X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Kobitki - ponawiam ślicznie pytanko o leki i badanie krwi :( Nie wiem co robić :(
    Klusix - super wynik ! Serio :)
    Iza - mogą zamrozić komórki.

Musisz.chyba.napisac o co chodzi bo nawet ja choć jestem tu cały czas nie pamietam o.co pytalas

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Musisz.chyba.napisac o co chodzi bo nawet ja choć jestem tu cały czas nie pamietam o.co pytalas
    Cytuje z wątku z amh- Rano mam zrobic poziom estradiolu i progest (krew) ale biorę już estrofem 2 mg 3x1. Pierwsza dawka jest rano o 5- potem o 6 musze łykać steryd- badanie robię o 7.30.
    Nie bede wiec na czczo i bede po wzięciu estrofem i sterydu - czy mogę czy mam odpuścić dawki poranne zeby nie zaburzyć wyniku ?
    ——————-
    Koleżanka Kadetka poradziła iść bez leków i wziąć po badaniu i tak zrobię.

Kadetka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko 77 chcialam.do Ciebie napisać na priv, ale mnie.nie.zaakcptowalas jeszcze :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Ciasteczko 77 chcialam.do Ciebie napisać na priv, ale mnie.nie.zaakcptowalas jeszcze :(
    Ajjjj sorry nie zauważyłam - ja uzywam na tel i mi tu wariuje ta strona

• Klusix Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Piękny wynik , nie martw się że nie będziesz miała transferowanej blastki, im szybciej kropek w brzuszku będzie tym lepiej mu będzie by się zadomowic,u mnie w klinice transferuja 3 dniowe więc nie marudze, trzymam kciuki za punkcje , Ty będziesz miała w piątek punkcje a ja pierwszy monit
    Dzięki paulcia. Pozostaje być dobrej myśli. Robimy w takim razie sprawozdanie w piątek :) jak się czujesz po zastrzykach?

Paulcia28 lubi tę wiadomość

36 lat, PCO i niedoczynność tarczycy (ustabilizowana)
    08.2018 - pierwsza próba IVF :(
    11.2018 punkcja, 8 zarodków zamrożonych
    12.2018 kriotranfser dwóch blastek :(
    Luty 2019 kriotranfser dwóch blastek :(
    6 maja 2019 kriotranfser dwóch blastek, beta 9 dpt - 23, 11 dpt -38,9, 14 dpt - 134,3, 16 dpt - 289,7, 18 dpt 629, 23 dpt 1800, 25 dpt 3080
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbec, Ciasteczko podzielcie się 8nfo odnośnie badań krwi. Ja też czekałam na jakiś znak bo sama jutro planuje jechać do labu. Póki co nastawiam się na wyjazd o 4.40:(

klz96iye30cupjne.png
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Mam pytanie czy leki podawane przy stymulacji są też w formie iniekcji? Zależy mi, żeby oszczędzać przewód pokarmowy.

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze bierze się sterydy w procedurze ivf?
    I jeszcze jedno kluczowe pytanie co z seksami? Czy są zabronione i kiedy?
    Przepraszam może to głupie pytania....

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati000 wrote:
    W 1dpt mogę już coś odczuwać?
    Ja w 2dpt miałam ciągnięcia jajników, brałam nospę także się nie martw... Ciągnięcia utrzymują się momentami do dziś a dziś jest 11 dpt blastki ostatnia beta 9dpt 90.08 :) pozdrawiam wszystkich serdecznie, nie nadarzam Was czytać na tych wakacjach mało na tel siedzę...
    GOSIU przykro mi bardzo, ściskam,
    Ciasteczko ❤️

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Mam pytanie czy leki podawane przy stymulacji są też w formie iniekcji? Zależy mi, żeby oszczędzać przewód pokarmowy.
    Leki do stymulacjo to głównie zastrzyki. Po punkcji dochodzą tabletki. Nie każda z nas przyjmuje sterydy. Ja współrzyłam do 5 dnia przed punkcją.potem nasienie musiało juz czekać do połączenia z komórką.
    Żadne pytanie nie jest głupie,głupio jest nie pytać ;-)

KateKum lubi tę wiadomość

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Klusix Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Katekum, ja nie brałam żadnych sterydów, głównie zastrzyki w brzuch i teraz po pick upie będzie kilka leków doustnie i dopochwowo. Nam lekarz na początku stymulacji powiedział, że seks tylko w prezerwatywie, żeby się nie nabawić infekcji, a teraz przed pik upem w ogóle i po transferze chyba też.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 08:29

36 lat, PCO i niedoczynność tarczycy (ustabilizowana)
    08.2018 - pierwsza próba IVF :(
    11.2018 punkcja, 8 zarodków zamrożonych
    12.2018 kriotranfser dwóch blastek :(
    Luty 2019 kriotranfser dwóch blastek :(
    6 maja 2019 kriotranfser dwóch blastek, beta 9 dpt - 23, 11 dpt -38,9, 14 dpt - 134,3, 16 dpt - 289,7, 18 dpt 629, 23 dpt 1800, 25 dpt 3080
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam małą prośbę, trzymajcie kciuki za mnie od godz 9... Jestem w sądzie,Potem napiszę co i jak :-(

moniczka2601, Farelka lubią tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Dziewczyny mam małą prośbę, trzymajcie kciuki za mnie od godz 9... Jestem w sądzie,Potem napiszę co i jak :-(
    Trzymamy!

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Mi też na dole wyrywal, tak szyte miałam ale nie wiem ile szwów, policzek jak balon, twardy i co jakiś czas wypluwam krew :-( ale nie boli to mnie dziwi , też cały czas chlodze zelowym okladem ale nic nie schodzi

Paulcia a dostałaś antybiotyk? Ja wszystkie 4 usuwałam chirurgicznie, tylko za pierwszym razem nic nie dostałam a miałam zapalenie pod spodem. Tez byłam mega spuchnięta przez prawie tydzień, pozniej wyszedł siniak na pół twarzy i szyi. Bardzo niemiło to wspominam. Przy kolejnych szło jak z płatka, antybiotyk na 3 dni ma ewentualne zapalenie okonstnej, bo jednak to interwencja w kości, i bolało jeden dzień. Może lepiej idź na kontrole. Do płukania polecam Eludril

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    Trzymamy!

Rubi widze ze jestes w Novum. Warzzawa? Jak tam jest, warto? A lekarze? My bylismy tylko u androloga. Bo wydaje mi sie ze drogo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 08:47

• Salsefia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    A lepiej transfer 3 czy 5 dniowych zarodkow? Kompletnie sie na tym nie znam. I ciekawi mnie, jak robia punkcje i jest dużo jaj to co oni z tym robia, wszystkie zapladniaja czy tylko czesc, a co z reszta jaj/zarodków- mroza? Jest jakas ograniczona ilosc? Bo to ze nie wszystkie przezywaja to juz wiem, wiem ze robia transfer maks. 2. Dla mnie to in vitto to bardzo klopotliwa sprawa pod względem czasowym. No i balabym die ze stres w domu wszystko zniszczy.

Iza miałam transferowane dwa 4dniowe, też mnie to zdziwiło bo na poczatku była mowa 2-3 dni. W necie znalazłam informacje, że 4dniowe lepiej. W normalnym cyklu takie opuszczają jajowód by zagnieździć się w macicy.
    Będzie trudno ale bądź dobrej myśli :-)

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salsefia wrote:
    Iza miałam transferowane dwa 4dniowe, też mnie to zdziwiło bo na poczatku była mowa 2-3 dni. W necie znalazłam informacje, że 4dniowe lepiej. W normalnym cyklu takie opuszczają jajowód by zagnieździć się w macicy.
    Będzie trudno ale bądź dobrej myśli :-)

Wlasnie czytam przez co przechodzicie i jeszcze nie wiemy co zrobic, czy dac sobie spokoj czy decydowac sie na in vitro. Mam juz córkę. Naturalnie nie da rady, iui też juz chyba odpada, nasienie meza co badanie to grosze, latka mi lecą. Ale po ostatnim badaniu maz dal do tylu i wiecej nie chce.

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Rubi widze ze jestes w Novum. Warzzawa? Jak tam jest, warto? A lekarze? My bylismy tylko u androloga. Bo wydaje mi sie ze drogo.
    Zdania są podzielone czy jest tam ok czy nie. Więc powiem tylko swoje odczucia. Uważam że warto. Czy drogo niewiem, badania zazwyczaj robiłam u siebie w mieście bo taniej. Byłam tak u wielu lekarzy bo nie zawsze można dostać sie do lekarza prowadzącego. Choć w trakcie stymulacji jak tylko lekarz jest to Cie do niego zapisza. Moge tam polecić kilku lekarzy. Moja doktor zawsze byla szczera ale i nie naciagała na kase. Może jestm nie obiektywna bo udało nam się za pierwszym razem. Ale jastem zadowolona że tam trafiłam.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Paulcia! Trzymaj się <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Cytuje z wątku z amh- Rano mam zrobic poziom estradiolu i progest (krew) ale biorę już estrofem 2 mg 3x1. Pierwsza dawka jest rano o 5- potem o 6 musze łykać steryd- badanie robię o 7.30.
    Nie bede wiec na czczo i bede po wzięciu estrofem i sterydu - czy mogę czy mam odpuścić dawki poranne zeby nie zaburzyć wyniku ?
    ——————-
    Koleżanka Kadetka poradziła iść bez leków i wziąć po badaniu i tak zrobię.

Uważam tak jak Kadetka. Lepiej badania zrobić bez leków, wynik będzie pewny. Ale jak masz wątpliwości to zadzwoń do laboratorium to tam Ci udzielą informacji.

Kadetka lubi tę wiadomość

‹‹ 895 896 897 898 899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ