X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Serce pęka jak to czytam :-( kochana nie jestem w stanie wyobrazić sobie co czujesz .... :-( pozostaje życzyć mi dużo siły ... Mam nadzieję że się nie poddasz i podniesiesz .... przytulam

....
    Mam wsparcie męża, więc muszę zrobić to dla niego i się pozbierać. Nie mogę pozwolić, żeby poczuł się odrzucony przez to co się dzieje, tym bardziej że też cierpi.
    Pisałam dzisiaj maila do kliniki i zalecają 3 miesiące przerwy przed kolejną stymulacją. Wpisali nas na listę refundacji z UM na przyszły rok. Martwi mnie tylko, że nie zaproponowali wizyty w celu omówienia tego co się stało i dodatkowej diagnostyki. Mając cel, łatwiej się pozbierać po stracie, a tego mi w tej chwili brakuje :(

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzałam na netflixie Vegas Baby. Polecam Wam dziewczyny

Furiatka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Mam wsparcie męża, więc muszę zrobić to dla niego i się pozbierać. Nie mogę pozwolić, żeby poczuł się odrzucony przez to co się dzieje, tym bardziej że też cierpi.
    Pisałam dzisiaj maila do kliniki i zalecają 3 miesiące przerwy przed kolejną stymulacją. Wpisali nas na listę refundacji z UM na przyszły rok. Martwi mnie tylko, że nie zaproponowali wizyty w celu omówienia tego co się stało i dodatkowej diagnostyki. Mając cel, łatwiej się pozbierać po stracie, a tego mi w tej chwili brakuje :(
    Monika trzymaj się dziewczyno. Myślę cały dzień o Tobie. Bardzo mi prZykro. Tutaj cała armia Cię wspiera ❤

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Domyślam się co czujesz...Właśnie, postaraj się czymś zająć, żeby tyle nie myśleć Kochana...Chociaż nie wiem czy się tak da...Okropne to, tyle czekania...W takich sytuacjach nie powinno być mowy o czekaniu, tylko zabieg na cito...Ciężko to pojąć...
    Mogłam zostać wxzorak w szpitalu jakbym się uparła, ale widziałam że nie mają miejsca i robili po 2 dostawki w pokojach. Nie byłam też w stanie wczoraj tam zostać. Bardzo potrzebowałam między męża przy sobie. A to że termin na piątek wynika z tego, nie wcześniej nie mieli wolnych łóżek :( Chciałam przyjść dzisiaj albo jutro, ale co zrobić. Pilnym przypadkiem nie byłam, bo nie miałam bóli brzucha ani krwawień

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Monika trzymaj się dziewczyno. Myślę cały dzień o Tobie. Bardzo mi prZykro. Tutaj cała armia Cię wspiera ❤
    Jesteście najlepsze! <3

Berbeć lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika... nie mam słów :( :( tak bardzo mi przykro ....
    Nie wiem co napisać ...to nie powinno tak być ..
    bardzo Cię mocno przytulam...
    Paulcia, a teraz Ty... dlaczego ... :(
    ja nie ogarniam tego... nie tak miało być...

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka06 wrote:
    Mam pytanie dziewczyny, jestem po 7 zastrzykach puregonu, dziś 9dc, mam tak jakby nitki krwi w śluzie na papierze... czy to się zdarza??
    Ja też stymulowalam się puregonem i pamiętam że w 2 i 3 dniu stymulacji miałam plamienia ale lekarz mnie uspokoił ze to nic takiego. Ale dla pewności poinformuj swojego lekarza o tym

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Czyli powinnam zbadać jeszcze poziom wit. D. W sumie to chyba od razu mogę zacząć brać 4000 iu
    Dla pewności zbadaj

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Monika nikt oprócz Ciebie nie będzie szukać przyczyny, gdybyś już 3-4 raz poronila to tak a gdy pierwszy raz się zdarzyło to natura wiedziała co robi. Niestety kochana. Ale że aż trzy miesiące przerwy? Mi lekarz po usg i po kontroli czy beta jest zerowa powiedział że mogę od razu startować jak @ się pojawi no i dziś już stymulacje zaczęłam, docisnij lekarza albo moze mała przerwa Wam pomoże? Musisz sama wiedzieć. Ja nie dałabym rady siedzieć i czekać,póki jestem bojowo nastawiona to jest ok

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Mogłam zostać wxzorak w szpitalu jakbym się uparła, ale widziałam że nie mają miejsca i robili po 2 dostawki w pokojach. Nie byłam też w stanie wczoraj tam zostać. Bardzo potrzebowałam między męża przy sobie. A to że termin na piątek wynika z tego, nie wcześniej nie mieli wolnych łóżek :( Chciałam przyjść dzisiaj albo jutro, ale co zrobić. Pilnym przypadkiem nie byłam, bo nie miałam bóli brzucha ani krwawień
    Identyczna sytuacja była u mnie. Skoro nie miałam boli i krwawienia to mogę poczekać te parę dni, ale ze mnie od środka ta myśl zabijala że mam martwe maleństwo w brzuszku to nikogo nie obchodziło. Monika bądź silną <3

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Monika... nie mam słów :( :( tak bardzo mi przykro ....
    Nie wiem co napisać ...to nie powinno tak być ..
    bardzo Cię mocno przytulam...
    Paulcia, a teraz Ty... dlaczego ... :(
    ja nie ogarniam tego... nie tak miało być...
    Ciasteczko ja poronilam 5 tyg temu, teraz dziś zaczęłam stymulacje :-P

Berbeć lubi tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Ciasteczko ja poronilam 5 tyg temu, teraz dziś zaczęłam stymulacje :-P
    Ja nie daje rady - leze i rycze teraz :( to jest takie niesprawiedliwe !!!! Boże dlaczego !?!?!!!!!
    Wiem Paulcia - zycze tej samej siły Monice89- ale ja nie ogarniam !!! :( serce mi pęka :(
    Sorr za błędy mam łzy i tusz w oczach
    I ucięło mi post znowu -
    Paulcia daj swojej siły Monice - Jestes taka silna że mogłabyś nas tu wszystkie zasilić na raz !!!
    Cieszę się że zaczęłaś stymu - niech jejavzka ładnie rosną!

Z dobrych wieści - gratuluje Salsefia, Jvm, Moniczko kochana !!!

Nie nadaje się dziś -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 19:54

moniczka2601 lubi tę wiadomość

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Ja nie daje rady - leze i rycze teraz :( to jest takie niesprawiedliwe !!!! Boże dlaczego !?!?!!!!!
    Wiem Paulcia - zycze tej samej siły Monice89- ale ja nie ogarniam !!! :( serce mi pęka :(
    Sorr za błędy mam łzy i tusz w oczach
    I ucięło mi post znowu -
    Paulcia daj swojej siły Monice - Jestes taka silna że mogłabyś nas tu wszystkie zasilić na raz !!!
    Cieszę się że zaczęłaś stymu - niech jejavzka ładnie rosną!

Z dobrych wieści - gratuluje Salsefia, Jvm, Moniczko kochana !!!

Nie nadaje się dziś -
    Ciasteczko niestety takie jest okrutne życie, ale my silne kobiety jesteśmy i bedziemy walczyć dalej , strach będzie większy ale trzeba spróbować. A Ty nie wyj , jeszcze trochę i transfer masz , ogarnij się bo nie chcesz mieć w brzuszku smutnego ciasteczka , prawda?

Berbeć, Ciasteczko77, sylwia80 lubią tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia świetnie napisałaś.

Ciasteczko77, Paulcia28 lubią tę wiadomość

• Kate_____ Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:

Monika bardzo mi przykro.. łzy same cisną się do oczu.. czemu to życie jest tak niesprawiedliwe..!! Najważniejsze że macie siebie a w przyszłym roku będziecie mieć też wymarzonego Malucha! Trzymam za Was kciuki.. ❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Ciasteczko niestety takie jest okrutne życie, ale my silne kobiety jesteśmy i bedziemy walczyć dalej , strach będzie większy ale trzeba spróbować. A Ty nie wyj , jeszcze trochę i transfer masz , ogarnij się bo nie chcesz mieć w brzuszku smutnego ciasteczka , prawda?
    No dobra - nie chce :P

Ciastek ma być happy .. wystarczy, że ma pier@&@& matkę

Nie radzę sobie - przepraszam

Paulcia28, Berbeć lubią tę wiadomość

• Kadetka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Cześć kochane, u mnie przygoda z ciąża się skończyła. Wczoraj podczas badań prenatalnych powiedzieli mi, że serduszko przestało bić. W piątek mam się zgłosić za zabieg do szpitala :( Nie mam już nawet siły płakać.....

Bieda.... Aż nie mam słów... Żadne słowa nie ukoją Waszego bólu... Współczuję Wam z całego serca! Nie dziwię się, że chcecie poznać przyczynę.. Też nie dałoby mi to spokoju.. Przecież nie chodzi o czysta ciekawość ale możliwość zaradzenia i uniknięcia podobnego zagrożenia w przyszłości.. To smutne, że dla lekarzy graniczym Mo. Enter jest kilka takich poronień.. To tak jam dla każdej nas nieudany transfer to szukanie przyczyny a dla lekarzy "tak się poprostu dzieje" nie każdy się udaje.. Kochana życzę Wam ogromu sił! To cudownie, że jesteście razem w tych chwilach.. Ze macie siebie..

Ściskam mooooooocno

MonikA_89! lubi tę wiadomość

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • Nati000 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny wracam po raz kolejny, dzisiaj miałam transfer blastocysty 4AA.
    Nie mogłam się doczekać kiedy maluszek będzie już ze mną :*

Ciasteczko77, Furiatka, Paulcia28, Berbeć, inka2707, moniczka2601, Paulaa25, Jvm, asienka30, tolerancyjna, MonikA_89!, Salsefia, MagNolia55, Farelka lubią tę wiadomość

21 lat / 3 lata starań
    2017.12 - Gameta Rzgów /badanie nasienia bardzo słabe.
    2018.01 - stwierdzone OAT u męża.
    2018.05 - ICSI
    2018.06.04 - punkcja
    Mamy ❄️4AA ❄️4BB❄️4BB
    7.08.2018 FET :(
    12.09.2018 FET?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati000 wrote:
    Cześć dziewczyny wracam po raz kolejny, dzisiaj miałam transfer blastocysty 4AA.
    Hej,kciuki za zadomowienie sie zarodeczka w brzuszku ,kiedy robisz bete?

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati000 wrote:
    No witamy ponownie :-) to trzymamy kciuki za Twojego kropka :-) napisz co się z Tobą działo jak Cię nie było, jeśli chcesz oczywiście

Nati000 lubi tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
‹‹ 890 891 892 893 894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ