In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezapominajka5 wrote:Eutyrox bierze się na czczo. Niestety jest to bardzo kłopotliwe jeśli ktoś wstaje od razu na śniadanie:(
Może ustawiaj budzik wcześniej? Lub wstrzymaj się chwile ze śniadaniem?
Swoją droga- ciekawe jak u Ciebie działał przyjmowany po śniadaniu:) badalas tsh?
Dziewczyny, jakie miałyście poziomy proga i estradiolu przed punkcją? W 13 dniu stymulacji mam estradiol 3300 pg/ml, a progesteron 0.92 ng/ml. Cała w nerwach, bo nie wiem czy estradiol nie świadczy o hiperstymulacji i czy prog nie za wysoki? Mam wizytę dopiero o 18.00.36 lat, PCO i niedoczynność tarczycy (ustabilizowana)
08.2018 - pierwsza próba IVF
11.2018 punkcja, 8 zarodków zamrożonych
12.2018 kriotranfser dwóch blastek
Luty 2019 kriotranfser dwóch blastek
6 maja 2019 kriotranfser dwóch blastek, beta 9 dpt - 23, 11 dpt -38,9, 14 dpt - 134,3, 16 dpt - 289,7, 18 dpt 629, 23 dpt 1800, 25 dpt 3080 -
Napiszcie proszę co myślicie na temat orzechów włoskich, nerkowca, brazylijskich, migdałów, dyni, słonecznika, w okresie poprzedzającym stymulacje, stymulacji i po transferze.
Z któregoś z tych składników powinnam zrezygnować,czy jedzenie ich może mieć pozytywny wpływ?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Dawno tutaj nie zaglądałam, chyba nie byłam wstanie za dużo się działo. Mój największy cud świata okazał się ciąża pozamaciczna w lewym jajowodzie, spędziłam prawie tydzień w szpitalu w poniedziałek miałam laparoskopię, usunęli mi jajowod. Nadal nie potrafię się z tym pogodzić chyba jedynie trzyma mnie to ze mamy zarodki w klinice. Nie sądziłam ze będę czuła taka pustkę po tym wszystkim.
09.04.2018 punkcja
ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
Crio 29.05.2018 -
22.06.2018 histeroskopia
Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
10.09.2018 scratching endometrium
Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
Klinika Novum kwiecień 2017. -
Klusix wrote:Na czczo się bierze euthyrox. Potem 30 minut przerwy i śniadanie. Po 40 minutach kawka - tak mi mówiła dietetyczka. Wtedy się lek nie wypłukuje...
Dziewczyny, jakie miałyście poziomy proga i estradiolu przed punkcją? W 13 dniu stymulacji mam estradiol 3300 pg/ml, a progesteron 0.92 ng/ml. Cała w nerwach, bo nie wiem czy estradiol nie świadczy o hiperstymulacji i czy prog nie za wysoki? Mam wizytę dopiero o 18.00.Klusix lubi tę wiadomość
KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
starania od 2015
4 nieudane IUI
operacja zpn - poprawa fragmentacji
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
sierpień 2018 - scratching endometrium
12 września - crio
11 października - crio
15 .02.2019 - start II procedury
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy -
gosia1992 wrote:Dawno tutaj nie zaglądałam, chyba nie byłam wstanie za dużo się działo. Mój największy cud świata okazał się ciąża pozamaciczna w lewym jajowodzie, spędziłam prawie tydzień w szpitalu w poniedziałek miałam laparoskopię, usunęli mi jajowod. Nadal nie potrafię się z tym pogodzić chyba jedynie trzyma mnie to ze mamy zarodki w klinice. Nie sądziłam ze będę czuła taka pustkę po tym wszystkim.3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰 -
gosia1992 wrote:Dawno tutaj nie zaglądałam, chyba nie byłam wstanie za dużo się działo. Mój największy cud świata okazał się ciąża pozamaciczna w lewym jajowodzie, spędziłam prawie tydzień w szpitalu w poniedziałek miałam laparoskopię, usunęli mi jajowod. Nadal nie potrafię się z tym pogodzić chyba jedynie trzyma mnie to ze mamy zarodki w klinice. Nie sądziłam ze będę czuła taka pustkę po tym wszystkim.
KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
starania od 2015
4 nieudane IUI
operacja zpn - poprawa fragmentacji
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
sierpień 2018 - scratching endometrium
12 września - crio
11 października - crio
15 .02.2019 - start II procedury
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy -
gosia1992 wrote:Dawno tutaj nie zaglądałam, chyba nie byłam wstanie za dużo się działo. Mój największy cud świata okazał się ciąża pozamaciczna w lewym jajowodzie, spędziłam prawie tydzień w szpitalu w poniedziałek miałam laparoskopię, usunęli mi jajowod. Nadal nie potrafię się z tym pogodzić chyba jedynie trzyma mnie to ze mamy zarodki w klinice. Nie sądziłam ze będę czuła taka pustkę po tym wszystkim.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 11:39
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Musisz być silna dla maleństw,które czekają na Ciebie.
Ogromne wyrazy współczucia:(Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Dzięki dziewczyny, jesteście kochane. Jak dojdę do siebie to może we wrześniu podejdziemy do crio, boje się próbować naturalnie. Ale mimo wszystko moje maleństwo dało mi ogromna sile do walki.
Paulcia28, Berbeć lubią tę wiadomość
09.04.2018 punkcja
ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
Crio 29.05.2018 -
22.06.2018 histeroskopia
Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
10.09.2018 scratching endometrium
Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
Klinika Novum kwiecień 2017. -
gosia1992 wrote:Dawno tutaj nie zaglądałam, chyba nie byłam wstanie za dużo się działo. Mój największy cud świata okazał się ciąża pozamaciczna w lewym jajowodzie, spędziłam prawie tydzień w szpitalu w poniedziałek miałam laparoskopię, usunęli mi jajowod. Nadal nie potrafię się z tym pogodzić chyba jedynie trzyma mnie to ze mamy zarodki w klinice. Nie sądziłam ze będę czuła taka pustkę po tym wszystkim.Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualnyCiasteczko77 wrote:Problem w tym, że pracuje po 12 h na dobę (stres jest ciągły), potem ogarnąć resztę życia i przyjemności od kilku msc nie mam żadnych. No i choroba M...
Jestem psychicznie rozwalona, mam mega doła (rycze nawet w pracy -uciekam do wc), na zmianę z agresja- nie wytrzymuje sama ze sobą już.. ja kilka lat chorowałam na nerwice.
Właśnie obawiam się, że to te leki potęgują mój i tak słaby stan psychiczny.. czyli estro + duża dawka sterydu.
No i fizycznie - retencja wody (prawie nie oddaje moczu, nie pocę się, a pije bardzo dużo i mam ogromne pragnienie).
Ogólnie ja bardzo źle znoszę hormony - przy stymulacji miałam przecież kosmos.
Może organizm się przyzwyczai ?
Musi ... a ja musze sie wziąć w garść!!!
Klamka - Kochana - jak się czujecie ??? Jak Maluszek ???
a Ty jakie miałaś ef uboczne estro?
Tyle, że ja też mam bardzo ostre PMS przed okresem i jak mam tak zły nastrój to sobie tłumacze, że to nie ja, tylko hormony. I się dystansuje od swoich własnych myśli. Nie słucham tego co mi głowa mówi. I wegetuje przed tv. A jak już nie daje rady to wychodzę z muzyką na długi spacer. Nie chcę mi się, ale się zmuszam. I dzięki temu funkcjonuje. Tak też zrobiłam przy braniu Estrofemu. Teraz mi zupełnie przeszło i mam ładną cerę, jestem spokojna itp.
Ludek rośnie mam nadzieję, w piątek znów usg. I mniej plamię, tak mi się wydaje. Ale nadal nie cieszę się za bardzo, bo nigdy nie wiadomo. Boję się cieszyć. I czyje się lepiej po różowej stronie, niż fioletowe. Nie mogę chyba się przyzwyczaić, że się udało. Narazie chwilo trwaj. -
nick nieaktualnyMagNolia55 wrote:Kurcze, to mnie zmartwiłyście z tymi tabletkami...lekarz nic nie mówił jak je brać...i w zasadzie steryd i euthyrox biore po śniadaniu i mnie uświadomiłyscie, ze przeciez euthyrox brało sie na czczo (zapomnialam...)A estrofem biorę 1xrano i 1xwieczorem...z jakim odstepem czasu stosujecie?
-
Immunologia - kiedy trzeba ją zbadać?
U nas nie ma przyczyny, która uniemożliwiałaby ciążę. Wszystkie badania w normie. 2 inseminacje, 1 icsi - zakończone niepowodzeniem. Beta mniej niż 0.1. Oznacza to, że nic się nie zadziało. Z 11 pobranych komórek tylko 4 były dojrzałe i wszystkie 4 się zapłodniły.Wygląda na to, że tu też problemu nie ma. Nie wiem co dalej z zarodkami, bo w 3 dobie zostały zamrożone.
Czy myślicie, że badanie immunologii ma w naszym przypadku sens? Kompletnie się na tym nie znam. Zapisałam się na wizytę u immunologa dopiero za 1.5miesiąca. Może powinnam coś zbadać na własną rękę przed wizytą? Tylko co?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 13:57
Niepłodność idiopatyczna
19.07.2018 transfer 1 kropki -
22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyula27 wrote:Nie wytrzymałam i zrobiłam dziś dwa testy /bobo i pink/- 8dpt dwóch trzydniowych zarodków. Nawet cienia cienia na żadnym nie było... jest jeszcze szansa? Dopiero w piątek pojadę na betę
-
ula27 wrote:Nie wytrzymałam i zrobiłam dziś dwa testy /bobo i pink/- 8dpt dwóch trzydniowych zarodków. Nawet cienia cienia na żadnym nie było... jest jeszcze szansa? Dopiero w piątek pojadę na betę
Pewnie, że jest szansa. Ja przy becie 200, 13 dni po transferze dwudniowego zarodka miałam bladą kreskę. Często przy wyższych betach testy nie wychodzą.
Niestety nie ma innego sposobu jak cierpliwe czekać do bety. Testy sikańce-oszukańce tylko dokładają nerwów. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZizu87 wrote:Pewnie, że jest szansa. Ja przy becie 200, 13 dni po transferze dwudniowego zarodka miałam bladą kreskę. Często przy wyższych betach testy nie wychodzą.
Niestety nie ma innego sposobu jak cierpliwe czekać do bety. Testy sikańce-oszukańce tylko dokładają nerwów. -
nick nieaktualny
-
ula27 wrote:Dzięki dziewczyny, ale mimo wszystko myślałam, że w razie ciąży jakiś cień powinien już być . Muszę przetrwać do piątku.
To się w ogóle nie sprawdza, były już takie przypadku na forum, biel na teście a ciąża potwierdzona betę.
Wiem, że ciężko się czeka, ale już nie rób więcej tych testów. One kuszą a przeważnie tylko zapewniają dodatkową dawkę stresu. Jak będziesz w ciąży zrobisz później na pamiątkę
Kciuki za betęPaulcia28 lubi tę wiadomość