In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Eltasz wrote:Bella i ja aktualizuje listę
jutro transfer
Trzymajcie kciuki Kochane :*
Trzymam jak najmocniej sie da!&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Eltasz, bajka_ lubią tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
innamorata88 wrote:Eltasz trzymam kciuki!
Dziewczyny, w którym dc najlepiej sprawdzić NK? Czy na tabletkach anty wykonanie tego badania ma sens? -
nick nieaktualnyślązaczka wrote:Do ivf prowadziła mnie dr B-Cz, a teraz dr Sz. Ty też w GynC Marlena?
Też jestem w GynC, na razie diagnozuję się, ale chyba powoli bede przymierzac sie do inv. Mam endo I st, mam poskęcany, niedrozny prawy jajowod ( gdzie owulka zwykle szła z lewego jajnika), teraz z 2/3 cykle popatrzę czy prawy ruszy. Poza tym na jajnikach też usunięto mi pojedyncze ogniska endo.
Jeżeli prawy jednak nie ruszy to mysle ze wrzesien/pazdziernik ruszamy z in vitro. -
A robiliście to dokładne badanie nasienia w GynC? Bo my tam powtarzaliśmy i okazało się że mój m wcale nie ma takich świetnych żołnierzyków jak do tej pory myśleliśmy... Masz dopiero 24 lata?I IMSI 13.05.2016
II IMSI 15.07.2016
III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213
-
ślązaczka wrote:Masz dopiero 24 lata?
-
nick nieaktualnyRobilismy w styczniu i niby wtedy były wszystkie parametry w normie, oprócz zwiększonej lepkości i aglutynacji 1 st. Od stycznia je fertilman plus i dodatkowo stara sie wiecej pic wody wiec mysle ze nie beda takie zle.
Tak mam 24 lata... nie spodziewałam się, że tak to wszystko się pokręci
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLipcowka, myslisz ze mlodsze jeszcze jestesmy? hehe
Ślązaczka ja tez chodzę do dr Cz. Zastanawiam się nad zmianą, doprowadzają mnie do szału 10 min wizyty, niby to dzieki jej szybkiemu działaniu od stycznia dowiedziałam się że mam problem z drożnością, endomendą, itd. to ona mnie wysłała na laparo, chociaż od lekarza który wykonywał hsg miałam na kartce napisane, żeby się jeszcze z 3 mies postarać, i jak sie nie uda to powtórzyc hsg. Ona na wizycie to zanegowała i stwierdzila ze nie ma co marnować czasu i że trzeba laparoskopowo to podglądnąć. Wiec jestem jej wdzięczna, ale teraz mam mieszane uczucia, zobaczę co mi powie we wtorek.
A co do wieku to sama jestem tym przerażona, myślałam że jestem młoda zdrowa i szybko nam się uda. A tu zonk. Więc jednym słowem młodość niekoniecznie idzie w parze ze zdrowiem.
A mozesz mi powiedziec ile wychodzi jedna procedura IMSI w GynC wraz z lekami wizytami wszystkimi, badaniami przygotowujacymi czyli wszystkie hormony, posiew itd ... jednym slowem wszystko?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 13:38
-
Marlena24 wrote:A co do wieku to sama jestem tym przerażona, myślałam że jestem młoda zdrowa i szybko nam się uda. A tu zonk. Więc jednym słowem młodość niekoniecznie idzie w parze ze zdrowiem.
-
Bella93 wrote:To ja mam odwrotnie, zawsze mialam przeczucie, ze cos bedzie nie tak jak bede chciala zostac mama. Mogloby sie w koncu udac, bo juz troche mnie to meczy, niedlugo stukna 4lata
no i 29 lat stukneło👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Bella93 wrote:To ja mam odwrotnie, zawsze mialam przeczucie, ze cos bedzie nie tak jak bede chciala zostac mama. Mogloby sie w koncu udac, bo juz troche mnie to meczy, niedlugo stukna 4lata
Bella93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBella93 wrote:To ja mam odwrotnie, zawsze mialam przeczucie, ze cos bedzie nie tak jak bede chciala zostac mama. Mogloby sie w koncu udac, bo juz troche mnie to meczy, niedlugo stukna 4lata
-
No pewnie że jestescie młode dziewczyny, bardzo młode! Moja siostra skończyła 28 lat i nawet nie chce słyszeć o dziecku...
Ja z Cz. jestem bardzo zadowolona biorąc pod uwagę fakt, że leczylismy prawie 4 lata jak do niej trafiliśmy, a u niej po 2,5 miesiącu zaszłam w ciążę!! Babka po prostu wie co robi, jest też przeciez endokrynologiem, więc nie widzi tylko pochwy, macicy i koniec człowieka Pewnie, wizyty u niej trwały z reguły 4-5minut, badanie jest nieprzyjemne, dośc bolesne, ona średnio sympatyczna i rozmowna, ale dla mnie najważniejsze że jest skuteczna!! My wzięlismy program 2+1 (13.900zł) więc mamy 3 procedury w cenie 2 i jak do 12tyg. ciązy będzie wszystko dobrze z maleństwem, to oddadzą nam ok.7tys. zł za niewykorzystaną drugą procedurę. Robiliśmy u niej trochę badań, zwł. hormonalnych, wirusowe i to badanie nasienia (w sumie mogło to kosztować do 2tys. zł), ja miałam jeszcze histeroskopię zabiegową z usunięciem polipa (chyba 1500zł), wizyta z usg to chyba 150zł, a teraz w tym programie 2+1 mamy do 12tyg. ciązy wizyty w cenie. I to chyba z grubsza tyle, zależy wszystko od tego jakie badanie bedziecie musieli zrobić. Ja ide do niej jeszcze na wizytę w poniedziałek żeby spytac o intralipid to też go brałam z pwoodu wysokiego a-tpo, na razie 2x, każda butelka to 350zł.Marlena24 lubi tę wiadomość
I IMSI 13.05.2016
II IMSI 15.07.2016
III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213
-
Ja jak odstawiła pigułki antykoncepcyjne jak skończyliśmy dom to myślałam że to kwestia kilku miesięcy no może pół roku... W końcu teraz już jest wszystko gotowe to pora na dziecko
W lipcu będą 3 lata jak się staramy, niestety na początku przez 1,5 roku slyszalam że wszystko w porządku, owulacja była, jajka pękały, endometrium piękne, wyniki podstawowe M też dobre, to mówili jechać na wakacje, odstresować się, nie myśleć o tym to się uda. No niestety nie udało się a mi suknie za chwilę 31 lat. Chodź teraz po cichu liczę że teraz się uda -
nick nieaktualnyDużo znajomych uważa ze jestem mloda na macierzynstwo, ale nie chce myslec co by bylo gdybym w wieku 30 lat zdecydowala sie na macierzynstwo, jesli teraz mam wieksze problemy niz niejedna 30.
Wiek nie mówi o dojrzałości emocjonalnej do macierzyństwa.
Co do Cz. to opisałas ją idealnie, jedyne co trzyma przy niej to konkretność działania Ty wcześniejsze IMSI mialas w innej placówce, bo widzę że dopiero 3 się udała:)?
-
Ślązaczka co masz na myśli mówiąc że za 13900 macie trzy procedury?? Jako jedną rozumiesz wszystkie wizyty, stymulację, punkcje, zapłodnienie, transfer i kontrolę ciąży do 12 tygodnia?? A jeśli pierwsza się nie uda to kolejna jest już w tej cenie czy to masz na myśli następne crio transfery z mrozaczków które zostaną z pierwszego zapłodnienia ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 14:16
-
nick nieaktualnyDolaczam do grona (pozytywnie) zaszokowanych wiekiem Belli. Kiedys chcialam zapytac, czy nick wskazuje wiek, ale stwierdzilam, ze nie wypada.
Taka jeszcze mloda, a juz taka skarbnica wiedzy:) Masz juz taka wiedze o IVF, ze w tym wieku to jeszcze zdazylabys medycyne skonczyc i sama nam robic te zabiegiBella93, domiszka lubią tę wiadomość