In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulcia28 wrote:Ja się zorientowałam jak to tutaj w DE wygląda z clexane itp ( heparyna) no i babka mi powiedziała że jak przyjdę z recepta to 5 € opłaty i coś do tego z groszem. A będąc w ciąży i przynosząc receptę to tylko te 5 euro będę płacić o ile się uda... A z Was zdzieraja kasę po prostu chory system polski
Akurat clexane i inne heparyny w ciąży mogą być refundowane jak są wskazania. Ja mam trombofilię i mi przysługuje recepta "R" i za opakowanie neoparinu płace 3,20.
Natomiast nie mam pojecia czemu niektóre preparaty progesteronu są tylko na 100%. -
Paulcia u nas bedac w ciazy nie placisz za clexane jak i inne leki juz nic ani centa oddajesz tylko recepte dostajesz lek dziekujesz zegnasz sie i wychodzisz biore clexane od listopada i tylko raz przed pozytywna beta zaplacilam za nie 5€ pozniej nie placilam ani centa ani za utrogest, lutinus, ptogynove, clexane leki na tarczyce tez za darmo, insulina i wszystko co do glukometra potrzebne (paski, igly do przeklowania palca itp) wszystko za darmo
Paulcia28 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cccierpliwa wrote:Paulcia u nas bedac w ciazy nie placisz za clexane jak i inne leki juz nic ani centa oddajesz tylko recepte dostajesz lek dziekujesz zegnasz sie i wychodzisz biore clexane od listopada i tylko raz przed pozytywna beta zaplacilam za nie 5€ pozniej nie placilam ani centa ani za utrogest, lutinus, ptogynove, clexane leki na tarczyce tez za darmo, insulina i wszystko co do glukometra potrzebne (paski, igly do przeklowania palca itp) wszystko za darmoDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Paulcia ja tez w ciazy jedna recepte od kliniki dostalam a pozniej juz normalnie od mojego gina prowadzacego to nie mialo nic wspolnego z tym ze to klinika wystawiala wiec nic sobie nie dawaj wmowic nastepnym razem bo nalezy ci sie jak psu buda bezplatna recepta
Trzymam kciuki za wszystkie badania i zeby lekarka przypadla ci do gustu!
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cccierpliwa wrote:Paulcia ja tez w ciazy jedna recepte od kliniki dostalam a pozniej juz normalnie od mojego gina prowadzacego to nie mialo nic wspolnego z tym ze to klinika wystawiala wiec nic sobie nie dawaj wmowic nastepnym razem bo nalezy ci sie jak psu buda bezplatna recepta
Trzymam kciuki za wszystkie badania i zeby lekarka przypadla ci do gustu!Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
cieplak wrote:U nas to był zeszły rok. Wiadomo, wszystko się zmienia. Ale nowe podejście do ivf mam od kwietnia w innej klinice- i nadal lekarze rozdzielają biochemiczna od poronienia. To tylko słowa, bo na jedno wychodzi dla nas.. Siostra miała różne przeboje w tym biochemiczna ciąże i dwa poronienia i dopiero po drugim należało jej się badanie prenatalne na nfz. Wiec co innego nauka, a nasz NFZ co innego.
Refundacja lekow do IVF zajmuje sie NFZ, refundacja nie nalezy sie kobietom z poronieniami nawykowymi, a do tego zalicza sie ciaze biochemiczna.
A co do badań po poronieniach - my robilismy badania po pierwszym poronieniu na NFZ.
Niezapominajka, pani dr zrobila na nas bardzo dobre wrazenie. Zaproponowala leczenie (opis w stopce) -
Kadetka wrote:w takim razie widzę dużo podobieństw w naszych historiach... Proponuję ci zapoznać się z ofertą kliniki InviMed Oni chyba są jedynymi którzy oferują program z KD z gwarancją minimum 3 dobrej jakości zarodków (w trzeciej dobie rozwoju).. u nas też od razu była kwalifikacja do IMSI.. jest wymóg co do nasienia ale tylko o objętość chodzi z tego co pamiętam.. my dla pewności spotkaliśmy się wcześniej z embriologia pokazując mu wyniki badań męża żeby odniósł się wprost do naszego przypadku czy obejmie na gwarancja... W takiej sytuacji nie ma opcji żebyś dowiedziała się że nie ma co transferowacTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:3 doba nie bardzo nas ratuje. Przy słabym nasieniu zarodki często odpadają właśnie po 4 dobie. Spróbujemy jeszcze raz na swoich komórkach. Jeśli się nie uda, chyba mimo wszystko wolimy już AZ z blastka. Po 3 pełnych procedurach, z refundacja tylko na leki (mam bardzo duże dawki leków i koszt i tak jest duży), wydanie kolejnych 20 tys. ruszyloby praktycznie każdego. Musimy w końcu powiedzieć stop. Musimy mieć jakieś oszczędności, by w ogóle móc pozwolić sobie na inne opcje:(
Prolutex - Agolutin, co prawda podanie domiesniowe, ale 5ampulek 60mg (prolutex ma 25mg) kosztuje 12,80zł
Lutinus/Luteina - Utogestan 100mg 30tabl 32złNiezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Niezapominajko-a nie myślałaś o hbIMSI (metoda zapłodnienia in vitro IMSI z użyciem plemnika właściwie reagującego z hialuronianem (test HBA).Albo PISCI ( to metoda zapłodnienia in vitro, w której plemniki selekcjonowane są na podstawie kryteriów morfologicznych oraz pozytywnej reakcji wiązania plemnika z hialuronianem).
-
MagNolia55 wrote:Witajcie kochane!
Przytulam z całych sił Bruised i Asię :* Kurcze...ryczeć mi się zawsze chce po tak smutnych wiadomościach...tak bardzo bym chciała zeby nam wszystkim się udało :*.Cały czas w to wierzę, jednak chyba trzeba czekać na ten właściwy czas dla każdej z nas...Dziewczyny, jeszcze trochę walki, determinacji i cierpliwości i jestem pewna, że "za chwilę" będziemy wszystkie po fioletowej stronie :*
Karolcia-"no nie" pomyślałam jak przeczytałam post od Ciebie...Proszę, nie bierz tego testu pod uwagę, nie denerwuj się...tak jak dziewczyny pisały-często jest też tak, że te testy długo nie wychodzą, już nawet przy wysokiej becie. Także cały czas moooocno trzymam kciuki A na głupotę ludzi nie ma lekarstwa-sory za dosadność, ale czasami jak coś powiedzą to zwala z nóg...Wiem coś o tym, bo nie raz słyszałam takie słowa...albo"ciesz się, bo jedno dziecko już macie". A nikt nie zdaje sobie sprawy, jak takie słowa ranią...to co, że mamy? Walka o drugie jest tak samo bolesna...Kiedyś nawet był taki świetny artykuł w magazynie "Chcemy zostać rodzicami" o niepłodności wtórnej i odczuciach kobiet- trafiał w sedno.
Paulciu-brawo za determinację, choć sytyacja wydaje się być poważna, współczuję...Ale fakt jest taki, że jeżeli w porę ustalisz przyczynę, to może wyjaśnić kwestię takiego stanu rzeczy i może zapobiec ewentualnym zagrożeniom...Wierzę, ze jesteś w dobrych rękach, lekarze zrobią wszystko żeby Ci pomóc i będzie już tylko dobrze :*Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Bella93 wrote:Niezapominajka, pani dr zrobila na nas bardzo dobre wrazenie. Zaproponowala leczenie (opis w stopce)
Czas oczekiwania do niej na wizytę to jakaś masakra,ale widzę,że warto:)Bella93 lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Karolciaaa26 wrote:Pocieszam sie tym kochana bo wyczytalam ze niektorym dziewczynom testy wychodza dopiero w 16dpt a bety maja juz wysokie wczesniej.Jestem wsciekla na siebie ze ten test zrobilam czasami by sie przydal taki mocny kopniak w tyłek.
No widzisz Karolcia...poprostu zapomnij o nim i tyle. Czekam na dobre wieści 23 lipca :* -
MagNolia55 wrote:Niezapominajko-a nie myślałaś o hbIMSI (metoda zapłodnienia in vitro IMSI z użyciem plemnika właściwie reagującego z hialuronianem (test HBA).Albo PISCI ( to metoda zapłodnienia in vitro, w której plemniki selekcjonowane są na podstawie kryteriów morfologicznych oraz pozytywnej reakcji wiązania plemnika z hialuronianem).
-
Was tez po transferze boli brzuch czas w okolicach jajników i czasami jest kłucie jajnikow? I bylyscie spuchniete w podbrzuszu? Ja troche spuchlam a juz bylam płaska po punkcji a teraz znow uwiera mnie w spodniach i widze od dołu taki spocjniett brzuch. Nawet mąż zauwazyl wiec cos jest na rzeczy...
-
Ewi28 wrote:Was tez po transferze boli brzuch czas w okolicach jajników i czasami jest kłucie jajnikow? I bylyscie spuchniete w podbrzuszu? Ja troche spuchlam a juz bylam płaska po punkcji a teraz znow uwiera mnie w spodniach i widze od dołu taki spocjniett brzuch. Nawet mąż zauwazyl wiec cos jest na rzeczy...
Dużo z nas miało takie objawy po teansferze. Natomiast powiększony brzuch może być efektem przebytej niedawno stymulacji. Pamiętasz?Magi miała z tym problem po świeżym transferze. Obserwuj się i uważaj.
Ja nie miałam z brzuchem problemu,bo miałam crio. Choć no może też był trochę wzdęty, ale to pewnie wina proga i tego, że więcej wody piłam przy upałach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 17:31
-
MagNolia55 wrote:Ewi, a mieliście jakieś jakieś szczególne wskazania czy poprostu chcieliście?
Ej wy dbacie jakos szczegolnie o..siebie po transferze? Ja spaceruje. Wolno ale lazikuje. Zreszta nie mam jak odpoczywać przy 4 letnim szkrabie ale nie dzwigam, nie uciskam itd -
MagNolia55 wrote:No widzisz Karolcia...poprostu zapomnij o nim i tyle. Czekam na dobre wieści 23 lipca :*Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Karolciaaa26 wrote:Dzieki Kochana :* ♡
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie