In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJestem po transferze 10.08. Dziś przyszedł okres. Mrozaczków brak. Przede mną za kilka miesięcy 3 podejście do ivf, trzecia stymulacja, trzecia nadzieja chociaż lekarz mówi, że coraz mniejsza. To będą trudne dni/tygodnie/miesiące.
Kochane życzę Wam wszystkiego najlepszego i co ma być to będzie, nie warto się denerwować podczas czekania na test bo potem człowiek nie ma siły nawet się zmartwić. -
fujitsu wrote:Jestem po transferze 10.08. Dziś przyszedł okres. Mrozaczków brak. Przede mną za kilka miesięcy 3 podejście do ivf, trzecia stymulacja, trzecia nadzieja chociaż lekarz mówi, że coraz mniejsza. To będą trudne dni/tygodnie/miesiące.
Kochane życzę Wam wszystkiego najlepszego i co ma być to będzie, nie warto się denerwować podczas czekania na test bo potem człowiek nie ma siły nawet się zmartwić.Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Kate_____ wrote:Paulcia od razu przypomina mi się mój terror.. to wspomnienia na zawsze bardzo Ci współczuję bo wiem co czujesz.. Ja to po punkcji nawet oddychać nie mogłam Ale najważniejszy jest cel.. który we wrześniu będzie osiągnięty:) uważaj na siebie :*
MonikA_89!, tolerancyjna lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualny
-
fujitsu wrote:Tak, słabe nasienie. Lekarz mówi, że niestety taka jest statystyka.
Owszem można mieć ze 4 punkcje ale im dalej w las tym szanse mniejsze.
Ile musisz odczekać do kolejnej stymulacji?Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
tolerancyjna wrote:Waleczna, dziękuję :*
Czuję się w miarę ok, troszkę obolała, ale ja wytrzymam wszystko. Aby się tylko udało
Ciekawe jak nasze maluchy dają radę... Nie doczekam się chyba jutra
Tolerancyjna trzymam mocno kciuki za Was ❤ Musi się wszystko udać !!!!
Mucha ja będę miała po raz pierwszy crio i również od 11 dc będę używać testów owulacyjnych. Boje się ze coś przegapie. Potem usg, badanie progesteronu. No zobaczymy trzeba być dobrej myśli.
Pimka ja miałam bolące piersi pod koniec stymulacji trzymało mnie to do 3 dpt. Kiedyś wogole mnie nie bolały piersi a teraz od 2 cykli ciągle je czuje. Nie mogę po schodach chodzić czasami. Ach ta burza hormonów.
Paulcia powodzonka juterko kochanie. O której punkcja?
Będą piękne zarodeczki. Zobaczysz. W końcu musimy mieć bliźniaki pamietaj☺❤❤
Pimka, tolerancyjna lubią tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
nick nieaktualnyPaulcia28 wrote:U nas Azoospermia i bardzo źle nasienie, zobaczymy ile tym razem uzyskamy zarodków o ile .
Ile musisz odczekać do kolejnej stymulacji?
Lekarz mówi, że można mieć cztery stymulacje w roku. Ale ja chyba poczekam z pół roku. Długo też nie mogę czekać bo po nowym roku będę miała 37. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyfujitsu wrote:Jestem po transferze 10.08. Dziś przyszedł okres. Mrozaczków brak. Przede mną za kilka miesięcy 3 podejście do ivf, trzecia stymulacja, trzecia nadzieja chociaż lekarz mówi, że coraz mniejsza. To będą trudne dni/tygodnie/miesiące.
Kochane życzę Wam wszystkiego najlepszego i co ma być to będzie, nie warto się denerwować podczas czekania na test bo potem człowiek nie ma siły nawet się zmartwić.
Odstawiłaś leki (jakie brałaś ?) czy co teraz ?? Jak mógł okres przyjść na lekach ?
Dziewczyny - u mnie dalej jadłowstręt i nie czuje w ogóle głodu (nawet nie burczy w brzuchu).. Czy miałyście taki problem po transferze ?
-
fujitsu wrote:Jestem po transferze 10.08. Dziś przyszedł okres. Mrozaczków brak. Przede mną za kilka miesięcy 3 podejście do ivf, trzecia stymulacja, trzecia nadzieja chociaż lekarz mówi, że coraz mniejsza. To będą trudne dni/tygodnie/miesiące.
Kochane życzę Wam wszystkiego najlepszego i co ma być to będzie, nie warto się denerwować podczas czekania na test bo potem człowiek nie ma siły nawet się zmartwić.
KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
starania od 2015
4 nieudane IUI
operacja zpn - poprawa fragmentacji
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
sierpień 2018 - scratching endometrium
12 września - crio
11 października - crio
15 .02.2019 - start II procedury
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy -
Bardzo mi przykro👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Waleczna rozumiem że też będziesz na cyklu naturalnym pytałaś lekarza czy jak nie będzie owulacji to można podejść do transferu? Czy jak wychodzi test edukacyjny może być tak że nie dojdzie do owulacji ?
Kiedy będziesz miała transfer?
K
Ja mam 2 dc jak dobrze liczę to u mnie będzie 4 wrzesień jeżeli owulacja będzie 14 dc + 5 dniWaleczna lubi tę wiadomość
Micha -
Micha wrote:Witam
Dziś 2 dc tym razem będę miała criotransfer na naturalnym cyklu od 11 dc mam robić testy owulacyjne czy któraś z Was też miała transfer na cyklu naturalnym? A jeżeli w tym cyklu nie będę miała owulacji czy będzie można mieć transfer w tym cyklu?
To będzie mój 3 transfer miałam 5 blastocyt
1 podejście XII 2017 2 blaski ciąża bliźniacza poronienie w 11 tc
2 podejście VI 2018 9 dpt beta 69 11 dpt beta 98 później beta spadła cykl sztuczny progesteton 6 cały czas zastanawiam się czemu był taki niski przecież brałam prolutex i lutinus
Teraz przy naturalnym cyklu po owulacji ciałko żółte wytwarza naturalny progesteton więc może tym razem będzie wszystko w porządku
Czy może być tak że testy edukacyjne wychodzą pozytywnie a owulacji nie będzie?
-
Ciasteczko77 wrote:Jak to ?!??! Jak ... nawet testu nie zdążyłaś zrobić.. Boże tak mi przykro
Odstawiłaś leki (jakie brałaś ?) czy co teraz ?? Jak mógł okres przyjść na lekach ?
Dziewczyny - u mnie dalej jadłowstręt i nie czuje w ogóle głodu (nawet nie burczy w brzuchu).. Czy miałyście taki problem po transferze ?
Ciasteczko to w 90% jest stres.. wszystkie tu wiemy jak to jest czekać.. dotarłaś do ostatniego etapu procedury, który dla wielu z Nas był najcieższy ze wszystkich.. nic już nie możesz zrobić tylko czekać i jak najmniej się stresować bo sama sobie szkodzisz.. Nie mówiąc już o mini ciasteczku..Berbeć, Paulcia28, Freyja, klamka lubią tę wiadomość
-
-
nick nieaktualnyKate_____ wrote:Ciasteczko to w 90% jest stres.. wszystkie tu wiemy jak to jest czekać.. dotarłaś do ostatniego etapu procedury, który dla wielu z Nas był najcieższy ze wszystkich.. nic już nie możesz zrobić tylko czekać i jak najmniej się stresować bo sama sobie szkodzisz.. Nie mówiąc już o mini ciasteczku..