacer zero wydolności.. No i też się poce najgorzej jest w nocy.. Ile miałaś transferów?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baja32 wrote:
    Dzięki troche mnie uspokoilas :-) a ja a mam tyle pytan i wątpliwości
    Śmiało pytaj - ja pytałam i pytam dalej - dziewczyny tu mnie mają dosyć :)
    Ale jak tylko będę w stanie to Ci pomogę.
    Ja winka nie piłam (ze względu na objawy) :) ale u mnie endo przy stymu ładnie urosło (naturalnie też miałam zawsze ładne). Co będzie teraz do crio - booo - ale włączę na bank migdały które b lubię :)

baja32 lubi tę wiadomość

• Kate_____ Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baja32 wrote:
    Hej dziewczyny moge dołączyc?zaczęłam stymulacje gonalem i kurcze strasznie sie denerwuje i martwie czy wyhoduje jakies jajeczka kurde nic nie boli nic nie kluje we wtorek ma podgladanko

Baja.. zapraszamy! Niestety stres będzie już cały czas.. czy wychodujesz, czy będą wartościowe komórki, ile się zaplodni czy nie bedzie hiperki czy będzie transfer.. mnie na początku nic nie bolało dopiero dzień przed pick up no i po... rób coś aby jak najmniej o tym myśleć bo zwariujesz.. Prawda jest taka że nie mamy na pewnym etapie na nic wpływu.. możemy dbać o siebie, mieć nadzieję i wspierać się na forum :) powodzenia!

baja32 lubi tę wiadomość

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam dylemat. Dzis 1dc (mega bol brzucha, masakra) mielibyśmy przygotowywac sie do crio ale w pracy w sierpniu konczy mi sie umowa a we wrzesniu mamy tez zaplanowane wczasy. Chyba odłozymy crio aż dostanę przedłuzenie umowy i bede miała spokojną głowę bo dostanę juz na dłuzszy czas, skorzystam z wczasów i bedziemy działać. Co Wy byscie zrobiły? Chciałabym już zabrac kropka ale z 2 str tez czuję ze potrzebuję oddechu i totalnie sie wyciszyć.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:
    Baja.. zapraszamy! Niestety stres będzie już cały czas.. czy wychodujesz, czy będą wartościowe komórki, ile się zaplodni czy nie bedzie hiperki czy będzie transfer.. mnie na początku nic nie bolało dopiero dzień przed pick up no i po... rób coś aby jak najmniej o tym myśleć bo zwariujesz.. Prawda jest taka że nie mamy na pewnym etapie na nic wpływu.. możemy dbać o siebie, mieć nadzieję i wspierać się na forum :) powodzenia!
    No dokladnue teraz martwie sie czy cos urosnie i jesli nie urosnie bede myslec czy robilam dobrze zastrzyki,a potem bede sie nartwic zeby sie zaplodnily i zeby powstaly jakies zarodki a potem zeby sie zagniedzily a jeszcze mysle o tym zeby mnue nie przestymulowano

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Dziewczyny mam dylemat. Dzis 1dc (mega bol brzucha, masakra) mielibyśmy przygotowywac sie do crio ale w pracy w sierpniu konczy mi sie umowa a we wrzesniu mamy tez zaplanowane wczasy. Chyba odłozymy crio aż dostanę przedłuzenie umowy i bede miała spokojną głowę bo dostanę juz na dłuzszy czas, skorzystam z wczasów i bedziemy działać. Co Wy byscie zrobiły? Chciałabym już zabrac kropka ale z 2 str tez czuję ze potrzebuję oddechu i totalnie sie wyciszyć.
    Jesli potrzebujesz oddechu wyjedz na wczasy naladuj akumulatory i zacznij dzialac :-)

Aguuula;2525 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Ja bym poczekała ...
    też chciałam poczekać jeszcze jeden cykl (lekarz zasugerował ale pytał czy wytrzymam) - a ja z przyjemnością się zgodziłam - raz żeby organizm uspokoić dwa psychicznie trzy ze względu na pracę.

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Ja bym poczekała ...
    też chciałam poczekać jeszcze jeden cykl (lekarz zasugerował ale pytał czy wytrzymam) - a ja z przyjemnością się zgodziłam - raz żeby organizm uspokoić dwa psychicznie trzy ze względu na pracę.
    Po punkcji miałam l4, wczesniej też bo miałam grype żołądkową i jakbym w sierpniu walneła nastepne (transfer) a nie daj Boze by sie nie udał to raczej nie miałabym co liczyc na umowe.
    Własnie z tych samych powodow co Ty myslę ze jeszcze odczekam 2 miesiące :) wiec crio wypadłoby mi dopiero w październiku... Ale chociaż na spokojnie.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Luna131 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baja32 wrote:
    No dokladnue teraz martwie sie czy cos urosnie i jesli nie urosnie bede myslec czy robilam dobrze zastrzyki,a potem bede sie nartwic zeby sie zaplodnily i zeby powstaly jakies zarodki a potem zeby sie zagniedzily a jeszcze mysle o tym zeby mnue nie przestymulowano
    Chyba każda z nas ma takie przemyślenia. Ja teraz się denerwuje, żeby dobrze ovitrelle podać. Każdy lek trochę inaczej się obsługuje i ciągle mam jakieś niespodzianki. Ale co zrobić. Trzeba rzeczywiście zająć głowę czym innym. Ja się zastanawaim nad zwolnieniem po transferze, ale sama nie wiem czy nie zwariuję w domu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 17:56

p19udqk3lzbhhr0f.png

Niepłodność idiopatyczna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak ja poki co chodze do pracy i staram sie nie myslec i nic nie planowac,ale jesli doszłoby do transferu chce wziasc l4 na te oczekiwanie

‹‹ 775 776 777 778 779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ