In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny z góry przepraszam ,że piszę posta w temacie ivf ale niestety na immunulogi mało kto się udziela a ja mam do Was pytanie i prośbe o pomoc Pomoże któraś ??
Dziewczyny bardzo proszę Was o pomoc
mamy stwierdzona niepłodność idiopatyczna ,starania 1,5 roku narazie naturalnie, ale że nie wierze w idiopatie postanowiłam sprawdzic immunulogie i tu wyszły jakieś kwiatki , wizyte kontrolna u doc. Paśnika mam dopiero 05.06 i do tego czasu to zejde na zawał więc mam ogromną prośbe do Was ... zerknijcie proszę na moje wyniki co myślicie ??? co dalej , jestem załamana na razie mam tylko te wyniki czekam jeszcze na resztę
Ocena cytokin i współczynnika Th1 / Th2
Interferon gamma ↓ 107,00 pg/ml 290,0 — 1050,0
Czynnik martwicy nowotworu 899,00 pg/ml 320,0 — 1380,0
Interleukina 10 ↓ 655,00 pg/ml 1530,0 — 3830,0
Interleukina 4 30,00 pg/ml 20,0 — 120,0
Interleukina 5 ↓ <20 pg/ml 20,0 — 95,0
Interleukina 2 ↑ 67,00 pg/ml 20,0 — 45,0
Wskaźnik IFN/IL4 ↓ 3,60 ratio 47,3 — 135,8
Wskaźnik TNF/IL4 29,90 ratio 3,2 — 31,2
Wskaźnik IFN/IL10 ↓ 0,20 ratio 1,1 — 2,8
Wskaźnik TNF/Il10 ↑ 1,40 ratio 0,2 — 0,5
Test IMK (MultiTest)
Limfocyty T % 75,0 % 60,0 — 82,0
Limfocyty B % 12,0 % 7,0 — 23,0
Limfocyty helper CD3+/CD4+ % 43,0 % 30,0 — 51,0
Limfocyty supresor CD3+/CD8+ % 26,5 % 19,0 — 39,0
Współczynnik (h/s) CD4/CD8 1,6 ratio 0,8 — 2,5
Komórki NK % (CD3-/CD16+56+) 11,0 % 7,0 — 24,0 -
nick nieaktualny
-
Domis wrote:Sylwia a ty kiedy transfer?? Sobota??
Domis pisałam ja nie będę mieć świeżego transferu bo miałam progesteron ponad norme i lekka hiperke.
Trzymam kciuki za Ciebie.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Obawiam się tylko jednej rzeczy.
Beta niska ale przyrasta, do tego dość mocny ból z prawej strony brzucha, zaczynam się zastanawiać czy to oby nie pozamaciczna...
No nic pewno wybiorę się w poniedziałek do lekarza, żeby sprawdzić co i jak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 09:36
-
Rośnie więc cholera wie... musisz czekać niestety i powtórzyc na pewno
Ja nie mialam jakiejś mega hiperki, powiększone jajniki ale płynu nigdzie nie było a jak dr pytał o brzuch to kłamałam, że jest ok bo chciałam transfer. Mój dr nie bada estradiolu przed punkcją więc nie miał pojecia, że jest tak duży. Za to progesteron 11dpt miałam 200 -
MalaHD wrote:Rośnie więc cholera wie... musisz czekać niestety i powtórzyc na pewno
Ja nie mialam jakiejś mega hiperki, powiększone jajniki ale płynu nigdzie nie było a jak dr pytał o brzuch to kłamałam, że jest ok bo chciałam transfer. Mój dr nie bada estradiolu przed punkcją więc nie miał pojecia, że jest tak duży. Za to progesteron 11dpt miałam 200
Co klinika to inny zwyczaj. Ja 3 razy w trakcie stymulacji miałam estradiol badany,progesteron i LH.
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
lipcowka86 wrote:Obawiam się tylko jednej rzeczy.
Beta niska ale przyrasta, do tego dość mocny ból z prawej strony brzucha, zaczynam się zastanawiać czy to oby nie pozamaciczna...
No nic pewno wybiorę się w poniedziałek do lekarza, żeby sprawdzić co i jak.
Po IVF cp zdarzaja sie bardzo rzadko.
Przy tak niskiej becie, nie bedzie nic widac na usg -
kozamonia wrote:Bella u Ciebie przed crio też sprawdzali progesteron?
Nie wiem skąd nagle taki wysoki, jak w zeszłym cyklu na początku miałam gdzieś w okolicach 0,25
Edit: a jak tak pomyślałam, to mój lekarz chyba w ogóle tego nie praktykuje, bo przy pierwszym crio (wtedy nie brałam anty przed) tez nie sprawdzał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 10:14
-
lipcowka86 wrote:Bella zadam pytanie Może odpowiedź jest oczywista ale nie dla mnie:)
po co przed crio tabletki anty??
Lipcowka, dla mnie też nie jest i też chciałam zadać to pytanie Belli.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
lipcowka86 wrote:Bella zadam pytanie Może odpowiedź jest oczywista ale nie dla mnie:)
po co przed crio tabletki anty?? -
Bella93 wrote:Mam PCOS, w cyklu po poronieniu, ani ja ani lekarz nie spodziewaliśmy się, że mój organizm będzie coś kombinował i niestety wyhodowałam torbiel czynnościową 6,5x3,5cm, z którą później walczyliśmy Orgametrilem. W związku z tym, jeśli nie podchodzę do transferów, nie możemy dopuścić do wzrostu pęcherzyków, aby znowu nie ryzykować - tabl anty.
Aha:)
myślałam, że to ma jakiś wpływ na wzrost szansy na szczęśliwy finał.
a u Ciebie przy tym transferze w lutym w ogóle beta nie drgnęła?? -
lipcowka86 wrote:Aha:)
myślałam, że to ma jakiś wpływ na wzrost szansy na szczęśliwy finał.
a u Ciebie przy tym transferze w lutym w ogóle beta nie drgnęła??
Nie ruszyła się w ogóle, <0,1 -
Jest! Dzisiejszy progesteron - 0,65
Mogłam iść dopiero dzisiaj na badanie to miałabym o wiele mniej nerwów
Edit.
Na estrofemie progesteron też będzie rósł, czy nie? Bo ja znowu będę miała akcję, że jest za wysoki do transferu to się załamię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 14:37
domiszka, Bella93, niezapominajka2017 lubią tę wiadomość