X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Ja się zorientowałam jak to tutaj w DE wygląda z clexane itp ( heparyna) no i babka mi powiedziała że jak przyjdę z recepta to 5 € opłaty i coś do tego z groszem. A będąc w ciąży i przynosząc receptę to tylko te 5 euro będę płacić o ile się uda... A z Was zdzieraja kasę po prostu chory system polski

Akurat clexane i inne heparyny w ciąży mogą być refundowane jak są wskazania. Ja mam trombofilię i mi przysługuje recepta "R" i za opakowanie neoparinu płace 3,20.
    Natomiast nie mam pojecia czemu niektóre preparaty progesteronu są tylko na 100%.

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia u nas bedac w ciazy nie placisz za clexane jak i inne leki juz nic ani centa ;) oddajesz tylko recepte dostajesz lek dziekujesz zegnasz sie i wychodzisz ;) biore clexane od listopada i tylko raz przed pozytywna beta zaplacilam za nie 5€ ;) pozniej nie placilam ani centa ani za utrogest, lutinus, ptogynove, clexane leki na tarczyce tez za darmo, insulina i wszystko co do glukometra potrzebne (paski, igly do przeklowania palca itp) wszystko za darmo ;)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Paulcia u nas bedac w ciazy nie placisz za clexane jak i inne leki juz nic ani centa ;) oddajesz tylko recepte dostajesz lek dziekujesz zegnasz sie i wychodzisz ;) biore clexane od listopada i tylko raz przed pozytywna beta zaplacilam za nie 5€ ;) pozniej nie placilam ani centa ani za utrogest, lutinus, ptogynove, clexane leki na tarczyce tez za darmo, insulina i wszystko co do glukometra potrzebne (paski, igly do przeklowania palca itp) wszystko za darmo ;)
    Ja z recepta z kliniki nic nie placilam a mój ginekolog prywatny wystawiał mi prywatne recepty jak byłam w ciąży i placilam za utrogest i progynova ok 40€ bo on stwierdził że to klinika mi przepisala te leki a nie on więc od niego darmowej nie dostałam. Dlatego mam już Nowa ginekolozke i we wtorek mam pierwszą wizytę u niej i cały pakiet badań tzn cytologie itp. A w poniedziałek kontrola w klinice czy hcg już całkiem spadło i czy macica już ok jest

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia ja tez w ciazy jedna recepte od kliniki dostalam a pozniej juz normalnie od mojego gina prowadzacego ;) to nie mialo nic wspolnego z tym ze to klinika wystawiala wiec nic sobie nie dawaj wmowic nastepnym razem bo nalezy ci sie jak psu buda bezplatna recepta ;)

Trzymam kciuki za wszystkie badania i zeby lekarka przypadla ci do gustu!

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Paulcia ja tez w ciazy jedna recepte od kliniki dostalam a pozniej juz normalnie od mojego gina prowadzacego ;) to nie mialo nic wspolnego z tym ze to klinika wystawiala wiec nic sobie nie dawaj wmowic nastepnym razem bo nalezy ci sie jak psu buda bezplatna recepta ;)

Trzymam kciuki za wszystkie badania i zeby lekarka przypadla ci do gustu!
    Dlatego też zmieniłam lekarza bo ten dupek odmówił mi kiedyś badania mimo że bóle i krwawienia miałam a on się wkurzyl bo byłam u innego lekarza jak miałam te podejrzenie raka szyjki macicy a chciałam sobie usłyszeć opinie innego lekarza. No i niech spada, od razu dam znać w klinice ze mają dokumenty itp do nowej ginekolozki wysłać. Napisałam do Ciebie na tel.

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieplak wrote:
    U nas to był zeszły rok. Wiadomo, wszystko się zmienia. Ale nowe podejście do ivf mam od kwietnia w innej klinice- i nadal lekarze rozdzielają biochemiczna od poronienia. To tylko słowa, bo na jedno wychodzi dla nas.. Siostra miała różne przeboje w tym biochemiczna ciąże i dwa poronienia i dopiero po drugim należało jej się badanie prenatalne na nfz. Wiec co innego nauka, a nasz NFZ co innego.
    To wlasnie o NFZ chodzi i dlatego pytalam o to panią dr.
    Refundacja lekow do IVF zajmuje sie NFZ, refundacja nie nalezy sie kobietom z poronieniami nawykowymi, a do tego zalicza sie ciaze biochemiczna.
    A co do badań po poronieniach - my robilismy badania po pierwszym poronieniu na NFZ.

Niezapominajka, pani dr zrobila na nas bardzo dobre wrazenie. Zaproponowala leczenie (opis w stopce)

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Te leki powinny być refundowane, przecież służą do utrzymania życia zarodka

Powinny :(

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    w takim razie widzę dużo podobieństw w naszych historiach... Proponuję ci zapoznać się z ofertą kliniki InviMed Oni chyba są jedynymi którzy oferują program z KD z gwarancją minimum 3 dobrej jakości zarodków (w trzeciej dobie rozwoju).. u nas też od razu była kwalifikacja do IMSI.. jest wymóg co do nasienia ale tylko o objętość chodzi z tego co pamiętam.. my dla pewności spotkaliśmy się wcześniej z embriologia pokazując mu wyniki badań męża żeby odniósł się wprost do naszego przypadku czy obejmie na gwarancja... W takiej sytuacji nie ma opcji żebyś dowiedziała się że nie ma co transferowac :)
    3 doba nie bardzo nas ratuje. Przy słabym nasieniu zarodki często odpadają właśnie po 4 dobie. Spróbujemy jeszcze raz na swoich komórkach. Jeśli się nie uda, chyba mimo wszystko wolimy już AZ z blastka. Po 3 pełnych procedurach, z refundacja tylko na leki (mam bardzo duże dawki leków i koszt i tak jest duży), wydanie kolejnych 20 tys. ruszyloby praktycznie każdego. Musimy w końcu powiedzieć stop. Musimy mieć jakieś oszczędności, by w ogóle móc pozwolić sobie na inne opcje:(

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    3 doba nie bardzo nas ratuje. Przy słabym nasieniu zarodki często odpadają właśnie po 4 dobie. Spróbujemy jeszcze raz na swoich komórkach. Jeśli się nie uda, chyba mimo wszystko wolimy już AZ z blastka. Po 3 pełnych procedurach, z refundacja tylko na leki (mam bardzo duże dawki leków i koszt i tak jest duży), wydanie kolejnych 20 tys. ruszyloby praktycznie każdego. Musimy w końcu powiedzieć stop. Musimy mieć jakieś oszczędności, by w ogóle móc pozwolić sobie na inne opcje:(
    Polecam czeskie zamienniki:
    Prolutex - Agolutin, co prawda podanie domiesniowe, ale 5ampulek 60mg (prolutex ma 25mg) kosztuje 12,80zł
    Lutinus/Luteina - Utogestan 100mg 30tabl 32zł

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko-a nie myślałaś o hbIMSI (metoda zapłodnienia in vitro IMSI z użyciem plemnika właściwie reagującego z hialuronianem (test HBA).Albo PISCI ( to metoda zapłodnienia in vitro, w której plemniki selekcjonowane są na podstawie kryteriów morfologicznych oraz pozytywnej reakcji wiązania plemnika z hialuronianem).

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Witajcie kochane!

Przytulam z całych sił Bruised i Asię :* Kurcze...ryczeć mi się zawsze chce po tak smutnych wiadomościach...tak bardzo bym chciała zeby nam wszystkim się udało :*.Cały czas w to wierzę, jednak chyba trzeba czekać na ten właściwy czas dla każdej z nas...Dziewczyny, jeszcze trochę walki, determinacji i cierpliwości i jestem pewna, że "za chwilę" będziemy wszystkie po fioletowej stronie :* <3

Karolcia-"no nie" pomyślałam jak przeczytałam post od Ciebie...Proszę, nie bierz tego testu pod uwagę, nie denerwuj się...tak jak dziewczyny pisały-często jest też tak, że te testy długo nie wychodzą, już nawet przy wysokiej becie. Także cały czas moooocno trzymam kciuki <3 A na głupotę ludzi nie ma lekarstwa-sory za dosadność, ale czasami jak coś powiedzą to zwala z nóg...Wiem coś o tym, bo nie raz słyszałam takie słowa...albo"ciesz się, bo jedno dziecko już macie". A nikt nie zdaje sobie sprawy, jak takie słowa ranią...to co, że mamy? Walka o drugie jest tak samo bolesna...Kiedyś nawet był taki świetny artykuł w magazynie "Chcemy zostać rodzicami" o niepłodności wtórnej i odczuciach kobiet- trafiał w sedno.

Paulciu-brawo za determinację, choć sytyacja wydaje się być poważna, współczuję...Ale fakt jest taki, że jeżeli w porę ustalisz przyczynę, to może wyjaśnić kwestię takiego stanu rzeczy i może zapobiec ewentualnym zagrożeniom...Wierzę, ze jesteś w dobrych rękach, lekarze zrobią wszystko żeby Ci pomóc i będzie już tylko dobrze :* <3
    Pocieszam sie tym kochana bo wyczytalam ze niektorym dziewczynom testy wychodza dopiero w 16dpt a bety maja juz wysokie wczesniej.Jestem wsciekla na siebie ze ten test zrobilam czasami by sie przydal taki mocny kopniak w tyłek.

Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
    28 lat
    8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
    23 lipiec beta :(
    Czekamy na cud♡♡
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Niezapominajka, pani dr zrobila na nas bardzo dobre wrazenie. Zaproponowala leczenie (opis w stopce)
    Cieszę się, mam nadzieję,że dla Was to złoty środek.
    Czas oczekiwania do niej na wizytę to jakaś masakra,ale widzę,że warto:)

Bella93 lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Pocieszam sie tym kochana bo wyczytalam ze niektorym dziewczynom testy wychodza dopiero w 16dpt a bety maja juz wysokie wczesniej.Jestem wsciekla na siebie ze ten test zrobilam czasami by sie przydal taki mocny kopniak w tyłek.

No widzisz Karolcia...poprostu zapomnij o nim i tyle. Czekam na dobre wieści 23 lipca :*

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Niezapominajko-a nie myślałaś o hbIMSI (metoda zapłodnienia in vitro IMSI z użyciem plemnika właściwie reagującego z hialuronianem (test HBA).Albo PISCI ( to metoda zapłodnienia in vitro, w której plemniki selekcjonowane są na podstawie kryteriów morfologicznych oraz pozytywnej reakcji wiązania plemnika z hialuronianem).
    My mielismy to.picsi. koszt 600 zl dodatkowo

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Was tez po transferze boli brzuch czas w okolicach jajników i czasami jest kłucie jajnikow? I bylyscie spuchniete w podbrzuszu? Ja troche spuchlam a juz bylam płaska po punkcji a teraz znow uwiera mnie w spodniach i widze od dołu taki spocjniett brzuch. Nawet mąż zauwazyl wiec cos jest na rzeczy...

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi, a mieliście jakieś jakieś szczególne wskazania czy poprostu chcieliście?

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Was tez po transferze boli brzuch czas w okolicach jajników i czasami jest kłucie jajnikow? I bylyscie spuchniete w podbrzuszu? Ja troche spuchlam a juz bylam płaska po punkcji a teraz znow uwiera mnie w spodniach i widze od dołu taki spocjniett brzuch. Nawet mąż zauwazyl wiec cos jest na rzeczy...

Dużo z nas miało takie objawy po teansferze. Natomiast powiększony brzuch może być efektem przebytej niedawno stymulacji. Pamiętasz?Magi miała z tym problem po świeżym transferze. Obserwuj się i uważaj.

Ja nie miałam z brzuchem problemu,bo miałam crio. Choć no może też był trochę wzdęty, ale to pewnie wina proga i tego, że więcej wody piłam przy upałach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 17:31

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Ewi, a mieliście jakieś jakieś szczególne wskazania czy poprostu chcieliście?
    Słaba morfologia męża 4%.
    Ej wy dbacie jakos szczegolnie o..siebie po transferze? Ja spaceruje. Wolno ale lazikuje. Zreszta nie mam jak odpoczywać przy 4 letnim szkrabie :) ale nie dzwigam, nie uciskam itd

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    No widzisz Karolcia...poprostu zapomnij o nim i tyle. Czekam na dobre wieści 23 lipca :*
    Dzieki Kochana :* ♡

Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
    28 lat
    8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
    23 lipiec beta :(
    Czekamy na cud♡♡
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Dzieki Kochana :* ♡
    Do ponedzialku już coraz bliżej kochana :-) kciukasy zaciśnięte :-*

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
‹‹ 804 805 806 807 808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ