In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
MalaHD wrote:Mi już było ciężko przed punkcją, a beta dodatkowo nasilila wzdecie. Taki brzuch miałam mniej wiecej jeszcze miesiąc po punkcji
Dzwoniłam do dr powiedziała ze mi dostinex przepisze jutro. A jak się pogorszy to mam się pojawić w klinice.
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Bella93 dopisz mnie proszę na poniedziałek na start stymulacji
a88, sylwia80, problemik, niezapominajka2017, Bella93 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
a88 wrote:Dziewczyny, moja radosc na piatkowa punkcje wlasnie opadla... M robil kilka dni temu badanie nasienia, kontrolnie, zeby sprawdzic czy cos sie poprawilo (i moze uspokoic mnie psychicznie przed 2 podejsciem). Wlasnie przywiozl wynik.
Plemniki nieruchome 99%.
Ilosc i morfologia tez grubo ponizej normy. (Plemnikow 1.5mln)
Nie wiem nawet co mam powiedziec...
Nie załamuj się. U nas tez wyniki nasienia kiepskie, ale nie tracę nadziei.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
problemik wrote:A88 czy Twój mąż brał coś na poprawe nasienia?
Mój łykał profertil przez 3 miesiące. Z totalnego zera pojawiło się niezłe stadko ogierów
Mój tez łyka i wyniki się poprawiły. Do tego duże znaczenie ma palenie papierosów i picie alkoholu. -
a88 nie martw się na zapas, mój miał 100% nieprawidłowych plemników o udało się coś znaleźć
Odpisała mi moja lekarka i ten usrany progesteron musi być poniżej 1. Będę teraz dziennie do piątku biegać na pobranie i modlić się, żeby spadłoa88 lubi tę wiadomość
-
Innamarota super wiadomości teraz już ruszyłaś pełną parą
a88 trzymam kciuki za dorodne jajka i nic się nie martw napewno znajdą się sprawne żołnierzyki!!
Sylwia fajnie, że już jesteś po. Ja pamiętam, że mnie pod koniec też bolał brzuch, do tego był wielki. Lekarz obawiał się hiperki ale na szczęście obyło się bez. Trzymałam się mocno wytycznych: leżenia plackiem przez 3 dni, piłam dużo płynów i w miarę możliwości kontrolowanie ilości wydalanego moczu, i jadłam sporo białka. Jak byłam do kontroli 3 dni po punkcji to lekarz był zdziwniony bo brzuch był miękki, więc u mnie poza powiększonymi jajnikami nie było żadnych innych objawów hiperki, pobrali mi 25 komórek.
Domis mam nadzieję, że się nam dziś pochwalisz dorodnymi jajkami
Niezapominajka ja właśnie dzięki temu forum poczułam w końcu, że nie jestem jakaś felerna, że jest więcej osób z takim samym problemem. A kiedy wokół wszyscy mają małe dzieci albo są w ciąży to ciężko sobie wytłumaczyć dlaczego to właśnie mi się nie udaje. Także w grupie zawsze raźniej
Bella to teraz czekamy aż znowu wkurzysz wszystkich na forum i za 2 tygodnie pochwalisz się w końcu piękną wysoką betą a później zdjęciem USG bliźniaków
Ja już krew upuściłam ale szczerze mówiąc to po nocnym bólu brzucha już nie mam złudzeń, że się jeszcze maluch rozkręci.Bella93 lubi tę wiadomość
-
MalaHD wrote:Sylwia rosnące HCG nasila hiperke. Po pierwszej punkcji zeszlo mi w tydzień. choć wtedy czułam się nawet gorzej tak mi się w brzuchu przelewalo.
Mała to dziwne, że jak podejrzewali możliwość hiperki, że kończyłaś HCG, ja miałam na zakończenie gonapeptyl i rozeszło się po kościach -
Mala i mimo hiperki robili Ci swiezy transfer?
Dzieki lipcowka, masz racje, w grupie razniej, choc to przykre, ze musimy sie tak meczyc...
I &&& za beta!
Bella bierzesz 1 czy 2 blastki?
Masz jeszcze jakies usg w miedzy czasie?
Sylwia kiedy bedziesz miala info ile sie zaplodnilo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 07:48
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
Lipcowka trzymam kciuki, żeby było inaczej jak piszesz.
Leżę od wczoraj plackiem, brzuch nadal pobolewa ale wczoraj wieczorem było gorzej. Mam nadzieje, ze to się jakoś rozejdzie po kościach.
Z 15 pobranych komórek 11 jest dojrzałych. To czekanie jest straszne.Bella93, ChudaRuda, MalaHD lubią tę wiadomość
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
niezapominajka2017 wrote:Bella bierzesz 1 czy 2 blastki?
Masz jeszcze jakies usg w miedzy czasie?
Nie, w 10dc endo było 8,5mm i od razu byl wyznaczony termin crio.domiszka lubi tę wiadomość
-
Hello ja jyz po punkcji, było ok. byłam rak uśpiona ze nic totalnie nie pamietam i nic nie czułam
Po łyżeczkowaniu miałam zle doświadczenie bo wtedy słyszałam jazdę słowo i cześć rzeczy czulam
Teraz dostałam kroplowke i odpoczywam.
Pielęgniarka mówiła ze lekarz jest zadowolony, mamy wprawdzie 8 komórek (tylko). Liczy ze 7 bedzie dojrzałych ocYszcza je i sie dowiem jeszcze dziś
Mąż tez dał radę, chociaz powiem szczerze ze bałam sie czy da :o
Bella93, sylwia80, MalaHD lubią tę wiadomość
TP 21.07.18
-
lipcowka86 wrote:dalej nic nie wiadomo...
następną zrobię w sobotę ale raczej nic z tego nie będzie