X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Jvm Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    Pytanie trochę z innej beczki nie można lutinus zamienić na luteine dopochwowa? Jest zdecydowanie tańsza? Jak myślicie
    Można. Mi lekarz dał wybór. Po pierwszym transferze brałam lutinus, że niby jest lepszy. I się nie udało. Teraz po drugim biorę zwykła luteinę dopochwowa.

• moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvm wrote:
    Można. Mi lekarz dał wybór. Po pierwszym transferze brałam lutinus, że niby jest lepszy. I się nie udało. Teraz po drugim biorę zwykła luteinę dopochwowa.
    No właśnie też się zapytam, bo to kolosalna różnica w cenie...

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczka nad tym samym się zastanawiam, stosuje progeffik 2x2 i za 15 sztuk płace prawie 11 euro, widzę że lutinus droższy ale i tak daje po kieszeni. Zaraz po przylocie mam zamiar pójść do gina i poprosić o receptę na luteinę

moniczka2601 lubi tę wiadomość

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Hematolog... A co może taki lekarz zlecic? jakieś dodatkowe badania tak? A u immunologa byłaś? Robiłaś badania?
    To ze względu na trombofilie i odrazu obcykam inne rzeczy , ale najpierw hematolog musi mi powiedzieć co muszę zrobić i jak wyniki wyglądają. Bo resztę mi porobili w klinice i było wszystko ok z NK I ANA itp. Tylko że genetyke też zrobiłam i jest dobrze ale problem jest że w mojej rodzinie zdarzają się wylewy, zawaly itp po 30 roku życia. Mój brat 33 lata miał teraz drugi zawał. I to niestety jakoś jest wszystko połączone i dlatego hematolog musi mi krew przetestować i sprawdzić co u mnie nie gra.Bo też mialam i mam problemy więc zobaczymy co znajdą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 18:46

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka30 wrote:
    U mnie dno, 10 metrów mułu i dopiero ja.... beta 0,6 :( brak zludzen

Bruised, bardzo mi przykro :(

Przykro m :-(

• cieplak Debiutantka

Wysłany: 20 lipca 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Dziewczyny, mam do Was pytanie. Czy jak beta 9dpt wynosiła 20, a 2 dni później 4 to czy to była ciąża biochemiczna? A jeśli tak, to czy to się nazywa poronienie?

(Pytam, bo wiem, że są badania, które na NFZ przysługują po trzecim poronieniu i zastanawiam się jak się to dokładnie określa.)
    Aga_ni!
    Niestety nie jest to poronienie. O poronieniu mówimy dopiero, jeśli było widać pęcherzyk [nawet bez serduszka] w macicy. Jest to ciąża biochemiczna.

• Kadetka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    U mnie du..pa blada biel na tescie i pozamiatane :(

Karolcia!!! Co Cie pokusilo zeby sikanca zrobic?? Przeciez to tylko niepptrzebny stres :-( mialas wytrzymac do poniedzialku i betować ze mną... takie testy nie sa wystatczajaco czułe i czesto dziewczynom nic na nich nie wychodzi a pozniej z krwi maja ciążę! A stres dla malenstwa nie wskazany... ehhh tylko broń Boże nie odstawiaj leków!!!

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Karolcia!!! Co Cie pokusilo zeby sikanca zrobic?? Przeciez to tylko niepptrzebny stres :-( mialas wytrzymac do poniedzialku i betować ze mną... takie testy nie sa wystatczajaco czułe i czesto dziewczynom nic na nich nie wychodzi a pozniej z krwi maja ciążę! A stres dla malenstwa nie wskazany... ehhh tylko broń Boże nie odstawiaj leków!!!
    Niewiem wlasnie co mnie podkusilo idiotka ze mnie :( Teraz tylko bardziej sie stresuje i ryczec mi sie chce :( Lekow nie bede odstawiac poczekam do poniedzialku az mi lekarz powie zeby przestac brac.

Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
    28 lat
    8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
    23 lipiec beta :(
    Czekamy na cud♡♡
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    U mnie du..pa blada biel na tescie i pozamiatane :(

Karolcia czemu zrobiłaś test? Tak długo się trzymałaś... Teraz tylko zapewniłaś sobie nerwy przez weekend. A robiłaś go teraz czy rano? Te testy czesto kłamią. Były dziewczyny z betą 300 i bielą na teście. Tak jak pisze Kadetka bierz dalej leki, nie odstawiaj ich.

• Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Karolcia czemu zrobiłaś test? Tak długo się trzymałaś... Teraz tylko zapewniłaś sobie nerwy przez weekend. A robiłaś go teraz czy rano? Te testy czesto kłamią. Były dziewczyny z betą 300 i bielą na teście. Tak jak pisze Kadetka bierz dalej leki, nie odstawiaj ich.
    Niewiem co mnie sklonilo ale myslalam ze 12dpt juz cos wyjdzie :( o 6 sie zalatwilam i poszlam spac dalej i o 10 jak wstalam drugi raz to zrobilam sikanca :(

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • asias Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieplak wrote:
    Aga_ni!
    Niestety nie jest to poronienie. O poronieniu mówimy dopiero, jeśli było widać pęcherzyk [nawet bez serduszka] w macicy. Jest to ciąża biochemiczna.
    A skąd masz takie informacje, że ciąża biochemiczna nie ulega poronieniu?

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • cieplak Debiutantka

Wysłany: 20 lipca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro dziewczyny :( nie załamujcie się, ja już trochę walczę, a nadal mam nadzieję. Karolciaaa ty też się trzym i nie denerwuj. Mi też testy nie wychodziły, a beta grubo ponad 160 była. Trzymam za Was kciuki:) Będziesz testować w moją rocznicę ślubu - musi być dobrze!
    asias - bo niestety miałam i biochemiczną i poronienie, więc temat z lekarzami był wałkowany. O biochemicznej ciąży mówimy - gdy beta jest i spada, a w macicy nie widać pęcherzyka. Poronienie - gdy pęcherzyk był, ciąża i łożysko się rozwijało i przestało. Czyli, niestety z doświadczenia... ;/ to nie tak, że ciąży biochemicznej się nie roni - ale lekarze, ani NFZ nie uznają tego za poronienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 18:54

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Niewiem co mnie sklonilo ale myslalam ze 12dpt juz cos wyjdzie :( o 6 sie zalatwilam i poszlam spac dalej i o 10 jak wstalam drugi raz to zrobilam sikanca :(

Pytam bo najbardziej wiarygodny jest zrobiony zupełnie z porannego moczu. Już nie powtarzaj testu bo się tylko zestresujesz bardziej. Ja nadal wierzę, że ten test kłamał i mocno za Ciebie trzymam kciuki <3

tolerancyjna lubi tę wiadomość

• Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Pytam bo najbardziej wiarygodny jest zrobiony zupełnie z porannego moczu. Już nie powtarzaj testu bo się tylko zestresujesz bardziej. Ja nadal wierzę, że ten test kłamał i mocno za Ciebie trzymam kciuki <3
    Pocieszam sie tym bo czytalam opinie na temat tego testu ze tej firmy sa wadliwe u dziewczyny ciaze potwierdzono przez krew i wynosila beta 200 a ten test dalej wskazywal biel :/ Wiec chociarz to mnie pociesza.Mam wizyte dzis u endo moze ona by mi dala skierowanie na wczesniejsza bete :(

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • asias Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieplak wrote:
    Bardzo mi przykro dziewczyny :( nie załamujcie się, ja już trochę walczę, a nadal mam nadzieję. Karolciaaa ty też się trzym i nie denerwuj. Mi też testy nie wychodziły, a beta grubo ponad 160 była. Trzymam za Was kciuki:) Będziesz testować w moją rocznicę ślubu - musi być dobrze!
    asias - bo niestety miałam i biochemiczną i poronienie, więc temat z lekarzami był wałkowany. O biochemicznej ciąży mówimy - gdy beta jest i spada, a w macicy nie widać pęcherzyka. Poronienie - gdy pęcherzyk był, ciąża i łożysko się rozwijało i przestało. Czyli, niestety z doświadczenia... ;/
    Robiłam niedawno genetykę i nic mi się za fundusz nie należało, bo należy się po dwóch poronieniach. Miałam jedno i jedną biochemiczną.
    Przykro mi z powodu strat :( Dziwne to, bo ciąża biochemiczna, jak i pozamaciczna czy wewnątrzmaciczna również ulega poronieniu, przecież nie jest to miesiączka, a dowodem na to jest obecność bety we krwi czyli potwierdzenia, że zarodek się rozwijał, był to etap powstawania kosmówki i bardzo wcześnie obumarł. Terminu poronienie używa się również dla ciąży biochemicznej, w wielu artykułach występuje określenie "poronienie ciąży biochemicznej", ale być może tak jak piszesz, poronienie poronieniu nie równe jeśli chodzi o wyżebranie badań na nfz

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Niewiem wlasnie co mnie podkusilo idiotka ze mnie :( Teraz tylko bardziej sie stresuje i ryczec mi sie chce :( Lekow nie bede odstawiac poczekam do poniedzialku az mi lekarz powie zeby przestac brac.

Kochana nie płacz! Negatywne emocje nie pomogą... Tym bardziej jak przeczytalas takie opinie o tych testach to postaraj się odciąć od tego wyniku... I nawet nie z pierwszego moczu to już tym bardziej! Wiara czyni cuda!

Ja tylko nie rozumiem potrzeby otrzymania skierowania na betę? Przecież w jakimkolwiek laboratorium czy szpitalu zrobisz to badanie prywatnie za 20-30zl...

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Kochana nie płacz! Negatywne emocje nie pomogą... Tym bardziej jak przeczytalas takie opinie o tych testach to postaraj się odciąć od tego wyniku... I nawet nie z pierwszego moczu to już tym bardziej! Wiara czyni cuda!

Ja tylko nie rozumiem potrzeby otrzymania skierowania na betę? Przecież w jakimkolwiek laboratorium czy szpitalu zrobisz to badanie prywatnie za 20-30zl...
    Tu w stanach niestety bety bez skierowania nie zrobisz :(

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Tu w stanach niestety bety bez skierowania nie zrobisz :(
    Ale negatywny sikaniec nie oznacza że nie jesteś w ciąży kochana. Trzymam mocno kciuki za Ciebie :-*

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieplak wrote:
    Aga_ni!
    Według nowej klasyfikacji ciąża biochemiczna także jest poronieniem.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Ale negatywny sikaniec nie oznacza że nie jesteś w ciąży kochana. Trzymam mocno kciuki za Ciebie :-*
    Dziekuje Kochana :* Caly czas ryczec mi sie chce,a mezowi niewiem czy mowic o tym tescie :(

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
‹‹ 801 802 803 804 805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ