In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ,ja mam jeszcze pytanie - z jakim wynikiem FSH podchodzicie /podchodzilyscie do In vitro ? Bo ja odebrałam wynik i się trochę przestraszyłam -fsh 9,08 a wynik powyżej 9 wskazuje na obniżona rezerwe i teraz pytanie jak to wygląda przy IVF?czy szanse na powodzenie maleją?PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Ja w domu jeszcze jakieś zajecia sobie znalazłam. Układałam puzzle, rozwiazywalam krzyżówki, posprzatalam w szafce, zrobiłam obiad a w pracy ani sie skupić na niczym więc pracować za bardzo nie pracowałam tylko siedziałam w necie i czytałam głupoty. Teraz wezmę 3 dni urlopu. Nie mogę co miesiąc przez tydzień siedzieć na L4
Morwa &&&
Beti daj znać jak się dowiesz o zarodkach -
A ja po prostu robie bete wtedy kiedy powinna juz wyjsc nie lubie zyc nadzieja
-
Ale wali mi serce.... mam 7 maluchów które na ten moment rozwijają się prawidłowo. Jutro transfer jednego maluszka
Bella93, Mysza1986, Angela*, sylwia80, Karo-Linka, Justine, MalaHD, zizia_a, Morwa, Sysiaaaaa, kozamonia, Deseo, Kimka, e_mil_ka, magda_31 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Mysza1986 wrote:Bella ja też tak zrobiłam ale czas od oddania krwi do wyniku to był jakiś psychiczny kosmos...
Przy tym crio, sikacza zrobilam w 6dpt - nagatyw, wiec czekanie na bete z 7dpt tez bylo lajtowe, bo wiedzialam czego sie spodziewac. -
Pobrali mi 38 komórek nie wiem ile jest z tego dojrzałych, bo w Invimedzie dzisiaj młyn ,że hej! Wiem tylko tyle ,ze bardzo podobały się embriologom w Poniedziałek dowiem się ile zamrozili komórek namówiłam embriologa na metodę zapłodnienia taką jaką ja chciałam także nie będziemy mieli zwykłego in vitro tak jak było wcześniej mówione
Powiedziałam mu : "Panie cudotwórco chcę mieć z tego jak najwięcej dzieci i aby były jak najlepszej jakości, więc proszę zrobić tak aby tak było "
On się tylko zaśmiał a później u pani doktor dowiaduję się ,że embriolodzy nalegali by zamiast zwykłego in vitro zrobić IMSI ma się ten dar i urok osobisty !
Pani doktor powiedziała ,że twarda ze mnie babka, a ja dodałam ,że mam nadzieję ,że równie silne będą z tego dzieci
Naśmiałam się dzisiaj ,że hej
Czuję się bardzo dobrze, dużo lepiej niż przed !Karo-Linka, kozamonia, 78beti, sylwia80, Bella93, Mysza1986, Deseo, Kotowa lubią tę wiadomość
-
Beti gratulacje a reszte komorek co nie zapladniali masz zamrozona? Bedziesz miala transfer 2 dniowego zarodka?
Morwa super, niezla jestes pacjentka odpoczywaj i duuuuzo pij!
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
Morwa wrote:Pobrali mi 38 komórek nie wiem ile jest z tego dojrzałych, bo w Invimedzie dzisiaj młyn ,że hej! Wiem tylko tyle ,ze bardzo podobały się embriologom w Poniedziałek dowiem się ile zamrozili komórek namówiłam embriologa na metodę zapłodnienia taką jaką ja chciałam także nie będziemy mieli zwykłego in vitro tak jak było wcześniej mówione
Powiedziałam mu : "Panie cudotwórco chcę mieć z tego jak najwięcej dzieci i aby były jak najlepszej jakości, więc proszę zrobić tak aby tak było "
On się tylko zaśmiał a później u pani doktor dowiaduję się ,że embriolodzy nalegali by zamiast zwykłego in vitro zrobić IMSI ma się ten dar i urok osobisty !
Pani doktor powiedziała ,że twarda ze mnie babka, a ja dodałam ,że mam nadzieję ,że równie silne będą z tego dzieci
Naśmiałam się dzisiaj ,że hej
Czuję się bardzo dobrze, dużo lepiej niż przed !
Morwa Ty to jesteś niezła:)) ale się uśmiałam.
Gratuluje tylu pobranych komórek, chyba jesteś rekordzistka.
Dlaczego wybrałaś IMSI ?MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
niezapominajka2017 wrote:Beti gratulacje a reszte komorek co nie zapladniali masz zamrozona? Bedziesz miala transfer 2 dniowego zarodka?
Morwa super, niezla jestes pacjentka odpoczywaj i duuuuzo pij!https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Dziewczyny mam dwa pytania:
Czy tego lutinusa to jest normalne ze ja tak dużo biorę ( 3 x po 2 tabletki )
Czy po transferze powinno się cały dzień poleżeć, odpoczywać czy można normalnie wszystko robić np. iść na zakupyhttps://www.maluchy.pl/li-73179.png -
78beti wrote:Zapłodnili wszystkie. 7 z nich rozwija się prawidłowo. Tak jutro będę mialabtransfer 2 dniowego zarodka. Pozostałe 4 będą mrożone w 3 dobie a 2 będą czekały do piątej doby
-
sylwia80 wrote:Morwa Ty to jesteś niezła:)) ale się uśmiałam.
Gratuluje tylu pobranych komórek, chyba jesteś rekordzistka.
Dlaczego wybrałaś IMSI ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 15:39
Morwa lubi tę wiadomość