In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lipcówka86 wszystko co wymieniłaś wchodzi w skład jednej procedury. Czyli jak chodzisz na podglądanie to wizyty sa w cenie, płatne są tylko dodatkowe rzeczy takie jak MSOME (dokładne badanie plemników, żeby ustalić który ma być wykorzystany do transferu), embryoglue, AH, intralipid, leki przed i po ivf. A jesli masz crio z mrożaczka z np. I procedury to jest to ciągle I procedura, płacisz tylko za ten dodatkowy transfer.
Bella wiem, że intralipid kosztuje w aptece 30zł, ale ktoś jeszcze musi mi go podać... Prosiłam ostatnio kolezankę pielęgniarką, bo chciałam trochę zaoszczędzić, ale biedaczka tak się zestresowała, że coś może mi się w domu stać, że az mi się jej żal zrobiło i przepraszałam ją później za taki głupi pomysł...I IMSI 13.05.2016
II IMSI 15.07.2016
III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213
-
ślązaczka wrote:Bella wiem, że intralipid kosztuje w aptece 30zł, ale ktoś jeszcze musi mi go podać... Prosiłam ostatnio kolezankę pielęgniarką, bo chciałam trochę zaoszczędzić, ale biedaczka tak się zestresowała, że coś może mi się w domu stać, że az mi się jej żal zrobiło i przepraszałam ją później za taki głupi pomysł...
W pon, podpinal mnie moj facet (ja wszystko mieszam i podlaczam te kabelki do infuzji), a pani w punktu pobran zaklada mi wenflon. Duzo dziewczyn tak robi, zwlaszcza, gdy wczesniej mialy podawany w klinice/przychodni.
Ale jak teraz bedziesz miala, to pewnie juz ostatni?domiszka lubi tę wiadomość
-
sylwia80 wrote:To załamka, moje maja tak w okolicy 11-14 mm.
-
Witam wszystkie! Dołączam do starających się w gyncentrum jestem po transferze wczorajszym dwóch zarodków 8a i 8b, jest to pierwsze podejście. Niestety nie mam żadnych mrozaczkow ;(. Pobrano tylko 2 komórki - dobrze ze żadna nie odpadła i są dobrze rokujace. Teraz najdłuższe 10 dni. Transfer robił mi dr M.
Eltasz, domiszka lubią tę wiadomość
starania od sierpnia 2015, 01/16- polip szyjkowy, 04/16- laparoskopia torbiel łagodna endometrioza, 05/16-02/17 stymulacje zespół LUF, 03/17- 1sza IUI , 04/17- 2ga IUI 05/17 I IVF Imsi 8B i 8A ;( 06/17 histero 23.08.17 start długi protokół gonapeptyl. Cd4/cd8 mthfr homo, pai-1 hetero -
Sylwia80 to masz bardzo duże te pęcherzyki jak na pierszy podgląd, moje przy pierwszym miały chyba ok. 7-8mm
Bella93 wiem że ten intralipid to jest w ogóle środek do żywienia pozajelitowego i własciwie nie wiem jakie ona ma zastosowanie i dlaczego podaje sie go przy wysokim a-tpo ale widocznie działa Tłumaczyłam tej mojej kumpeli że już go miałam i nie ma żadnego zagrożenia, ale ona stwierdziła że sie boi i tego nie zrobi. A przeciez nawet nie wiedziała że jestem w ciązy, wtedy to tym bardziej by się nie zgodziła!! No w sumie świadczy to o niej bardzo dobrze, że powaznie podchodzi do sprawy
Myślę że to będzie już ostatni intralipid ale musze jeszcze z dr pogadać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 21:33
I IMSI 13.05.2016
II IMSI 15.07.2016
III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213
-
Dziewczyny u mnie lekkie pobolewanie jak na @ i sikacz calkiem bialy...boje sie, ze nic z tego nie wyjdzieStarania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
Sylwia spokojnie pęcherzyki rosną 1.5- 2 mm na dobę czyli na wtorek powinny podrosnac o ok 8 mm więc będą idealne
Natlem trzymam kciuki za Maluchy:)
Niezapominajka nie stresuj się, wczoraj beta była ładna więc spokojnie czekaj na dalsze przyrosty !!
Mnie wczoraj zaczęła się opryszka wargową, dziś już rozkręciła się w pełni więc brawo ja, zawsze mnie dopada w najmniej odpowiednich chwilach.... No nic muszę zadzwonić i zapytać lekarza czy można stosować maści przeciwwirusowe, czy mam cierpliwie czekać aż zniknie. Mialyscie kiedyś może ?? Bralyscie coś ??
Tak się zastanawiam kiedy zaczynaly Was pobolewac piersi?? Jeszcze przed cro ??
Mnie zaczęły gdzieś w poniedzialek, teraz cały czas już bola, ale to pewno od dużych ilości peogesteronu.
Wczoraj byłam na szybkich zakupach i nie mogłam się powstrzymać żeby nie zachaczyc o aptekę... I kupiłam 4 testy.... Już mnie korci....Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2017, 08:03
-
Niezapominajka nie robiła jeszcze bety...
Mnie piersi nie bolały i nie bolą do teraz. No może jak mocno nacisne ale normalnie to wcale.
Za to przy pierwszym nieudanym transferze bolaly mnie bardzo i były większe o rozmiar! Więc jak widać nie ma sensu się doszukiwać. -
ślązaczka wrote:Sylwia80 to masz bardzo duże te pęcherzyki jak na pierszy podgląd, moje przy pierwszym miały chyba ok. 7-8mm
Bella93 wiem że ten intralipid to jest w ogóle środek do żywienia pozajelitowego i własciwie nie wiem jakie ona ma zastosowanie i dlaczego podaje sie go przy wysokim a-tpo ale widocznie działa Tłumaczyłam tej mojej kumpeli że już go miałam i nie ma żadnego zagrożenia, ale ona stwierdziła że sie boi i tego nie zrobi. A przeciez nawet nie wiedziała że jestem w ciązy, wtedy to tym bardziej by się nie zgodziła!! No w sumie świadczy to o niej bardzo dobrze, że powaznie podchodzi do sprawy
Myślę że to będzie już ostatni intralipid ale musze jeszcze z dr pogadać.
Może zle się wyraziłem oczywiście nie wszystkie są takiej wielkości, większość tak jak u Ciebie 7-8 mm a pojedyncze są 11-14.
Dzięki dziewczyny za wsparcie. To dla mnie nowy temat i obserwuje reakcje mojego organizmu na stymulację każdego dnia.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.