In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja trochę czytałam o homocysteinie
suplementacja metylowym kwasem foliowym Wit b6 i b12 powinna pomóc. Potwierdzam też że poniżej 8 już jest super. Ja mam 9.90 i lekarz powiedział że nie ma tragedii ale poniżej 9 było by dobrze zejsc. Ja sobie kupiłam fully active B complex z Dictor's BEST tam jest fajna kompozycja witamin B z metafilina tylko, bez zwykłego kwasu foliowego. Badalas jeszcze kwas foliowy i Wit b12 czy sama homocysteine ?? -
lipcowka86, jutro 7dpt, nie kusi?
-
lipcowka86 wrote:Ja trochę czytałam o homocysteinie
suplementacja metylowym kwasem foliowym Wit b6 i b12 powinna pomóc. Potwierdzam też że poniżej 8 już jest super. Ja mam 9.90 i lekarz powiedział że nie ma tragedii ale poniżej 9 było by dobrze zejsc. Ja sobie kupiłam fully active B complex z Dictor's BEST tam jest fajna kompozycja witamin B z metafilina tylko, bez zwykłego kwasu foliowego. Badalas jeszcze kwas foliowy i Wit b12 czy sama homocysteine ??
lipcówko ja wlasnie sie suplementuje, ponoc meta podnosi homocysteine a ja mete biore dlugo i spora dwke mimo niskiej wagi
ale czytam ze sok z buraka pieknie homocysteine trzyma w ryzach wiec trzeba odgruzowac wyciskarke👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
nick nieaktualnylipcowka86 wrote:Ja trochę czytałam o homocysteinie
suplementacja metylowym kwasem foliowym Wit b6 i b12 powinna pomóc. Potwierdzam też że poniżej 8 już jest super. Ja mam 9.90 i lekarz powiedział że nie ma tragedii ale poniżej 9 było by dobrze zejsc. Ja sobie kupiłam fully active B complex z Dictor's BEST tam jest fajna kompozycja witamin B z metafilina tylko, bez zwykłego kwasu foliowego. Badalas jeszcze kwas foliowy i Wit b12 czy sama homocysteine ?? -
domiszka wrote:lipcówko ja wlasnie sie suplementuje, ponoc meta podnosi homocysteine a ja mete biore dlugo i spora dwke mimo niskiej wagi
ale czytam ze sok z buraka pieknie homocysteine trzyma w ryzach wiec trzeba odgruzowac wyciskarke
Metformina może zaburzać wchłanianie b12 co pośrednio wpływa na homocysteinę.
Domiszka, Twój wynik jest ok,najlepiej żeby się utrzymywała na poziomie max 8.
domiszka lubi tę wiadomość
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Domieszką przeczytaj sobie
http://sekrety-zdrowia.org/obnizyc-poziom-homocysteiny/
Dorotka MHFTR C677 ?
Ja słyszałam że postać heterozygotyczna jest łagodniejsza forma mutacji, a nie chodzi czasem o femibion natal 1. A refundacja na co ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 20:36
-
Dootka_86 wrote:Wracam.od hematologa, wyszła mi heterozygota tej co się zaczyna na c..., no i dostałam zalecenie jeść jakiś preparat dla ciężarnych z metylowana forma kwasu i heparyny po pozytywnym teście ciążowym. Podobno przy hetero należy się tez refundacja w ciazy
Dootka mutacja na C ? c667t ? Wydaje mi się że przy homozygocie nawet nie ma refundacji jeżeli wyjdzie sama MTHFR, ale to wszystko zależy na jakiego lekarza się trafi.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Bella93 wrote:Z naszej listy, wynika, że dzisiaj
W czwartek punkcją, jyz wzięłam dziś zastrzyk ovitrelle czy jak to sie nazywa.
A na sobotę planują transfer
Pęcherzyków jest tyle samo ten z lewego nie wiadomo czy rośnie :o
Ale trochę sie zdziwiłam bo wczoraj ta większa dawka puregonu a dziś estradiol spadł zamiast rosnąć nie wiem o co chodzi..
Do tego progesteron wczoraj 0,1 a dziś jyz 0,9. A co hak do soboty jeszcze urośnie??
Już niecwiem co myślećBella93 lubi tę wiadomość
TP 21.07.18
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylipcowka86 wrote:Domieszką przeczytaj sobie
http://sekrety-zdrowia.org/obnizyc-poziom-homocysteiny/
Dorotka MHFTR C677 ?
Ja słyszałam że postać heterozygotyczna jest łagodniejsza forma mutacji, a nie chodzi czasem o femibion natal 1. A refundacja na co ?? -
nick nieaktualny
-
Dootka_86 wrote:W ciąży podobno jest
Uwierz mi, że nie jest to gwarancją, że heparyna w ciąży jest refundowana przy samym mthfr.
Dużo jest na ten temat w innych wątkach na tym forum.
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Bella93 wrote:crio, usg juz bylo
To ja musialam usg przeoczyc a kiedy robilas?
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMalaHD wrote:A ja czytałam, że samo MTHFR nie jest wskazaniem do heparyny a co dopiero do refundacji. We wskazaniach clexane też nie ma o tym słowa
-
MalaHD wrote:A ja czytałam, że samo MTHFR nie jest wskazaniem do heparyny a co dopiero do refundacji. We wskazaniach clexane też nie ma o tym słowa
niezapominajka2017 wrote:To ja musialam usg przeoczyc a kiedy robilas?
12.05
lipcowka86 wrote:Idę jutro już mam dość nie wychodzących sikańcówWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 22:02
-
Trzymam kciuki jutro, bardzo mocno &&