In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam was ponownie, tak jak wcześniej pisałam że szykujemy się do in vitro, jednak czekaliśmy na wyniki genów mojego M. Wykryto mutację F508 CRTF czyli coś z mukowiscydozą i detekcja polimorfizmu w intronie 8 (nie mam pojęcia co to jest).
W piątek muszę i ja pójść na badanie z krwi, ale boje się że nasze szanse na zdrowe dziecko są nikłe
Czy któraś z was jest mi coś w stanie na ten temat powiedzieć? Okropnie się załamałam. -
Viszka, u nas też jest czynnik męski - ale niewiadomego pochodzenia. genetyke robiliśmy rozszerzoną, wiec kiedy oczekiwaliśmy na wynik dużo czytałam.
nie wiem co to za mutacje, żeby pamietać to chyba bym musiała encyklopedie zjeść ale, do czego zmierzam jest dużo mutacji które wpłuwają na płodność - w sensie naniedobór lub brak zupełny plemników w nasieniu, a kiedy mimo to zdrowe ciąże sie uzyskuje. nawet z mutacjami, gdy nie ma plemników po punkcji uzyskuje sie plemniki i ciążę, więc głowa do góry. skonsultuj wwynik z genetykiem bo tylko on wie z czym to sie je. i póki co nie martw sie na zapas!!! trzymam kciuki.
a dawcę rozważacie?
przepraszam nie znam twojej historii ale jestem ciekawa. my od początku braliśmy pod uwagę dawcę, ale plemniki się u nas pojawiły więc spróbujemy z paniczami się rozprawic w pierwszej kolejności♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Mysza, matko założycielko, daj jutro dobry przykład &&&&
ania8306 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBobby29 eh, po otrzymaniu tych wyników dziś nie mogłam spać. Troszeczkę mnie uspokoiłaś, ale mimo wszystko martwię się jak cholera.
U nas są plemniki, jest ich mało, ale za to mega ruchliwe. Fragmatyka DNA plemnika wyszła na 14% więc najgorzej też nie jest. AZF też wyszło OK. Czekamy jeszcze na kariotyp. Dr. nas zapewniała, że jest o co walczyć jednak najpierw mieliśmy wykonać te badania.
Przy wyniku jest napisana u nas uwaga, że najpierw i ja muszę wykonać badanie na tą mutację i dopiero wtedy zgłosić się do genetyka. No, ale to czekanie kolejne 2 tygodnie mnie wykończy.
Wybaczcie, że znowu tak z dupy do was piszę. Staram się was podczytywać, jednak... kurcze nie wiem czemu okropnie mnie to wszystko stresuje. Ptóbuję o tym nie myśleć i no... być szczęśliwa ale ostatnio wszystko zwala mi się na głowę i ciężko mi ogarnąć koniec z końcem. -
Od wczoraj nie wiem co mam ze sobą zrobić... Miejsca nie umiem zagrzać. Niby chce mi się płakać, ale nie umiem...
Marzenia legły w gruzach. Świat się zawalił ;(
To tyle co mam do powiedzenia na najbliższe kilka miesięcy.
Oby wam wiosna przyniosła upragnione marzenia...[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
problemik wrote:Od wczoraj nie wiem co mam ze sobą zrobić... Miejsca nie umiem zagrzać. Niby chce mi się płakać, ale nie umiem...
Marzenia legły w gruzach. Świat się zawalił ;(
To tyle co mam do powiedzenia na najbliższe kilka miesięcy.
Oby wam wiosna przyniosła upragnione marzenia...
Problemik ale jak... Wczoraj robiłaś betę? Nie miałaś dzisiaj?
Bardzo mi przykro7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Viszka ja na tych mutacjach nie znam się w ogóle, ale dopóki nie porozmawiacie z genetykiem nie załamuj się
Może będziecie musieli zbadać zarodki przed transferem...7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualnyRaja86 wrote:No w dniu punkcji jest dla mnie logiczne:)
Emcia no to trzymam kciuki z piekna bete:) -
nick nieaktualny
-
Viszka wrote:Bobby29 eh, po otrzymaniu tych wyników dziś nie mogłam spać. Troszeczkę mnie uspokoiłaś, ale mimo wszystko martwię się jak cholera.
U nas są plemniki, jest ich mało, ale za to mega ruchliwe. Fragmatyka DNA plemnika wyszła na 14% więc najgorzej też nie jest. AZF też wyszło OK. Czekamy jeszcze na kariotyp. Dr. nas zapewniała, że jest o co walczyć jednak najpierw mieliśmy wykonać te badania.
Przy wyniku jest napisana u nas uwaga, że najpierw i ja muszę wykonać badanie na tą mutację i dopiero wtedy zgłosić się do genetyka. No, ale to czekanie kolejne 2 tygodnie mnie wykończy.
Wybaczcie, że znowu tak z dupy do was piszę. Staram się was podczytywać, jednak... kurcze nie wiem czemu okropnie mnie to wszystko stresuje. Ptóbuję o tym nie myśleć i no... być szczęśliwa ale ostatnio wszystko zwala mi się na głowę i ciężko mi ogarnąć koniec z końcem.
Ja doskonale rozumiem Twój stres bo mam to samo, nie śpię po nocach. U nas fragmentacja wyszła tragicznie, Kariotypy i inne genetyczne przed nami.
Ja cześć genetycznych już robiłam, typu MTHFR.
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Problemik bardzo mi przykro ten miesiąc ogólnie przedstawia się bardzo do dupy co do nas to wykonaliśmy wczoraj tylko MSOME, do mrożenia M musi wykonać wirusologię. Jutro wizyta, a dzisiaj może uda mi się wyciągnąć opis TK od lekarza.Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Bella93 wrote:Mysza, matko założycielko, daj jutro dobry przykład &&&&
he he he - po raz pierwszy ktoś nazwał mnie Matką Założycielką- podoba mi się
Na betę zebrałam się późno (coś ok 9:00) bo nie mogłam głowy od poduszki oderwać więc i wynik będzie późno (popołudniu, na pewno po 15) chyba jakoś podświadomie chciałam to odwlec ;p
Problemik- pamiętam, że miałyśmy testować razem więc czyżby jakiś falstart?
Bella93, Morwa lubią tę wiadomość
-
innamorata88 wrote:Problemik bardzo mi przykro ten miesiąc ogólnie przedstawia się bardzo do dupy co do nas to wykonaliśmy wczoraj tylko MSOME, do mrożenia M musi wykonać wirusologię. Jutro wizyta, a dzisiaj może uda mi się wyciągnąć opis TK od lekarza.
Kiedy wynik MSOME ? Trzymam kciuki.
My tez mamy zalecone.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.