X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruised wrote:
    Miałam wolne od czwartku do dziś, jutro już wracam do pracy. Chociaż jak mnie będą wkurzać, to nie wykluczam wzięcia L4 :D
    To dobrze !!! Relax i odpoczynek!

Ja liczę, że crio wypadnie mi podczas urlopu to pierwszy tydz odpocznę w domu (urlop wyjazdowy odpuszczam bo zbyt hardcore takie warunki gdzie nie ma bieżącej wody) jeżeli się uda planuje pracować min do usg - potem pomysle co robić ale też rozważam zwolnienie (chyba po usg).
    Zastanawiam się kiedy warto zawiadomić pracodawcę - za wcześnie to ryzyko, ale inaczej zajadą mnie w tej pracy :D trudna sprawa...

Dziewczyny u Was jak było ?

• KasiaŁódź Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:
    Kasia trzymam kciuki!! W końcu musi Nam się tutaj wszystkim udać.. !!

Dziękujemy bardzo strasznie się boje czy się uda. Bardzo bym chciała żebyśmy wszystkie spotkały się na tej fioletowej stronie:)pozdrawiam.

MagNolia55 lubi tę wiadomość

p19ucsqvekppzro1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D ja wierzę, że się spotkacie !!! (Co do mnie to wiecie jakie mam podejście).

A robiłaś już jakiś test?

Trzymam za Was dziewczyny mocno mocno mocno kciuki!!
    Za te bety !!

Za punkcje też!!!

=^•^=

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 15:12

• KasiaŁódź Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruised wrote:
    Po cichu właśnie liczę na to, że jutro zobaczę coś więcej niż zero. Jeszcze z rana wezmę ostatni raz Relanium, żeby nie paść na zawał w labo i potem byle dotrwać do 14 po odbiór wyników. W sumie gdybym pojechała do kliniki to miałabym wynik przed 10, ale wolę chyba mieć te 60zł więcej w kieszeni :)

Trzymam kciuki mocno !!

Bruised lubi tę wiadomość

p19ucsqvekppzro1.png
  • Bruised Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:

Ja liczę, że crio wypadnie mi podczas urlopu to pierwszy tydz odpocznę w domu (urlop wyjazdowy odpuszczam bo zbyt hardcore takie warunki gdzie nie ma bieżącej wody) jeżeli się uda planuje pracować min do usg - potem pomysle co robić ale też rozważam zwolnienie (chyba po usg).
    Zastanawiam się kiedy warto zawiadomić pracodawcę - za wcześnie to ryzyko, ale inaczej zajadą mnie w tej pracy :D trudna sprawa...

U mnie w pracy wiedzieli jeszcze zanim stymulację zaczęłam :)

Starania od marca 2016

PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08.20 - 3.1.1.
    5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt <3
    Bobas 1: 04.2021

7.03.24 ETM 3.1.1.
    beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864

age.png
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:

Ciastko jak będziesz w domu tydzień to wierz mi ale relax to nie będzie, będziesz myślała tylko o zarodku, czy sie zagnieździł czy nie.
    A spać spałam dobrze na poczatku ale gdzieś od 7 dpt budzę sie w środku nocy i nie śpię

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salsefia wrote:
    Ciastko jak będziesz w domu tydzień to wierz mi ale relax to nie będzie, będziesz myślała tylko o zarodku, czy sie zagnieździł czy nie.
    A spać spałam dobrze na poczatku ale gdzieś od 7 dpt budzę sie w środku nocy i nie śpię
    A to co mam zrobić ?? :) w pracy mam przymusowy urlop.
    Jak się czujesz Salse? Upały nie dokuczają ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 15:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruised wrote:
    U mnie w pracy wiedzieli jeszcze zanim stymulację zaczęłam :)
    Zazdroszczę :) ja to bym już dostała wypowiedzenie :)

• Bruised Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Zazdroszczę :) ja to bym już dostała wypowiedzenie :)
    Mnie kierowniczka od razu po ślubie zapytała czy teraz dzieci planujemy, bo wtedy jeszcze nie wiedziała, że już ponad rok się staraliśmy. To od razu pytam czy jak powiem, że tak, to mnie zwolni? Trochę się zmieszała, ale stwierdziła, że tak tylko pyta, bo w tej sytuacji to normalne, że pewnie prędzej czy później takie plany będziemy mieć. Powiedziałam, że gdyby to było takie proste, to właśnie bym się na porodówkę szykowała ;) A w tym roku jak szłam na urlop przed stymulacją to mówiłam, że może się zdarzyć tak, że po urlopie będzie musiała znaleźć kogoś innego na mój dział, bo nie będę mogła dźwigać. I dzięki temu, że od początku wiedziała, to nigdy nie miałam problemu z wolnym na wizytę czy badania, a jak byłam po transferze to dostawałam najlżejszą robotę :) Teraz też dostałam 3 dni urlopu, żebym nie musiała L4 na transfer brać i kasy tracić.

Ale ja to w ogóle mam takie podejście, że nie ma sensu robić z mojego ivf tajemnicy, bo to żaden wstyd. A im więcej na temat niepłodności będzie się mówić, nie tylko publicznie, ale tak na co dzień, w naszym otoczeniu, to ludzie będą bardziej świadomi, że to jest tak powszechny problem.

Alicha lubi tę wiadomość

Starania od marca 2016

PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08.20 - 3.1.1.
    5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt <3
    Bobas 1: 04.2021

7.03.24 ETM 3.1.1.
    beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864

age.png
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaŁódź wrote:
    Ja dostałam 5 dniowe dwa ;)a Ty ?

Ja też 5 dniowego jednego. Bete lekarz kazał zrobić najwcześniej 18.07

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny moge dołączyc?zaczęłam stymulacje gonalem i kurcze strasznie sie denerwuje i martwie czy wyhoduje jakies jajeczka kurde nic nie boli nic nie kluje we wtorek ma podgladanko

• Salsefia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    A to co mam zrobić ?? :) w pracy mam przymusowy urlop.
    Jak się czujesz Salse? Upały nie dokuczają ?

Jak przymusowy urlop to nic nie poradzisz. Nie denerwuj się. Miałam na myśli, że będąc w domu czas się dłuży okropnie i odliczasz tylko czas do bety, a sama wiem ze swojego doświadczenia, że wtedy rożne zle myśli krążą po głowie.
    Upały swoją drogą ale odnośnie snu mam tak pierwszy raz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 15:52

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruised- super, że masz takie podejście i odwagę !
    Ja ukrywam przed całym światem... niestety. Nie mam tyle siły.
    U mnie w pracy to tylko pytają kiedy ślub :) a ja nawet póki co nie planuje - już jeden miałam i co ...

Salsefia- nie denerwuje się :) mam tylko problem co zrobić- musiałabym zmienić plan i wybrać jakieś wczasy gdzie byłaby woda bieżąca i bez kleszczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 15:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zwolnienia to mozna dostac od dnia punkcjii ?bo nie wiem czy dam rade pracowac

• 83xxx Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baja32 wrote:
    A co do zwolnienia to mozna dostac od dnia punkcjii ?bo nie wiem czy dam rade pracowac

Możesz dostać nawet w klinice jeśli bardzo byś chciała. Ja poszłam do internisty..

baja32 lubi tę wiadomość

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • Kate_____ Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W życiu nie myślałam że będę cieszyć się z okresu.. !! Jest nadszedł a myślałam już że wybuchne... :-P z racji że beta nawet nie drgnęla.. przed nami cykl z scratchingiem i Crio.. bynajmniej coś zacznie się dziać!! :))

Bruised, Ciasteczko77, Asiulka84, asienka30, moniczka2601, tolerancyjna, MagNolia55 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baja32 wrote:
    Cześć :)
    Tak - można nawet przed dostać - ja np bardzo źle zniosłam stymu więc wzięłam przed punkcją bo bym nie wytrzymała. Po punkcji chciałam wrócić do pracy, ale w weekend dostałam hiperki i miałam nakaz leżeć..albo szpital.

Kate - No to czas start :) to crio sierpień ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 16:13

• Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate jak znosisz ten @ bo ja wam powiem ze jak odstawilam leki w czwartek to jest masakra. Glowa potwornie mnie boli brzuch to nie wspomne i jeszcze mam jakies okropne poty nie wiem czy to poprostu po tych hormonach. Okres naszczescie dostalam wczoraj ale i tak slabo sie czuje. Powiem wam szczerze ze nie wiem ile jeszcze razy fizycznie zniose in vitro bo czuje ze coraz gorzej przechodzę stymulacje. Dzisiaj postanowilismy ze robimy osratni transfer z naszym zarodkiem bo ja juz kolejnej punkcji nie przezyje i jak sie nie uda to rozwazamy z komorka dawczyni. Jutro czeka mnie wizyta u ginekologa i chcialabym zeby mnie jeszcze przeswietlil zobaczymy co powie.

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie boli brzuch i jejku umre do jutra z niepokoju czy nic nie pękło. Idzie oszaleć

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Cześć :)
    Tak - można nawet przed dostać - ja np bardzo źle zniosłam stymu więc wzięłam przed punkcją bo bym nie wytrzymała. Po punkcji chciałam wrócić do pracy, ale w weekend dostałam hiperki i miałam nakaz leżeć..albo szpital.

Kate - No to czas start :) to crio sierpień ?
    A w ktorym mniej wiecej dniu cyklu mozna sie punkcjii spodziewac?w 14?ja sie boje ze te pecherzyki mi pekna wczesniej o ile jakies beda

‹‹ 774 775 776 777 778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ