In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDokładnie - pośpiech tu nie jest wskazany
Co do ovitrelle ja zgłupiałam bo miałam zastrzyk nie pen i czy mam pecherzyki powietrza usunąć czy nie - w końcu zostawiłam je.
Teraz fragmin na krzepliwość biorę i też zostawiam - skoro w ulotce nie jest napisane by usuwać to zostawiam - plus że jak próbowałam to mi krople uciekały a pecherzyki zostawały w środku.
Co do zwolnienia po transf - ja nie będę brać (chociaż mam nadzieje że wyceluje w urlop teraz/ chodzi mi o stres w pracy plus to jak mi dają w kość) ale słusznie Koleżanki wskazują że w domu można korby dostaći pewnie dostanę korby wtedy
w ogóle mam ciagle korbę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 18:04
klamka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ewi28 wrote:A jak to jest z komorka dawczyni? Ile sie płaci?
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
nick nieaktualny
-
Kate_____ wrote:Jak znoszę? Nie znoszę.. tyle że nie mamy wyjścia:( teraz dwa dni miałam takie bóle brzucha i skurcze że nie mogłam złapać oddechu..
wczoraj poszliśmy na spacer zero wydolności.. No i też się poce najgorzej jest w nocy.. Ile miałaś transferów?
A u ciebie ktore podejście
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
Ciasteczko77 wrote:Ja pierwszy i ostatni raz ..
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
nick nieaktualny
-
Asiulka84 wrote:Ewi u mnie w Invimedzie maja katalog dawczyn i dobieraja do ciebie komorke zeby wszytkie parametry byly zblizone grupa krwi i takie tam. Niestety nie jest to tania sprawa ale jak policze ile juz wydalam na in vitro to juz mi to nie robi roznicy. Najwazniejsze zeby wkoncu sie udalo
-
nick nieaktualnyAsiulka84 wrote:Ciasteczko a dlaczego mówisz ze ostatnie podejscie jesli moge zapytac. Względy finansowe czy po prostu tak zakladacie
Hiperka - niestety ze względu że nie pobrano mi z jednego jajnika (był za macica a ja miałam bez narkozy).
U nas - moje amh i cykle bezowu. Tylko tyle zdążyłam zdiagnozować. Plus partner bierze chemię terazWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 18:49
-
nick nieaktualnyOjejku ciasteczko przykro m i z powodu partnera,ale jest ok?a no my jesli tez wlasnie bede miec wiecej zarodkow to pewnie bede miec zamrozone i bede probowac do skutku bo to cale crio to jeszcze nie jest takie drogie natomiast jesli bym miala jakims cudem nie wyhodowac nic albo nic by sie nie zaplodnilo to napewno nie podejdziemy do drugiej procedury bo nas zwyczajnie na to nie stac,
-
Rozumiem. Ja tez nie chce w nieskończoność próbować ale chce wykorzystac wszystkie mozliwosci zeby miec spokojna glowe ze zrobilam wszystko zeby miec dziecko. Juz teraz jestem na etapie ze biore pod uwage adopcje moj maz narazie jeszcze nie dojrzal do tej dezyzji ale mysle ze to kwestia czasu. Ewi ty masz jeden cud i to powinno cie napawac optymizmem ;)mi to sie marzyla zawsze duza rodzina a zycie takiego psikusa mi splatalo ze ciezko nawet o to jedno dzieciatko
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
nick nieaktualny
-
Asiulka84 wrote:Czyli podobnie widze masz wiec to pewnie efekt hormonow. To byl moj 4 transfer i powoli trace nadzieje ze mi sie uda. Moj M chciałby próbować do skutku ale ja mu tłumaczę ze ze fizycznie to ja nie podolam.
A u ciebie ktore podejście
Będzie drugie.. Nie wiem ile dam radę... Fizycznie psychicznie i logistycznie jeśli chodzi o pracę.. A jak u Was z betą? Ruszala z miejsca? Ja po pierwszym dniu po transferze wiedziałam że nic z tego.. dostałam takich bóli i skurczy..Ze względu na swoje serducho nie wyobrażam sobie stymulacji nr 2...
-
nick nieaktualnybaja32 wrote:I pobrali Ci tylko z jednego jajnika a z drugiego juz nie,i co sie wtedy dzieje z tymi jajeczkami?ale masz zarodki zamrozone?i dlaczego nie mialas narkozy do punkcii?
tylko że jeden jest 3 dniowy więc 2 x transfer będzie. I na tym kończymy. Zarodków miałam 4, ale dwa umarły w 5 dobie.
Te komórki co zostały właśnie spowodowały hiper - musiały się wchłonąć / pęknąć - nie wiem co teraz tam w ogóle mam... @ już przeszłam. Narkozy nie dostałam bo anestezjolog nie chciał ryzykować - moje ciśnienie- miałam więc punkcję na żywca
Jak widzisz - mi cały czas nie idzie od początku - tam gdzie dziewczyny gładko to ja same problemy.. dlatego się nie łudzę i na chłodno... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kate_____ wrote:Będzie drugie.. Nie wiem ile dam radę... Fizycznie psychicznie i logistycznie jeśli chodzi o pracę.. A jak u Was z betą? Ruszala z miejsca? Ja po pierwszym dniu po transferze wiedziałam że nic z tego.. dostałam takich bóli i skurczy..
Ze względu na swoje serducho nie wyobrażam sobie stymulacji nr 2...
Przy kazdym mialam ogromna nadzieje ze sie uda nie nastawialam sie w zaden sposob bo wiedzialam ze moze byc roznie ale nadzieja byla. Po tym ostatnim to nawet nie bylam jakas smutna bardzo bardziej zla ze znowu nic. Doboki mam jeszcze alternatywe i wparcie meza bede dzialacaga_ni lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień