X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Ja się zorientowałam jak to tutaj w DE wygląda z clexane itp ( heparyna) no i babka mi powiedziała że jak przyjdę z recepta to 5 € opłaty i coś do tego z groszem. A będąc w ciąży i przynosząc receptę to tylko te 5 euro będę płacić o ile się uda... A z Was zdzieraja kasę po prostu chory system polski

Akurat clexane i inne heparyny w ciąży mogą być refundowane jak są wskazania. Ja mam trombofilię i mi przysługuje recepta "R" i za opakowanie neoparinu płace 3,20.
    Natomiast nie mam pojecia czemu niektóre preparaty progesteronu są tylko na 100%.

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia u nas bedac w ciazy nie placisz za clexane jak i inne leki juz nic ani centa ;) oddajesz tylko recepte dostajesz lek dziekujesz zegnasz sie i wychodzisz ;) biore clexane od listopada i tylko raz przed pozytywna beta zaplacilam za nie 5€ ;) pozniej nie placilam ani centa ani za utrogest, lutinus, ptogynove, clexane leki na tarczyce tez za darmo, insulina i wszystko co do glukometra potrzebne (paski, igly do przeklowania palca itp) wszystko za darmo ;)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Paulcia u nas bedac w ciazy nie placisz za clexane jak i inne leki juz nic ani centa ;) oddajesz tylko recepte dostajesz lek dziekujesz zegnasz sie i wychodzisz ;) biore clexane od listopada i tylko raz przed pozytywna beta zaplacilam za nie 5€ ;) pozniej nie placilam ani centa ani za utrogest, lutinus, ptogynove, clexane leki na tarczyce tez za darmo, insulina i wszystko co do glukometra potrzebne (paski, igly do przeklowania palca itp) wszystko za darmo ;)
    Ja z recepta z kliniki nic nie placilam a mój ginekolog prywatny wystawiał mi prywatne recepty jak byłam w ciąży i placilam za utrogest i progynova ok 40€ bo on stwierdził że to klinika mi przepisala te leki a nie on więc od niego darmowej nie dostałam. Dlatego mam już Nowa ginekolozke i we wtorek mam pierwszą wizytę u niej i cały pakiet badań tzn cytologie itp. A w poniedziałek kontrola w klinice czy hcg już całkiem spadło i czy macica już ok jest

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia ja tez w ciazy jedna recepte od kliniki dostalam a pozniej juz normalnie od mojego gina prowadzacego ;) to nie mialo nic wspolnego z tym ze to klinika wystawiala wiec nic sobie nie dawaj wmowic nastepnym razem bo nalezy ci sie jak psu buda bezplatna recepta ;)

Trzymam kciuki za wszystkie badania i zeby lekarka przypadla ci do gustu!

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Paulcia ja tez w ciazy jedna recepte od kliniki dostalam a pozniej juz normalnie od mojego gina prowadzacego ;) to nie mialo nic wspolnego z tym ze to klinika wystawiala wiec nic sobie nie dawaj wmowic nastepnym razem bo nalezy ci sie jak psu buda bezplatna recepta ;)

Trzymam kciuki za wszystkie badania i zeby lekarka przypadla ci do gustu!
    Dlatego też zmieniłam lekarza bo ten dupek odmówił mi kiedyś badania mimo że bóle i krwawienia miałam a on się wkurzyl bo byłam u innego lekarza jak miałam te podejrzenie raka szyjki macicy a chciałam sobie usłyszeć opinie innego lekarza. No i niech spada, od razu dam znać w klinice ze mają dokumenty itp do nowej ginekolozki wysłać. Napisałam do Ciebie na tel.

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieplak wrote:
    U nas to był zeszły rok. Wiadomo, wszystko się zmienia. Ale nowe podejście do ivf mam od kwietnia w innej klinice- i nadal lekarze rozdzielają biochemiczna od poronienia. To tylko słowa, bo na jedno wychodzi dla nas.. Siostra miała różne przeboje w tym biochemiczna ciąże i dwa poronienia i dopiero po drugim należało jej się badanie prenatalne na nfz. Wiec co innego nauka, a nasz NFZ co innego.
    To wlasnie o NFZ chodzi i dlatego pytalam o to panią dr.
    Refundacja lekow do IVF zajmuje sie NFZ, refundacja nie nalezy sie kobietom z poronieniami nawykowymi, a do tego zalicza sie ciaze biochemiczna.
    A co do badań po poronieniach - my robilismy badania po pierwszym poronieniu na NFZ.

Niezapominajka, pani dr zrobila na nas bardzo dobre wrazenie. Zaproponowala leczenie (opis w stopce)

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Te leki powinny być refundowane, przecież służą do utrzymania życia zarodka

Powinny :(

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    w takim razie widzę dużo podobieństw w naszych historiach... Proponuję ci zapoznać się z ofertą kliniki InviMed Oni chyba są jedynymi którzy oferują program z KD z gwarancją minimum 3 dobrej jakości zarodków (w trzeciej dobie rozwoju).. u nas też od razu była kwalifikacja do IMSI.. jest wymóg co do nasienia ale tylko o objętość chodzi z tego co pamiętam.. my dla pewności spotkaliśmy się wcześniej z embriologia pokazując mu wyniki badań męża żeby odniósł się wprost do naszego przypadku czy obejmie na gwarancja... W takiej sytuacji nie ma opcji żebyś dowiedziała się że nie ma co transferowac :)
    3 doba nie bardzo nas ratuje. Przy słabym nasieniu zarodki często odpadają właśnie po 4 dobie. Spróbujemy jeszcze raz na swoich komórkach. Jeśli się nie uda, chyba mimo wszystko wolimy już AZ z blastka. Po 3 pełnych procedurach, z refundacja tylko na leki (mam bardzo duże dawki leków i koszt i tak jest duży), wydanie kolejnych 20 tys. ruszyloby praktycznie każdego. Musimy w końcu powiedzieć stop. Musimy mieć jakieś oszczędności, by w ogóle móc pozwolić sobie na inne opcje:(

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    3 doba nie bardzo nas ratuje. Przy słabym nasieniu zarodki często odpadają właśnie po 4 dobie. Spróbujemy jeszcze raz na swoich komórkach. Jeśli się nie uda, chyba mimo wszystko wolimy już AZ z blastka. Po 3 pełnych procedurach, z refundacja tylko na leki (mam bardzo duże dawki leków i koszt i tak jest duży), wydanie kolejnych 20 tys. ruszyloby praktycznie każdego. Musimy w końcu powiedzieć stop. Musimy mieć jakieś oszczędności, by w ogóle móc pozwolić sobie na inne opcje:(
    Polecam czeskie zamienniki:
    Prolutex - Agolutin, co prawda podanie domiesniowe, ale 5ampulek 60mg (prolutex ma 25mg) kosztuje 12,80zł
    Lutinus/Luteina - Utogestan 100mg 30tabl 32zł

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko-a nie myślałaś o hbIMSI (metoda zapłodnienia in vitro IMSI z użyciem plemnika właściwie reagującego z hialuronianem (test HBA).Albo PISCI ( to metoda zapłodnienia in vitro, w której plemniki selekcjonowane są na podstawie kryteriów morfologicznych oraz pozytywnej reakcji wiązania plemnika z hialuronianem).

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Witajcie kochane!

Przytulam z całych sił Bruised i Asię :* Kurcze...ryczeć mi się zawsze chce po tak smutnych wiadomościach...tak bardzo bym chciała zeby nam wszystkim się udało :*.Cały czas w to wierzę, jednak chyba trzeba czekać na ten właściwy czas dla każdej z nas...Dziewczyny, jeszcze trochę walki, determinacji i cierpliwości i jestem pewna, że "za chwilę" będziemy wszystkie po fioletowej stronie :* <3

Karolcia-"no nie" pomyślałam jak przeczytałam post od Ciebie...Proszę, nie bierz tego testu pod uwagę, nie denerwuj się...tak jak dziewczyny pisały-często jest też tak, że te testy długo nie wychodzą, już nawet przy wysokiej becie. Także cały czas moooocno trzymam kciuki <3 A na głupotę ludzi nie ma lekarstwa-sory za dosadność, ale czasami jak coś powiedzą to zwala z nóg...Wiem coś o tym, bo nie raz słyszałam takie słowa...albo"ciesz się, bo jedno dziecko już macie". A nikt nie zdaje sobie sprawy, jak takie słowa ranią...to co, że mamy? Walka o drugie jest tak samo bolesna...Kiedyś nawet był taki świetny artykuł w magazynie "Chcemy zostać rodzicami" o niepłodności wtórnej i odczuciach kobiet- trafiał w sedno.

Paulciu-brawo za determinację, choć sytyacja wydaje się być poważna, współczuję...Ale fakt jest taki, że jeżeli w porę ustalisz przyczynę, to może wyjaśnić kwestię takiego stanu rzeczy i może zapobiec ewentualnym zagrożeniom...Wierzę, ze jesteś w dobrych rękach, lekarze zrobią wszystko żeby Ci pomóc i będzie już tylko dobrze :* <3
    Pocieszam sie tym kochana bo wyczytalam ze niektorym dziewczynom testy wychodza dopiero w 16dpt a bety maja juz wysokie wczesniej.Jestem wsciekla na siebie ze ten test zrobilam czasami by sie przydal taki mocny kopniak w tyłek.

Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
    28 lat
    8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
    23 lipiec beta :(
    Czekamy na cud♡♡
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Niezapominajka, pani dr zrobila na nas bardzo dobre wrazenie. Zaproponowala leczenie (opis w stopce)
    Cieszę się, mam nadzieję,że dla Was to złoty środek.
    Czas oczekiwania do niej na wizytę to jakaś masakra,ale widzę,że warto:)

Bella93 lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Pocieszam sie tym kochana bo wyczytalam ze niektorym dziewczynom testy wychodza dopiero w 16dpt a bety maja juz wysokie wczesniej.Jestem wsciekla na siebie ze ten test zrobilam czasami by sie przydal taki mocny kopniak w tyłek.

No widzisz Karolcia...poprostu zapomnij o nim i tyle. Czekam na dobre wieści 23 lipca :*

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Niezapominajko-a nie myślałaś o hbIMSI (metoda zapłodnienia in vitro IMSI z użyciem plemnika właściwie reagującego z hialuronianem (test HBA).Albo PISCI ( to metoda zapłodnienia in vitro, w której plemniki selekcjonowane są na podstawie kryteriów morfologicznych oraz pozytywnej reakcji wiązania plemnika z hialuronianem).
    My mielismy to.picsi. koszt 600 zl dodatkowo

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Was tez po transferze boli brzuch czas w okolicach jajników i czasami jest kłucie jajnikow? I bylyscie spuchniete w podbrzuszu? Ja troche spuchlam a juz bylam płaska po punkcji a teraz znow uwiera mnie w spodniach i widze od dołu taki spocjniett brzuch. Nawet mąż zauwazyl wiec cos jest na rzeczy...

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi, a mieliście jakieś jakieś szczególne wskazania czy poprostu chcieliście?

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Was tez po transferze boli brzuch czas w okolicach jajników i czasami jest kłucie jajnikow? I bylyscie spuchniete w podbrzuszu? Ja troche spuchlam a juz bylam płaska po punkcji a teraz znow uwiera mnie w spodniach i widze od dołu taki spocjniett brzuch. Nawet mąż zauwazyl wiec cos jest na rzeczy...

Dużo z nas miało takie objawy po teansferze. Natomiast powiększony brzuch może być efektem przebytej niedawno stymulacji. Pamiętasz?Magi miała z tym problem po świeżym transferze. Obserwuj się i uważaj.

Ja nie miałam z brzuchem problemu,bo miałam crio. Choć no może też był trochę wzdęty, ale to pewnie wina proga i tego, że więcej wody piłam przy upałach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 17:31

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Ewi, a mieliście jakieś jakieś szczególne wskazania czy poprostu chcieliście?
    Słaba morfologia męża 4%.
    Ej wy dbacie jakos szczegolnie o..siebie po transferze? Ja spaceruje. Wolno ale lazikuje. Zreszta nie mam jak odpoczywać przy 4 letnim szkrabie :) ale nie dzwigam, nie uciskam itd

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    No widzisz Karolcia...poprostu zapomnij o nim i tyle. Czekam na dobre wieści 23 lipca :*
    Dzieki Kochana :* ♡

Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
    28 lat
    8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
    23 lipiec beta :(
    Czekamy na cud♡♡
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Dzieki Kochana :* ♡
    Do ponedzialku już coraz bliżej kochana :-) kciukasy zaciśnięte :-*

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
‹‹ 804 805 806 807 808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ