In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBruised wrote:Miałam wolne od czwartku do dziś, jutro już wracam do pracy. Chociaż jak mnie będą wkurzać, to nie wykluczam wzięcia L4
Ja liczę, że crio wypadnie mi podczas urlopu to pierwszy tydz odpocznę w domu (urlop wyjazdowy odpuszczam bo zbyt hardcore takie warunki gdzie nie ma bieżącej wody) jeżeli się uda planuje pracować min do usg - potem pomysle co robić ale też rozważam zwolnienie (chyba po usg).
Zastanawiam się kiedy warto zawiadomić pracodawcę - za wcześnie to ryzyko, ale inaczej zajadą mnie w tej pracy trudna sprawa...
Dziewczyny u Was jak było ?
-
Kate_____ wrote:Kasia trzymam kciuki!! W końcu musi Nam się tutaj wszystkim udać.. !!
Dziękujemy bardzo strasznie się boje czy się uda. Bardzo bym chciała żebyśmy wszystkie spotkały się na tej fioletowej stronie:)pozdrawiam.MagNolia55 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja wierzę, że się spotkacie !!! (Co do mnie to wiecie jakie mam podejście).
A robiłaś już jakiś test?
Trzymam za Was dziewczyny mocno mocno mocno kciuki!!
Za te bety !!
Za punkcje też!!!
=^•^=Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 15:12
-
Bruised wrote:Po cichu właśnie liczę na to, że jutro zobaczę coś więcej niż zero. Jeszcze z rana wezmę ostatni raz Relanium, żeby nie paść na zawał w labo i potem byle dotrwać do 14 po odbiór wyników. W sumie gdybym pojechała do kliniki to miałabym wynik przed 10, ale wolę chyba mieć te 60zł więcej w kieszeni
Trzymam kciuki mocno !!Bruised lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko77 wrote:To dobrze !!! Relax i odpoczynek!
Ja liczę, że crio wypadnie mi podczas urlopu to pierwszy tydz odpocznę w domu (urlop wyjazdowy odpuszczam bo zbyt hardcore takie warunki gdzie nie ma bieżącej wody) jeżeli się uda planuje pracować min do usg - potem pomysle co robić ale też rozważam zwolnienie (chyba po usg).
Zastanawiam się kiedy warto zawiadomić pracodawcę - za wcześnie to ryzyko, ale inaczej zajadą mnie w tej pracy trudna sprawa...
Dziewczyny u Was jak było ?Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
Ciasteczko77 wrote:To dobrze !!! Relax i odpoczynek!
Dziewczyny u Was jak było ?
Ciastko jak będziesz w domu tydzień to wierz mi ale relax to nie będzie, będziesz myślała tylko o zarodku, czy sie zagnieździł czy nie.
A spać spałam dobrze na poczatku ale gdzieś od 7 dpt budzę sie w środku nocy i nie śpię -
nick nieaktualnySalsefia wrote:Ciastko jak będziesz w domu tydzień to wierz mi ale relax to nie będzie, będziesz myślała tylko o zarodku, czy sie zagnieździł czy nie.
A spać spałam dobrze na poczatku ale gdzieś od 7 dpt budzę sie w środku nocy i nie śpię
Jak się czujesz Salse? Upały nie dokuczają ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 15:34
-
nick nieaktualny
-
Ciasteczko77 wrote:Zazdroszczę ja to bym już dostała wypowiedzenie
Ale ja to w ogóle mam takie podejście, że nie ma sensu robić z mojego ivf tajemnicy, bo to żaden wstyd. A im więcej na temat niepłodności będzie się mówić, nie tylko publicznie, ale tak na co dzień, w naszym otoczeniu, to ludzie będą bardziej świadomi, że to jest tak powszechny problem.Alicha lubi tę wiadomość
Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
nick nieaktualny
-
Ciasteczko77 wrote:A to co mam zrobić ?? w pracy mam przymusowy urlop.
Jak się czujesz Salse? Upały nie dokuczają ?
Jak przymusowy urlop to nic nie poradzisz. Nie denerwuj się. Miałam na myśli, że będąc w domu czas się dłuży okropnie i odliczasz tylko czas do bety, a sama wiem ze swojego doświadczenia, że wtedy rożne zle myśli krążą po głowie.
Upały swoją drogą ale odnośnie snu mam tak pierwszy razWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 15:52
-
nick nieaktualnyBruised- super, że masz takie podejście i odwagę !
Ja ukrywam przed całym światem... niestety. Nie mam tyle siły.
U mnie w pracy to tylko pytają kiedy ślub a ja nawet póki co nie planuje - już jeden miałam i co ...
Salsefia- nie denerwuje się mam tylko problem co zrobić- musiałabym zmienić plan i wybrać jakieś wczasy gdzie byłaby woda bieżąca i bez kleszczyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 15:53
-
nick nieaktualny
-
W życiu nie myślałam że będę cieszyć się z okresu.. !! Jest nadszedł a myślałam już że wybuchne... z racji że beta nawet nie drgnęla.. przed nami cykl z scratchingiem i Crio.. bynajmniej coś zacznie się dziać!! )
Bruised, Ciasteczko77, Asiulka84, asienka30, moniczka2601, tolerancyjna, MagNolia55 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybaja32 wrote:A co do zwolnienia to mozna dostac od dnia punkcjii ?bo nie wiem czy dam rade pracowac
Tak - można nawet przed dostać - ja np bardzo źle zniosłam stymu więc wzięłam przed punkcją bo bym nie wytrzymała. Po punkcji chciałam wrócić do pracy, ale w weekend dostałam hiperki i miałam nakaz leżeć..albo szpital.
Kate - No to czas start to crio sierpień ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 16:13
-
Kate jak znosisz ten @ bo ja wam powiem ze jak odstawilam leki w czwartek to jest masakra. Glowa potwornie mnie boli brzuch to nie wspomne i jeszcze mam jakies okropne poty nie wiem czy to poprostu po tych hormonach. Okres naszczescie dostalam wczoraj ale i tak slabo sie czuje. Powiem wam szczerze ze nie wiem ile jeszcze razy fizycznie zniose in vitro bo czuje ze coraz gorzej przechodzę stymulacje. Dzisiaj postanowilismy ze robimy osratni transfer z naszym zarodkiem bo ja juz kolejnej punkcji nie przezyje i jak sie nie uda to rozwazamy z komorka dawczyni. Jutro czeka mnie wizyta u ginekologa i chcialabym zeby mnie jeszcze przeswietlil zobaczymy co powie.
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
nick nieaktualnyCiasteczko77 wrote:Cześć
Tak - można nawet przed dostać - ja np bardzo źle zniosłam stymu więc wzięłam przed punkcją bo bym nie wytrzymała. Po punkcji chciałam wrócić do pracy, ale w weekend dostałam hiperki i miałam nakaz leżeć..albo szpital.
Kate - No to czas start to crio sierpień ?