In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnygosia1992 wrote:Paulcia co u mnie w piątek miałam wizte u mojej Pani Doktor bo dość słabo się czułam, miałam okropne skurcze, ale już jest w miarę Ok. Za jakieś dwa-trzy tygodnie powinnam dostać miesiączki i ruszamy z przygotowaniami do kriotransferu. Nadal nie mam niestety wyniku badania histopatologicznego ale w środę pojadę do szpitala bo dość cieżko jest się tam dodzwonić. W piątek ustaliłam z Panią doktor jakie badania mam do zrobienia, będę miała robiony scratching endometrium by sprawdzić czy nie ma już tej bakeri oraz w moim przypadku pomaga tzw. Uszczypnięcie endometrium. Zastanawiamy się z mężem czy brać jeden czy dwa zarodki, ja jestem zdecydowana na dwa ale mój mąż średnio jest przekonany do mojej decyzji, ale również jest to kwestia kliniki nie możemy o tym sami zdecydować tylko jak się dowiedziałam ze musi na to wyrazić zgodę dyrekcja to mi ręce opadły, obawiają się ze względu na mój młody wiek i szczupła budowę ciała ale takie argumenty jakoś do mnie nie przemawiają...
Ja się uparlam na podanie dwóch zarodków tak jak Ciocia Paulcia.. i jestem jej bardzo wdzięczna:) gdybym wzięła wtedy jeden może wcale nie byłabym w ciąży.. Teraz wiem że jak jeszcze przyjdzie mi wrócić do kliniki to TYLKO po dwa zarodki(oczywiście jeśli będziemy je mieć) Mój mąż i lekarz upierał się na jeden.. tyle że tylko My wiemy jak to jest czekać na wyniki bety i próbować pozbierać się po nie udanym transferze..Paulcia28, asienka30, Bruised lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MartaMartaMarta wrote:Jakie badania radzicie zrobić po pierwszym nieudanym transferze? co powinno robić się z immunologii? I po ilu dniach mniej więcej pojawia się okres od postawieniu estrofemu i prolutexu?
Okres pojawi się w zależności jak wysoki był progesteron, u mnie to zawsze kwestia dwóch, trzech dni. -
fujitsu wrote:Ja miałam crio w maju a kolejny długi protokół VII/VIIIDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Kate_______ wrote:Ja się uparlam na podanie dwóch zarodków tak jak Ciocia Paulcia.. i jestem jej bardzo wdzięczna:) gdybym wzięła wtedy jeden może wcale nie byłabym w ciąży.. Teraz wiem że jak jeszcze przyjdzie mi wrócić do kliniki to TYLKO po dwa zarodki(oczywiście jeśli będziemy je mieć) Mój mąż i lekarz upierał się na jeden.. tyle że tylko My wiemy jak to jest czekać na wyniki bety i próbować pozbierać się po nie udanym transferze..
Jak się czujesz?Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Onia wrote:Ale 3 cykle od punkcji, czy 3 cykle od nieudanego transferu ?Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
MartaMartaMarta wrote:Jakie badania radzicie zrobić po pierwszym nieudanym transferze? co powinno robić się z immunologii? I po ilu dniach mniej więcej pojawia się okres od postawieniu estrofemu i prolutexu?
Gdyby już 3-4 transfer się nie udał to można poszukać przyczyny ale nie po pierwszymCiasteczko77 lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Kate_______ wrote:Ja się uparlam na podanie dwóch zarodków tak jak Ciocia Paulcia.. i jestem jej bardzo wdzięczna:) gdybym wzięła wtedy jeden może wcale nie byłabym w ciąży.. Teraz wiem że jak jeszcze przyjdzie mi wrócić do kliniki to TYLKO po dwa zarodki(oczywiście jeśli będziemy je mieć) Mój mąż i lekarz upierał się na jeden.. tyle że tylko My wiemy jak to jest czekać na wyniki bety i próbować pozbierać się po nie udanym transferze..
Paulcia28 lubi tę wiadomość
09.04.2018 punkcja
ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
Crio 29.05.2018 -
22.06.2018 histeroskopia
Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
10.09.2018 scratching endometrium
Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
Klinika Novum kwiecień 2017. -
Hej! W środę miałam crio. Od pt boli mnie brzuch, z przerwami, ale bardziej środek brzucha niż dół. Ogólnie czuję się słabo. Na objawy ciążowe to za wcześnie. Nospa pomaga na parę h. Biorę luteinę, lutinus i fraxiparinę. Może to od leków? W zeszłym miesiącu brałam ten sam zestaw i tak nie było. Miał ktoś podobnie? Można mieć hiperke 1.5mca po stymulacji?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 19:53
Niepłodność idiopatyczna
19.07.2018 transfer 1 kropki -
22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708
-
Luna131 wrote:Hej! W środę miałam crio. Od pt boli mnie brzuch, z przerwami, ale bardziej środek brzucha niż dół. Ogólnie czuję się słabo. Na objawy ciążowe to za wcześnie. Nospa pomaga na parę h. Biorę luteinę, lutinus i fraxiparinę. Może to od leków? W zeszłym miesiącu brałam ten sam zestaw i tak nie było. Miał ktoś podobnie? Można mieć hiperke 1.5mca po stymulacji?
Gratuluje transferuLuna131 lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Ja czekam teraz po nieudanym transferze dwóch Świeżaków na crio. Czy będę dostawać jakieś leki przed transferem?
To znaczy na razie czekam na @@@ (w czwartek odstawiłam leki wiec 3 dzień). Mam nadzieje, że przyjdzie już w tym tygodniu.
Lekarz kazał odczekać jeden cykl więc transfer jedynego Mrożaczka dopiero w październiku... Jak jeszcze nic nie wyskoczy. Kto transferuje w październiku?
Co do bóli brzucha to ja miałam ale dopiero od 9dpt. Aż wylądowałam w szpitalu:) Myślę. że właśnie przez to się nie udało...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 20:17
31 lat - Bocian Katowice
⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
1️⃣
03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
2️⃣
2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮
13dpt - beta 909!
🍼14.08.2020 - Poród przez cc
02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌
Na zimowisku: ❄️(3d)
Przygotowania do ostatniego criotransferu -
Namyria wrote:Ja czekam teraz po nieudanym transferze dwóch Świeżaków na crio.
To znaczy na razie czekam na @@@ (w czwartek odstawiłam leki wiec 3 dzień). Mam nadzieje, że przyjdzie już w tym tygodniu.
Lekarz kazał odczekać jeden cykl więc transfer jedynego Mrożaczka dopiero w październiku... Jak jeszcze nic nie wyskoczy. Kto transferuje w październiku?
Co do bóli brzucha to ja miałam ale dopiero od 9dpt. Aż wylądowałam w szpitalu:) Myślę. że właśnie przez to się nie udało...
Przykro mi, że transfer nie zakończył się dobrze.
A lekarz mówił czemu mogło się nie udać ?
Oby Październik okazał się dla Ciebie szczęśliwy.
Ja będę miała we wrześniu długowyczekiwany trasfer dwóch i jedynych zarodków. -
Paulcia28 wrote:Nie słyszałam o hiperce po takim czasie,
Gratuluje transferuPaulcia28 lubi tę wiadomość
Niepłodność idiopatyczna
-
Namyria wrote:?
Co do bóli brzucha to ja miałam ale dopiero od 9dpt. Aż wylądowałam w szpitalu:) Myślę. że właśnie przez to się nie udało...
No u mnie to wcześnie... Nie chcę myśleć co tam się dzieje, bo najczarniejsze scenariusze mi przychodzą do głowy. Może to po prostu niestrawność. ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 20:22
Niepłodność idiopatyczna
-
Jvm wrote:Subpopulacje limfocytów.
Okres pojawi się w zależności jak wysoki był progesteron, u mnie to zawsze kwestia dwóch, trzech dni.
No właśnie ja powoli dochodzę do siebie po 2 nieudanym transferze i też się zastanawiam nad immunologią ale im więcej czytam o niej tym bardziej się boję. Po prostu nie mam szczecia do lekarzy. Ja robiłam tylko ANA ale wyszły ujemne. W planie miałam robić NK ale jakoś nie zdecydowałam się. Może to był błąd...
W piątek odstawiłam Progesterone Basins (miałam dawkę 2 razy 100 mg wiec bardzo mała w stosunku do innych, crio na cyklu naturalnym).
Dzis zaczął mi sie chyba okres ale jest strasznie dziwny:
-pierwszy raz w życiu nie mam zadnych skurczy i bóli brzucha
-krew (sorry za opis) jest jakby wodnista tzn nie ma takiej jakby tkanki i skrzepów, tylko woda rozdzieńczona farbką
-i jest jej bardzo mało
No i boje się że moje endo nie było gotowe na przyjęcie zarodka mimo ze lekarz twierdził ze miało dobrą strukturę....
Jak Wasz okres wygladał po odstawieniu luteiny , czy innych srodkwó z progesteronem?
No i lekarz w sumie nic nowego mi nie zaproponował na kolejne CRIO (mam przyśc na monitoring 14 dc i tyle).
Boje się przenosić zarodek miedzy klinikami... wiec chyba ostatecznie tu na ostatnie crio zostane a potem zmiana.
W miedzy czasie spróbuje jakos dietą (po raz n-ty) ruszyć moje endo:
-morele, orzechy migdały
-siemie lniane, wit b, q10
-napary z pokrzywy i lisci malin
-soki, oliwa z oliwek magnez
Tylko tyle i az tyle aby mieć poczucie ze coś jednak robię...
Podpowiedzcie cos prosze co jeszcze mogę zrobić...
2019 Natalka -
Doriska87 wrote:No właśnie ja powoli dochodzę do siebie po 2 nieudanym transferze i też się zastanawiam nad immunologią ale im więcej czytam o niej tym bardziej się boję. Po prostu nie mam szczecia do lekarzy. Ja robiłam tylko ANA ale wyszły ujemne. W planie miałam robić NK ale jakoś nie zdecydowałam się. Może to był błąd...
W piątek odstawiłam Progesterone Basins (miałam dawkę 2 razy 100 mg wiec bardzo mała w stosunku do innych, crio na cyklu naturalnym).
.
Kiedy planujesz crio? To będzie ostatni zarodek? Ilu dniowy? Podchodzisz przy naturalny cyklu?
Onia - w sumie nie byłam u lekarza po odstawieniu (byłam wcześniej i powiedział, że jak beta będzie spadać to odstawić i październik). Ale wydaje mi się, że to wina hiperki... Brzuch miałam jak balon! Myślałam, że mi pęknie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 20:31
31 lat - Bocian Katowice
⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
1️⃣
03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
2️⃣
2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮
13dpt - beta 909!
🍼14.08.2020 - Poród przez cc
02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌
Na zimowisku: ❄️(3d)
Przygotowania do ostatniego criotransferu -
Doriska87 wrote:No właśnie ja powoli dochodzę do siebie po 2 nieudanym transferze i też się zastanawiam nad immunologią ale im więcej czytam o niej tym bardziej się boję. Po prostu nie mam szczecia do lekarzy. Ja robiłam tylko ANA ale wyszły ujemne. W planie miałam robić NK ale jakoś nie zdecydowałam się. Może to był błąd...
-krew (sorry za opis) jest jakby wodnista tzn nie ma takiej jakby tkanki i skrzepów, tylko woda rozdzieńczona farbką
-i jest jej bardzo mało
No i boje się że moje endo nie było gotowe na przyjęcie zarodka mimo ze lekarz twierdził ze miało dobrą strukturę....
Jak Wasz okres wygladał po odstawieniu luteiny , czy innych srodkwó z progesteronem?
No i lekarz w sumie nic nowego mi nie zaproponował na kolejne CRIO (mam przyśc na monitoring 14 dc i tyle).
Boje się przenosić zarodek miedzy klinikami... wiec chyba ostatecznie tu na ostatnie crio zostane a potem zmiana.
-morele, orzechy migdały
KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
starania od 2015
4 nieudane IUI
operacja zpn - poprawa fragmentacji
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
sierpień 2018 - scratching endometrium
12 września - crio
11 października - crio
15 .02.2019 - start II procedury
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy -
-i jest jej bardzo mało
-morele, orzechy migdały
A jakiej grubości miała endo?
Myślę, że NK warto zrobić - u mnie wyszły za wysokie plus test CBA - jest tam kilka parametrów i wyszły mi w cały świat. Dostałam na to leki z zalecenia immunloga.
NIe wiem co jeszcze mogę zbadać wrazie gbyby się we wrześniu nie udało (???)
A witaminę D, masz na odpowiednim poziomie ? A biorę z zalecenia lekarza D,C,B12, modulator homocysteiny (ponoć większośc ma ten parametr za wysoki, badałas?), magnez, folic, omega-3. -
Onia wrote:A jakiej grubości miała endo?
Myślę, że NK warto zrobić - u mnie wyszły za wysokie plus test CBA - jest tam kilka parametrów i wyszły mi w cały świat. Dostałam na to leki z zalecenia immunloga.
NIe wiem co jeszcze mogę zbadać wrazie gbyby się we wrześniu nie udało (???)
A witaminę D, masz na odpowiednim poziomie ? A biorę z zalecenia lekarza D,C,B12, modulator homocysteiny (ponoć większośc ma ten parametr za wysoki, badałas?), magnez, folic, omega-3.
O zapomniałam dopisać ze wit D i kwas foliowy w wersji metylowanej tez łykam i łykałam oraz b6 i b12.
A kogos innego poza Pasnikiem mozecie polecić?
A mzoe ktoś w Novum zajmuje sie immunologią?
Na moje pytanie o grubośc endo lekarz powiedział ze jest ładne i dobre i ze grubość nie ma znaczenia i powtórzył mi znów sowja teorie na temat endo, ze wazna jest truktura a nie grubośc.
agaaa90 lubi tę wiadomość
2019 Natalka -
W Novum nikt, oni nie wierzą w immunologię. Odeszli już nawet od podawania Encortonu przy IV. Na szczęście moja lekarka jest otwarta na niestandardowe opcje i wie że chodzę poza Novum do lekarzy i że będę zajmować się immuno