X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    Ja to wciąż słyszałam od lekarzy że mam czas na dzieci nie ma sie co spieszyć. Diagnozowałam się od 23 roku życia. Teraz mam 28 co prawda udało się. Ale jakie znaczenie ma dla nas czy mamy 20 czy 30 lat jeśli pragniemy dziecka.
    Ja zaczęłam się starać w wieku 22 lata też też słyszałam ciągle że wcześnie nie ma co się martwić w styczniu stuknela 30 i nigdy w ciąży nie byłam także też znam to z doświadczenia...

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zdążyłam zacząć sie starać tak naprawde... w wieku 29 lat uslyszalam wyrok.. AMH 0.04... i mimo, że plan byl aby dzieci byly duuuzo szybciej bo juz w trakcie studiów to co z tego planu skoro wtwdy jeszcze nie znałam męża..

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane!

Przytulam z całych sił Bruised i Asię :* Kurcze...ryczeć mi się zawsze chce po tak smutnych wiadomościach...tak bardzo bym chciała zeby nam wszystkim się udało :*.Cały czas w to wierzę, jednak chyba trzeba czekać na ten właściwy czas dla każdej z nas...Dziewczyny, jeszcze trochę walki, determinacji i cierpliwości i jestem pewna, że "za chwilę" będziemy wszystkie po fioletowej stronie :* <3

Karolcia-"no nie" pomyślałam jak przeczytałam post od Ciebie...Proszę, nie bierz tego testu pod uwagę, nie denerwuj się...tak jak dziewczyny pisały-często jest też tak, że te testy długo nie wychodzą, już nawet przy wysokiej becie. Także cały czas moooocno trzymam kciuki <3 A na głupotę ludzi nie ma lekarstwa-sory za dosadność, ale czasami jak coś powiedzą to zwala z nóg...Wiem coś o tym, bo nie raz słyszałam takie słowa...albo"ciesz się, bo jedno dziecko już macie". A nikt nie zdaje sobie sprawy, jak takie słowa ranią...to co, że mamy? Walka o drugie jest tak samo bolesna...Kiedyś nawet był taki świetny artykuł w magazynie "Chcemy zostać rodzicami" o niepłodności wtórnej i odczuciach kobiet- trafiał w sedno.

Paulciu-brawo za determinację, choć sytyacja wydaje się być poważna, współczuję...Ale fakt jest taki, że jeżeli w porę ustalisz przyczynę, to może wyjaśnić kwestię takiego stanu rzeczy i może zapobiec ewentualnym zagrożeniom...Wierzę, ze jesteś w dobrych rękach, lekarze zrobią wszystko żeby Ci pomóc i będzie już tylko dobrze :* <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 09:34

Paulcia28 lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ješli chodzi o leki, to naprawdę szok, ile one kosztują. Ja teraz płacę za prolutex 175zł-na 7 dni zaledwie i cyclogest, który też do tanich nie należy bo płacę za niego 130zł...:/ cały czas szukam, czy gdzieś taniej dostanę, ale ciężko...Wczoraj w Poznaniu, w dwóch aptekach pytałam o cenę prolutexu, to była jeszcze wyższa, bo 189zł...więcej już nie miałam sił chodzić i pytać, więc odpuściłam...ale wiem, że ceny są bardzo różne, bo wahają się już od 114zł do nawet 220zł, więc różnica ogromna.
    Fakt - koszty spore, ale cieszę się, że mam te leki, bo wydają się być naprawdę dobre i skuteczne, z " koñską" dawką proga ;) więc póki co, czuję się względnie "bezpiecznie". Pewnie będę panikować jak przyjdzie czas na odstawienie...

Jedyny minus dla mnie przy stosowaniu prolutexu to ból po wstrzyknięciu...:( czasami miejsce iniekcji boli mnie 24h...:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 09:32

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    A ješli chodzi o leki, to naprawdę szok, ile one kosztują. Ja teraz płacę za prolutex 175zł-na 7 dni zaledwie i cyclogest, który też do tanich nie należy bo płacę za niego 130zł...:/ cały czas szukam, czy gdzieś taniej dostanę, ale ciężko...Wczoraj w Poznaniu, w dwóch aptekach pytałam o cenę prolutexu, to była jeszcze wyższa, bo 189zł...więcej już nie miałam sił chodzić i pytać, więc odpuściłam...ale wiem, że ceny są bardzo różne, bo wahają się już od 114zł do nawet 220zł, więc różnica ogromna.
    Fakt - koszty spore, ale cieszę się, że mam te leki, bo wydają się być naprawdę dobre i skuteczne, z " koñską" dawką proga ;) więc póki co, czuję się względnie "bezpiecznie". Pewnie będę panikować jak przyjdzie czas na odstawienie...

Jedyny minus dla mnie przy stosowaniu prolutexu to ból po wstrzyknięciu...:( czasami miejsce iniekcji boli mnie 24h...:/

Naprawdę prolutex od 114zl? Kojarzysz gdzie? Ja najtaniej kupiłam za 150 zł w Katowicach.

Samo wbicie i wypuszczenie mnie nie boli.. ale po chwili się zaczyna jak lek się rozchodzi.. i czasami boli nawet do 2 dni.. choć zdarzają się miejsca gdzie nie boli w ogóle! Dziwne...

POF, Hashimoto,
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka no właśnie problem w tym, że nie wiem gdzie, ale na necie jak szukałam w dostępności to mi taka propozycja cen wyskoczyła...W jednej aptece internetowej znalazłam właśnie za 150zł, ale nie mogę zamówić, bo lek na receptę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 14:35

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Ja nie zdążyłam zacząć sie starać tak naprawde... w wieku 29 lat uslyszalam wyrok.. AMH 0.04... i mimo, że plan byl aby dzieci byly duuuzo szybciej bo juz w trakcie studiów to co z tego planu skoro wtwdy jeszcze nie znałam męża..
    Kochana, też miałam,że wszystko będzie wyglądać inaczej.. również planowałam dziecko w wieku 24-25 lat. I co? I nic. Planować to sobie można:( najpierw wyrok słabe plemniki, później wyrok niskie amh. Problem nie po 1,ale po 2 stronach. Nawet KD nic nam nie daje,bo wynik ICSI przez nasienie może być fatalny. A wydać 20 kola, po to tylko by dowiedzieć się,że nie ma co transferowac- nie, dziękuję.

Moje Drogie, instynkt macierzyński jest czymś nie do opisania. Pragnienie dziecka nie ma żadnych granic. Najpierw była decyzja o icsi, później imsi, kolejne icsi/imsi, później będzie AZ, a jeśli to nic nie da,to AS. Już nie ważne dla nas jak- ważne,żeby w ogóle.

asias, MagNolia55 lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Naprawdę prolutex od 114zl? Kojarzysz gdzie? Ja najtaniej kupiłam za 150 zł w Katowicach.

Samo wbicie i wypuszczenie mnie nie boli.. ale po chwili się zaczyna jak lek się rozchodzi.. i czasami boli nawet do 2 dni.. choć zdarzają się miejsca gdzie nie boli w ogóle! Dziwne...
    Do tej pory prolutex to najgorsze zastrzyki jakie miałam. Okolice wklucia bolały nawet kilka dni. Na koniec nie było gdzie wbić,bo wszędzie bolał brzuch. Tylko prolutex tak na mnie dziwacznie działał:)

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • tolerancyjna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Kochana, też miałam,że wszystko będzie wyglądać inaczej.. również planowałam dziecko w wieku 24-25 lat. I co? I nic. Planować to sobie można:( najpierw wyrok słabe plemniki, później wyrok niskie amh. Problem nie po 1,ale po 2 stronach. Nawet KD nic nam nie daje,bo wynik ICSI przez nasienie może być fatalny. A wydać 20 kola, po to tylko by dowiedzieć się,że nie ma co transferowac- nie, dziękuję.

Moje Drogie, instynkt macierzyński jest czymś nie do opisania. Pragnienie dziecka nie ma żadnych granic. Najpierw była decyzja o icsi, później imsi, kolejne icsi/imsi, później będzie AZ, a jeśli to nic nie da,to AS. Już nie ważne dla nas jak- ważne,żeby w ogóle.
    <3

3 x IUI :(
    06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    03.19 - start III procedury,
    19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34 :(
    08.06.20 - transfer AZ :(
    07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
    10 tc 💔
    KD - zero zapłodnień
    KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:

w takim razie widzę dużo podobieństw w naszych historiach... Proponuję ci zapoznać się z ofertą kliniki InviMed Oni chyba są jedynymi którzy oferują program z KD z gwarancją minimum 3 dobrej jakości zarodków (w trzeciej dobie rozwoju).. u nas też od razu była kwalifikacja do IMSI.. jest wymóg co do nasienia ale tylko o objętość chodzi z tego co pamiętam.. my dla pewności spotkaliśmy się wcześniej z embriologia pokazując mu wyniki badań męża żeby odniósł się wprost do naszego przypadku czy obejmie na gwarancja... W takiej sytuacji nie ma opcji żebyś dowiedziała się że nie ma co transferowac :)

POF, Hashimoto,
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczesałam sporo stron i te co udało mi się znaleźć to najniższa cena właśnie 150zł, taniej chyba się nie da...Nigdzie nie mogę znaleźć tej niższej

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • asias Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Kadetka no właśnie problem w tym, że nie wiem gdzie, ale na necie jak szukałam w dostępności to mi taka propozycja cen wyskoczyła...W jednej aptece internetowej znalazłam właśnie za 150zł, ale nie mogę zamówić, bo lek na receptę :/
    Ja poszłam do apteki w swoim małym miasteczku i zamówiłam, bo nie mieli w ogóle nigdy prolutexu jak większość aptek, zapytałam ile będzie kosztować, ponarzekałam, że to taki drogi lek i mi właściciel apteki za 144 zł sprzedał hehe, coś około 130 zł w hurtowni kosztuje

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:

Czyli wychodzi, że ten lek tak ma...?
    Mam dokładnie tak samo, jak to Kadetka opisałaś...

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Ja poszłam do apteki w swoim małym miasteczku i zamówiłam, bo nie mieli w ogóle nigdy prolutexu jak większość aptek, zapytałam ile będzie kosztować, ponarzekałam, że to taki drogi lek i mi właściciel apteki za 144 zł sprzedał hehe, coś około 130 zł w hurtowni kosztuje

Zaleźy też jaka hurtownia chyba...
    Bo w jednej aptece aptekarka przy mnie dzeoniła żeby zamówić i podali jej cenę 189zł :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 14:49

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • asias Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Zaleźy też jaka hurtownia chyba...
    Bo w jednej aptece aptekarka przy mnie dzeoniła żeby zamówić i podali jej cenę 189zł :/
    Bardzo możliwe, pewnie jeszcze zależy czy apteka ma jakąś umowę podpisaną z daną firmą leku

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Bardzo możliwe, pewnie jeszcze zależy czy apteka ma jakąś umowę podpisaną z daną firmą leku

Pewnie tak...

Powinnny być ceny leków takie same we wszystkich aptekach...a nie że człowiej gania po całyn mieście by zaoszczędzić i jak się okazuje-wcale nie małe pieniądze jak się policzy...Rozumiem względnie zdrowego człowieka, ale pomyśleć o starszych, schorowanych ludziach, którzy nie rzadko wydają ostatnie pieniądze na leki...?

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żerowanie na ludzkich cierpieniach...a firmy farmaceutyczne i apteki się dorabiają...taka prawda!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 14:59

asias lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • asias Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te leki powinny być refundowane, przecież służą do utrzymania życia zarodka

l22n8u69izcn9pau.png
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Ja się zorientowałam jak to tutaj w DE wygląda z clexane itp ( heparyna) no i babka mi powiedziała że jak przyjdę z recepta to 5 € opłaty i coś do tego z groszem. A będąc w ciąży i przynosząc receptę to tylko te 5 euro będę płacić o ile się uda... A z Was zdzieraja kasę po prostu chory system polski

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 15:14

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • japonka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was może potrzebuje Lutinusa? Mam duży zapas z kilku transferów a będę potrzebować gdzieś za 2 miesiące, więc komuś w pilnej potrzebie mogę odstąpić. Mam też kilka ampułek Prolutexu, ale ze 3 dosłownie, dostałam krwawienia po transferze i odstawiałam leki już 9 dpt.

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
‹‹ 803 804 805 806 807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ