X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start w 2017
Odpowiedz

In vitro start w 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emcia123 wrote:
    Ja estrofem dostalam w dniu punkcji. Obecnie od poniedzialku mam w sobie 2 trzydniowe zarodki i czekam na testowanie ☺

No w dniu punkcji jest dla mnie logiczne:)
    Emcia no to trzymam kciuki z piekna bete:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was ponownie, tak jak wcześniej pisałam że szykujemy się do in vitro, jednak czekaliśmy na wyniki genów mojego M. Wykryto mutację F508 CRTF czyli coś z mukowiscydozą i detekcja polimorfizmu w intronie 8 (nie mam pojęcia co to jest).

W piątek muszę i ja pójść na badanie z krwi, ale boje się że nasze szanse na zdrowe dziecko są nikłe :(

Czy któraś z was jest mi coś w stanie na ten temat powiedzieć? Okropnie się załamałam.

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viszka, u nas też jest czynnik męski - ale niewiadomego pochodzenia. genetyke robiliśmy rozszerzoną, wiec kiedy oczekiwaliśmy na wynik dużo czytałam.
    nie wiem co to za mutacje, żeby pamietać to chyba bym musiała encyklopedie zjeść :) ale, do czego zmierzam :) jest dużo mutacji które wpłuwają na płodność - w sensie naniedobór lub brak zupełny plemników w nasieniu, a kiedy mimo to zdrowe ciąże sie uzyskuje. nawet z mutacjami, gdy nie ma plemników po punkcji uzyskuje sie plemniki i ciążę, więc głowa do góry. skonsultuj wwynik z genetykiem bo tylko on wie z czym to sie je. i póki co nie martw sie na zapas!!! trzymam kciuki.
    a dawcę rozważacie?
    przepraszam nie znam twojej historii ale jestem ciekawa. my od początku braliśmy pod uwagę dawcę, ale plemniki się u nas pojawiły więc spróbujemy z paniczami się rozprawic w pierwszej kolejności :)

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, matko założycielko, daj jutro dobry przykład &&&&

ania8306 lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 eh, po otrzymaniu tych wyników dziś nie mogłam spać. Troszeczkę mnie uspokoiłaś, ale mimo wszystko martwię się jak cholera.

U nas są plemniki, jest ich mało, ale za to mega ruchliwe. Fragmatyka DNA plemnika wyszła na 14% więc najgorzej też nie jest. AZF też wyszło OK. Czekamy jeszcze na kariotyp. Dr. nas zapewniała, że jest o co walczyć jednak najpierw mieliśmy wykonać te badania.

Przy wyniku jest napisana u nas uwaga, że najpierw i ja muszę wykonać badanie na tą mutację i dopiero wtedy zgłosić się do genetyka. No, ale to czekanie kolejne 2 tygodnie mnie wykończy.

Wybaczcie, że znowu tak z dupy do was piszę. Staram się was podczytywać, jednak... kurcze nie wiem czemu okropnie mnie to wszystko stresuje. Ptóbuję o tym nie myśleć i no... być szczęśliwa :) ale ostatnio wszystko zwala mi się na głowę i ciężko mi ogarnąć koniec z końcem.

• problemik Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj nie wiem co mam ze sobą zrobić... Miejsca nie umiem zagrzać. Niby chce mi się płakać, ale nie umiem...

Marzenia legły w gruzach. Świat się zawalił ;(

To tyle co mam do powiedzenia na najbliższe kilka miesięcy.

Oby wam wiosna przyniosła upragnione marzenia...

dr9Ip2.png[/url]
    07.2016 Crio :(
    II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
    11.2016 et 4tc :(
    02;07;09.2017 crio :(
    11.2017 leczenie immuno
    12.2017 crio ☃☃4tc :(
    III ICSI ⛄⛄
    4.2018 crio :(
    07.2018 pożegnanie z Novum
    10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
    07.2021 IV ICSI nowa nadzieja <3
    07.2021 💔🥺
    08.2021 💔🥺
    10.2021💔💔🥺
    12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
    01.2022 ET... czekamy
    7dpt - 27,5
    10dpt - 151
    16dpt - 1478
    27dpt <3
    04.2022 - poznaliśmy płeć - synek <3
    05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g <3
    09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    problemik wrote:
    Od wczoraj nie wiem co mam ze sobą zrobić... Miejsca nie umiem zagrzać. Niby chce mi się płakać, ale nie umiem...

Marzenia legły w gruzach. Świat się zawalił ;(

To tyle co mam do powiedzenia na najbliższe kilka miesięcy.

Oby wam wiosna przyniosła upragnione marzenia...

Problemik ale jak... Wczoraj robiłaś betę? Nie miałaś dzisiaj? :-( :-( :-(

Bardzo mi przykro :-(

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viszka ja na tych mutacjach nie znam się w ogóle, ale dopóki nie porozmawiacie z genetykiem nie załamuj się <3
    Może będziecie musieli zbadać zarodki przed transferem...

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problemik, przykro mi... :-(

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raja86 wrote:
    No w dniu punkcji jest dla mnie logiczne:)
    Emcia no to trzymam kciuki z piekna bete:)
    Na razie nie dziekuje nie mam zadnych objawow i chodza mi po glowie rozne mysli dzisiaj nawet mialam ochote zweryfikowac sobie bete ale to nie ma sensu kiedy najszybciej mozna zrobic bete po transferze 3-dniowych zarodkow?

• Kimka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problemik, bardzo mi przykro :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle ze godzina wykonania badania nie ma znaczenia

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problemik :( trzymaj sie

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viszka wrote:
    Bobby29 eh, po otrzymaniu tych wyników dziś nie mogłam spać. Troszeczkę mnie uspokoiłaś, ale mimo wszystko martwię się jak cholera.

U nas są plemniki, jest ich mało, ale za to mega ruchliwe. Fragmatyka DNA plemnika wyszła na 14% więc najgorzej też nie jest. AZF też wyszło OK. Czekamy jeszcze na kariotyp. Dr. nas zapewniała, że jest o co walczyć jednak najpierw mieliśmy wykonać te badania.

Przy wyniku jest napisana u nas uwaga, że najpierw i ja muszę wykonać badanie na tą mutację i dopiero wtedy zgłosić się do genetyka. No, ale to czekanie kolejne 2 tygodnie mnie wykończy.

Wybaczcie, że znowu tak z dupy do was piszę. Staram się was podczytywać, jednak... kurcze nie wiem czemu okropnie mnie to wszystko stresuje. Ptóbuję o tym nie myśleć i no... być szczęśliwa :) ale ostatnio wszystko zwala mi się na głowę i ciężko mi ogarnąć koniec z końcem.

Ja doskonale rozumiem Twój stres bo mam to samo, nie śpię po nocach. U nas fragmentacja wyszła tragicznie, Kariotypy i inne genetyczne przed nami.
    Ja cześć genetycznych już robiłam, typu MTHFR.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problemik - bardzo mi przykro :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problemik, trzymaj się! :(

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problemik przykro mi :(

Ja dziś mam dzień z dupy, znów ryczałam od rana, że nigdy mi się nie uda. Zamkną mnie jeszcze trochę w psychiatryku.

Mysza i tutaj trzymam za Ciebie ciuki!! :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problemik bardzo mi przykro :( ten miesiąc ogólnie przedstawia się bardzo do dupy :/ co do nas to wykonaliśmy wczoraj tylko MSOME, do mrożenia M musi wykonać wirusologię. Jutro wizyta, a dzisiaj może uda mi się wyciągnąć opis TK od lekarza.

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Mysza, matko założycielko, daj jutro dobry przykład &&&&

he he he - po raz pierwszy ktoś nazwał mnie Matką Założycielką- podoba mi się :)

Na betę zebrałam się późno (coś ok 9:00) bo nie mogłam głowy od poduszki oderwać więc i wynik będzie późno (popołudniu, na pewno po 15) chyba jakoś podświadomie chciałam to odwlec ;p

Problemik- pamiętam, że miałyśmy testować razem więc czyżby jakiś falstart?

Bella93, Morwa lubią tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Problemik bardzo mi przykro :( ten miesiąc ogólnie przedstawia się bardzo do dupy :/ co do nas to wykonaliśmy wczoraj tylko MSOME, do mrożenia M musi wykonać wirusologię. Jutro wizyta, a dzisiaj może uda mi się wyciągnąć opis TK od lekarza.

Kiedy wynik MSOME ? Trzymam kciuki.
    My tez mamy zalecone.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ