In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak to jest z tym estriadolem przy stymulacji, jaki mieliście podczas pierwszej weryfikacji? Po ilu zastrzykach była pierwsza weryfikacja? No i jaki powinien być progesteron ? Jak możecie to opiszcie proszę jak było u was i jakie miałyśmy jednostki przy wyniku ,bo to jest dla mnie kluczowe
-
MalaHD wrote:Estradiol coś ok 200 na jeden dojrzały pęcherzyk. Progesteron poniżej 1
Edit : moja pierwsza weryfikacja była po 3 zastrzykach z puregonu. Mój progesteron jest mega niski i jedyne w co się łapie to w normy dla postmenopauzy :p
Edit 2 : a mój Estriadol tak poszybował, że też nigdzie go nie przypiszę ale to chyba akurat okWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 14:36
-
Mnie na którejś wizycie z kolei endokrynolog powiedział, że to jest bez różnicy czy wezmę przed badaniem tsh euthyrox czy nie. I nie trzeba być na czczo - to w sumie potwierdziły położne z naszej kliniki, że tak naprawdę do mało którego badania krwi trzeba być na czczo.
Mysza przykro mi podziwiam Cię za nastawienie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 14:52
-
Mysza
Nie, ja robiłam to badanie jak trafiłam do Medartu, już na pierwszej wizycie mi dr zlecił. Wyszedł mi 1 gen ale ja na BG nie jestem i jeszcze się nie wybieram Miałam w szpitalu kiedyś badany poziom odżywienia organizmu, nie wiem o co dokładnie tam chodziło ale gdybym miała celiakie to na pewno nie byłabym dobrze odżywiona a to o to chodzi z niemożnością zajścia w ciążę przy tej chorobie, że organizm jest źle odżywiony przez niewłaściwe wchłanianie. -
lady_pink wrote:Kurde tak myślałam oczywiście już opieprzyłam obiad i wzięłam rano euthyrox.
Ale czy całkiem zafałszuje to wynik? W sensie wiem że wynik nie będzie miarodajny ale może da jakikolwiek obraz jak wygląda tsh? Bo nie wiem czy tsh mi spada czy zwiększyć dawkę
Edit : ponowny wynik był już ok (na następny dzień). Po moim przypadku to widać ma znaczenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 15:06
-
78beti wrote:A mi lekarz nie kazał robić ani estradiolu ani progesteronu na kolejna wizytę która mam jutro po 6 dniach na zastrzykach. Czy to nie dziwne ?
-
Mysza, przykro mi, ale podejście masz super. Tak trzymaj
-
Mysza1986 wrote:Niestety Beta-HCG < 1,20 mIU/ml 7dpt
MałaHD, Tobie też po 1 nieudanym dr kazała zrobić HLA DQ2 DQ8 na nietolerancję glutenu?
Ja zastanawiam się jakie jeszcze badania zrobić??
Będę walczyć do końca zdrowia, sił i pieniędzy.
Bardzo mi przykro
Trzymam kciuki za dalsze działania.invimed Wrocław
09.2016 - I IUI -
I procedura IVF
09.02.2017 r - transfer 2 zarodków
21.02.2017 r. beta HCG - 363,70 mIU/ml.
23.02.2017 r. beta HCG - 835,70 mIU/ml
10.03.2017 r. - USG - biję jedno serduszko
-
lady_pink wrote:Raczej nadczynność mi dziś nie grozi bo zbijam znów tsh. Bez lejowa urosło mega
Wysokie tsh = niedoczynność
Nike tsh = nadczynność
Jak zbijasz tsh to łatwiej o nadczynność niż niedoczynność. Chyba ,że za słaba dawka leków i tsh zamiast spadać to rośnie :p -
Mysza1986 wrote:Niestety Beta-HCG < 1,20 mIU/ml 7dpt
MałaHD, Tobie też po 1 nieudanym dr kazała zrobić HLA DQ2 DQ8 na nietolerancję glutenu?
Ja zastanawiam się jakie jeszcze badania zrobić??
Będę walczyć do końca zdrowia, sił i pieniędzy.
A co już badałas ? Może łatwiej będzie doradzić. A pod kontem nietolerancji glutenu , celiaki warto się przebadać. -
nastawienie nastawieniem a łzy lecą jak grochy i nie wiadomo co ze sobą zrobić
małam HSG, Laparospokpię z histeroskopią - wszystko ok, posiewy ok, virusówki- ok
z chorób: niedoczynność tarczycy i hiperprolaktynemia wyregulowane lekami, niedobór vitD- też ostro suplementuję
Nasienie- w normie -
Morwa wrote:Jak to jest z tym estriadolem przy stymulacji, jaki mieliście podczas pierwszej weryfikacji? Po ilu zastrzykach była pierwsza weryfikacja? No i jaki powinien być progesteron ? Jak możecie to opiszcie proszę jak było u was i jakie miałyśmy jednostki przy wyniku ,bo to jest dla mnie kluczowe
U mnie pierwsza weryfikacja po 6 zastrzykach gonalu: Estradiol 1300 kolejna za dwa dni estradiol 3700 i tu progesteron 0,41 i kolejna następnego dnia estradiol 4500 a progesteron 0,36 i decyzja o punkcji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 15:25
Morwa lubi tę wiadomość
-
Mysza strasznie mi przykro
Morwa ja przy moich 6 komorkach mialam estradiol w 7 dc (zastrzyki od 3dc) 200 z hakiem.
Po kolejnych dwoch dniach 440. Potem mialam po kolejnych dwoch dniach, ale nie wiem ile bo juz nie spytalam, a do reki wynikow mi nie daja...nie wiem niestety jaki progesteron, ale wiem, ze kiedys przed ovu mialam 0,2 czyli duzo ponizej normy i na moje pytanie czy to nie jest zle, lekarka powiedziala, ze to normalne przed owulacja. Po owulacji dopiero bedzie rosl.
A powiedz mi od kiedy mowi sie o nadczynnosci tarczycy?
Dziewczyny wlasnie wyczytalam ze bromergon moze obnizac AMH, myslicie, ze to moze byc prawda?Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
e_mil_ka wrote:U mnie pierwsza weryfikacja po 6 zastrzykach gonalu: Estradiol 1300 kolejna za dwa dni estradiol 3700 i tu progesteron 0,41 i kolejna następnego dnia estradiol 4500 a progesteron 0,36 i decyzja o punkcji.
e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
U mnie niestety hiperka silna obstałam sie w szpitalu a znam dziewczyny które miały wyższy estradiol i hiperka ich nie dopadła wiec spokojnie może nie będziesz musiała tego doświadczać.
Morwa lubi tę wiadomość