In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
MonikA_89! wrote:Cześć kochane, u mnie przygoda z ciąża się skończyła. Wczoraj podczas badań prenatalnych powiedzieli mi, że serduszko przestało bić. W piątek mam się zgłosić za zabieg do szpitala Nie mam już nawet siły płakać.....
Serce pęka jak to czytam kochana nie jestem w stanie wyobrazić sobie co czujesz .... pozostaje życzyć mi dużo siły ... Mam nadzieję że się nie poddasz i podniesiesz .... przytulam
.... -
Jvm wrote:Hej dziewczyny, melduje się po wizycie 22 dpt. Widziałam na USG pęcherzyk i migające serduszko. Z trudem się opanowałam, żeby się nie poryczec. Moje maleństwo ma 4 mam
Gratuluje:) 28dpt wraz z mężem zobaczyłam dwa serduszka i nie kryła wzruszenia, najpiękniejsza chwila jednak strach wciąż nie ustępuje i będzie towarzyszył do porodu.
Etosza nie martw się na zapas, miałam takie same odczucia bo lot samolotem, kilka nerwowych dni ale jak się okazało nie było powodu. Myśl pozytywnie i rozmawiaj z krokiemJvm, Etosza, Furiatka, tolerancyjna lubią tę wiadomość
-
Luna131 wrote:A oba na cyklach sztucznych?Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEtosza wrote:
Mnie jutro czeka taka wizyta i jestem kłębkiem nerwów... Do tego pewnie będę na niej bez męża (gigantyczna awantura kilka dni temu) więc stres podwójnyEtosza lubi tę wiadomość
-
I jeszcze jedno pytanie. Przepraszam, że tak dziś szaleję, ale mnie nabuzowała ta rozmowa...
Dr Paśnik - gdzie do niego w Łodzi chodzicie? Do której kliniki? W Warszawie terminy na listopad
Niepłodność idiopatyczna
19.07.2018 transfer 1 kropki -
22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708
-
nick nieaktualny
-
baja32 wrote:Hej,a ja mam pytanie zwiazane z wit.d czy jej niedobor moze miec wplyw na nieydane zagniezdzenie zarodka?
Kiedyś na forum embriologicznym nOvum czytałam, że niedobór D3 może powodować gorszą jakość oocytów i utrudniać implantację. Zalecany poziom przy staraniach to minimum 50.
A jaki masz poziom? -
Luna131 wrote:I jeszcze jedno pytanie. Przepraszam, że tak dziś szaleję, ale mnie nabuzowała ta rozmowa...
Dr Paśnik - gdzie do niego w Łodzi chodzicie? Do której kliniki? W Warszawie terminy na listopad -
nick nieaktualnyZizu87 wrote:Kiedyś na forum embriologicznym nOvum czytałam, że niedobór D3 może powodować gorszą jakość oocytów i utrudniać implantację. Zalecany poziom przy staraniach to minimum 50.
A jaki masz poziom? -
nick nieaktualny
-
MonikA_89! wrote:Cześć kochane, u mnie przygoda z ciąża się skończyła. Wczoraj podczas badań prenatalnych powiedzieli mi, że serduszko przestało bić. W piątek mam się zgłosić za zabieg do szpitala Nie mam już nawet siły płakać.....
Bardzo mi przykro
Na takie chwile człowiek nigdy nie jest przygotowany -
baja32 wrote:Hej,a ja mam pytanie zwiazane z wit.d czy jej niedobor moze miec wplyw na nieydane zagniezdzenie zarodka?
Tez miałam niedobór, gin kazał brać 8tys Ul dziennie. Nie wiem czy udało się wyrównać poziom bo nie powtarzałam wyników ale po miesiącu od suplementacji miałam transfer i się udał.
Wcześniej brałam od czasu do czasu sama wit.D ale codziennie w zestawie witamin ale było to za mało -
baja32 wrote:No wlasnie jakies dwa lata temu mialam 20 ale suplementy biore a teraz nie bsdalam do procedury witaminy d i nie wiem jaki mam poziom ale caly czas biore tabletki,myslicir ze po tabletkach ten poziom sie podniosl?,pytalam kiedys o to mojego lekarza to mowi ze nie ma zbyt duzego znaczenia
Ja miałam na początku około 20 i brałam początkowo 2000j. To było za mało i potem brałam aż do in vitro 4000j. Ja myślę, że nie jest tak, że sam niedobór przyczynia się do nieudanego transferu. To jest jeden z bardzo wielu czynników, które mogą ale nie muszą mieć wpływu.tolerancyjna lubi tę wiadomość