Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Jvm Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    Pytanie trochę z innej beczki nie można lutinus zamienić na luteine dopochwowa? Jest zdecydowanie tańsza? Jak myślicie
    Można. Mi lekarz dał wybór. Po pierwszym transferze brałam lutinus, że niby jest lepszy. I się nie udało. Teraz po drugim biorę zwykła luteinę dopochwowa.

• moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvm wrote:
    Można. Mi lekarz dał wybór. Po pierwszym transferze brałam lutinus, że niby jest lepszy. I się nie udało. Teraz po drugim biorę zwykła luteinę dopochwowa.
    No właśnie też się zapytam, bo to kolosalna różnica w cenie...

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczka nad tym samym się zastanawiam, stosuje progeffik 2x2 i za 15 sztuk płace prawie 11 euro, widzę że lutinus droższy ale i tak daje po kieszeni. Zaraz po przylocie mam zamiar pójść do gina i poprosić o receptę na luteinę

moniczka2601 lubi tę wiadomość

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Hematolog... A co może taki lekarz zlecic? jakieś dodatkowe badania tak? A u immunologa byłaś? Robiłaś badania?
    To ze względu na trombofilie i odrazu obcykam inne rzeczy , ale najpierw hematolog musi mi powiedzieć co muszę zrobić i jak wyniki wyglądają. Bo resztę mi porobili w klinice i było wszystko ok z NK I ANA itp. Tylko że genetyke też zrobiłam i jest dobrze ale problem jest że w mojej rodzinie zdarzają się wylewy, zawaly itp po 30 roku życia. Mój brat 33 lata miał teraz drugi zawał. I to niestety jakoś jest wszystko połączone i dlatego hematolog musi mi krew przetestować i sprawdzić co u mnie nie gra.Bo też mialam i mam problemy więc zobaczymy co znajdą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 18:46

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka30 wrote:
    U mnie dno, 10 metrów mułu i dopiero ja.... beta 0,6 :( brak zludzen

Bruised, bardzo mi przykro :(

Przykro m :-(

• cieplak Debiutantka

Wysłany: 20 lipca 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Dziewczyny, mam do Was pytanie. Czy jak beta 9dpt wynosiła 20, a 2 dni później 4 to czy to była ciąża biochemiczna? A jeśli tak, to czy to się nazywa poronienie?

(Pytam, bo wiem, że są badania, które na NFZ przysługują po trzecim poronieniu i zastanawiam się jak się to dokładnie określa.)
    Aga_ni!
    Niestety nie jest to poronienie. O poronieniu mówimy dopiero, jeśli było widać pęcherzyk [nawet bez serduszka] w macicy. Jest to ciąża biochemiczna.

• Kadetka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    U mnie du..pa blada biel na tescie i pozamiatane :(

Karolcia!!! Co Cie pokusilo zeby sikanca zrobic?? Przeciez to tylko niepptrzebny stres :-( mialas wytrzymac do poniedzialku i betować ze mną... takie testy nie sa wystatczajaco czułe i czesto dziewczynom nic na nich nie wychodzi a pozniej z krwi maja ciążę! A stres dla malenstwa nie wskazany... ehhh tylko broń Boże nie odstawiaj leków!!!

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Karolcia!!! Co Cie pokusilo zeby sikanca zrobic?? Przeciez to tylko niepptrzebny stres :-( mialas wytrzymac do poniedzialku i betować ze mną... takie testy nie sa wystatczajaco czułe i czesto dziewczynom nic na nich nie wychodzi a pozniej z krwi maja ciążę! A stres dla malenstwa nie wskazany... ehhh tylko broń Boże nie odstawiaj leków!!!
    Niewiem wlasnie co mnie podkusilo idiotka ze mnie :( Teraz tylko bardziej sie stresuje i ryczec mi sie chce :( Lekow nie bede odstawiac poczekam do poniedzialku az mi lekarz powie zeby przestac brac.

Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
    28 lat
    8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
    23 lipiec beta :(
    Czekamy na cud♡♡
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    U mnie du..pa blada biel na tescie i pozamiatane :(

Karolcia czemu zrobiłaś test? Tak długo się trzymałaś... Teraz tylko zapewniłaś sobie nerwy przez weekend. A robiłaś go teraz czy rano? Te testy czesto kłamią. Były dziewczyny z betą 300 i bielą na teście. Tak jak pisze Kadetka bierz dalej leki, nie odstawiaj ich.

• Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Karolcia czemu zrobiłaś test? Tak długo się trzymałaś... Teraz tylko zapewniłaś sobie nerwy przez weekend. A robiłaś go teraz czy rano? Te testy czesto kłamią. Były dziewczyny z betą 300 i bielą na teście. Tak jak pisze Kadetka bierz dalej leki, nie odstawiaj ich.
    Niewiem co mnie sklonilo ale myslalam ze 12dpt juz cos wyjdzie :( o 6 sie zalatwilam i poszlam spac dalej i o 10 jak wstalam drugi raz to zrobilam sikanca :(

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • asias Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieplak wrote:
    Aga_ni!
    Niestety nie jest to poronienie. O poronieniu mówimy dopiero, jeśli było widać pęcherzyk [nawet bez serduszka] w macicy. Jest to ciąża biochemiczna.
    A skąd masz takie informacje, że ciąża biochemiczna nie ulega poronieniu?

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • cieplak Debiutantka

Wysłany: 20 lipca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro dziewczyny :( nie załamujcie się, ja już trochę walczę, a nadal mam nadzieję. Karolciaaa ty też się trzym i nie denerwuj. Mi też testy nie wychodziły, a beta grubo ponad 160 była. Trzymam za Was kciuki:) Będziesz testować w moją rocznicę ślubu - musi być dobrze!
    asias - bo niestety miałam i biochemiczną i poronienie, więc temat z lekarzami był wałkowany. O biochemicznej ciąży mówimy - gdy beta jest i spada, a w macicy nie widać pęcherzyka. Poronienie - gdy pęcherzyk był, ciąża i łożysko się rozwijało i przestało. Czyli, niestety z doświadczenia... ;/ to nie tak, że ciąży biochemicznej się nie roni - ale lekarze, ani NFZ nie uznają tego za poronienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 18:54

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Niewiem co mnie sklonilo ale myslalam ze 12dpt juz cos wyjdzie :( o 6 sie zalatwilam i poszlam spac dalej i o 10 jak wstalam drugi raz to zrobilam sikanca :(

Pytam bo najbardziej wiarygodny jest zrobiony zupełnie z porannego moczu. Już nie powtarzaj testu bo się tylko zestresujesz bardziej. Ja nadal wierzę, że ten test kłamał i mocno za Ciebie trzymam kciuki <3

tolerancyjna lubi tę wiadomość

• Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Pytam bo najbardziej wiarygodny jest zrobiony zupełnie z porannego moczu. Już nie powtarzaj testu bo się tylko zestresujesz bardziej. Ja nadal wierzę, że ten test kłamał i mocno za Ciebie trzymam kciuki <3
    Pocieszam sie tym bo czytalam opinie na temat tego testu ze tej firmy sa wadliwe u dziewczyny ciaze potwierdzono przez krew i wynosila beta 200 a ten test dalej wskazywal biel :/ Wiec chociarz to mnie pociesza.Mam wizyte dzis u endo moze ona by mi dala skierowanie na wczesniejsza bete :(

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • asias Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieplak wrote:
    Bardzo mi przykro dziewczyny :( nie załamujcie się, ja już trochę walczę, a nadal mam nadzieję. Karolciaaa ty też się trzym i nie denerwuj. Mi też testy nie wychodziły, a beta grubo ponad 160 była. Trzymam za Was kciuki:) Będziesz testować w moją rocznicę ślubu - musi być dobrze!
    asias - bo niestety miałam i biochemiczną i poronienie, więc temat z lekarzami był wałkowany. O biochemicznej ciąży mówimy - gdy beta jest i spada, a w macicy nie widać pęcherzyka. Poronienie - gdy pęcherzyk był, ciąża i łożysko się rozwijało i przestało. Czyli, niestety z doświadczenia... ;/
    Robiłam niedawno genetykę i nic mi się za fundusz nie należało, bo należy się po dwóch poronieniach. Miałam jedno i jedną biochemiczną.
    Przykro mi z powodu strat :( Dziwne to, bo ciąża biochemiczna, jak i pozamaciczna czy wewnątrzmaciczna również ulega poronieniu, przecież nie jest to miesiączka, a dowodem na to jest obecność bety we krwi czyli potwierdzenia, że zarodek się rozwijał, był to etap powstawania kosmówki i bardzo wcześnie obumarł. Terminu poronienie używa się również dla ciąży biochemicznej, w wielu artykułach występuje określenie "poronienie ciąży biochemicznej", ale być może tak jak piszesz, poronienie poronieniu nie równe jeśli chodzi o wyżebranie badań na nfz

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Niewiem wlasnie co mnie podkusilo idiotka ze mnie :( Teraz tylko bardziej sie stresuje i ryczec mi sie chce :( Lekow nie bede odstawiac poczekam do poniedzialku az mi lekarz powie zeby przestac brac.

Kochana nie płacz! Negatywne emocje nie pomogą... Tym bardziej jak przeczytalas takie opinie o tych testach to postaraj się odciąć od tego wyniku... I nawet nie z pierwszego moczu to już tym bardziej! Wiara czyni cuda!

Ja tylko nie rozumiem potrzeby otrzymania skierowania na betę? Przecież w jakimkolwiek laboratorium czy szpitalu zrobisz to badanie prywatnie za 20-30zl...

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Kochana nie płacz! Negatywne emocje nie pomogą... Tym bardziej jak przeczytalas takie opinie o tych testach to postaraj się odciąć od tego wyniku... I nawet nie z pierwszego moczu to już tym bardziej! Wiara czyni cuda!

Ja tylko nie rozumiem potrzeby otrzymania skierowania na betę? Przecież w jakimkolwiek laboratorium czy szpitalu zrobisz to badanie prywatnie za 20-30zl...
    Tu w stanach niestety bety bez skierowania nie zrobisz :(

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Tu w stanach niestety bety bez skierowania nie zrobisz :(
    Ale negatywny sikaniec nie oznacza że nie jesteś w ciąży kochana. Trzymam mocno kciuki za Ciebie :-*

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieplak wrote:
    Aga_ni!
    Według nowej klasyfikacji ciąża biochemiczna także jest poronieniem.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Ale negatywny sikaniec nie oznacza że nie jesteś w ciąży kochana. Trzymam mocno kciuki za Ciebie :-*
    Dziekuje Kochana :* Caly czas ryczec mi sie chce,a mezowi niewiem czy mowic o tym tescie :(

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
‹‹ 801 802 803 804 805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ