In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny Ja juz po transferze (wczoraj) zabrałam ze sobą 1 zarodek, szanse chcę zwiększyć dzieki embrioglue i wlewowi z intralipidu.
Okazało się, że z moich z zarodków 1 odpadł, a dwa słabo rokują, bo nie chcą się za bardzo rozwijać, więc chyba nie będzie nic do mrożenia.
A propo, bo wcześniej była o tym mowa - moje komórki też zostały pobrane niedojrzałe, miałam protokół ultrakrótki z uwagi na ryzyko hiperstymulacji. Komórki miały dojrzeć w warunkach laboratoryjnych (metoda IVM).
Teraz trzymamy kciuki, żeby zarodeczek się zagnieździł. Z zaleceń to dieta wysokobiałkowa+folik, estrofem, luteina i duphaston. To moje pierwsze podejście i musze przyznać, że to dziwne uczucie nosić w sobie zapłodniony zarodek, takie trochę surrealistyczne... mam 9 m-cy by sie przyzwyczaić
Mam pytanie od miesięcy biore ovarin on zawiera kwas foliowy - odstawić, kontynuować, orientujecie się?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 09:36
MalaHD, Bella93 lubią tę wiadomość
-
Kalija wrote:Cześć dziewczyny:) Ja juz po transferze (wczoraj) zabrałam ze sobą 1 zarodek, szanse chcę zwiększyć dzieki embrioglue i wlewowi z intralipidu.
Okazało się, że z moich z zarodków 1 odpadł, a dwa słabo rokują, bo nie chcą się za bardzo rozwijać, więc chyba nie będzie nic do mrożenia.
A propo, bo wcześniej była o tym mowa - moje komórki też zostały pobrane niedojrzałe, miałam protokół ultrakrótki z uwagi na ryzyko hiperstymulacji. Komórki miały dojrzeć w warunkach laboratoryjnych (metoda IVM).
Teraz trzymamy kciuki, żeby zarodeczek się zagnieździł. Z zaleceń to dieta wysokobiałkowa+folik, estrofem, luteina i duphaston. To może pierwsze podejście i musze przyznać, że to dziwne uczucie nosić w sobie zapłodniony zarodek, takie trochę surrealistyczne... mam 9 m-cy by sie przyzwyczaić
Mam pytanie od miesięcy biore ovarin on zawiera kwas foliowy - odstawić, kontynuować, orientujecie się?
Tez bralam ,mi lekarz mówił, że jak bedzie ciąża to odstawić: )
-
Moja beta w 17 dpt wynosi 4379 a progesteron 112,6.
Angela*, Kalija, asiamar, kozamonia, magda_31, MalaHD, Morwa, *SmoczycA*, Alrauna1987, Flowwer, Angie 31 lubią tę wiadomość
-
Angela* wrote:Tez bralam ,mi lekarz mówił, że jak bedzie ciąża to odstawić: )
Tak myślałam. Mój lekarz wczoraj powiedział, że można brać z tym, że ja nie bardzo mu ufam i niestety widać, że mam rację. Dzięki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 09:42
-
Kalija trzymam kciuki ilu dniowy miałaś zarodek? Kiedy betujesz?
A ja brałam gonapeptyl wieczorem o 19 a puregon o 21:30 mialam gonapeptyl brać rano ale zaczęłam wieczorem i tak juz zostało. Tylko ostatni wzięłam rano po ovitrelle bo się zlękłam, że popękaja -
dorota1 wrote:Moja bratowa po 2 poronieniach zrobiła to badanie i własnie jej wyszła ta mutacja MTHFR677C i przy następnej ciąży brała już kwas foliowy 5mg, acard i cleksan i teraz dzięki temu ma zdrowego synka
Dorota,
Ja tez robiłam ten z policzka i jest wiarygodny.
Mnie wyszła 1298 AC homozygota. A propo Clexane moja siostra miała dwa poronienia, przy 3 ciąży się udało jak lekarz włączył heparynę.
dorota1 lubi tę wiadomość
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Hej dziewczyny.
Chce wybrac sie do dc Paśnika. Wlaśnie jestem po 2 cb. Czy ktoras z Was była? Jak to wygląda w praktyce. Jadę, zleca badania czy coś powinnam zrobić przed?ponad 3 lata starań
3 IUI
11/2016 I IVF 4.12 transfer 4aa i 3ba cb
01/2017 II IVF 25.01 transfer 4AB
dwie blastki zamrożone
18.03.2017 crio 2 blastki cb -
iwonn wrote:Hej dziewczyny.
Chce wybrac sie do dc Paśnika. Wlaśnie jestem po 2 cb. Czy ktoras z Was była? Jak to wygląda w praktyce. Jadę, zleca badania czy coś powinnam zrobić przed?
Ps trzymasz sie jakoś?e_mil_ka lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer -
Trzymam tylko martwie się bo jeszcze nie krwawie. Poprzedio było od razu. Ostatni prolutex wzięlam w środę. Czekam.
A powiedz mi czy Ty konsultowałaś z dr wizytę u immunologa?ponad 3 lata starań
3 IUI
11/2016 I IVF 4.12 transfer 4aa i 3ba cb
01/2017 II IVF 25.01 transfer 4AB
dwie blastki zamrożone
18.03.2017 crio 2 blastki cb -
A my wracamy do domu w czwórkę
MalaHD, emka29, Angela*, sylwia80, Morwa, Bella93, Flowwer, Angie 31, kozamonia, Deseo lubią tę wiadomość
starania od 2013 PCOS, M: azoospermia
GynCentrum 02.08 2x blastocysty, 8tc. ☹️09.01.17 2 w 3 dobie ☹️ Invimed Warszawa, 1.04. 2x 3 doba 12 dpt - 267,26 14dpt-529 17dpt-1391, mamy ❤️ -
Kala super macie 2 mrozaki? To teraz wypoczywaj i niech maluchy się zadomowia w brzuszku.
Iwonn mi dr powiedzial, że na moim etapie bez sensu badać immunologie ale u mnie beta nawet nie drgnela. Możesz zapytać go o zdanie ale ja bym się i tak wybrała. On zadecyduje jakie badania zrobić. Jesteś 3 dni bez leków, spokojnie @ powinna się zaraz pojawić. Trzymaj sie kochana. -
iwonn wrote:Trzymam tylko martwie się bo jeszcze nie krwawie. Poprzedio było od razu. Ostatni prolutex wzięlam w środę. Czekam.
A powiedz mi czy Ty konsultowałaś z dr wizytę u immunologa?Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
Zmiana kliniki MedArt
29.11.2016 crio 4AA cb
10.04. 2019transfer -
iwonn wrote:Hej dziewczyny.
Chce wybrac sie do dc Paśnika. Wlaśnie jestem po 2 cb. Czy ktoras z Was była? Jak to wygląda w praktyce. Jadę, zleca badania czy coś powinnam zrobić przed?
Mojego dr poinformowalam ze ide do immuno, nic nie powiedzial -
iwonn wrote:Dzięki Bella. A powiedz mi ile kosztuje wiyta? I czy jestes zadowolona ?
Ciezko okreslic po pierwszej wizycie, ale wywiad byl dokladny -
Bella93 wrote:Ja bylam, badania zlecil dopiero po wywiadzie. Jedno badanie ktore mozesz zrobic na 100% to h. pyroli. My w zwiazku z poronieniem mielismy oddac krew na allo mrl - to pobieraja tylko w sr, reszte codziennie.
Mojego dr poinformowalam ze ide do immuno, nic nie powiedzialStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
Zmiana kliniki MedArt
29.11.2016 crio 4AA cb
10.04. 2019transfer