In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
moniczka2601 wrote:Pytanie trochę z innej beczki nie można lutinus zamienić na luteine dopochwowa? Jest zdecydowanie tańsza? Jak myślicie
-
Jvm wrote:Można. Mi lekarz dał wybór. Po pierwszym transferze brałam lutinus, że niby jest lepszy. I się nie udało. Teraz po drugim biorę zwykła luteinę dopochwowa.Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
Moniczka nad tym samym się zastanawiam, stosuje progeffik 2x2 i za 15 sztuk płace prawie 11 euro, widzę że lutinus droższy ale i tak daje po kieszeni. Zaraz po przylocie mam zamiar pójść do gina i poprosić o receptę na luteinę
moniczka2601 lubi tę wiadomość
-
Kadetka wrote:Hematolog... A co może taki lekarz zlecic? jakieś dodatkowe badania tak? A u immunologa byłaś? Robiłaś badania?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 18:46
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
aga_ni wrote:Dziewczyny, mam do Was pytanie. Czy jak beta 9dpt wynosiła 20, a 2 dni później 4 to czy to była ciąża biochemiczna? A jeśli tak, to czy to się nazywa poronienie?
(Pytam, bo wiem, że są badania, które na NFZ przysługują po trzecim poronieniu i zastanawiam się jak się to dokładnie określa.)
Niestety nie jest to poronienie. O poronieniu mówimy dopiero, jeśli było widać pęcherzyk [nawet bez serduszka] w macicy. Jest to ciąża biochemiczna. -
Karolciaaa26 wrote:U mnie du..pa blada biel na tescie i pozamiatane
Karolcia!!! Co Cie pokusilo zeby sikanca zrobic?? Przeciez to tylko niepptrzebny stres mialas wytrzymac do poniedzialku i betować ze mną... takie testy nie sa wystatczajaco czułe i czesto dziewczynom nic na nich nie wychodzi a pozniej z krwi maja ciążę! A stres dla malenstwa nie wskazany... ehhh tylko broń Boże nie odstawiaj leków!!!Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Kadetka wrote:Karolcia!!! Co Cie pokusilo zeby sikanca zrobic?? Przeciez to tylko niepptrzebny stres mialas wytrzymac do poniedzialku i betować ze mną... takie testy nie sa wystatczajaco czułe i czesto dziewczynom nic na nich nie wychodzi a pozniej z krwi maja ciążę! A stres dla malenstwa nie wskazany... ehhh tylko broń Boże nie odstawiaj leków!!!Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Karolciaaa26 wrote:U mnie du..pa blada biel na tescie i pozamiatane
Karolcia czemu zrobiłaś test? Tak długo się trzymałaś... Teraz tylko zapewniłaś sobie nerwy przez weekend. A robiłaś go teraz czy rano? Te testy czesto kłamią. Były dziewczyny z betą 300 i bielą na teście. Tak jak pisze Kadetka bierz dalej leki, nie odstawiaj ich. -
Zizu87 wrote:Karolcia czemu zrobiłaś test? Tak długo się trzymałaś... Teraz tylko zapewniłaś sobie nerwy przez weekend. A robiłaś go teraz czy rano? Te testy czesto kłamią. Były dziewczyny z betą 300 i bielą na teście. Tak jak pisze Kadetka bierz dalej leki, nie odstawiaj ich.Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
cieplak wrote:Aga_ni!
Niestety nie jest to poronienie. O poronieniu mówimy dopiero, jeśli było widać pęcherzyk [nawet bez serduszka] w macicy. Jest to ciąża biochemiczna. -
Bardzo mi przykro dziewczyny nie załamujcie się, ja już trochę walczę, a nadal mam nadzieję. Karolciaaa ty też się trzym i nie denerwuj. Mi też testy nie wychodziły, a beta grubo ponad 160 była. Trzymam za Was kciuki:) Będziesz testować w moją rocznicę ślubu - musi być dobrze!
asias - bo niestety miałam i biochemiczną i poronienie, więc temat z lekarzami był wałkowany. O biochemicznej ciąży mówimy - gdy beta jest i spada, a w macicy nie widać pęcherzyka. Poronienie - gdy pęcherzyk był, ciąża i łożysko się rozwijało i przestało. Czyli, niestety z doświadczenia... ;/ to nie tak, że ciąży biochemicznej się nie roni - ale lekarze, ani NFZ nie uznają tego za poronienie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 18:54
-
Karolciaaa26 wrote:Niewiem co mnie sklonilo ale myslalam ze 12dpt juz cos wyjdzie o 6 sie zalatwilam i poszlam spac dalej i o 10 jak wstalam drugi raz to zrobilam sikanca
Pytam bo najbardziej wiarygodny jest zrobiony zupełnie z porannego moczu. Już nie powtarzaj testu bo się tylko zestresujesz bardziej. Ja nadal wierzę, że ten test kłamał i mocno za Ciebie trzymam kciukitolerancyjna lubi tę wiadomość
-
Zizu87 wrote:Pytam bo najbardziej wiarygodny jest zrobiony zupełnie z porannego moczu. Już nie powtarzaj testu bo się tylko zestresujesz bardziej. Ja nadal wierzę, że ten test kłamał i mocno za Ciebie trzymam kciukiNadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
cieplak wrote:Bardzo mi przykro dziewczyny nie załamujcie się, ja już trochę walczę, a nadal mam nadzieję. Karolciaaa ty też się trzym i nie denerwuj. Mi też testy nie wychodziły, a beta grubo ponad 160 była. Trzymam za Was kciuki:) Będziesz testować w moją rocznicę ślubu - musi być dobrze!
asias - bo niestety miałam i biochemiczną i poronienie, więc temat z lekarzami był wałkowany. O biochemicznej ciąży mówimy - gdy beta jest i spada, a w macicy nie widać pęcherzyka. Poronienie - gdy pęcherzyk był, ciąża i łożysko się rozwijało i przestało. Czyli, niestety z doświadczenia... ;/
Robiłam niedawno genetykę i nic mi się za fundusz nie należało, bo należy się po dwóch poronieniach. Miałam jedno i jedną biochemiczną. -
Karolciaaa26 wrote:Niewiem wlasnie co mnie podkusilo idiotka ze mnie Teraz tylko bardziej sie stresuje i ryczec mi sie chce Lekow nie bede odstawiac poczekam do poniedzialku az mi lekarz powie zeby przestac brac.
Kochana nie płacz! Negatywne emocje nie pomogą... Tym bardziej jak przeczytalas takie opinie o tych testach to postaraj się odciąć od tego wyniku... I nawet nie z pierwszego moczu to już tym bardziej! Wiara czyni cuda!
Ja tylko nie rozumiem potrzeby otrzymania skierowania na betę? Przecież w jakimkolwiek laboratorium czy szpitalu zrobisz to badanie prywatnie za 20-30zl...Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Kadetka wrote:Kochana nie płacz! Negatywne emocje nie pomogą... Tym bardziej jak przeczytalas takie opinie o tych testach to postaraj się odciąć od tego wyniku... I nawet nie z pierwszego moczu to już tym bardziej! Wiara czyni cuda!
Ja tylko nie rozumiem potrzeby otrzymania skierowania na betę? Przecież w jakimkolwiek laboratorium czy szpitalu zrobisz to badanie prywatnie za 20-30zl...Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Karolciaaa26 wrote:Tu w stanach niestety bety bez skierowania nie zrobiszDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
cieplak wrote:Aga_ni!
Paulcia28 wrote:Ale negatywny sikaniec nie oznacza że nie jesteś w ciąży kochana. Trzymam mocno kciuki za Ciebie :-*Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡